Valahogy mindig keletről és dél-keletről, Odessza Harkiv, és keleti városok vagy Kárpátaljai videók jönnek. Az a fura nekem, hogy Lviv és környékerol Nyugat Ukrajnából nem jön ennyi kenyszersorozasos felvétel. Hát igen, Lviv meg a régi Galiciai területeken ezt eljatszak, és az is hoborogni kezdene akkor bajba lesz Z... . Gondolom ezért nincs.. Oroszok ellen az Orosz ajku keletieket rángatja be a furgonba és onnan bele a husdalóba... Szörnyű... Tényleg "látni" hogy alig várja a hősi halat szerencsétlen . Jaaa nem is.....
https://index.hu/kulfold/2025/01/22/olaf-scholz-nemetorszag-kancellar-keses-tamadas-illegalis-bevandorlas/ Apu kezdődik! Túl későn ugrálok Olafka! Most mit mondjak, amit másutt is szoktam szokásom szerint. . MEGMONDTAM ELŐRE.🤣🤣 Hogy nemsokára az első számú párt az AFD lesz, sőt egyedül alakítható majd kormányt 50%vagy a felett. Se CDU, se a többinek már nem hisznek majd a polgárok egy része már.... Emlékszem talán ott volt pár éve tűpontosan ez joslatom. És erre valaki rohogott, hogy jólvan egy 8000 fős városkanak adják a vezetőjét akkor időközin, ebből ne vonják le messze menő konzekvenciakat. (kb szó szerint ezt mondta, ki lehet keresni, akkor ez igaz volt, de én a jövőt kémlelem nem a jelent) Hát akkor az illetőnek üzenem, (már nem emlékszem ki volt az) , hogy látja-e már hogy EBBEN IS igazam lesz.? 😉Már elég esélyes szcenario a következő választáson ahogy a dolgok állnak, es meg össze se szakadt a Nemet gazdasag vele az EU motorja. Ez meg ezúttal jön. Na az nekünk is szép pofon lesz..... Na. Mindegy.. Akkor lesz igazi a buli..... Na majd meglatjatok ezt is, megha most ezt se hiszi jó sok ember nekem..
1+. Én se értem, hát logikusan látni mi lesz a vége ennek a háborúnak. De még fel év vagy 1 év múlva béke lesz, addig oda meg félmillió ukrán veszteség alsohangon. . A tuzersegib tűzzel már spórolni kell majd Trump miatt szerintem. Szerintem ő fogahoz fog verni minden dolllart hosszútávon ami Ukrán kiadás. Az oroszok meg már raktarra termelnek fegyverkeszletbol. Igy felporgettek az Orosz hadigazdasagot és hadiipart. Hogy Angolok és USA azt tanulmányozzak, hogy ezt hogy csinálták, milyen metodussal hajtottak végre, hogyan termelik ki ugyanazt a kaliberű lőszert vagy tuzersegi aknat töredék áron szó szerint több ezer dollár helyett pár száz dollarbol. Szóval a tuzersegi tűz és dronok és lőszerek, és most már az Észak Koreai zsoldos ha elesik, akkor rögtön ugrik a helyére 3000 db új, és észre se fogják venni, megkülönböztetni se lehet őket... Szóval itt a vége, fuss el véle! Alkupozicio zerora redukalodott. 2022 márciustól júliusig kellett volna jo békét kötni Ukrajnának, akkor jó Alkupozicio lett volna. Már, azért kell hogy ne ürüljön ki teljesen Ukrajna. Gyerekek 1988 ban 50 millió volt Ukrajna lakossága. Szerintem a korrupció és a nyomor elől az elmúlt 30 évben elment sok millió ember nyugatra., háború miatt meg többi. Ukrajnában sajnos állandósult az amianno Oroszországban a Jelcin és a körülötte lévő 7-8 fos bankaroligarcha csapat idején volt. Oroszok ezt 1999 ig bírták, és tűrtek . Az Ukranok úgy látszik a végtelenségig tűrik, és birjak. Én nem értem, az Ukrán nép többsége nem a riviéran valamelyik forum társunk mellett nyaralo aramyifjak, ahogy itt valaki mondta, sem az x5 BMWs emberek. Az Ukrán nép többsége szív, küzd, és normális. Ezért nincsennek a riviéran és nem futja nekik X5 BMW re ők a 99%a népességnek. Az 1%kisebbség meg hát durván jól él az igaz.
Legkesobb 2022 öszen amikor kipateroltak az oroszokat Harkivbol, akkor beket kellett volna kötni, nyert helyzetbol, mozgasterrel az alkura. Ugy belovagolt volna a tortenelemkonyvekbe, igy meg..talan igy is belovagol, de mashogy, mint ahogy szerette volna
Az ukránok nem akarnak harcolni. Az EUs pénzből fenntartott Zelenszki rezsim erőszakkal sorozza őket a háborúba, tkp halálra itéli őket. Miért nem enged Zelenszki a népakaratnak, miért nem köt békét? Az emberek leszarják a Donbaszt és a Krimet, élni akarnak. Csak Zelenszkinek és a bűntársainak fontos a háború folytatása.
Ilyen ez a háború. Egyszer csak kitört magától. Senki sem akarta. Sem Putyin, sem a tábornokok. Mégis kitört. Ráadásul már három éve folyik, pedig mindenki meg akarja állítani, különösen az agresszor.
Ez az orosz agresszó előtti vagy utáni hír? Az orosz ágyútöltelékek miért felsőbbrendűek az ukrán ágyútöltelékeknél? Volt-e, van-e egyáltalán orosz ágyútöltelék?
Amit már 2014 óta halasztanak. Megbeszélni egymással azt, hogy mit akarnak és kompromisszumra jutni. Ami történt azóta, az ennek a hiánya. Ezért elfajult.
Odessza: Zelenszki pribékjei megpróbálnak az utcáról elragadni egy járókelőt ágyútölteléknek a háborúba. A fickónak nincs kedve Biden, Sholz, Starmer és egyéb buzik kedvéért meghalni és ellenkezik. Hamarosan egy kisebb tömeg verődik össze a kiszabaditására, főleg nők.Ennyira óhajtják az ukránok a háború folytatását, semennyire. Csak Zelenszki és bűntársai akarják folytatni, mert ami másoknak halál és megnyomorodás az nekik az élet, hatalom és pénz. Ami másnak a béke lenne, nekik a halállal ér fel. https://x.com/in32346574/status/1882028160587567336
Ilyen szépen egységesen leirva a háború stratégiai megfontolásait még nem látttam sehol, bár részleteiben semmi újat nem mond. Tehát a Nyugat félt rendesen megszankciózni Putyint, félt rendesen felfegyerezni Ukrajnát, de Zelenszki ennek ellenére teljes mellszélességgel beleállt a háborúba a békekötés helyett és most nagy szarban van Trump ide vagy oda. Mert Trump garantáltan kevesebbet fog adni neki, mint Biden, hiszen ő Biden láncos kutyájaként van számontartva. #раскладка Everyone has noticed that the rhetoric of the President's Office has changed. No one is shouting loudly about reaching the 1991 borders and coffee in Yalta any more. Bankova has always used this narrative as a slogan to distract the masses from problems and to continue the war. Since the spring of 2023 (there were no high-profile failures yet, but only the success of the Ukrainian Armed Forces from the Kharkiv/Kherson operation), Zelensky and Yermak knew that there would be no 1991 borders. We got inside information about this in 2023. Having written that the Ukrainians would be told about this only when the vector of the "bullshit" changed.Let's add that Zelensky knew that Biden had no task of saturating Kyiv with a huge amount of weapons for victory (the West could have immediately given all the weapons it had and that would have been enough. BUT!) - this would have 100% turned into a nuclear war. Zelensky was immediately told that he would be given exactly enough weapons to prolong the war and provoke Maidan/protests/swings in Russia. Zelensky gave his consent and entered into this risky large-scale adventure, putting the lives of millions of Ukrainians and the future of Ukraine at stake.So when Zelensky says that he was given too few weapons, he is lying. He was given exactly as much as agreed. It's just that the plan didn't work and now they need to save their own skins.Zelensky and Yermak knew everything a long time ago, but cynically lied to the Ukrainian people, using the fates of people for their own personal purposes! Think!
Persze, ezeregy fog előjönni. És csak a mintát kell követni, meg kell nézni a friss döntéseket, mindenki, aki aljas módon keresztbe tett Trumpnak 4 éve, megy a levesbe, vagy szorul a hurok. Zelenszkij sem fog kimaradni. Iszonyú pénzek tűnhettek el, de ne csodálkozzunk, anno a Pentagonnál is hirtelen (lol), előkerült 2 milliárd dollár számviteli hiba miatt. Ja, persze és egyből el is lett költve a pénz fegyverre, vmi biztos ment belőle Ukrajnába is. https://www.reuters.com/world/us/pentagon-finds-another-2-billion-accounting-errors-ukraine-aid-2024-07-25/ Amúgy is teljesen más világ jön, tudomásul kell venni, az ukrán politikának is ehhez kell igazodni.
Kétféle ukránt ismerek: 1. A X5 ös BMWs ukránt aki majdnem elgázol Bp belvárosban engem melóba menet. Kurva sok van. 2. Adria parton a stradon mellettem ukrán aranyifjakat akik ott isznak üvöltöznek és a faterjuk dollár tízezreket fizetett azért hogy elkummantsák a háborút. A helyiek is kivannak tőlük.. A szegény lebombázott ukránokat sajnálom. Helyettük is.
Azt elfelejted, hogy a ruszkiknak van egy óriási atomarzenáljuk. Nem hiába hívják elrettentésnek. Szerintem ha bevetnék a ruszkik ukrajnában, senki nem merne visszalőni, mert akkor a saját fejére is potyoghat egy két atomtöltet. Attól meg úgy félnek, mint a tűztől. Főleg az amcsik, ahol gyakorlatilag még soha nem volt háború, csak mindig máshova járnak szart keverni.
Most majd trump emberei megvizsgálják a szarkupacot ukrajnában és egyre több ilyen cikk fog megjelenni. https://www.portfolio.hu/global/20250122/sulyos-botrany-az-ukran-haderoben-bmw-ket-luxusingatlanokat-foglaltak-le-736173 Majd meglátják a választópolgárok, mekkora pénzmosás ez a háború. A segélyek nagy része az oligarchákhoz került. Ez nagyon hasonló, mint a fidesz lopásai, de ott nagyobb a káosz. Szerintem nem hiába adott sérthetetlenségi elő kegyelmet családtagjainak biden. Ha tiszta lenne a kezük, nem lenne mitől félniük!
Ukrán sajtót bejárja az a hir, miszerint a Pentagonban mindenkit, aki Ukrajnával foglalkozott kirúgták vagy áthelyezték. Ha ez igaz, ez igen kellemetlenül jöhet a hirszerzési támogatás terén. Ha nem kapják meg a műholdas felderités és az AWACSok adatait semmit sem fognak tudni az orosz légierő és az orosz csapatok elhelyezkedéséről. https://x.com/KyivPost/status/1881807949267665171
Visszakérdezed, még sokáig küzdesz? Ugyanis beeraktad eredetiben ugyanezt: "A Trump által aláírt rendelet, amely 90 napra felfüggeszti a nemzetközi segélyeket, NEM vonatkozik az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekre - AP. Ami Ukrajnát illeti, a katonai segélyt a PDA, USAI és FMF programok keretében nyújtják, amelyeket, nem érint a rendelet."
sikerült beraknod egy linket, ami megerősíti az, amit írtam, LOL olvasd már el: "Formally, this means that Trump's decree does not affect military aid to Ukraine. However it may well affect any other types of aid, including the assistance Ukraine receives through USAID for the restoration of damaged infrastructure."
Még sokáig küzdesz? https://en.defence-ua.com/news/ukraine_faces_potential_threat_from_trumps_aid_block_for_90_days-13269.html "At the same time, the situation with American aid to Ukraine is currently in question. Joe Biden's administration has not been able to use all the funds that were planned for fiscal year 2024." Van amit megkapnak, mert muszáj, van ami függőben marad. Ha nem tűnt volna fel, Trump átgázol mindenen és mindenkin, első a belügy. Senki nem várta, hogy azonnal hátat fordítson nekik, mert az amerika részéről óriási arcvesztés lenne. De nem Ukrajna az elsődleges, pláne, mivel a demokraták biznisze.
"A Trump által aláírt rendelet, amely 90 napra felfüggeszti a nemzetközi segélyeket, NEM vonatkozik az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekre - AP. Ami Ukrajnát illeti, a katonai segélyt a PDA, USAI és FMF programok keretében nyújtják, amelyeket, nem érint a rendelet."
"A január 20-án elnöki hivatalába beiktatott Donald Trump első napján számos rendeletet aláírt, ezek közül az egyik, hogy 90 napra felfüggesztik minden pénzügyi támogatás kifizetését külföldi államoknak.Az ukrán Dezinformáció Elleni Központ vezetője szerint azonban ez a rendelet nem vonatkozik Ukrajnára. Andrij Kovalenko hangsúlyozta, hogy az intézkedés a „fejlesztési programokat” érintő támogatásokra vonatkozik (nemzetközi segély, menekülteket támogató segélyek, békefenntartó kezdeményezések), miközben Ukrajnának katonai segélyt nyújtanak, és ezekre vonatkozó kitétel nincs a Trump által hozott rendeletben.„Röviden: nem érint minket. Ne említsünk árulást ott, ahol nincs” – fogalmazott az Interfax szerint lényegretörően Kovalenko a kérdésre, hogy mennyire érinti Ukrajnát az új rendelet."
a cikk címe ellenére a korábban megszavazott katonai segély megy, az újak esetén pedig az orkok gyengítése az pontosan Washington érdekeit szolgálja, elég, ha behív valakit a CIA-től és a Pentagontól Trump, az majd elmondja neki: "A rendeletben Trump kitér arra is, hogy 90 napnál korábban is folytatásra kerülhet adott program, ha meggyőződik arról az elnök, hogy ez valóban Washington érdekeit szolgálja."
Ismétlem a korábban leírtakat: "Egyszerű, a globalista elit tudta, hogy Trump nem fogja finanszírozni az ukrán bizniszüket. Mind az EU-ban, mind a UK-ben bebetonozták magukat a választási vereség esetére." Trump meg úgy van vele, ha ilyen hülyék az európai vezetők, akkor fizessék ők a bizniszt, mondjuk hogy miből rejtély. Ja, majd állja a jónép.
"Putyin nem lehet elragadtatva a háború jelenlegi állásától, mert „nem megy neki olyan jól”."); background-position: 0px 6px; background-size: 18px 13px; background-repeat: no-repeat; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; font-style: italic; line-height: 1.5; padding-left: 25px;">A legtöbb ember azt hitte, hogy egy hétig fog tartani, és most már három évnél tart. Ez nem jól mutat nek" Bizony nem a legelején kellett volna mindent megadni az ukránoknak, már mindenki otthon lenne, és nem lenne elfoglalt terület, még a krimbôl is kibazhatták volna az orkokat.
OROSZ-UKRÁN háború