Várom a tippeket, azaz melyik párt, pártszövetség, hány képviselőt küld a parlamentbe. Természetesen az eredmények kihirdetéséig lehet a véleményeket módosítani és nyílván az fog nyerni, aki a leghamarabb jósolja meg - vagy közelíti meg - a végeredményt. A legjobb "jós" vállveregetésben részesül! 😄
"A magyar politikai közvélemény-kutatás fekete napja hagyományosan 2002. április 7-én volt. A választásokra mind az öt intézet egyértelmű Fidesz–KDNP-győzelmet jósolt, és az exit pollok is 8-12 százalékos listás győzelemmel számoltak. A legkisebbet a Medián tévedett."
Ebben azt mondja Karácsony, hogy a Medián 2002-ben ellenzéki győzelmet jósolt. Akkor vagy Karácsony mondja rosszul (az idő megszépíti az emlékeket), vagy tényleg ellenzéki győzelmet jósoltak? "Érdekes kérdés, hogy az ember képes-e használni az eredeti szakmájából származó tudását a politikai pályafutása során. 1994-ben, 19 évesen kezdtem el közvélemény-kutatással foglalkozni a Mediánnál kérdezőbiztosként. Alapélményem a 2002-es választás, amikor előzetesen mindenki Fidesz-győzelmet várt és mért, csak a Medián mondta azt, hogy az akkori ellenzék, az MSZP-SZDSZ fog nyerni. Aktívan részt vettem ebben a kutatásban és igazunk is lett." https://azonnali.hu/cikk/20220328_karacsony-gergely-teljes-hulyeseg-hogy-nincs-eselye-az-ellenzeknek-azt-is-elmondom-miert-interju
A Medián előrejelzése általában a legpontosabb, talán 2002 - ben voltak ők is azok, akik benézték rendesen. Szerintem az egyéni mandátum esélyeket nem nézték kerületenként, így az a Fidesz győzelmének mértékét még alakithatja.
2018ban a választás napján 2/3os baloldali győzelmet várt Karácsony. Utólag okos Ő is. Azzal egyetértek hogy a median elemzése régóta a legpontosabb. Azt várom. Egyébként meg azt nem veszi figyelembe hogy MZP sokkal népszerűtlenebb mint az összellenzék. Ez okozhat szavazat vesztést szerintem.
Egységben Magyarországért: 130 képviselő, Yacht párt: 70 képviselő ez a választási rendszer csodákra képes, 45-50%-kal simán lehet 2/3 körüli eredményt elérni! ;)
Országgyűlési Választások 2022 Tippverseny