Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
totoro
totoro 2022. 04. 30. 20:02
"Az ukrán belügyminiszter új adatokat oszt meg az orosz csapatok veszteségéről a belső orosz összefoglalókra hivatkozva: Orosz Föderáció - 26376, Magán katonai cégek: 7869, összesen - 34 245. LDNR: senki sem számolja, legalább 7500. Az ukrán vezérkar még mindig óvatosabban számolja a veszteségeket."
Az LDNR "senki sem számolja" milyen beszédes, szar lehet, hogy az se törődik velük akikhez csatlakozni akarnak.
totoro
totoro 2022. 04. 30. 20:14
Another bites the dust:
"Sikeres Ukrajnai csapásról számoltak be az Izyum közelében lévő orosz parancsnoki állás ellen. Sok halott katona és tiszt, köztük egy tábornok. "
vigkrisz 2022. 04. 30. 20:20
Előzmény: #422  totoro
felkészül: Geraszimov
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 30. 20:20
Előzmény: #422  totoro
Ahogy érkeznek be a precíziós nyugati fegyverek egyre több ilyen lesz. A teljes USA hírszerzéssel még azt is látják hogy melyik orosz katona mikor megy WC-re. Plusz az új USA giga-támogatásból még nem látunk semmit, hogy mit küldenek. És ez ugye a kölcsönbérleten felül van. Sűrű jövő hét lesz az fix. Oroszok jobb ha csomagolnak hogy hazaérjenek a győzelem napjára a parádéra. Biztos közvetíti az RT! :-)))
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 20:21
Előzmény: #418  broccoli

"Mivel Kína és India felé nincs orosz olajvezeték, így azért nem 2-3 hónap lenne, mire megoldanák a rentábilis szállítást. Persze, ettől még a felfegyverzést teljes mértékben indokoltnak és támogatandónak tartom."
.
Én Kínából kinézem azt, hogy megszervezi hogy megveszi az orosz olajat és eladja az Uniónak.
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 20:30
Kemények az Ukránok baszki. Ki hitte volna a háború elején. Én is azt hittem 3 nap azt vége lesz.
totoro
totoro 2022. 04. 30. 20:52
Huh, szerencsétlenek Mariupolban, már csont és bőrök:
Ukraine: Azov Battalion footage shows dire conditions inside of the bunkers - YouTube
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 30. 20:56
Előzmény: #427  totoro
Borzalom. Nem tudom, ezt hogy tudják megvédeni az itteni putyleristák.
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 20:59
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 21:02
Előzmény: #429  Törölt felhasználó
badsector1
badsector1 2022. 04. 30. 21:02
Előzmény: #428  LappangSouchong
az itteni oroszvédőkre még nem adtak a ruszkik vízzel töltött gumicsizmát pár napra, hogy utána amputálni kelljen a lábukat
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 21:03
Előzmény: #428  LappangSouchong
Látod valami fogatlan fityiszes lemínuszolta ezt is
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 21:07
https://www.portfolio.hu/global/20220430/ukrajna-azt-allitja-hogy-kilottek-az-orosz-hadero-osszes-bevetheto-tankjanak-egyharmadat-542225
Azért kiváncsi lennék ha valóban teljes mozgósítás lenne mivel szerelnék fel őket.
Dárdákkal meg íjakkal?:)
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 30. 21:07
Előzmény: #432  Törölt felhasználó
Jó a buli, csak sok itt a  köcsög.
:)
Shortelek 2022. 04. 30. 21:16
Előzmény: #433  Törölt felhasználó
Van még mit pusztítani, nem dőlhetünk még hátra:))
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 21:19
Előzmény: #435  Shortelek
elég szomorú, hogy a putler nem ért másból csak ebből.
Shortelek 2022. 04. 30. 21:20
Előzmény: #424  Metwolf
Na, ezt kb egy hete én is ezt tanácsoltam volna nekik, de mindhiába, putyin totális leépülésre játszik:))
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 21:22
Előzmény: #437  Shortelek

https://twitter.com/AFP/status/1520470603165220865?s=20&t=a-0rr4Cb5_P1CKnz7G78lg
és akkor ez megy. mert a neandervölgyiek nem értik meg, hogy nem krisztus előtt 40000 van, és  ettől csak méginkább akarnak csatlakozni a NATO-hoz
duraczell 2022. 04. 30. 23:59
Hősiesség vagy hülyeség, hogy nem adják meg magukat, ha nem is a katonák, de legalább a civilek érdekében?!
Propaganda alapanyag
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 09:07
"Már jó ideje találgatások tárgya Vlagyimir Putyin orosz elnök egészségi állapota. Egyes hírek szerint a 69 éves politikus gyomorrákkal és Parkinson-kórral küzd, de keze is megállás nélkül remeg.Egy Alekszandr Lukasenka belorusz elnökkel történt találkozójáról például olyan felvételek jelentek meg, amelyen úgy tűnik, mintha reszketne az orosz elnök jobb karja. Kezét ráadásul ökölbe szorítva tartja, így próbálván csillapítani a remegést.A General SVR nevű Telegram-csatorna egy Kreml-közeli bennfentes alapján arról számolt be, hogy Putyin állítólag már megnevezte helyettesét arra az esetre, amíg ő lábadozna egy esetleges műtét után."

Itt a lehetőség putylert a helyére rakni, a műtét sikerült, putyler meghót.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:16
Előzmény: #440  duraczell
Az Azovban rekedt civileket senki nem tartja vissza, nincs is értelme, mert az Oroszok nem tesznek különbséget, ugyanúgy porrá lövik a helyet. Egyszerűen nem mernek kimenni, és biztosan nem véletlenül. Nem tudjuk mik történtek ott, lehet, hogy már voltak akik meg akarták tenni és rosszul végződött. Reméljük a többségük túléli, és megtudja a világ mi zajlott le ott.
Putyin esetleges műtétje érdekes fejlemény, ez a teljesen kézivezérelt orosz hadseregben további bizonytalanságot szülhet. Egy puccsra is ez lenne a tökéletes alkalom. És ha már tőzsdei topik, szerintem eljött az ideje annak, hogy a rövid pozik helyett hosszabbakban gondolkodjunk, heteken belül véget fog érni a konfliktus, és az komolyabb emelkedést hozhat nálunk.
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 09:21

2018-as cikk:
Congress bans arms to Ukraine militia linked to neo-Nazis
A little-noticed provision in the 2,232-page government spending bill passed last week bans U.S. arms from going to a controversial ultranationalist militia in Ukraine that has openly accepted neo-Nazis into its ranks. House-passed spending bills for the past three years have included a ban on U.S. aid to Ukraine from going to the Azov Battalion, but the provision was stripped out before final passage each year. {mosads}This year, though, the $1.3 trillion omnibus spending bill signed into law last week stipulates that “none of the funds made available by this act may be used to provide arms, training or other assistance to the Azov Battalion.” “White supremacy and neo-Nazism are unacceptable and have no place in our world,” Rep. Ro Khanna (D-Calif.), an outspoken critic of providing lethal aid to Ukraine, said in a statement to The Hill on Tuesday. “I am very pleased that the recently passed omnibus prevents the U.S. from providing arms and training assistance to the neo-Nazi Azov Battalion fighting in Ukraine.” The United States has been aiding and training Ukrainian forces in their fight against Russian-backed separatists since 2014, and recently expanded that aid to include arms. The omnibus includes about $620.7 million in aid for Ukraine, including $420.7 million in State Department and foreign operations funds and $200 million in Pentagon funds. The Azov Battalion was founded in 2014, and its first commander was Andriy Biletsky, who previously headed the neo-Nazi group Patriot of Ukraine. Several members of the militia, which has been integrated into the Ukrainian National Guard, are self-avowed neo-Nazis.
https://thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis/
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:22
A műtétje alatt a helyettese szintén egy egykori KGB tiszt Nyikolaj Patrusev lesz, szintén egy 70 éves hazug szarházi gyilkos, az orosz biztonsági tanács vezetője. Január végén még ezt hazudta, pedig ha valakinek, neki akkor már tudnia kellett a valóságot:
Jelenleg azt mondani, hogy Oroszország fenyegeti Ukrajnát, teljes képtelenség, nem létezik ilyen fenyegetés – jelentette ki Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára vasárnap Szentpéterváron újságíróknak.  – Nem akarunk háborút, egyáltalán nincs rá szükségünk
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 09:23
Előzmény: #444  Törölt felhasználó
És ehhez a cikkhez adaléknak egy 10 perces videó, hogy tisztában voltak vele az USA-ban, hogy az Azov neonácik - nem egy igazán kicsi -  csoportja:
https://www.youtube.com/watch?v=skd9hWsFdAg
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 09:25
Törölt hozzászólás
totoro
totoro 2022. 05. 01. 09:27
Előzmény: #444  Törölt felhasználó
Senki nem tagadta, hogy az Azovban vannak szélsőjobboldaliak, de a militarista felfogásúak között mindenhol felülreprezentáltak az ilyen elemek. A jobbik, meg mi hazánk, meg a fidesz támogatói között is vannak bőven, és az orosz seregben is. A mai Azov már nem az az Azov, még ha tagadhatatlanul is vannak/voltak közöttük szélsőjobbosok. Ez nem bűntetendő, max erkölcsileg elítélendő, de egy háborúban teljesen irreleváns, én legalábbis nem haragudnék a nagymagyarország pólós kopasz köcsögökre, ha a vérüket adnák a hazáért, sőt elismerném a hősiességüket, ha látnám (na ettől viszont nem félek, sőt...)
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 09:28
Törölt hozzászólás
Heisenberg
Heisenberg 2022. 05. 01. 09:43
Előzmény: #448  totoro
Erről mindig az jut az eszembe, amikor ezek a " nagymagyarok" az egyik Fradi meccs után a metrón le " zsidóbérenceztek" mivel nem tetszett nekik a sálam színe. A vicces az, hogy mindig is, és többgeneráción át az őseim is mindig fradisták voltak....
Sajnos sokan voltak, különben rossz vége lett volna.....:-). Mondjuk csak csordában ilyen "kemények"....
Ezek a zombiagyúak futnának először, ha valami történne....
duraczell 2022. 05. 01. 09:59
Előzmény: #443  totoro
1. A minusz nem tőlem van, sőt ha foglalkoznék ilyennel most +t adnék
2. Elvileg többször volt már lehetőségük elhagyni az objektumot. Vmi visszatartja őket, ami valóban lehet pl. az oroszoktól valo felelem is. Nekem a legfurcsább még mindig, hogyan kerülnek nemhogy civilek, de öregek/gyerekek és babák abba az objektumba a katonák közé.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 10:02
Előzmény: #451  duraczell
Azért is bonyolultabb a helyzet, mert az ott lévő civilek zöme a katonák hozzátartozója. Rájuk nem biztos, hogy úgy fognak tekinteni az oroszok, mint a szimpla civilekre, de ha úgy is tekintenek akkor sem túl szép jövőkép az átnevelő tábor, meg utána 2 év valahol az orosz tundrán.
duraczell 2022. 05. 01. 10:17
Előzmény: #452  totoro
Nem mondom, hogy ennek a félelemnek ne lehetne alapja. Az orosz katonákban is biztos dolgozik az érzelem és indulat. A háború szabàlyait mikromenedzselni és betartani közvetlen konfliktushelyzetben kb lehetetlen. Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. Eddig is ezért és ezt a kritikát szajkóztam.
A 2 év atnevelőtábor a tundrán mondjuk kb. szívderítő alternatíva lenne ha a másik a biztos éh-/szomjhalál. 
Shortelek 2022. 05. 01. 15:43
Előzmény: #453  duraczell
"Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. "
Ezt beszéld meg az oroszokkal.
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 16:03
"Orosz katonai repülőgép sértette meg a dán légteret
Vélhetően Svédországban is járt az elkószált repülő."

érhetetlen, hogy a ruszkik mit akarnak, Ukrajnában már pofára estek, ennek ellenére még több országot provokálnak
totoro
totoro 2022. 05. 01. 17:18
Előzmény: #455  badsector1
Csak addig amíg úgy nem járnak mint a törökökkel. Az erőből ott is értettek.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 17:20
Ennyi:
"Oroszország már a második egymást követő napon veszített több területet, mint amennyit nyert az "offenzívában"."
Peterbond 2022. 05. 01. 17:35
Előzmény: #453  duraczell
"Ezért sem szabad a civilek közé bevinni a harcokat. "
.
mivel ezt már nagyon sokdjára olvasom gondolom kicsit hozzászólok. Sose fogom megérteni hogy pl 56 esetén eddig soha senkiben se merült fel hogy a lázadókat felelőséggre vonja a szovjet csapatok pusztításáért mert ház a civilek közé vitték a harcot. Most ugyanezt hogy az istenbe várjuk el az ukránoktól miközben nem ők kezdték a harcokat és nem is ők akarják folytatni.
.
Melesleg a Bucsai mészárlás és az azóta kiderülő dolgok alapján nem igen értem ezt a Civilek közé vitt harcot. A legtöbb civil nem valammi kereszttűzben halt meg hanem a katonák civil autókra kerékpáros öregasszonyokra lőttek, nőket erőszakoltak meg pincékből kirángattak felnőt korú férfiakat és vitték táborokba ( nemrég volt cikk egy az összes lábúját elvesztő emberről cikk, őt is pl egy pincéből rángatták el nem harc közben fogták el ). Értem én hogy háború van és minden katona mellé nem lehet tiusztett állítani. De nehogy már ezért a megtámadott legyen a felelős. És nem mellesleg a normálisabb seregeknél az ilyesmit büntetik nem támogatják és főleg nem rendszeresítenek átnevelő táborokat.
.
Szóval esetleg az értelmesebb embereknek be lehetne fejezni az oroszok kegyetlenkedéseit is az ukránokra kenni mintha ők ragaszkodnának hozzá hogy az oroszok céltalanul lőjjenek városokat ( a szír civilek meg a Grúzok is biztos unták már a városképet azért lövették porrá a városaikat ), vagy gyillkolnának civileket csak azért hogy lehessen mutogatni őket a TV-ben. Mert még ha tényleg úgy halnának meg civilek hogy molotov kokélokat dobálnának tankokra és azok lelőnék őket még érvelhetnének is ezzel. De eddig csak olyan videóket látni amikor az orosz tank csak úgy tüzet nyit egy öreg házaspárra a kocsijában vagy egy bicikliző nőre, vagy  összekötözött civileket lőttek fejbe kivégzés szerűen, vagy a saját házában öltek meg embereket miközben az asszonyt megerőszakolták és kifosztották a házakat.
vigkrisz 2022. 05. 01. 18:07
Előzmény: #458  Peterbond
lásd tegnapi Kirby reakció, ezekért a szörnyű tettekért minden lehetséges, nem közvetlen katonai eszközzel oda fognak csapni az oroszoknak, ahol csak tudnak, hogy minél jobban fájjon nekik:
Világ: Elcsuklott a Pentagon-szóvivő hangja, amikor az oroszok által elkövetett kegyetlenségekről beszélt | hvg.hu
duraczell 2022. 05. 01. 20:56
Előzmény: #458  Peterbond
Először is, köszönöm értelmes válaszod. Félreértések elkerülése érdekében. Nem védem és nem tekintem legitimnek semmilyen civilek elleni erőszakot. Nem is próbalom mentegetni. Szerintem jórészt màsik lapra tartozik, amiket felsoroltál. Ugyanakkor nem mennék el amellett sem szó nélkül, amikor pl. Itt a fórum is örvendeztek annak, amikor civilek:
- elhajtva a katonai konvoj mellett próbáltak molotov koktélt dobtak az oroszokra (végül magukat sikerült majdnem felgyújtani)
- orosz katonákat mérgeztek meg süteménnyel/étellel/itallal
- orosz poziciókat fedtek fel az ukrán katonáknak.
Ezeket hős vezetőik az ukrànoknak még bátorították is. Szerintem ez nem civil magatartás, ilyen közegben pedig a katona sem az illemkönyv szerinti modorát fogja használni.Volt azért olyan beszámoló is (talán index video), ahol a civilek nem számoltak be atrocitásokról, max jót mosolyogtak rajta, hogy a katonák megkérték őket, had zuhanyozzanak le, amit megengedtek és azok idővel tovább álltak. Uh van ilyenre is példa (meg olyanra is amikor az usa gond nélkül lebombáz egy esküvőt afganisztánban talán). Előbbiek nem kizárt, hogy tyúk v tojás problemája, és a szűrt informàcióáramlás miatt nem is akarok igazságot tenni. 
A kiragadott mondatom viszont sokkal jobban magyarázható példákkal:
- civil létesítmenyekhez helyezett hadieszközök (ovoda mellett légvédelmi ágyu, bevásárló központ alatt grad rakétavető és lőszerraktár)
- lakóépületben mesterlövész és tankelhárító csapat)
Előbbiek igenis mind azt jelentik, hogy az ukrán haderő tudatosan készült városi harcra és vitte civilek közé az ellenállást. Többször leírták már, hogy tudatosan halmoztak fel Mariopulban is olyan mennyiségű hadianyagot amivel védhetik a várost. Vagyis bebújnak a civilek mögé lövöldözni, hogy lehessen mutogatni a gonosz ellenfelet amint a civileket (is) lövi. Ugyanez megy az Azovstalban, ezt meg az én gyenge gyomrom nem veszi be, hogy ezeket hősnek nevezzem, és igenis itt az ukránokon, a katonákon es vezetőiken múlott, hogy civilekkel teli harctéren folyik a harc, nem csak város,de városrész, utca és háztömb szintjén is.
Az orosz katonafoglyokról keszült felvételt sem tudom igaz-e, amikor mutogatták az ukránokat amint lábonlövöldözik őket, de a hangulatkeltést jól mutatja, hogy ennek is örvendeztek itt a fórumon. Én ezt észreveteleztem elsősorban.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 21:07
Előzmény: #460  duraczell
Én értem mit mondasz, de nem értek vele egyet. Ha nézed a mai videókat, abban is van olyan, amikor olyan orosz tankot lőnek ki ami odaparkolt a házak közé. Egyszerűen a lakóövezetben könnyebb elbújni, mint a mezőn. Ukrajna egy rohadt nagy szántó meg városok kis leegyszerűsítéssel, mindkét sereg kihasználja a városokat mint búvóhelyeket, mert senki nem akar meghalni. A védők meg eleve a városokba lettek beszorítva, még csak választásuk sem volt. Magyarul csak arra akarok kilyukadni, hogy ez nem választás kérdése volt, hanem a harcok természetes logikájából következett. A molotov koktélokról már elmondtam akkor is a véleményem, hogy csak magukat lövették le a szerencsétlenek, ez az egész naív partizánkodás és az erre való buzdítás bődületes butaság volt. A városi harc sok civil áldozatára is van magyarázat. A támadók egyszerűen nem tudhatják melyik sarok mögül fognak lőni rájuk, és ezért gyorsan elsülnek a fegyverek, akkor is amikor nem kéne, ezért én az utcán lelőtt civilek zömét nem is sorolnám a háborús bűnök közé. A tudatosan, bosszúból szétlőtt Mariupolt, a városokra kilőtt cirkálórakétákat, vagy a civilek kínzását, a hadifoglyok kivégzését (ez mindkét oldalon gyakorlat) viszont igen.
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 21:28
"Grafikán mutatják be az oroszok, hogy milyen gyorsan tudják elpusztítani Európát"
"Az állami tévében elhangzik, hogy az se lenne baj, ha senki sem élne túl egy atomháborút."

ilyen marhákkal, hogy lehetne tárgyalni?
berlin, párizs, london atombombázására is az lenne a ruszki válasz, hogy nem volt más választásuk?
Peterbond 2022. 05. 01. 21:35
"de a hangulatkeltést jól mutatja, hogy ennek is örvendeztek itt a fórumon. Én ezt észreveteleztem elsősorban."
.
1. Kötve hiszem hogy ennek itt örvendeztek volna.
.
2. Az ukránok az esetet kivizsgálják. Az oroszok a bucsai mészárosokat kitüntették.
.
3. Szerintem se helyes az ilyesmi, de már önmagában mutatja a két fél hozzáállását ehhez hogy erről Te olvashattál az állítólagos nyugati propagandába de az orosz tettekről senki se olvashat oroszországban, ha mégis úgy hogy azokat az ukránok követik el.
.
Az USA esküvő bombázás téma is hasonló. Arról olvashatsz itthon mert a nyugati sajtó is kiakad rajta. Nem bátorítás hanem felháborodást vált ki. Mellesleg én nem tudok se irakban se afganisztánban megerőszakolt nők tömegeiről meg hiegvérrel kivégzett civilekről se Bucsaihoz hasonló tömegsírokról de mindegy is. Ha lettek volna ilyenek Usa részről az se menti fel az oroszokat és főképp nem teszi az ukránokat felelőssé.
.
Hogy főképp semmi köze hozzá hogy egy Magyar gazdasági fórum párszáz fős olvasói közönségéből pár kommentelő akár ujjongot volna bármely orosz katona ( emlékeztetőleg nem civil, KATONA ! ) elleni cselekedetre.
Peterbond 2022. 05. 01. 21:39
"A kiragadott mondatom viszont sokkal jobban magyarázható példákkal:
- civil létesítmenyekhez helyezett hadieszközök (ovoda mellett légvédelmi ágyu, bevásárló központ alatt grad rakétavető és lőszerraktár)
- lakóépületben mesterlövész és tankelhárító csapat)"
.
Az ilyeneket kicsit vicces felhoizni mikor Kievet pl úgy bombázták 7-10 emeletes lakóépületeket eltalálva hogy kazettás bombákat használtak amik több 100 méteres területen belül szórnak. Ja mellesleg sehol se volt még akkor orosz sereg ott szóval nem hogytankelhárító csapatok nem voltak lakóépületekben hanem mesterlövészek vagy katonák sem. 1 dologról hallottam csak hogy bevásárló központnál megállt egy ukrán hadijármű és ebből oroszok lekövetkeztették hogy ott van a lőszerraktár és ezért kilőtték. Bár lőszert nem találtak ott és nem is robbant akkorát mintha lőszert ért volna találat de tételezzük fel hogy ott igazuk volt. Ilyen ovoda melleti légvédelmi üteget és társait hallani se nagyon halottam. Ukránok meg nem hülyék hogy ilyenek mellé tegyék ha tudják hogy oroszok amúgy is válogatás nélkül bombáznak. ( lásd a színház esete de ha megnézed Kharkiv és Kiev vagy más város esetét a lényeg a terror bombázás. Ahogy tették ezt Grúziában és Szíriában is. Nem takikai pontos lövéseket adnak le katonai célpontok ellen. Különben nem 10 emeletes lakóépületek 7. emeletébe csapódnának be a rakéták.
Peterbond 2022. 05. 01. 21:42
Előzmény: #461  totoro
"Én értem mit mondasz, de nem értek vele egyet. Ha nézed a mai videókat, abban is van olyan, amikor olyan orosz tankot lőnek ki ami odaparkolt a házak közé. "
.
Én is láttam ilyen videókat,. és mit ad isten a tankot lövik ki a ház mellett nem a házat. Az ukránok célzottan lőnek célpontra. Ukrajnában meg tucatnyi videóvan hogy hullanak a rakéták mindenfele az utcán meg középületekre és sehol egy árva katonai célpont ( tank, teherautó, katonai egység BÁRMI ) amire esetlegesen lőnének. 
Peterbond 2022. 05. 01. 21:44
"Először is, köszönöm értelmes válaszod. Félreértések elkerülése érdekében. Nem védem és nem tekintem legitimnek semmilyen civilek elleni erőszakot."
Ez rendben is van. ezért is kezdtem így:
.
"mivel ezt már nagyon sokdjára olvasom gondolom kicsit hozzászólok"
.
Az áldozat hibázatás illetve a felelősség áttolása a terror végzőről az áldozatra viszont ugyanúgy nem helyes.
Peterbond 2022. 05. 01. 21:52
"A városi harc sok civil áldozatára is van magyarázat. A támadók egyszerűen nem tudhatják melyik sarok mögül fognak lőni rájuk, és ezért gyorsan elsülnek a fegyverek, akkor is amikor nem kéne, ezért én az utcán lelőtt civilek zömét nem is sorolnám a háborús bűnök közé. "
.
Azért a "zömét" kicsit erős kifejezés. Én nem emlékszem hogy ez amolyan elfogadot érv lenne és az izraeli sereg vagy az amcsik vagy az ensz békefenntartók akármelyik konfliktusban csak úgy civileket lődöztek le mert hirtelen felbukkant a sarok mögül és ilyenekből 100-ával lett volna. Pedig Gázában vagy Irakban és Afganisztánban tényleg egyenruha nélküli egyszerű emberek ellen ment a harc.
.
Itt meg videók vannak arról hogy civil kocsikat tankokkal vagy géppuskával lőnek szitává bármi fenyegetettség nélkül ( csak én 3-4 különböző esetet láttam és olvastam legalább 2 cikket ilyen esetekről ).
.
Szóval én úgy mondanám hogy igen mindig van civil áldozat és előfordulhat amit mondasz de nem több százas méretben hanem esetlegesen pár esetben. Én már azon az amcsi hozzáálláson is ki vagyok akadva mennyi fegyvertelen embert lőnek le amerikai rendőrök ( pedig azok nem géppuskákkal meg páncélozott tankokban szaladgálnak ) és abból sincs több száz eset évente.
Minden háborúban halnak meg civilek értem én. De nehogy már akkor ez mentség hogy egy napok óta megszállt faluban ha valaki kiment az utcára isten ments mondjuk éllelmet szerezni akkor azt ha lelövik az a j"ja ilyen a háború" kategória legyen. 
badsector1
badsector1 2022. 05. 01. 21:53
Előzmény: #466  Peterbond
van még olyan olvtárs aki most is védi az orosz terroristákat?
duraczell 2022. 05. 01. 21:56
Tökéletesen egyet értünk ezek szerint, amivel kiegészíteném. Persze, ki lehet és ki is kell használni a harctér adottságait és előnyeit. A kérdés, hogy ezek közé sorolják-e a civileket. A tank az épület mellett volt. Ha az épületben vannak civilek és a kilőtt tank felrobbanásakor ők is megsérülnek, vagy esetleg az épületet trafálják el, akkor az ukrán vagy az orosz hibája? Valszeg amúgy abban az épületben már senki nem volt, de volt azért olyan beszámoló is, amikor az ukrán tüzérség a falu közepén lőtte az átvonuló orosz hadoszlopot, és elmesélték a helyiek, hogy milyen pokol volt még a pincében is ahova bebújtak. Azok ezek szerint ott voltak, vagyis semmibe nem nézték az ukránok a sajátjaikat sem, max járulékos veszteségnek. Bosszúból nem gondolnám hogy elpusztítanának nagyüzemben bármit az oroszok. A  támadó fél is szívesebben meghúzza magát fedett helyen, ha már elfoglalta, de a harctér megtisztítasa logikus lehet, ami a potenciális rejtekhelyek és lőállások elpusztítását jelenti. Erre rá lehet sütni, hogy bosszú, csak értelmetlen lenne időt, energiát és készleteket nagyüzemben erre pazarolni.
A civilek elleni attrocitást mint mondtam elítélem, de kötve hiszem, hogy hadászati vagy stratégiai alapkoncepciónak kellene tekinteni az oroszok részéről. Idővel remèlem ezek ki fognak derülni és a bűnösök megkapják a magukét, de nincs kétségem, hogy van túlzás is ezek között (pl. tudtommal az is egy olyan volt amikor még a háború elején egy tank átment egy autón és utána mutogatták, hogyan próbálják kihúzni belőle a túlélőt). Ismétlem, nem mondom, hogy ne lennének ilyenek, azt se mondom, hogy jogosak, de azt igen, hogy csak a sértett felet halljuk, aki hajlamos a marketingre.
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 21:56
Előzmény: #468  badsector1
Biztos van, akárcsak a gyuribácsi a hibás-t mantrázók...
Peterbond 2022. 05. 01. 22:06
Előzmény: #468  badsector1
Nem is kevés.
totoro
totoro 2022. 05. 01. 22:16
"Oroszország most már a vizuálisan is megerősített adatok szerint is a teljes Ka-52-es harci helikopter flottájának 11%-át elvesztette. A tényleges szám 15-20% között lehet, figyelembe véve az általunk nem látott veszteségeket is, amelyek nagy valószínűséggel bekövetkeztek." 
LVN 2022. 05. 01. 22:30
Előzmény: #472  totoro
kérdés, hogy abból a maradékból mennyi van bevethető állapotban, és van-e hozzá képzett pilóta. Ez igaz minden másra is, tank, stb...
badsector1
badsector1 2022. 05. 02. 07:20
"Lavrov Zelenszkijt Hitlerhez hasonlította, akiben szerinte szintén zsidó vér volt"
"A fasiszta Oroszország érdekes állításokkal igyekszik bizonyítani, hogy Ukrajna fasiszta ország."

Kibújt az orosz fasiszta szög a zsákból.
badsector1
badsector1 2022. 05. 02. 08:27
"ZDF: Magyarország is visszavonja vétóját, egyre közelebb az orosz olajembargó"

Szerintem ezeket az alkalmakat 01G kihasználja zsarolásra azért, hogy az eu-s pénzeket visszakapja.
totoro
totoro 2022. 05. 02. 09:16
Két Raptor romboló hajó (inkább csónak az) semmisült meg ma reggel az ukrajnai Kígyósziget közelében. Bayraktar akcióban.
https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/ugjrqj/two_ruzzian_raptor_boats_were_destroyed_near/
Shortelek 2022. 05. 02. 10:18
Előzmény: #476  totoro
Szép találatok, így tovább.
badsector1
badsector1 2022. 05. 02. 10:33
vigkrisz 2022. 05. 02. 10:34
Előzmény: #478  badsector1
Világ "nácijai" egyesüljetek! (az igazi nácik ellen)

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek