Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo csütörtök, 15:05
a sötétség tobzodik a hirekben mindenhol.fröcsög-kezd örjöngeni-tombolni-mert tudja kevés ideje van
Murdoch csütörtök, 15:02
Előzmény: #64578  Istvan78
Csak xólok nagyjából úgy indult a topik, hogy az usának nincs köze az ukrán konfliktushoz. Oké. A miértekbe már felesleges belemenni, tízezerszer le lett írva többek közt, hogy a 2008-as NATO tagság belengetése triggerelte az oroszokat, ők sem hülyék. Ez szembement volna Ukrajna semleges szerepével. Aztán jött a yenki gőzhenger 2014-ben és te meg rácsodálkozol az egészre. Megbuktatták volna ezek az oroszokat is, aztán olyan kótyavetye lett volna a ruszkik környékén, amit még nem látott a világ. Az usában meg csak látszólag van jólét, voltam jó párszor, hát ne menj ki a gettókba, lakókocsiparkokba.Trump első mozdulattal bedobta a büntetővámokat, miért is? Illegális migráció, drog, Kanada, Mexikó rögtön bexívta, Trudeau kb. másnap rohant Floridába könyörögni. Ebben a tekintetben bármit füllentesz, az usa padlón:
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/drug-use-by-country
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/murder-rate-by-country
És ez megindult már az EU-ban is, köszönhetően az illegális migrációnak, meg a háború finanszírozására, nagyon nem az oroszokra kéne állandóan mutogatni. Kissé unalmas, pláne úgy, hogy közben gyakorlatilag minden szavazáson buknak a jelenlegi kormányok. Remélem Macron is megy a süllyesztőbe, olyan szinten nyomják a bullshitet, mint ti itt a topikban. Nulla valóságtartalom, ferdítés, süket duma a demokráciáról. Én akivel beszéltem itt, mármint helyi őslakos helvéttel, baromira ki vannak akadva, mert totálisan lexarják a szuverenitásodat. Évszázados semlegességüket kellett valamennyire feladni, mert gyakorlatilag megfojtja őket a nato-lobbi. Ausztria dettó. Semleges akarsz lenni, oké pont senkit nem érdekel, mi máshogy akarjuk. 
Istvan78 csütörtök, 14:17
Előzmény: #64559  Robben
"Más kérdés az hogy érzelmileg támogatok (mint amerikai polgár) egy országot amit megtámadtak, ÉS megint más, hogy ebbe a háborúba a megkérdezésem nélkül önti az amerikai elnököm az én pénzem, milliárdszámra. "
.
Ha a közvélemény és az ellenzék (republikánusok) nem tiltakoznak a háború ellen és van felhatalmazása aaz elnöknek, akkor miért kéne népszavazást tartania. Putyin úgy indított háborút, hogy még előző nap se mondta a népnek, hogy háborúba kezd és dollár százmilliárdokat és százezer életeket fog ebbe a háborúba ölni. Azt nem firtatod, hogy neki miért volt szabad? Tudom, neked csak az fáj, ha az ellenséget támogatják. És erre hozod a példát, hogy az "emberek szerint Biden nem törődött velük", aminek semmi köze a háborúhoz. összevissza beszélsz. Megint jössz az infrastruktúrával, meg rohad minden szét, de ez csak egy konteó, csak a te fejedben létezik, valójában sokat nőtt az amcsi GDP Biden alatt, csak a jövedelmi viszonyok torzultak, többek közt ezért nyert, meg a bevándorlási problémák miatt, nem a háború miatt. A külpolitika nagyon nem érdekli az amerikai választót.
Mellesleg az infastruktúrához kb. semmi köze a szövetségi kormánytózathoz, az elnökhöz, az az államok és az önkormányzatok hatásköre. Hiányos ismeretek, konteó és végzetes elfogultság van nálad ebben is. Nos, az államok és önkormányzatok vezetése meg vegyes volt , hol demokrata, hol republikánus.
Hogy milyen az orosz életszínvonal, azt te abból szűröd le, hogy miket mutatnak meg Moszkvából egy kisfilmben. Nézd meg a vidéket, a távoli falvakat, az is Oroszország.
.
"amerikai társadalom legalább 10 éve komoly leszállóágban van korábbi önmagához képest (kábítószer, bűnözés, romló életszínvonal)" Honnan vezed ezt a sületlenséget? Vannak problémák, például a gyógyzserfüggőség, de amúgy inkább fejlődésről tudok. 
.
Az aki párhozamot von a kubai válság és a 22 előtti helyzet között az egyértelműen buta. Mivel az egyik egy azonnali közvetlen fenyegetést jelentett, a másik meg egy időben távoli esetleg bekövetkezőt, amir reagálni bőven lett volna ideje az oroszoknak.
21 decemberében az oroszok egy elfogadhatatlan ajánlatot tettek a NATOnak: a 97 utáni NATO tagokból vonja ki a csapatait.
https://telex.hu/kulfold/2022/01/26/oroszorszag-ukrajna-nato-csapatok-kivonulasa
.
Furcsállod, hogy Ukrajna elkezdte felfegyverezni magát 14 után és főleg 18 után, amikoris 14-ben területének 10%-át kihasították az oroszok. Ezt megtehették, mert az ukránoknak nem volt megfelelő hadserege.
Zedisdead csütörtök, 10:49
Előzmény: #64574  Dehogynincs
"Vietnamban kell megfognunk a vörösöket", kb ez az analógiája ennek a faszságnak. Sokkal egyszerübb volt úgy megfogni a vöröseket, hogy leszalámizták őket.
Zedisdead csütörtök, 10:47
Előzmény: #64574  Dehogynincs
A Kissinger elv, ami megnyerte a hidegháborút, az meg nem igy működött. Trumpék deklaráltan ehhez akarnak visszatérni, ki akarnak békülni stratégiailag az oroszokkal, hogy Kinát elszigeteljék. Sajnos az atlantisták már akkora károkat okoztak az orosz - nyugati kapcsolatokban, hogy ez nem biztos végigvihető. Akkor meg fel kell készülni a teljes Eurázsiával szemben, ami sokkal drágább és destruktivabb, mint kibékülni az oroszokkal, az ukrán szélsőjobboldaliak meg feldughatják a Krimet, meg a Donbaszt, sose volt ukrán, nem is lesz már az.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 09:50
Kínában lesz a fókusz de Ukrajnában lehet őket bátorítani azzal, ha engednek Putyinnak és Ukrájnában lehet őket visszafogni azzal, ha Putyint visszaszorítják.
20-án beiktatják Trumpot és 24 órán belül kitör az a béke, amit Orbán már évek óta szorgalmaz.
Murdoch csütörtök, 08:59
Előzmény: #64572  Shortelek
Január 20, utána a németek is igazodni fognak.
https://www.portfolio.hu/global/20241205/hatalmas-bucsuajandekot-akart-adni-joe-biden-ukrajnanak-de-trump-emberei-kozbeszoltak-727800
Kína védelmi kiadásai szép csendben a várthoz képest min. duplázódtak, kezdenek aggódni a yenkik. Ott lesz a fókusz, nem Ukrajnában.
Shortelek csütörtök, 07:36
Előzmény: #64568  vigkrisz
Viszont akkor adhatnák már a tauruszokat is, ne csak dumáljon.
vigkrisz szerda, 22:43
Előzmény: #64570  Murdoch
attól még a francia ork-pörkölők mennek Ukrajnában
Murdoch szerda, 20:36
Felkészülnek a németek, anno a Zsombival végtelen számú kirohanásotok volt Le Penékkel kapcsolatban,  aztán ez lett belőle:
https://www.portfolio.hu/global/20241204/osszeomlott-a-francia-kormany-megbukott-a-miniszterelnok-727736
Murdoch szerda, 17:47
Jó, megértem, most minden szalmaszálba bele kell kapaszkodnod és már közeleg január 20. 
vigkrisz szerda, 17:20
Előzmény: #64565  Murdoch
A közösségi médiában közzétett nyilatkozatában Olaf Scholz úgy fogalmazott: 
"My message from Kyiv to Putin: We‘re in this for the long haul. Our support for Ukraine will not waiver. We will stand by the Ukrainian people - for as long as it takes."
vigkrisz szerda, 17:14
Előzmény: #64565  Murdoch
pszichológusnál jártál már? ezekkel a kommentjeiddel mindenképpen érdemes lenne szakemberhez fordulni, annyira elszakadtál már a valóságtól
ki és miért buktatná meg Zelenszkijt? ja, hogy megint putyin vágyálmait adod itt elő nekünk?  
Murdoch szerda, 16:36
Előzmény: #64560  Murdoch
Murdoch szerda, 16:34
Előzmény: #64564  vigkrisz
Persze és majd akkor is ezt fogod évekig írni, amikor Trump és Putyin eldöntötte azt, amit kell. Zelenszkij meg jó esetben aláírja, ha addig nem buktatják meg.
vigkrisz szerda, 16:30
Előzmény: #64563  Murdoch
ezek szerint addigra bedobják a törülközőt a ruszkik és vége a háborús inflációnak
Murdoch szerda, 16:20
Előzmény: #64561  vigkrisz
Fantasztikus.
https://www.imf.org/external/datamapper/PCPIPCH@WEO/WEOWORLD/VEN
Milyen fura, hogy még az IMF is azt prognosztizálja, hogy 2026-ra teljesül az előírt 4%. 
Robben szerda, 16:16
Előzmény: #64558  Istvan78
Van még vmi, amit jó szívvel ajánlok a figyelmedbe - ne az én kedvemért nézd meg ezeket, hanem a saját , jobb tájékozódásod érdekében, mert szerintem jól jellemzik, érthetőbbé teszik azt, ami felett szerintem elsiklasz. Az első az M5 kedd esti beszélgetése az ukrán háború kilátásai apropóján épp arról, amiről mi ketten itt értekeztünk. Ne sajnáld rá azt az 50 percet, érdemes megnézned. A második pedig szintén az én igazam támasztja alá, sajnálom hogy nem sikerült meglátnod az ukrajnai háború mögöttes okait..
https://www.youtube.com/watch?v=FCA6HUAOOVQ
https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/11/26/elismertek-az-ukranok-hogy-oroszorszag-kesz-volt-befejezni-a-haborut ;

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek