Azt olvasom a twitteren egy szavahihetőnek taggelt ukránzászlós csoportnál (ők siratták legelőször "online" a Kígyó-szigeti hősi életbenhagyottakat), hogy Kijev központjában rögtönzött utcabálon mulatnak a konfettit szóró városlakók és a relaxáló orosz katonák a szivárványos zászlókkal diszített tankok mellett. Nevük elhallgatását kérő megfigyelők szerint a hangulat EU-fórikus.
Sajnos az ilyen ideológiák mint a demokrácia csak elvont fogalmak viszont a hatalom az természetből eredő valós dolog, hogy valami a másik fölött áll, ezért veszélyesek a monopóliumok mint USA, Oroszok, Kína és vállalati monopóliumok mint Google vagy Amazon mert elnyomják a gyengébbet ha nincs köztük gazdasági érdekeltség, ez egy természetből eredő törvényszerűség.
"a probléma,hogy az erő a hatalom kezében van és hiába szeretné az
emberek 90%-a a békét nekik nincsenek eszközeik a katonák ellen. a
katonák parancsot teljesítenek , a hatalmét. kénytelen mindenki elfogadni ezt." Kénytelen? Hogyan? Az nem "kénytelenség", hogy te cselekszel, mert nem hozod azt az áldozatot, hogy mondjuk büntetést fizess. Vagy börtönbe menj, Vagy meghalj, mert főbe lő a hatalom, de nem fogsz azért egy másik ember megölni, mert ő rámutat, hogy: öld meg! Kérdésem matematikára: Van egy tízmilliós ország. Vagy benne mondjuk egymillió, aki nemet mond. Annak az egymilliónak mondjuk egyharmad részében van felesége és gyereke. Az tehát 1,6 millió ember. Azoknak mondjuk szintén egyharmad részében vagy egyik szülő még az élők közt: tehát az újabb 300K ember ezekhez, az 1,9 millió ember. Ott vagyunk, hogy van kétmillió ember, aki a nem-hez csatlakozik, érzelemből. És akkor kezdjük el összekötni azt, hogy a 2 millió nem-et mondónak ott az ismerőse a másik oldal feleségei, barátnői, gyerekek közti barátok, stb-stb, összekötve így ismerősként. És akkor ez a kétmillió áll az utcán békésen és nyugodtan és jön a rendőr vele szembe, hogy akkor most elviszlek, megöllek, ledarállak.... vagy mi...:) És ránéz az első sorban a Gézára, akivel a múlt héten kártyáztak egy jót szombat este egy baromi nagy zabálás után. Aztán ránéz a Géza gyerekére a sorban, aki mindig vigyorgott rá és örült neki, hogy megint ott volt náluk. De mindez nem számít mondjuk, beviszi Gézát a börtönbe. Aztán hazamegy. És otthon elmondja a feleségének, hogy Gézát jól be kellett zárnia. Mert a hatalom ezt mondta. Erre a felesége meg megkérdi, hogy normális vagy-e, mert Géza felesége a Kati - a legjobb barátnője - meg zokog otthon, hogy miért történt mind ez, hogy normális-e rendőr férj. Az meg majd magyarázza, hogy "de hát a hatalom" Neeem barátom: de döntöttél úgy, hogy teszel, mert féltél. Pedig ha összeraknánk ezt a gondolatmenetet, akkor rájönnénk, hogy az "egységben az erő" igazából nálunk van. Hogy ez áldozattal járhat? Hát igen. De mi van ingyen a világban, mutassuk meg? Semmi nincs, mert valakinek az energiája, munkája, áldozata benne van mindenben. Na. Tudom kicsit keszekusza meg minden ilyen, de amit Te mondasz, az csak egy hamis narratíva és program, ami fut a buksiban: de igazából csak akkor ér célt, ha abba hiszünk, amit az el akar hitetni. Így gondolom ezt, hogy ennek meg ez a menete. És tartom ehhez is magam. :)
Merkel jól ismerte Putyint, és jól tudta, hogy miért veszélyes egy atomerőmű. A fukushimai eset utàn ezért indult meg az atomerőművek leállítása. Szerintem egy földrengést is elő lehet ma már idézni... A legkomolyabb fenyegetés jelenleg ha utasszállító gépekről bombatalálat ér egy atomerőművet, esetleg egy atombomba repül. Légtérzár kötelező mutatvány, bár ha van a repülőn bomba, akkor a lelövése is nagy kárt okozhat.
Semmi köze nincs a demokráciának ahhoz amiről beszélsz. Ha így lenne Amerika egyszerre nem bombázott volna 7 országot az Obama korszak alatt. Magasan fejlett demokráciában magasabb a gazdaság is, több a kötöttség és ezért kevésbé éri meg háborúzni kb. ennyi.
Úgy, mint 3 évvel ezelőtt még az ukrán Galla Miklós, aki akkor még csak a kocsmában politizált főleg és úgy gondolta, hogy mindent jobban tud mint a 20-30-40 éve a politikai, gazdasági elitbe tartozó emberek...
"Az a híresztelés futott körbe vasárnap a közösségi médiában az ukrán felhasználóknál, hogy a Herszon megyei Ljubimivka faluban a helyi romák elloptak egy orosz tankot." :))))) Igy kell harcolni, nem Javelinnel
a probléma,hogy az erő a hatalom kezében van és hiába szeretné az emberek 90%-a a békét nekik nincsenek eszközeik a katonák ellen. a katonák parancsot teljesítenek , a hatalmét. kénytelen mindenki elfogadni ezt. a megoldáson lehet gondolkozni. magasan fejlett demokráciában az embereknek több beleszólásuk van ebbe és nagyobb kontrollt tudnak gyakorolni a hatalom felett, így ott jellmemzően béke van. ahol alacsony szintű a demokrácia ott az van, ami Oroszországban van pld. Ezért fontos a demokrácia fokának emelése. Magyarországon véleményem szerint egyre közelebb vagyunk az orosz szinthez az egyre erősebb hatalmi koncentráció miatt. Ezért lenne fontos leváltani a jelenlegit, mielőtt teljesen lehetetlen lenne, ahogy az oroszoknál.
"És ha igen, akkor az jön ki, amit én mondtam: valaki azon ügyködik, hogy
a másik ellen menj, az - eredendő - akaratod ellenére, ami azt akarja,
hogy Te jól érezd magad a másikkal együtt, azt nem bántva." És bármit lehet ellenem tenni: Bármit. Lehet bárminek elmondani. Lehet anyázni meg akármi. Lehet értem jönni és elvinni a börtönbe. Lehet megkínozni, feldarabolni meg megölni. És ezek mind baromira rosszak és rohadtul nem vágyom erre, a hátam közepére nem vágyom - meg élvezni akarom az életet gondtalan, kevés munkával, sok pénzzel és baromira mindent élvezni(!!) :) - de erről nem fogok lemondani odabenn - minden egyéb mással, ami odabenn van - mert ezt tartom és nem engedem azt mondani, hogy ez nem így van és hogy rossz az ember szánt szándékkal! Ennyike! :)
De most azért tényleg: Hiszed Te vagy itt bárki, hogy nekiállhatsz megmagyarázni, hogy nem úgy van, ahogy mondom? Hogy az orosz ember nem kétpofára akarja zabálni a mekis kaját, meg a vodkát vedelni, meg napozni a tengerparton meg sportautót vezetni, meg minden ilyen, neeeem, azok nem ezt akarják, hanem ölni a másikat. Mert én erről beszélek. Ez most van vagy nincs. Ennyi a kérdésem. Az orosz ember - meg úgy a világon minden ember, mondjuk 98% minimum szerintem - nem ezt akarja-e tenni az életében? Ez a kérdés egész egyszerűen: igen vagy nem? Nem kikerülni kell a kérdést meg himihumizni, mert én egyszerűen ennyit kértem csak, hogy ilyen-e az ember: Igen vagy Nem. És ha igen, akkor az jön ki, amit én mondtam: valaki azon ügyködik, hogy a másik ellen menj, az - eredendő - akaratod ellenére, ami azt akarja, hogy Te jól érezd magad a másikkal együtt, azt nem bántva.
OROSZ-UKRÁN háború