Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robben ma, 18:35
Előzmény: #64578  Istvan78
Szokás szerint csak a lényeget nem értetted meg...
de azért még egyszer és utoljára leírom (Murdoch is válaszolt neked erre és teljesen igaza volt):
1. hurrikánkárosultak / természeti katasztrófák esetében a központi kormány nagyon is fontos szerepet játszik abban, hogy kapnak-e segítséget az amerikaiak - nem kaptak, Biden papa le se sz..ta őket. Kaméleon Harris több interjúban szintén felsült amikor zavarában másra terelte a szót amikor olyanokat kérdeztek tőle, mit tettek ebben a ciklusban az emberek érdekében konkrétan  - az illegális bevándorlás tehát csak az utolsó csepp volt a pohárban, amiért az emberek inkább Trumpra szavaztak.
2. orosz ukrán ügyben utoljára - és fel is adom a veled való értekezést - a tények: egy ország biztonsága - ahogy az egyéné is -  szubjektív is, de a szuperhatalmak esetében még egyértelműbb: az uránok folyamatosan szívatták nemcsak a magyar, hanem az ott léő orosz kisebbséget is - ezt egy szuperhatalom nem köteles 8 évnél tovább eltűrni, teljesen érthető hogy Putyinnál elszakadt a cérna és már csak ezért is odacsapott, és: ukrán barátaid nem akarták megérteni, hogy NEM lehetnek sem Nato tagok, sem nagyrakétáik nem lehetnek, mert ez vörös vonal!
ez el lett nekik mondva, meg az Usa nak is legalább 10-szer a 22 februári támadás előtt, és süket fülekre talált..megkapták ezért a magukét, teljesen érthetően.
SEMMIT nem értesz sem a magyar belpol-ból (a 22-es választás előtt erről többszörösen meggyőződtem), sem a világpol összefüggéseiből.
végül egy egyszerű példa a biztonságról
élsz egy telken a házadban
de én tegnap megvettem a melletted levő telken a szomszéd házat, majd azt veszed észre, hogy elkezdelek téged és a családod: zaklatni, kukkolni, átdobálni hozzád a szemet, ilyesmi. egy ideig tűröd majd nyomoztatni kezdesz utánam, mert egyre nyíltabban csinálom már és egyre szemtelenebbül. a nyomozás kihozza, hogy: a halálos ellenséged egy felbérelt ügynöke vagyok!.. ekkor kb. két lehetőséged marad:
1. elköltöznél, de kb. reménytelen hogy ne érjünk utol.. 2. próbálod elviselni a szívatást, de az egész családodról is szó van és nem tudhatod, hogy engem mivel bíztak meg -  lehet hogy azzal, hogy kinyírjalak, vagy csak egy családtagod raboljuk el és azzal zsaroljunk majd, stb. 3. ha nem akarsz ebben a létbizonytalanságban élni- és közben tudtodra lett már adva, hogy nem érdemes a rendőrséget se bevonnod mert akkor is nagy baj lesz - akkor az marad még, hogy megpróbálsz leszámolni velem, vagy a megbízómmal, vagy mindkettő - mit tennél? mert kétlem, hogy a balliberális véleménybuborék amiben élsz, az le tudna szállítani egy tuti megoldást...
szóval épp így jártak az oroszok a kedves ukrán barátaiddal: elegük lett a szívatásból mert az egész országuk jövőjéről, létéről vagy nem létéről, és szabadságáról, megmaradásáról van szó, tehát: kénytelenek voltak támadással válaszolni a tudatos, szándékos amerikai-ukrán provokációra!
utolsó, ami legobban alátámasztja hogy az Usa csak ágyútölteléknek használja itt az ukránokat: Blinken tesvéred pár napja cinikusan bedobtad, hogy "le kell szállítani az ukránoknak a hadkötelezettségi alsó korhatárt" - segítek, ha nem értenéd:
a tesód ezzel azt üzente az ukránoknak, amit a Bikini slágerének refrénje így fogalmazott meg:
"rabszolgák rabszolgáljatok, rabszolgák meg ne álljatok, rabszolgák, SZOLGÁLJATOK!!
Blinken tesvéred egy ócska szar szemét aljas háborús bűnös akinek a börtönben lenne a helye, és az ő két huszonéves gyerekét pluszban ki kéne vinni erőszakkal az ukrán frontra, hogy szerezzenek egy kis élettapsztalatot...
Murdoch ma, 17:35
Előzmény: #64898  vigkrisz
Költhetnék a drogproblémákra, vagy évről-évre súlyosbodó bűnözési hullám megelőzésére. Illetve foglalkozhatnának a recessziójukkal is, Kanada is lejtőn van, na de ilyenkor mindig jól jön egy háború, lehet maszatolni. Nem véletlenül volt egyik első eltervezett döntése Trumpnak, hogy lehet majd perkálni a vámot. Mondjuk az az 587 millió dollár kábé egy hétre, ha elég. 
vigkrisz ma, 17:08
"A kanadai parlament alsóháza jóváhagyta 587 millió amerikai dollár katonai segélyek elkülönítésétUkrajnának. Kanada védelmi minisztere, Bill Blair bejelentette, hogy forrásokat különítenek el az Ukrajna számára oly szükséges tüzérségi lőszer vásárlására.Emellett az összeget az ukrán hadsereg kiképzésére és az ukrán védelmi erők megfelelő felszerelésének beszerzésére fordítják."
Murdoch ma, 10:45
Előzmény: #64895  vigkrisz
Hogyne, az ukrán hírforrások ugyebár megbízhatóak. Főleg Z. 42 ezres veszteség száma, aminél még a yenkik is tízszer többet mondanak. Úgyhogy az ukrán ombudsman, hogy megerősíti magát, nem igazán hat meg, annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel igaza van, szerintem is.
vigkrisz ma, 10:22
Előzmény: #64893  Murdoch
"Ha valakinek nem világos mi történik, annyit is ér."
"Az orosz hadsereg 2024-ben legalább 109 ukrán hadifoglyot végeztetett ki – közölte Dmitro Lubinec ukrán ombudsman az országos televízióban december 10-én.„Megerősíthetjük, hogy az orosz csapatok csak 2024-ben 109 ukrán hadifoglyot lőttek le” – mondta Lubinec. A hadifoglyok meggyilkolásáról, kínzásáról és bántalmazásáról rendszeresen érkeznek jelentések az ukrán hatóságokhoz.Az ombudsman hozzátette, hogy a háború kezdete óta 177 hadifogoly kivégzését erősítették meg.A 2024-ben megölt hadifoglyok száma aláhúzza az orosz hadsereg által végrehajtott gyorsított kivégzések gyakoribbá válását. Ez a tendencia pedig egybeesik az orosz előrenyomulás felgyorsult ütemével Ukrajnában. A számok csak a hivatalosan megerősített esetekre vonatkoznak, ami azt jelenti, hogy a számok még magasabbak lehetnek"
Murdoch ma, 09:52
Előzmény: #64892  vigkrisz
https://www.nbcnews.com/news/world/live-blog/syria-live-updates-rebel-leader-assad-torture-israel-buffer-zone-rcna183554
"The Biden administration says it is considering removing HTS from its list of terrorist organizations."
Ennyi. Ha valakinek nem világos mi történik, annyit is ér. De azért segítek:
https://preview.redd.it/what-are-your-thoughts-on-this-assessment-of-american-v0-sjixisweuqid1.jpeg?auto=webp&s=e7bc979a9ac1f162b769ad2e5a1bff177dfa1258
vigkrisz ma, 07:23
"Az amerikai pénzügyminisztérium kedden átutalta a befagyasztott orosz vagyon kamatjövedelmeire alapozott, Ukrajnának szánt 50 milliárd dolláros hitelcsomag Egyesült Államokra jutó 20 milliárd dolláros részét a Világbank gazdasági és pénzügyi támogatási alapjának – közölte kedden Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter az MTI szerint."
Shortelek ma, 05:32
https://www.portfolio.hu/global/20241210/bejelentette-zelenszkij-pusztito-raketat-epit-ukrajna-hamarosan-kesz-a-ruta-728981
Újabb jó hír a muszka trolloknak, több rakétát is fejlesztenek az ukik, remélhetõleg hamarosan a muszka is meg fogja tapasztalni a fronton, megy majd a muszka pörkõlés.
Murdoch kedd, 22:34
Előzmény: #64889  vigkrisz
Hol állítottam ilyet? Amit írtam meg pontosan úgy van ahogy:
https://www.securitycouncilreport.org/atf/cf/%7B65BFCF9B-6D27-4E9C-8CD3-CF6E4FF96FF9%7D/Ukraine_%20CONCEPT%20NOTE_July_2024%20rev2.pdf
“Crimes of the Ukrainian Armed Forces and the nationalist battalions”
El tudod olvasni, vagy meghaladja a képességedet? Spoiler: hát persze, hogy meghaladja.
vigkrisz kedd, 22:21
Előzmény: #64887  Murdoch
maximum az elmédben van ott, de nem az ensznél az oroszországban férfiakat és nőket erőszakoló ukrán katonák története
folyamatosan hazudsz, linkelni meg nem tudsz a fentire semmilyen bizonyítékot
Placi82 kedd, 21:05
Előzmény: #64887  Murdoch
Jobbszektoros fiúk meg az azovosok csináltak ezt-azt Kelet - Ukrajnában anno 2015 után. Írtak erről anno 2015 korul is az mainstream újságok. Sőt volt egy francia?? riporternő akit előadasban kevertek le mert elkezdett a Keleti Orosz kissebseg  elleni szornyusegekrol beszelni.... Szó szerint zokogva mesélte el, és simán lekevertek, megszakítottak vazze......... Emlékszem akkor még nem volt ekkora cenzúra.... YT on fenn volt. Azóta sok minden offolodott onnan... 
Gyerekek most mia jó istent vártok? Most már ne nézzük hülyének egymást merrt unalmas. 
Álmodtam vagy valóság hogy Zukerberg elnézést kert Trumptol mert cenzurazta és korlátozta  Trump kampanyat a legbefolyasosabb social megiaban a FB ön? És bukott is Trump. USA ban? WTF? Álmodtam? Most ha nem almodtam, akkor mit akartok? Becsapodik egy kisebb aszteroida azt is az Oroszok nyakába varjak, mint itt is sokan már az Afrikai  migrációt is. . Meg a leendő gazdasági válságot meg a leendo EU munkanelkuliseget...... Stb... 
Voltak előzményei a háborúnak. De én az Ukránokat és az Ukrán nacionalistakat se tudom hibáztatni. Megértem őket . Komolyan. Olyan propaganda  ment közel 1 evtizeden  át, hogy mi csak 2 éve hallgatjuk és a nyugati művelt emberek többsége is full felhergelve van az Oroszok ellen és általános russszofobia van. 3 éve még le se sz.rtak az oroszokat a nyugati átlag népek, max azt tudták hogy nagy ország, szeretik a vodkát és a kaviart, oszt ennyi. 
Média és narratívak! Ennyike. 
Murdoch kedd, 20:46
Előzmény: #64886  vigkrisz
Hol lobogtassák? Leközli mondjuk a The Guardian? Már mondtam ott van az ensznél, ha akarod (nem akarod...) rákeresel, vannak részletes összefoglalók is, Putyin is beszámolt róla. Annyi eszem meg van, hogy nem linkelek orosz hírforrást, még ha igaz is, mert azon pörögnétek egy hétig. Függetlenül a valóságtartalomtól, mert az ugye mindegy. De mint ahogy írtam, a börtönből a frontra szabadított ukránok biztosan kötögetnek esténkéként, meg verseket szavalnak.
vigkrisz kedd, 20:41
Előzmény: #64882  Murdoch
Szerinted ha lennének oroszországban férfiakat és nőket erőszakoló ukrán katonákról információi az oroszoknak, akkor nem lobogtatnák? Akkor ezek szerint már ők is titkolják ezt az egész világ mellett. 
Na, ezt hívják paranoid szkizofréniának.
Placi82 kedd, 19:40
Előzmény: #64884  Murdoch
Csak nem az elmúlt 200 év és különösen jelenkorunkra nagyon erősen jellemző  KETTŐSMÉRCÉRE gondolsz? :)). Szerintem arra. És nagyon igazad van. Ez már az olvasott és értelmezni képes emberek hülyének nézésének  olyan magas foka, hogy az már piaci légy szintű pofátlanság.... 
Murdoch kedd, 19:33
Előzmény: #64879  Placi82
Nem is értek vele egyet. Izrael is túllő a célon, az bebizonyosodott Gázában, az illegális betelepítéseken stb. Jól hangzik a szíriai bevonulás is, csak éppen nehogy fedősztori legyen a biztonsági zóna, megjegyzem nagyjából ezt csinálják az oroszok is. Náluk is hiányzik mindenféle biztonsági garancia, csak azt látják, hogy a nato araszol feléjük.
https://www.theguardian.com/world/2024/dec/09/israel-seizes-syrian-buffer-zone-amid-airstrikes-on-regime-weapons-depots
Izraelnek (is) tök jó lenne ha Szíria széthullana, aztán vihetik a Golan-fennsíkot többek közt, csak ez itt valahol kimerül egy ejnye-bejnyében.
Placi82 kedd, 19:31
Előzmény: #64866  Zedisdead
Ezt írtam 3 napja. Kompletten az utcán végzik el amiről írsz. Videók meg fel a netre. Ott meg nincs cenzúra. Fiatalok időseket.... Megszűnt a barbár rezsim.... Ujjong a mainstream? . Erről meg kuss van. Mint ahogy mondtam, mainsreames ujsagiroknak jön a főszerkesztői meeting és azt írják amit kell.... Mert ha nem, akkor nincs állás, és mehet építkezésre dolgozni. Az meg szar meló. :) Na és kiknek a kezében, tulajdonában van mainstream a nyugati vilagban?.. :))
Na ezért röhögök már az egész világon. Igaza volt Robert Schillernek a narratívak világáról.........
Az a baj ezzel a világgal hogy sotetebbek az emberek mint. 100 éve. A technológia pár jó mérnöknek és tudodosnak koszonhetoen rohamossan fejlődott. De az emberek 99.9%a pont ennek koszonhetoen full tájékozatlanok és a social médián kívül, nincs se  lexikális tudásuk se tajekozottsaguk se olvasottsaguk. Droidok lettek. 
Murdoch kedd, 19:26
Előzmény: #64878  vigkrisz
Hogyne, majd nyilván az a távvezérelt maintream média fogja közölni, ami eddig is össze-vissza hazudozott. Északi-áramlat, valós ukrán veszteség, gyenge oroszok stb. Hagyjuk már. Az oroszoknak is megvan a listájuk, de ezeket nem lehet linkelni, mert úgy is az lenne, hogy oroszpropaganda a forrás. Majd háború után, talán, addig ott penészednek az orosz akták bizonyítékostul valahol az enszben.
Bandita kedd, 19:25
Előzmény: #64863  Shortelek
Amennyiben?
Bandita kedd, 19:25
Előzmény: #64858  Istvan78
Köszi, ezt nem is tudtam!
Placi82 kedd, 19:21
Előzmény: #64867  Sehmet
Most, én se értem mit akartál ezzel Zednek válaszolni. Ő másra utalt szerintem.. 
vigkrisz kedd, 19:13
Előzmény: #64877  Murdoch
érdekes módon se az ensz, se más nem tud oroszországban férfiakat és nőket erőszakoló ukrán katonákról
Murdoch kedd, 19:07
Előzmény: #64876  vigkrisz
Mindeközben a jóképű azovosok átkísérték az idős orosz hölgyeket az úttesten Kurszban, hogy nehogy bajuk essen. Köszönjük emese.
vigkrisz kedd, 18:59
"a háború kezdete óta idén júniusig Ukrajnában több száz, oroszok által elkövetett nemi erőszakot rögzített az ENSZ.Az áldozatok többsége férfi volt"

Index - Külföld - Több száz, az oroszok által férfiak ellen elkövetett nemi erőszakról tud az ENSZ - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index keddi hírösszefoglalója - Percről percre
vigkrisz kedd, 18:59
"a háború kezdete óta idén júniusig Ukrajnában több száz, oroszok által elkövetett nemi erőszakot rögzített az ENSZ.Az áldozatok többsége férfi volt"

Index - Külföld - Több száz, az oroszok által férfiak ellen elkövetett nemi erőszakról tud az ENSZ - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index keddi hírösszefoglalója - Percről percre
vigkrisz kedd, 18:56
Most, hogy Oroszország jelenléte Szíriában lényegében megszűnik, Izrael is “átgondolja” eddigi stratégiáját Ukrajna kapcsán - írja a Times of Israel.  
Ennek nagyon örülni fognak Kijevben: váratlanul beállhat Ukrajna mellé a világ egyik legerősebb katonai hatalma - Portfolio.hu
vigkrisz kedd, 16:59
"Az USA Németországban fogja kiképezni az Ukrán Fegyveres Erők új dandárját - Zelenszkij. Emellett Franciaországgal is folynak tárgyalások egy újabb ukrán dandár kiképzéséről. Az elnök beszámolt továbbá az észak-európai és a balti országok egy ukrán dandár közös személyi állományba vételéről szóló tárgyalásokról."
vigkrisz kedd, 16:58
"Bashar al-Assad szíriai rezsimjének gyors megbuktatása után Oroszország elveszítheti az ország területén fekvő összes katonai bázisát. A két fő bázis Latakia tartományban található, amely már kormányellenes csoportok ellenőrzése alá került. Az új hatóságok még nem nyilatkoztak hivatalosan arról, hogyan viszonyulnak az orosz katonai kontingens jelenlétéhez, de Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elismerte az orosz bázisok felszámolását: „Korai lenne a Hmeimimben és Tartuszban lévő orosz bázisok megőrzéséről beszélni, erről azokkal kell tárgyalni, akik majd vezetni fogják Szíriát”."
Szele Tamás: A Nagy Kivonulás
vigkrisz kedd, 16:55
Előzmény: #64869  Sehmet
"A neves bolgár politológus és Stephen Holmes, a New York-i Egyetem tanára szerint az orosz elnök azért vágott bele a katonai hadműveletbe, mert rohamosan csökken országa lélekszáma. A szerzők szerint nem véletlen, hogy a támadó egységek annyi gyereket hurcoltak el Ukrajnából."
hvg360 - Putyin valójában demográfiai okokból támadta meg Ukrajnát, írja Ivan Krasztev és szerzőtársa a Foreign Policyben
vigkrisz kedd, 16:54
Előzmény: #64869  Sehmet
OROSZ-UKRÁN háború
Sehmet
Sehmet kedd, 16:51
Előzmény: #64868  vigkrisz
Ugye akkor az a jó, ha a világ tele van a USA/NATO katonai bázisokkal, hogy csak az USA indíthat háborút, stb. Érdekes és "elfogulatlan" álláspont.
vigkrisz kedd, 16:48

putyler, a nagy stratéga  :-)))))))
"az orosz Rybar-csatorna elemzése szerint a bázisok nélkül Oroszország Afrika-projektje szinte teljes egészében elveszett"
Egyetlen kép megmutatja, hogy bukhatott el Oroszország nagy terve - Portfolio.hu
Sehmet
Sehmet kedd, 16:20
Előzmény: #64864  Zedisdead
Én a nyomogatás helyett válaszolnék. A Közel-Keletet nem lehet a liberális demokrácia alapján megítélni. Szíriában vannak alavita síiták, szunniták, kurdok, drúzok, akiknek napi szórakozásuk, hogy fegyveres konfliktusokat provokálnak egymással, ezért minden eszközzel stabilitást kell teremteni a térségben. A nemzetközi jogi "szabályok" betartására és betartatására nincs kikényszerítő világhatalom. Szíriában most egy, dzsihadista szunnita iszlám terrorszervezet, al-Kaidás vezetővel jutott hatalomra, amelyik Izrael biztonságát sokkal jobban veszélyezteti, mind az Aszad rezsim veszélyeztette, ezért Izrael nem szegett meg "szabályokra alapuló világrendet", mert olyan nincs is. A világrend jelenleg egy, az USA hegemóniáján alapuló világrend, a dzsihadisták pedig Izrael biztonságát veszélyeztetik, ezért bombázták le a fegyverraktárakat, ideggáz-gyárakat, katonai reptereket, és ezért alakítottak/alakítanak ki egy pufferzónát a két ország között. Az a baj, hogy ti gondolkodás nélkül nyomatjátok az agymosott (modi szerint ezt a szót lehet használni, senkit nem függesztettek fel még emiatt) ellenzéki és EU-s Weberes és Ursulás mantrát, de nem értetek semmit.
Zedisdead kedd, 16:16
Ma már a harmadik videót látom, ahol simaszkos milicisták fegyvertelen embereket lőnek agyon az útszélén Sziriában, közben azt ordibálják, hogy Allahu Snackbar, meg hogy "takbir" (Isten a legnagyobb). Még szerencse, hogy a "barbár állam" megbukott.
Sehmet
Sehmet kedd, 16:11
Előzmény: #64860  Istvan78
Zedisdead kedd, 15:48
Volt egyszer egy ország, amelynek oroszbarát elnökét egy forradalom döntötte meg. Sajnos a forradalmat követő káoszt kihasználva egy másik, nála erősebb szomszédja felmondta az érvényben lévő nemzetközi szerződést a két ország között, behatolt az ország nemzetközileg elismert területére. Ezután az erősebbik szomszéd bombázásokba kezdett, lebombázta az ország piciny tengeri flottáját, légvédelmi eszközeit, repülőjeit.
Durván megsértette ezzel a szabályokra alapuló világrendet
Ez a gonosz aggresszor szomszéd büntetést érdemel ugye? Nyomj egy pluszt, ha igen, minuszt, ha nem!
Shortelek kedd, 14:59
Előzmény: #64854  Bandita
"Te se szopd be a narratívákat"
Te már az oroszt beszoptad.
Placi82 kedd, 12:15
Előzmény: #64849  Murdoch
Hagyd!!! , csillamponis, rózsaszín unikornisok vilagukba nem fér bele, hogy az USA adminisztráció, nem jótékonysági csillamponis szervezet. Nem ingyen exportalja feleslegesen a demokráciát  ami után nem lesznek jobbak dolgok, sőt!!! Kb 100 példát tudnék sorolni. És az EU és a német politikusok se voltak ingyen ilyen h.....k. Vagy muszajbol, vagy partfegyelembol vagy más inkább le nem írt dolog miatt....
Ha nem Trump nyert volna... Akkor tippmixen 1 millio ftal megtettem volna hogy polgarhaboru lesz Amerikában, mert olyan elégedettlenek az emberek többsége ott. Ezért jósoltam meg már régen az FF topoikban hogy Trump lesz az elnök. És kirohogtek..... Mondjuk a merenyletet is megjosoltam, leirtam többször is ... azt se hittek el...... 
Na mindegy. Mert már az Amerikai álom, csak álom maradt a többségnek. Fehérek többségének is. 
Olyan gazdasági anomaliakat fedeztem fel mostanában  pár hónapja, vagy fel éve, a világban, ami nem a fórum temaja, és hosszú is lenne, hogy még most se hiszem el, ezt a felelőtlenséget.
 Ezt már k.rva nehéz lesz Putyin nyakába varrni. Sőt lehetetlen. Bár az emberek birkák, mindent is elhisznek  a 99%a....... "mert hát bemondtak a TV be....... 🤣" 
Murdoch kedd, 12:00
Előzmény: #64860  Istvan78
“ Fáj neked nagyon, ha az ukránok egy számukra is előnyös együttműködés keretében elindítják a ritka fémek bányászatát amcsi tecknikáával és ezzel jól járnak az amcsik is?”
Most komolyan azt várod hogy az ilyen bullshitet bevegyem? 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek