Várom a tippeket, azaz melyik párt, pártszövetség, hány képviselőt küld a parlamentbe. Természetesen az eredmények kihirdetéséig lehet a véleményeket módosítani és nyílván az fog nyerni, aki a leghamarabb jósolja meg - vagy közelíti meg - a végeredményt. A legjobb "jós" vállveregetésben részesül! 😄
Abból ítélve, hogy mivel szemetel engem össze pl. a youtube algoritmusa, a FIDESZ nem adta fel teljesen Budapestet, nyomják ezerrel a negatív kampányt (főleg Hajnal Miklós és Jámbor András ellen). Saját tippem összességében legyen mondjuk 124-75, de én pesszimista vagyok, nem bízok a magyar választópolgárok kognitív képességeiben, a háborús félelmekre ható kampány hatásos. Ha az állampártot sikerül 120 alá szorítani már a szájam egyik sarka felfelé görbül, ha 110 alá, akkor mind a kettő.
A fővárost Karácsony "kormányozza". Amikor a kormány x és az önkormányzat meg y pártállású akkor ezek nem szoktak jól együttműködni, vagy támogatni ellenzéki célokat politikai okokból. Mondjuk úgy, hogy ilyenkor jön el az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknak a korábban 4 most már 5 szűk esztendő. Ilyen ez.
Budapest teljesen lényegtelen a választás kimenetele szempontjából. Ott nagyrészt ellenzéki győzelmek lesznek, de mint tudjuk választást nyerni a vidékkel lehet, ami narancs. Vegyük példának az USA-t. A republikánusok uralják a vidéket, a Demokraták pedig a nagyvárosokat...zömmel persze. Ugyan ez van idehaza is pepitában. Vagyis az ellenzék nyerheti a fővárost és pár vidéki megyeszékhelyt tartalmazó körzetet. Többi Fidesz, ahogy eddig is.
Országgyűlési Választások 2022 Tippverseny