Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 ma, 09:23
Előzmény: #57037  the_outsider
#57038
Hagyjuk már ezt az osszeskuveselmeletezes degralálást. Ezt tanítják, vagy mi? Az eső hogy esik annak is oka van, környezeti, kémiai, fizikai, légköri, gravitációs okai vannak. Mint mindennek oka van. Az ha elpattan a kezedben egy tányér mosogatás közben az lehet "véletlen". De ahol olyan érdekekek, és gazdasági erők mozdulnak meg mint egy Orosz - ukrán konfliktusban, ws annak 8 éves előzménye én, ott nincsenek véletlenek. Olyan lehet hogy egy terv felresiklik, arra sok  példa volt tortenelemben is. De mindig van terv! Mindig van ok! van okozatn és van kemény érdek! Ennyi. Ilyen az üzlet. 
the_outsider ma, 00:15
Előzmény: #57032  Placi82
#57037

Még annyit ezekre az összeesküvés elméletes "cui prodest" indokokra, hogy nyilván az esők is csak azért vannak, mert az esernyőgyártók és forgalmazók intézik el ezt is.     
Mielőtt hirtelen erre is válaszolnál valami bullshit-et, azért gondold végig vannak-e nem vezérelt folyamatok a világban.
Placi82 ma, 00:09
Előzmény: #57034  the_outsider
#57036
Szerintem engedjük el, ezt. Felesleges. 
Placi82 ma, 00:07
Előzmény: #57031  Murdoch
#57035
Tudod meg 10 évvel ezelőtt, le volt szabad hozni ilyen cikket. Most hozzon le ilyen cikket a különösen a külföldi  nyugati mainstream újságírója. Meg nézheti magát. Mint mondtam. Vacak donyecki  autonómia megadásával, és korrekt hozzáállasal, sok 100.000 életét meg lehetett volna menteni. Így is az lesz azaz autonómia a kisebbségnek. Sőt most már keleti megyék annektalasa lesz. De itt ebben a háborúban a cél a ruszki gazdaság kivereztetese, népi nyomor és ebből fakadóan   Putyin megbuktatasa volt a cél. 
the_outsider ma, 00:04
Előzmény: #57032  Placi82
#57034

"Olvasss-olvass-olvass"    
Te meg gondolkozz, és kevesebb propagandát olvass.    
És az sem ártana, ha már egyszer felébrednél.
the_outsider ma, 00:01
Előzmény: #57030  Murdoch
#57033

"Kár ennyit pötyögni, ki nem állhatod az oroszokat és kész."     
Az ember mindig örül, ha belemagyarázzák a hülyeségeket. Mikor írtam, hogy nem lőtték Donbasz-t?     Valahogy nagyon be vagy pörögve a saját álomvilágodba. Azt írtam, hogy nem egyértelmű, hogy ki lőtt kit. Tehát azt akarod mondani, hogy a Donbasziak szépen dolgozgattak, élték szolid világukat, és erre nehézfegyverekkel rájuk támadtak? Nyilván nem ezt írnád, akkor meg miért kötsz belém már megint??      
A támadások kölcsönösek voltak, ezen mi az ami nem érthető?
Placi82 szerda, 23:45
Előzmény: #57029  the_outsider
#57032
Hát akkor nyisd ki egy angol nyelvű Wikipédia. Mert azok általában részletesebbek..Es olvass. Kezd Nulandal, Jacenyukal, Z vel. Olvasd el mit mondott Yellen asszony és Powell a dollár hegemoniajat fenyegetettsegerol, és kik  által. Utána olvasd el Schroder, Merkel e irányú nyilatkozatait, békekötés,(2022 március) es Minszki paktum esetén. Utána nézd meg a dollár tartalék valuta szerepet, és nemzetközi kereskedelemben játszott szerepet, különösen export-import, kulker mérlegek, azaz USA esetében a kulkerhianyt, és Kína esetében Kulker többletet, továbbá a GDP függvényében. Utána nézd meg a Makro adatokat, azok fenntarthatosagat, akár 3 éven belül. Utána a Kissingerrol olvass pár. Könyvet, és 1973 ban meg köttetett paktumarol. Azaz a Petró dollárol mint teremtőjerol,Ha ez után még vagy akkor olvass Connaly rol is.   Na ha ezeken túl vagy akkor vannak olyan gazdasági paradoxonok. Amit Nobel díjas közgazdászok fektetnek le és pont rá illik USA mostani helyzetére mint gazdasági paradoxon. Akkor targyalhatjuk ezt is majd. De addig kérek ne arcoskodj velem, hogy ébren álmodom. Utána meg nézhetjuk az ok okozati összefüggéseket a globális gazdaságban. És az újonnan elindult  irreverzibilis folyamatról a deglobalizacirol, és Kelet-nyugat harca rol.
2.Nem akartam Mannahttant kihangsulyozni. Ezért így fogalmaztam USA-New York-Mannhattan, 😉
3. És akkor talán érted majd mire céloztam az Orosz - ukrán  manifesztacioja kibontakozasaban. 
4.Olvasss-olvass-olvass, és ertelmezz. És mindig keresd a cui prodest kérdésre a választ. 
Na szívesen.! 
Murdoch szerda, 23:10
Előzmény: #57030  Murdoch
#57031
https://444.hu/2014/09/07/szornyu-videokon-orokiti-meg-a-vice-news-az-ukrajnai-haboru-brutalis-pusztitasat
"Ebben Donyeckben mutatják be azt a pusztítást, amit az ukrán hadsereg végzett a lázadók által ellenőrzött városban. Szétbombázott busz, kiégett piac, sokkoló képeken mutatják be a város mindennapjait. A helyiek többnyire panaszkodnak, egy idős nő például arról beszél, hogy Porosenko elnök gyerekeket gyilkol, amikor hadserege civil célpontokra tüzel"
Murdoch szerda, 23:02
Előzmény: #57029  the_outsider
#57030
Kár ennyit pötyögni, ki nem állhatod az oroszokat és kész. Tények meg nem izgatnak. Az ukránok anno nehézfegyverekkel is lőtték Donbaszt, dokumentálva van. Csak akkor még érdekes módon nem annyira senkit nem zavart. Meg sok minden más sem.
https://karpataljalap.net/?q=2018/05/17/felmentettek-tisztsegebol-es-hazarendeltek-az-antiszemita-ukran-konzult
„Fasisztának lenni megtisztelő.”
the_outsider szerda, 22:47
Előzmény: #57027  Placi82
#57029
Most komolyan: úgy érzed ébren vagy?    
     
"...Csak kiszamoltak , hogy a ruszkikkal se bírnak ..."   
Kik számolták ki? "Ruszkikkal se bírnak ..."??? Honnan szedsz ennyi sületlenséget?    
     
"Az atom háborúban én se hiszek. Mert akkor USA, New York és Manhattan is elporladna...."    
Ebben most mi a logika? USA kezdene atomháborút, vagy a tömeggyilkos? Ha az utóbbi, akkor mintha az orosz városok kimaradtak volna a felsorolásból, és mintha inkább az határozná meg annak a tettét aki elkezdi, hogy az ő városaival mi lesz, vagy nem?     
      
Egyébként senkinek nem volt az még gyanús, hogy Schröder nyilatkozata 1,5 évvel a történések után lett ismert, és addig semmilyen ilyen információ nem létezett (pedig nyilván nem csak ő tudhatott róla)? Nem tudom, hogy ez mit jelent(het), de valahogyan erről még sosem esett szó.    
     
"Meg ha nem szivatjak ,lovik,azt a kb  8 millios orosz keleti megyékben elő orosz kisebbséget, ..."     
Az, hogy ki lőtt kit, az eléggé kérdéses. Valahogyan mintha a maláj gépet is a szakadárok lőtték volna le, de azért álmodozz még sokat, ha az esik jól!     
      
A geopolitikai háborút a tömeggyilkos kezdte, mert azt hitte, mint a suliban, hogy lekever egy elsősnek néhány sallert, hogy tudja hogy hol a helye, de arra nem számított, hogy a nála is idősebb bátyjai meg neki fognak lekeverni sokkal többet. Olybá tűnik, hogy a "rózsaszín hagymazas hamis propagandát" inkább te űzöd.
ufo500
ufo500 szerda, 21:17
#57028
Johnson volt CIA-ügynök: egyre több ország választja az Orosz Föderációt az Egyesült Államok alternatívájaként
Oroszország olyan szuperhatalommá válik, amelyet a világ országai egyre gyakrabban választanak az Egyesült Államok alternatívájaként – mondta Larry Johnson, a CIA korábbi elemzője a Geopolitical Trends YouTube-csatornán ."Az Egyesült Államok kezdi elveszíteni hegemóniáját a világban, egyre több ország nyúlik Oroszországhoz és Kínához , amelyeket az Egyesült Államok alternatívájának tekintenek" - jegyezte meg a szakértő .
Placi82 szerda, 21:14
Előzmény: #57004  bullrider
#57027
Jó reggelt.?!!. Ez egy geopolitikai háború, egy gazdasági háború az egypólusú vilagrend, vagy a több pólusú vilagrend, az USA világgazdasági  hegemoniaja fennmaradasaert meno haburu, és vegul pedig egy  dollár alapú valuta rendszer háborúja. Ez a 3 háború manifesztalodik az Ukrán orosz háborúban. Hagyjuk ezeket rózsaszín hagymazas hamis propagandát. Majdan, és Nuland óta lehet tudni mire megy ki a játék. Ne játszunk a naivat már!! És sajnos az ukrán nép szenvedi meg. Azt ne magyarázzuk már meg hogy véletlenül futattak be Z. - t, mint a becsületes "nép szolgája" színészt, a nagypolitikaba. . Ki futatata be? Se Janukovics, se Porosenko nem csinálta volna ezt így végig. Z végig csinálja... . Mi lesz Ukrajnabol a végén.??  Már 2022 ben 1.honap alatt márciusban  véget ért volna a háború. Olvasd el Schroder volt kancellár nyilatkozatát.!!!! Amit senki se cáfolta meg azóta se! Egyetlen  kérese lett volna az Oroszoknak, hogy a NATO ba ne lépjenek be.... És "valakik" parancsára fel álltak a béke tárgyalás  asztaltol a jelenlegi khmm ukrán vezetés. . De vazze így se fognak tudni belepni soha az ukránok, mert ütközik a NATO alapalkotmanyaval. Ugye tudod miert?? Ők nem tudják? Meg ha nem szivatjak ,lovik,azt a kb  8 millios orosz keleti megyékben elő orosz kisebbséget, esetleg betartjak a Minszki paktumot amit ha jól tudom, USA ellenzett nagyon, és talán ha jól emlékszem,  Merkel nyilatkozta  szerint is csak az Oroszok altatasara használták fel, hogy addig felfegyverezzek az Ukrajnat.  Pedig egy laza Donyecki medencei  autonómia nem példátlan EU történelemben számtalan békés megoldás volt rá. Itt is tökéletes megoldás lett volna. (4 millió orosz ajkú keleti ukrán menekült Oroszországba! Ez megvan??  Erről mi a velemenyed?) Masik meg  hát a Ruszkik Juanert akartak adni az olajat, ellenpolust akartak képezni a BRICS el, csökkenteni a dollár alapú elszamolastol való függőséget. Nézd meg majdnem kiprovokltak egy Tajvan háborút is az USA, nem is oly rég. Pedig 50 éve van egyensúly a térségben, mert "az egy Kína elvét" nem bizeralta idáig senki. De. Most hirtelen eszébe jutott valakiknek pár hónapja.. Csak kiszamoltak , hogy a ruszkikkal se bírnak, akkor Kína túl nagy falat most per pillanat. Meg akadna a torkukon. De Kína geopolitikai provokalasa lett volna a következő lépés. De nem jutottak meg el idáig... Z az utolsó ukránig harcol. Fél Ukrajna már nem tér vissza,sajnos, elmenekult, a nyomor, és besorozás elől nyugatra. Másik fele pedig sose fizeti ki a felhalmozott adósságot. Ha egész Ukrán édes anyafoldet is kiprivatizaljak se.. Meg mindent is.. Ezt azért nem nehéz belatni, hogy egy jo béke az jobb scenario lett volna!! Ja.... csak az ukrán népnek lett volna jó scenario...... Aha.  Szerintem az eszkalacio nem ússzuk meg ahogy a dolgok most állnak.  A szövetségi rendszerek kialakultak már . Az atom háborúban én se hiszek. Mert akkor USA, New York és Manhattan is elporladna.... Ez  a szerencsénk, hogy nem lesz baj. Hogy a chicken game  esetén el fogják rántani a kormányt. 
A 4 megye az Oroszoke lesz tippem szerint. És ők is fogják saját zsebből ujjáépiteni. Hisz ott volt a karokozas, háborús rombolás 99%a. Aztán ha megkapja az ukrán vezetés az Oroszok 300 Mrd usd tartalékat karteriteskent  Hagy ne mondjam mit gondolok mi lesz belole..... De hogy a budos életben Kína , az arabok, etc.. nem tárolják nyugati bankban a pénzüket, tartalékokat egy ilyen  után, az biztos. Pár nemzetközi közgazdász  szajkozza egy ideje, hogy milyen következményei lesznek ennek. De hát......felesleges ebben a direkt felspanolt őrületbe. 
ufo500
ufo500 szerda, 21:14
Előzmény: #57025  ufo500
#57026
68,9 milliárd dolláros deficittel zárta a februárt az amerikai külkereskedelmi mérleg. 
Ez az utóbbi 10 hónap legmagasabb hiánya. A januári hiány 67,6 milliárd dollár volt.
ufo500
ufo500 szerda, 20:52
Előzmény: #57024  bullrider
#57025
 Kamatra halom pénz megy Đ
Ebből Sleepy Joe nem mászik ki.
Kína széttömi cuccal az usát.
bullrider szerda, 20:42
Előzmény: #57008  ufo500
#57024
Értem én amit vársz, de szerinted ez most fog megtörténni?
bullrider szerda, 20:39
Előzmény: #57014  ufo500
#57023
Emlékeztetnélek arra, hogy kis hazánkban a 22/23-as fűtési szezonban egészen hasonló korlátozásokat vezttek be, pedig mi nem álltunk háborúban senkivel!
bullrider szerda, 20:37
Előzmény: #57020  ufo500
#57022
Így kell békét teremteni?
bullrider szerda, 20:37
Előzmény: #57007  Kvasztics_Fedor
#57021
Még a holdról is látszik, hogy ez egy fake kép!
Ennél azért komolyabbnak gondoltalak:)
ufo500
ufo500 szerda, 20:36
#57020
19:40 Oroszország csapást mért több tucat ukrán tévécsatornára
Több tucat, az Astra műholdon keresztül sugárzott tévécsatorna adása szakadt meg, miután Oroszország támadást intézett szerdán az ukrán műholdas műsorszórás ellen - tudatták ukrán műsorszolgáltatók
ufo500
ufo500 szerda, 20:20
#57019
ufo500
ufo500 szerda, 19:59
Előzmény: #57016  Kvasztics_Fedor
#57018
A múltkori 11-ből se rohant vissza senki Đ
ufo500
ufo500 szerda, 19:54
Előzmény: #57000  ufo500
#57017
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor szerda, 19:49
Előzmény: #57015  ufo500
#57016
Azt lesheti zselé, hogy kiadjuk ágyútölteléknek.
 Ő már szabad ember egy szabad országban. 
ufo500
ufo500 szerda, 19:44
#57015
Ukrajnában egy férfi a határőrök kezei közül kiszabadult és Magyarországra menekült
Ł
Az ukránnak sikerült megszöknie a határőrök kezei közül az egyik kárpátaljai ellenőrző ponton és Magyarországra menekülnie – közölte szerdán Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határszolgálat képviselője.
„A mai napon az egyik kárpátaljai ellenőrző ponton átlépte a határt egy férfi, aki azt az utat követte, ahol legálisan át lehet lépni, de az ellenőrző pont infrastruktúráját kihasználva elérte a határőrség kijáratát , felismerve, hogy ez a férfi illegálisan próbál átlépni a határt, megpróbálta feltartóztatni, de sikerült kiszabadulnia és Magyarország területére szökött” – idézi Demcsenko szavait a „24 Channel” ukrán tévécsatorna.
https://ria.ru/20240417/ukraina-1940650966.html
ufo500
ufo500 szerda, 19:38
Előzmény: #57012  Kvasztics_Fedor
#57014
A zselé most rúgkapál veri a patriot balhét.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Putyin fogadása, hogy le tudja őrölni az ukrán ellenállást és a nyugati támogatást kifizetődő lehet.
$
Az ukrán Ukrenergo energiavállalat szerdán a Telegram csatornájában közölte , 
hogy az országban 7 százalékkal nőtt a villamosenergia-fogyasztás keddhez képest,
 és gazdaságos felhasználását szorgalmazta.
„Ne kapcsolja be a fűtést és a klímaberendezést 19.00-tól 22.00-ig,
Ne használjon egyszerre több nagy teljesítményű elektromos készüléket reklámok, kirakatok, táblák, füzérek” – tette hozzá Ukrenergo.
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor szerda, 19:05
#57013
A független szakértő szerint összeomlik az azovisták ellenállása. Sajnos ez előre látható volt. Kár a sok ártatlan áldozatért. 😢
https://youtu.be/ITyos5dE_EA?si=0u1xlQX7CaA47_eB
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor szerda, 18:52
Előzmény: #57010  ufo500
#57012
Már a Politico is temeti zelenszkij háborúját. Ez pedig az EU elit szócsöve. Jó reggelt. 🤷
https://www.politico.eu/article/why-ukraine-losing-russia-war/
ufo500
ufo500 szerda, 18:37
Előzmény: #57002  the_outsider
#57011
ufo500
ufo500 szerda, 18:36
Előzmény: #57007  Kvasztics_Fedor
#57010
Ennyi hülyét Đ
Mi a fene történik Ursula von der Leyen körül?
A politikusnak elég nagy támogatásra van szüksége ahhoz, hogy ne csússzon ki a szék alóla.
Botrányos körülmények között indult volna: pár órával a kinevezése előtt lemondott az Európai Bizottság kkv-követe
ufo500
ufo500 szerda, 18:31
Előzmény: #57006  bullrider
#57009
Jobb ma ötven, mint holnap száz
ufo500
ufo500 szerda, 18:22
Előzmény: #57004  bullrider
#57008
Túlvan tolva a dollár. 
Import - Export ha megfordul bukni fog a dollár.
 Addig + végtelen usa hiány lesz + a katonaság,
34000 mrd. most.
bullrider szerda, 18:16
Előzmény: #56980  ufo500
#57006
De még így sem képesek pótolni az elmaradt európai szállításokat!
Meg a japók sem hülyék, jó kis diszkont áron veszik a ruszki LNG-t;)
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor szerda, 18:01
#57005
Előre, hajrá Magyarország! Kifelé a háborúpártiakkal Európából. 
https://twitter.com/Zlatti_71/status/1780519958713143368?t=6Aw1DHmwi4DnfWBeyxpOdQ&s=19
bullrider szerda, 17:58
Előzmény: #56981  ufo500
#57004
Sok sikert!
Hány éve képtelen a dolláralapú elszámolást leváltani az OPEC?
bullrider szerda, 17:40
Előzmény: #56995  Kvasztics_Fedor
#57003
"Afganisztánt is otthagyták."
Talán az 1988-89-es szovjet kivonulás dicsőségesre sikeredett?
the_outsider szerda, 17:25
#57002
Kvasztics_Fedor
Kvasztics_Fedor szerda, 17:21
Előzmény: #56999  ufo500
#57001
Példaértékű demokrácia, európai értékek. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek