"Szegény lengyelek 1939. szeptember 1-én ezt az okfejtést nem ismerték
még sajnos, pedig ha akkor éltél volna, micsoda tanácsokkal
szolgálhattál volna nekik ! " Nem a lengyelek nem ismerték: Hanem azok, akik ellenük mentek. Az a tömeg nem ismerte ezt, aki ellenük ment. Így gondolom, hogy ez lehetett. Mert ugyan az játszódhatott le akkor is, amit leírtam: Ment a piár az akkori módszerrel, aztán hajrá. Az ember meg ment ölni azért, mert hitt egy embernek, aki parancsokat osztott arra, hogy ölj. Mikor ott van előtte az Istené: ne ölj. Nehogy már azért az áldozatnak magyarázzuk már, hogy ő tett rosszat, mert áldozattá vált... Szerintem.
Egyébként volt egy ember aki ezt már akkor is így gondolta - Neville Chamberlain, - aztán elég hamar kiépült egy egész pofás német birodalom Vichy Franciaországgal kiegészülve Nyugat-Európa széléig. Pompás idők voltak ezek. Mégsincs új a nap alatt.
Gyuszi. Az van, hogy az a szerencsétlen sem tudhatja talán, hogy valami eszköz. Tudod milyen ez? Mint a Vasemberben a Mandarin, a terroristavezér. Aki egy színész volt. Egy kissé piás, sima gyarló ember volt, aki élvezni akarta az életet és nem gondolt a következményekre, mert nem érezte át, mert ennyire futotta neki agyból. De nem volt rossz ember. Vigyázni kell ezzel is, ezt mondom: a cél, hogy mindenkit keresztbe-kasul ítéljünk és legyen rá egy negatív érzésünk és gondolatunk. Ezt nem prédikálom valami magasabbról. Mert bennem is megvan és baromi nehéz még úgy is megtennie, hogy ezeket így látom, hogy ezek lehetnek. Képzeld el, amit leírtam: Te kapod valakiről a hírekben azt ,hogy gyilkos állta. Ő kapja a hírekben Rólad, hogy te is az vagy. Semmi mást nem tudtok egymásról, csak amit a harmadiktól hallasz. És aztán találkoztok az utcán és néztek egymásra ezzel az ellenszenvvel és már kész is a baj.... Nem mentegetem azt, aki rosszat tesz szánt szándékkal és tudatosan úgy, hogy előtte aki van, az egy kiszolgáltatott és védtelen ember vagy lény és annak árt, fájdalmat okoz vagy elveszi az életét. Másról beszélek és remélem, hogy átmegy valamennyire.
"Tudod mikor van háború? Ha Te azt akarod és belemész." Szegény lengyelek 1939. szeptember 1-én ezt az okfejtést nem ismerték még sajnos, pedig ha akkor éltél volna, micsoda tanácsokkal szolgálhattál volna nekik !
Jó reggelt, Sziasztok! Most keltem, bocsi... :) Na. Szóval megy az így lesz háború meg úgy lesz. Van itt egy csoport vezető. Meg ott. És akkor azt hallod mindenhonnan, hogy háború-háború-háború!!! Tudod mikor van háború? Ha Te azt akarod és belemész. Minden más esetben egy piár-szöveg van az emberi hatalomtól erre. Semmi más ereje nincs arra, hogy háborút legyen. Mert nem hiszem el, hogy az orosz nép, aki vodkázik, aki ugyan úgy mekis kaját akar kétpofára zabálni, jó autót akar vezetni, utazni akar és élezni az életét, az közben arra vágyik, hogy az ország vezetője vagy bárki, bármelyik országra bombákat dobjon meg háborúzzon. Ez kamu. Az ember a fentieket akarja tenni. Az, hogy előszed esetleg a hatalom lakosságarányosan 1 azaz egy százalékot - de még azt sem - akiket be tud palizni vagy tényleg olyan szellemi nyomoroncok, hogy lövöldözzenek meg ilyenek: eléjük áll a másik egymillió az utcán annak a száz embernek: mi lesz a vége? A száz ember lenyomja az egymilliót valahogy? Vagy nem tudom, csak elemezni szeretném illetve elemzem is, mert sehogy sem jön ki sem szellemileg és akaratban, sem ebben, ahogy én látom az embereket, hogy azok nem békét akarnak meg olyan életet, amit fenn leírtam. Szóval nekem ez jön ki matekra, hogy itt csakis akkor van és lehet háború, ha az ember, a tömeg, a lakosság, az állampolgárt sikerül valahogy rávenni arra, hogy FÉLJEN a másiktól - vagy bármitől, ami okot adhat - és emiatt akarjon a másik ellen menni. Szerintem ennek ez a folyamata, egész egyszerűen nem lehet háború abban az értelemben, hogy az emberek ha nem akarják, akkor nem tud lenni. Aztán az ott van, hogy ettől még lehet embertömeget ölni, mert atomot egy ember is el tud dobálni gombnyomásra, de az nem az egész emberiség háborúzása egymás ellen, hanem egy emberé az egész világ ellen. Én azt mondom, érdeme átgondolni az ilyen dolgokat, hogy ebben is mi van a háttérben. Peace! And Love! :) Szevasztok! :)
bidé bá' déltájban felriadt a szundikálásból és egyből félrebeszélt:
"... Elindítani a harmadik világháborút, hadba szállni Oroszországgal fizikailag, vagy gondoskodni arról, hogy az az ország, ami a nemzetközi joggal ellentétesen cselekszik, fizesse meg az árát annak, amit tett... "
Szép kis beismerést makogott a megfáradt bácsika a zusa utóbbi kb. 40 évével kapcsolatban... 😂😂
Azért ez fenntartásokkal kell kezelni, nem tűnik egy megbízható oldalnak. Lehet, hogy a képen valójában egy szemétégető vagy ilyesmi látható. Fact check-en szerintem nem menne át.
"Ők ritkán nyilatkoznak, de ha azt mondja elfoglaltuk melitopolt akkor elfoglalták. Hiába mondja még egész nap a brit védelmi minisztertől Zelenszkijig, hogy ez nem igaz tényleg elfoglalták." Ha te mondod, biztos igaz. Talán van még, aki rajtad kívül hisz az orosz propagandának...
OROSZ-UKRÁN háború