Topiknyitó: totoro 2022. 04. 23. 21:10

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik  

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik. Orosz propagandisták ne fáradjanak, tiltva lesznek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:22
Előzmény: #598  Istvan78

https://noizz.hu/big-stories/putyin-szerint-ukrajna-nem-is-letezik-oke-de-tenyleg/vkxm8nb
https://www.origo.hu/nagyvilag/20140127-ketteszakad-e-a-megosztott-ukrajna.htm
https://index.hu/kulfold/2022/02/23/allami-televizio-ukrajna-oroszorszag-konfliktus-putyin-allamisag-terkep-propaganda/
„Ukrajna nem is igazi ország” – Vlagyimir Putyin már 2008-ban egy NATO-értekezleten figyelmeztette akkori amerikai kollégáját, George Busht arra, hogy Ukrajnát nem lesz könnyű egyben tartani.
Az orosz állami tévében elmagyarázták: nincs is olyan, hogy Ukrajna
Istvan78 2022. 05. 05. 22:24
Előzmény: #601  Törölt felhasználó
Igen, ez már őrület, valóban, és megálljt kell parancsolni az őrületnek, mert egyébként egyre nagyobb méreteket ölt.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:27
Előzmény: #584  Törölt felhasználó
mitöl "troll" aki mast is lat mint te? 
mi a troll definicioja nalad?
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:31
Előzmény: #603  Törölt felhasználó

Aki a teljesen egyértelmű tényeket letagadja.
Ott volt a reggel linkelt BBC riport, amiben a szakállas politikusunk azt mondja, hogy nincs joga ukrajnának megvédenie magát fegyverekkel. Olvasd el a reakciókat. Mi jött rá? Hogy hát nem úgy gondolta, nem tud angolul stb.
Ezt én értem( mondjuk elég szomorú lenne), de azóta bármi közleményt kiadott, hogy bocsi nem fogtam fel hogy mit kérdez és elbasztam?
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:37
Előzmény: #603  Törölt felhasználó

https://www.youtube.com/watch?v=0ndu5mhU1bw
fejtsd ki nekem hogy itt mitől változott az álláspont a mostanira azon kívül, hogy megvették kilóra és utánajárok. Vevő vagyok én a kritikára, ha alá van támasztva. De amíg nincs, addig gondolom amit gondolok.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:41

Jönnek azzal hogy egy év alatt nem tudnak leállni az orosz olajról. Hát ki a tököm kormányzott az elmúlt 12 évben, és ki kormányozta az országot bele a teljes orosz függőségbe?:D az EU? vagy ÉN? :D Drága a másik? Értem én, a többiek kifizetik a nettó 4000 euróból, ja hogy itt a negyedét keresik az átlagemberek? :D az kinek a hibája?  Én jókat mosolygok a sztorin, és remélem kivéreztetik a népet, akkor majd rádöbbennek, de ez már egy másik topik
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:43
Előzmény: #605  Törölt felhasználó
mert a geopolitika es egyeb erdekek valtoznak es a politikus mind ilyen gumigerincü
ezer masik peldat lehetne hozni erre 
ha te racsodalkozol hat nem kicsit vagy naiv
es nagyon sokszor elragadnak az erzelmeid de ez csak egy megfigyeles reszemröl nem bantas vagy hasonlo
Istvan78 2022. 05. 05. 22:43
Előzmény: #605  Törölt felhasználó
Nagyon jó! "Ami katonai agresszió, az katonai agresszió"-mondta a grúz háború kapcsán az oroszokról. Én egészen eddig nem hallottam Orbántól, hogy a mostani orosz inváziót így nevezte volna!
Nagyon tanulságos megnézni ezt a videót.
Istvan78 2022. 05. 05. 22:46
Előzmény: #607  Törölt felhasználó
De akkor erkölcsi kötelességrő beszél, ezek szerint akkor is csak beszélt erről Orbán, de nem komolyan gondolta? 
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:48
Előzmény: #606  Törölt felhasználó
ez is egy erzelmes hsz mert a függösegünk nem nött
Europa közepen tengeri kikötö nelkül marad a csövezeték 
mi nem tudunk kiepiteni önalloan masikat igy adott a helyzet
a megujulok meg ebben kb annyit jelentenek mint lepkefing a szelben 
nem a lakossag a nagyfogyaszto
Istvan78 2022. 05. 05. 22:53
Előzmény: #610  Törölt felhasználó
Horvát kikötőből van csővezetékünk, onnan jöhet olaj. A lényeg itt az, hogy Orbán a Putyin barátságra alapozta az energia ellátásunkat és nem foglalkozott, hogy lehetne minél jobban függetlenedni. Ez azért is érdekes, mert az Orbán hívők mindig azt mondják, hogy jó dolog a külpolitikai több lábon állás, hogy nagyobb mozgástérrel rendelkezzünk.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 22:55

12 év alatt ki tudtunk volna ugye?
A többi ország valahogy megoldja, csak mi nem foglakoztunk vele mert jól hangzott, hogy rezsicsökkentés.
Máshol visszacsengetjük az azért megvan ugye?
A stadionok helyett, lehetett volna ezzel is foglalkozni. Csak akkor nem kapott volna a szíjjártó érdemrendet az oroszoktól :D (azoktól akiket az orbán a legnagyobb mellénnyel küldött haza anno)
Ahelyett hogy az ukránokat kigolyóztuk volna a buliból és csináltunk egy direkt vezetéket az oroszokkal.
Aztán meg vagyunk lepődve, hogy rühellnek minket.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:00

Az érzelmességben meg igazad van, téged nem is tekintelek trollnak, pedig párszor már beszóltál :D
De lásd be hogy ezek az érvek hogy mainstream stb, elég kevesek ahhoz hogy az egyértelmű tényeket megindokolják.Azzal tisztában vagyok, hogy az USA röhög a markában ez teljesen egyértelmű, de ezen kívül mi maradna az ukránoknak? Hogy a barbárok legázolják őket? Ezt remélem te sem gondolod komolyan, hogy reális opció az hogy megadják magukat. Az oroszok bármifelé tágyalásra, kompromisszumra képtelenek. Mi marad? Az hogy kilövik őket ukrajnából.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:10
Előzmény: #611  Istvan78
ahogy a szlovakok vagy osztrakok sem
nem kell ehhez oroszbaratnak lenni 
az elözö garnitura se tett semmit az ö 8 eve alatt
mert senki se gondolta szerintem hogy valaha idaig fajul a helyzet
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:12
Előzmény: #613  Törölt felhasználó
ez nem teljesen igy van
tudomasom szerint ez ev januarban meg probaltak targyalni

Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:21
Előzmény: #615  Törölt felhasználó

persze, hogy ukrajna nem léphet be a natoba, és övék donyeck meg luhanszk.
Mondjuk egy tárgyalás a részemről úgy nézne ki, hogy megbeszéjük hogy ukrajna marad semleges, cserébe az oroszok kitakarodnak, és mondjuk a két szakadár államban csinálunk egy népszavazást, de olyat, hogy minden lakos marad a helyén, és felügyelik külső szervek ahogy kell.
Mert a krími népszavazás, ami 97%-al az oroszok részére dőlt el, úgy hogy eredetileg 25% ukrán lakos volt, az azért elég fura, nem?
Persze, lehet úgy népszavazást csinálni, hogy deportáljuk aki nem ért egyet, meg kint agyon lesz lőve.
E helyett mi volt? Bemegyünk kijevbe azt leváltjuk a "náci fogvatartó kormányt"
Mi lett belőle?
Kijevből ki lettek picsázva, Zelenszkijt ezután 30 évig nem fogják leválltani, svédország meg finnország rohan a natohoz. Nagy taktikus ez a putyin na :D
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:24
Előzmény: #613  Törölt felhasználó
na ez a jo kerdes!
az en vilagnezetem szerint targyalni targyalni targyalni
eröszak csak eröszakot szül 
abbol pedig hogy elszigetelik a ruszkikat nem lesz megegyezes 
es netto rasszizmus atlag orosz embereket kizarni pl sportversenyekröl
mindenki csak az olajat locsolja a tüzre 🙄😒 
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:31

Azt hiszik hogy a kőkorszakban vagyunk még mindig, és akinek nagyobb a bunkója az nyer.
Akkor jó volt az usa, amikor mindent odatólt nekik a 2. világháborúban a nácik ellen nem?
Most meg a szar szemét, hogy ugyanezt teszi az ellenségükkel.
Se füle se farka ennek az egésznek.
Aztán lehet mozgosítani persze a tartalékosokat. Olyan mintha téged vagy engem beültetnének egy tankba értelem nélkül hogy menjél háborúzni. 5 perc alatt agyonlőnének. Ezért szar szemét szaralak a putyin, mert semmibe nem becsüli a saját katonái életét sem, különben már rég visszavonult volna. Szarrá vannak/lesznek lőve az ukránok által. Az ukránok a hazájukat védik feltüzelve, az oroszok meg marhára nem akarnak ott lenni, aztán agyonlövetni magukat. Minden egyes halott orosz katonáért putyin meg a kreml a felelős senki más. Ha mozgósít, szorozd meg 5-el az arányokat orosz veszteség terén!!!
Ha belátná ez a barom, hogy mi történik már rég visszavonult volna. Mert az Ukránok az összes orosz katonát egytől egyig le fogják darálni. Ez a realitás. Ha meg atomot vetnek be, akkor itt a világvége nekik is.
badsector1
badsector1 2022. 05. 05. 23:31
Előzmény: #617  Törölt felhasználó
"az en vilagnezetem szerint targyalni targyalni targyalni"

a te világnézeted lehet, hogy ez, de putyinnak nem ez, ezért nem tudsz vele tárgyalni.
badsector1
badsector1 2022. 05. 05. 23:33
Előzmény: #618  Törölt felhasználó
atomot nem vetnek be, mert akkor senkinek nem lesz szüksége az orosz olajra és gázra.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:34
Előzmény: #617  Törölt felhasználó
Abban igazad van, hogy a politikusok a világban mást sem csinálnak csak f*szt méregetnek Azt gondolná az ember hogy arra vannak a politikusok hogy megbeszéljék a problémákat. Ehelyett csak a f*szméregetés megy! Így nem leszünk előrébb, ha bárki képtelen a kompromisszumra. Így lehetnék én is politikus, elküldeni a pi**ába én is el tudok bárkit :)
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:35
Mintha berelnenk egy ideje egy tengeri kikötő darabot, igaz, nem csinálunk semmit vele...
Nem kéne átvenni a hazudós kormányzati narratívát...
Különben is, mintha Vityka putyinpincsizte nem is oly rég a kormányt, akkor már látta az energia függőség veszélyeit, de kormányon már elvesztette az előrelátó képességét...
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:37
Előzmény: #619  badsector1
többek között
es oroszul se tudok 
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:42
Előzmény: #622  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:42
Előzmény: #622  Törölt felhasználó
ahogy forditva is igaz
vica versa
nincs szemrehanyni valojuk egymasnak 
mindig mindegyiknel az ülespont hatarozza meg az allaspontot
aki meg elhitte igy jart
amugy kivancsi vagyok a "vörös vonal" (embargo) is meddig lesz vörös
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:45
Előzmény: #625  Törölt felhasználó
Nanana, vitykanak ez a negyedik kétharmada saját gránit szilárdságú alaptörvénnyel, bőven csinálhatott volna értelmes dolgokat is...
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:47
Előzmény: #625  Törölt felhasználó
Sokáig lesznek szankciók ez biztos. Mert nagyon sok ország gazdasága elbírja, és inkább kellnek úgy hogy nem köpi őket szembe a tükör. Mi nem ilyenek vagyunk. És ezért nem a gyurcsány felelős. Hogyha minket támadnának meg az oroszok 15 perc alatt összecsuklanánk és egymást dobnánk fel az FSB-nek. Ha mást nem az ukránok összetartását, kitartását nem lehet elvitatni. Tele van a tökük az orosz érdekszférával, és semmi joguk sem az oroszoknak sem nekünk, hogy ezt megtiltsuk nekik.
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:48
Előzmény: #626  Törölt felhasználó
mindenki csinalhat akire kormanyrudat rabiztak
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:52
Előzmény: #627  Törölt felhasználó
nem tudjuk mi van ott
de hogy van "tisztogatas" ott is ezt meg te is belathatod
es sok orosz is el ott
bonyolult ez nagyon 
Törölt felhasználó 2022. 05. 05. 23:58
Előzmény: #628  Törölt felhasználó
Terelgetsz... még kiderülne, h a hatalmas felhatalmazással csak visszaéltek a nemzet saskái...
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:00

Az ukránok jelenleg többen vannak, jobban felszereltebbek, mégsem történik orosz oldalról semmi.
Sem mozgósítás sem semmi más.Akkor ennek mi értelme?
Az ukránok a háttérben képzik ki a 300k tartalékost, meg érkezik nyugatról a firepower.
Teljesen egyértelmű, hogy jelen állapotában a teljes ottlévő orosz sereg odaveszik. Akkor ezekután putyint ki hová helyezi? Mert ez a saját népének módszeres darálóba küldése. Ezekután senki ne helyezze őt nekem hitler fölé.
Placi82 2022. 05. 06. 00:02
https://www.portfolio.hu/global/20220505/kiszivargott-amerikai-segitseggel-likvidaltak-putyin-tabornokait-543017
Na. Ha tokeletesen megforditjuk. Es az lenne a hír,hogy Kína hirszerzesi segitsegevel, megoltek 10 ukran tabornokot. Akkor mi lenne? Mit csinalna usa? Szerintem ingen sulyos valasz lépéseket helyezne kilatasba Kinaiaik ellen. Nekem evvel a farizeus, kettos mercevel van nagyon ki a t.köm, ebben orosz-usa haboruban. Amit az usa megenged maganak, csoda ,hogy a proxy haboru helyett nem a 3.ik vilaghaboruban vagyunk. Az ő segitsegevel lovik ki a tabornokokat, orosz foldon a celpontokat, a hadihajokat a fekete tengeren, ők a kikepzok, tobb CIA s van, ott lassan mint ukran katona. Ha Usa-Irak, hadiallapotban allna,es ezt csinalnak az oroszok, a usa tabornokokkal, hadihajokkal , fegyverekkel ,kikepzokkel hogy irakot ezekkel mind tamogattak volna, meg hirszerzéssel. Akkor usa mar bombazna az oroszokat. Undorito, nekem ez a farizeus hozzáállas.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:03
Előzmény: #630  Törölt felhasználó
ez haborus topik de itt is ram akaszkodsz es belpolitikaval provokalsz 
muszaj ezt? nekem nem tölti ki az orban vagy gyurcsany fobia vagy imadat a napjaimat meg a gondolataimat h minden temahoz hozzakapcsoljam
hanyagolj mar lszi
köszi
janosvitez 2022. 05. 06. 00:08
Előzmény: #628  Törölt felhasználó
Ja persze....
O1G   maffia főnök a rablással volt elfoglalva..Nem az ország igazi fejlesztésével..
Kell a f...nak a stadionjai meg a baromságai...EÜ???Oktatás?Energia függetlenség??
Az amerikaiak jónéhány éve a találtak földgázt a román partok mentén...Majd a románok rákényszerítették az amerikaiakat,hogy eladják a koncessziojukat ,mert 98%-os külön adót eszeltek ki...
Itt jött(volna) a képbe a MOL ,de igazán nem akartak megegyezni a románokkal ök se(Na vajon kinek a bíztatására??)pedig ez a magyar gázfogyasztás felét,harmadát fedezte volna..
De minek nekünk ???
Jobb Puytin elvtárs..
Kém bankkal a Deák téren
lehallgatott külüggyel
országgyülési  határozat nélküli Paks 2-vel..
Ez sajna hazaárulás...
És most itt  állunk megfürödve....
Vajon mennyi pénzért(nem rubelben)tették ezt???
janosvitez 2022. 05. 06. 00:10
Előzmény: #631  Törölt felhasználó
lopnak helyette több százezer ukrán gyereket és "átnevelik".. -(((
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:11
Előzmény: #633  Törölt felhasználó
610 kisszivem, ott kezdted a hülye kormány propagandát, és még van képed ramkenni...
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:11
Előzmény: #632  Placi82

Nézd, meg lehet próbálni az USA-t bombázni. Vagy csak simán be kell látni, hogy ki maradt 1940-ben, és ki fejlődött. Mert abban egyetérthetünk, hogy az amerikaiak repülői helyén nem hungarocell masék vannak.
Az oroszok szeretnék nagyhatalomnak elhitetni magukat, de valójában egy szegény kőkorszaki korrupt állam. Nézd meg a GPD-t.
janosvitez 2022. 05. 06. 00:19
Előzmény: #636  Törölt felhasználó
Hiába mentegeti a 12éve kormányzó Viktorunkat....
Az övé a felelősség,hogy nem tett semmit az önálóbb energia szektorunkért....-(((
Sajnos a segg nyalás most üt vissza..
Ezért most bujkál a szankciók megszavazása helyett....
Közvetve így  pedig a háboru folytatást is segíti  .....
Placi82 2022. 05. 06. 00:22
Előzmény: #627  Törölt felhasználó
 Akkor biztos igy van, ahogy mondod, hogy a magyarok a szarok, es ukranok a csodalatos hosok. De uzletileg annyit mondanek, hogy aposom, volt 2 fonokom akik egesz komoly cegnek a tulajai, es a 12 keruletben beszelgettem egy idosebb uriemberrel akit ismerek regebbrol, neki is gyarai uzemei vannak, sot a financialos topikban is olvastam 1-2 hozzaszolasban. Hogy mindenki 100 szor uzletelne oroszorszagban, mint ukrajnaban. Mert ott betartjak a megalapodast,es nem bassznak at. Ukrqjnaban meg khmmm....Szoval nem tudom jartal e eletedben.ukrajnaban, de szerintem probald meg ,legyel.ott 1-2hetet ,es varom az elemeny beszamolodat, vigyel sok eurot magaddal, es nezzuk.meg meddig lesz meg.:). Szerintem mar  Kijev elott, nem lesz meg. Kicsit mar tulzasba estek mint az europai liberalis politikusok, ezzel a nagy ajnarozassal, de szolok keserves lesz a csalodas,es pislogni fogtok. Es most az arrogancia,es bekepzeltseg most meg nagyobb lett, a hős statusz miatt. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:26
Előzmény: #638  janosvitez
nem mentegeti senki
de unalmas mar hogy nektek ebböl all az elet
nyomtass orban kepet es köpd le minden oraban hatha lenyugszol
Placi82 2022. 05. 06. 00:27
Előzmény: #637  Törölt felhasználó
Ez meg hogy jon ide? En a kettos mercerol beszeltem. Es arrol, hogy ha az usa katonai hadereje ellen, Iraki foldon , az oroszok ,segitenenek fegyverekkel, katonai hirszerzessel, usa hadihajok ,es tabornokok kilovesevel?????. Te.meg avval josz, hogy az erosebb kutya b.szik.  Es neki mindent is szabad. Tokeletes kettos.mercet alkalmaztal. Nincs tobb kérdésem. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:28
Előzmény: #636  Törölt felhasználó
nem erdekel a hülyeseged mert neked minden tieddel ellenkezö nezöpont kormanypropaganda
janosvitez 2022. 05. 06. 00:36
Előzmény: #640  Törölt felhasználó
Ismét Te fröcsögsz....
Szerintem Neked kéne képeket nyomtatni a "koalicióról" és köpködni.-)))
De ez semmit sem változtat a tényeken....
Hazáruló tolvajok és az ukrán háboruval kapcsolatba is hazudoztak..
A stílusod viszont nem KISLILY  -(((
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:38
Előzmény: #639  Placi82
Oroszok betartják a szerződéseket egész addig amíg nem. Gázszerződésekkel miújság? Feketén fehéren telibe lettek szarva hogy rubelben kell fizetni. Ukrán-orosz meg nem támadási szerződéssel miújság? Telibe lett szarva.
Senki nem emeli az égbe az ukránokat, a Magyarokban alapból van egy ellenerzés feléjük, ez természetes. Na de az oroszok baszki? Ez olyan mintha a kötözködő aluljárós kisgyereket hasonlítanád a sorozatgyilkoshoz :) Kijevben voltam, és most fogsz agyvérzést kapni várnak is vissza  mert a háború elején támogattam az ottlakókat, és kaptam meghivót :) ha vettek rajta 2 gránátot és eltemettek pár barbárt én már nyugodtan fekszem le. Az egyik ügyfelüknél felvettek 10 ukránt akik azt mondták hogy legszivesebben agyonszúrnák az összes magyart, ez elég durva nem? De furcsa hogy a lengyelekre stb nem mondják ezt ugye? Akkor azért a külpolitikánk valahol vakvágányra futott nem? 
Talàn ha nem ott basznánki ki velük ahol tudunk, meg nem próbálnánk beleavatkozni a bekügyeikbe ahol tudunk, akkor ők is másképp gondolkoznának. Gondolhatod mi fog történni, ha a sok PTSD-s katona hazamegy, azt szembejön velük egy kárpátaljai magyar. Erre vannak a politikusok nem hogy ezeket elrendezzék ugye? Ja nem mert mi csak ugatunk a semmibe meg azt mondjuk hogy ebben a háborúban nekünk ellenség a zelenszkij. Na most akkor mire számítunk?
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 00:48
Előzmény: #643  janosvitez
dehogy
csak meguntam h folyton provokaltok
Hamival tarsalogtam nezetkülönbsegeink ellenere kulturaltan
erre itt teremtek hogy a homlokomra ragasszatok ezredszer is a kormanypropagandista cimketeket mert maskepp latok dolgokat 
es ez rohadt unalmas mar
ugyhogy ne lass bele többet mint ami
Placi82 2022. 05. 06. 00:53
Előzmény: #638  janosvitez
Komolyan. Nem ertelek titeket. Ennek a seggnyalasnak, meg a rezsistoppnak, meg minden stoppnak, kamat stopnak,stb proli mento intezkedesnek köszönhető , hogy nem szopunk akkorat mint nemetorszagban a also kozeposztaly. Ha most a fuggetlen nyugatrol vennek a gazt, mert lenne tengerunk LNG terminallal holland tozsdei aron TTF spot aron mint a tobbi fuggetlen akkor te per pillanat most 5.3 szor tobbet fizetnel a gazert. Azaz kb 670 ftot/m3. Azaz a 30e ftos gaz szamlad 160 e ft lenne! Ha fuggetlenul venne a mol a nyugatrol a brent olajat 111.5$on, az orosz urali helyett, ami kb 80 dollarert veszunk. Akkor te a dizelert a mostani arfolyamon fizetnel kb 745 ft ot. Csak nyugati modra. Szolok Romaniaban is ennyi . En orunek neki. Mert elo vennem a megtakaritasom, es  oda mennek az 50 millio lakasokhoz, es aki nem birja fizetni a rezsit, es a panelbarokhoz, akiknek mar az 5 ik alberloje, hagyja ott a kifizetettlen rezsi szamlaval, es megkerdeznem, mennyit enged a feléből! Szoval az en esetemben, MZP jo lett volna. Mert ok nem ezt a mindenkit mentsunk meg a stoppokal mentalitas lett volna. Nem kellene vadasznom az epitoipari szakikat, mert nem lenne az embereknek kolto penze ,es nem az en megtakaritasomat inflalna el. Olyan lenne mint 2011 ben mikor 10 millio volt egy lakas, es konyorogtek hogy vegyem meg. De itt mindenki megtakarito? Mert ha nem akkor , nem ertem mire ez a nagyfoku gyulolet a részetekrol. :) Komolyan kerdezem.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 05. 06. 00:56
Előzmény: #612  Törölt felhasználó
Gömbgeci nem küldött haza senkit anno, hanem az egyébként is távozóban lévő oroszok után kiáltotta nagy bátran, hogy ruszkik haza.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:07
Előzmény: #645  Törölt felhasználó
Nyugodj meg :D megmondom őszintén èn is sokáig fidesz szavazó voltam. A gazdasági hatások nem különösebben érdekelnek, mert elvagyok én így is úgy is. De fel nem fogom, valaki hogy nyelheti le a háborúhoz való hozzáállásunkat. Értem én hogy USA, de az USA is attól fogva kezdte őket kiképezni meg tàmogatni, hogy önkényesen elcsatolták a krímet az oroszok. És egyébként ha ők inkább amerikai érdekszféra akarnak lenni mint orosz ahhoz kinek mi köze? Önálló ország. Meg gondolj bele, mi lenne ha nem lettek volna mellettük az amerikaik. Teljes gyalu, népirtás. Szomszédosak lennénk oroszországgal mostanra kb. Lehet jönni vele hogy alapból az USA generálta ezt a háborút. De nézd meg Putyin hozzáállását ehhez az egészhez. Szerinte Ukrajna nem létezik. A korábbi orosz cároktól kapták ajándékba. Ő meg visszaveszi most. Az Ukrán nép egy betegség. Több videó van erről az orosz nemzeti TV-ben. Nálam ez húzza le a rolót. Teljesen elmebetegek. 
janosvitez 2022. 05. 06. 01:09
Előzmény: #646  Placi82
Én most 640ft benzin ,360gáz kombóval járok..
A 17ezer ft-os gázszámlám pedig 88 ezer lenne...
De mikor adják oda a nyugati bérek 60-70%-át hogy ezen legyen időnk szomorkodni és sajnálni a németeket???
Majd akkor megteszem (a sajnálkozást)ha ezrével itt tolonganak sárga címkés (leárazott)élelmiszert venni a multik 
áruházainkban...-(((
janosvitez 2022. 05. 06. 01:10
Előzmény: #647  LappangSouchong
egy nagy szélhámos...
Placi82 2022. 05. 06. 01:14
Előzmény: #644  Törölt felhasználó
Gazszerzodesek?? Na elmagyarazom leegyszerusitve. Te vagy a gazprom, te adod az egesz faluba a gázt. Aminek az arat a falusiak havonta dollarban utaljak a otp be. Te bemegy az otp be, de ott szankciozva vagy es se a dollarhoz,se a szamladhoz nem fersz hozza. Mert ki vagy tiltva a swift rendszrbol,es a dollart se kaphatsz. Erre hazamegy, es  csinalsz egy sajatbankot,(gazprombank) ahova forintba kéred,  a vetelarat. Mert az te valutad, es a te bankod. Vagy, te orokre a fenti feltetelek mellett latnad el gazzal a falusiakat? Akkor te vagy a Mikulás :)
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:14
Előzmény: #647  LappangSouchong
Visszafordultak volna, lett volna pillogàs :D mindegy. Az a Viktor még a hazafi Viktor volt, most meg a teletömött zsebű viktor, akit a pénzen kívül semmi nem érdekel.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:20
Előzmény: #651  Placi82
Ott hibádzik a sztorid, hogy pont ezért a gazprombank nem lett véletlenülsem szankcionálva, az olaj/gázbizniszek változatlanul mehettek. Mindig is odamentek ezek a pénzek.
Placi82 2022. 05. 06. 01:30
Előzmény: #649  janosvitez
Ok. De most a nemet also kozeposztalynak is beutott a gebasz. Es a mi szintunkre sullyedtek. De ok sose voltak az elmult 30 evben a mi szintunkon. Sokkal feljebb voltak. En is meg vagyok lőve,  mert sose jon mar el az en idom, hogy olcson vegyek realeszkozoket ujra( fas.om:)) magyarorszagon nominal ertelemben. Mert a megtakaritok penzenek az inflalasával menti a kozeposztalyt, meg az allamadosag novelesevel . Mert csak igy tarthatja a rezsi es minden stoppot. Szoval lumpen jozsi jol jart, es semmi se kenyszeriti, hogy eladja fel aron a 100 milliis paneljet:) De a megtakaritot kisemmizik., es a magasan rartott realiakba kell menekulnie. Mert az altalatok karhoztatott oroszbaratsagbol, es megtakaratitok penzenek elinflalasabol,  meg a kovetkezo evekben is tartja  ezt a minden stoppot. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:31
Ott halott ez az egész háború, hogy mi a végcél? Elfoglalnak ezt meg azt? hogy összekötik szárazföldön a krímet oroszországgal? Ühüm. Mi fog történni? Az ukránok majd ezt benyelik vagy fossá fogják lőni az oroszokat ott mint eddig?
Valaki aki lát értelmet ebben az egészben orosz oldalról vázoljon fel nekem pls egy végkimenetelt, amit az ukránok is benyelnek anélkül hogy szamaszét bombázzák az önkényesen elcsatolt területeket. Mi a végcélja ennek a háborúnak orosz részről?
Placi82 2022. 05. 06. 01:35
Előzmény: #653  Törölt felhasználó
De akartak.! Es a deviza korlatozas miatt barmikor cumi lett volna. Mint a 300 mrd $ orosz jegybanki tartaleka. Huss ,volt, nincs. Na de a rubelel ez meg nem tudjak csinalni ! A rubel felett nincs fennhatosaga se az EU nak, se az usanak. Csak az oroszoknak. Erosodik is a rubel szépen. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:43
Előzmény: #656  Placi82
erősödik. Mert nem lehet vele kereskedni. Most csinálok egy hamimani devizát ami szerintem 200:1 dollárt ér. Nem tudom eladni senkinek, dollárt sem tudok venni rajta 200-ért csak a feketepiacon 1000ért, akkor hány dollárt ér a devizám? 200:1 vagy 1000:1?
A rubel érték amit látsz nem valós. A valós értek jelenleg kb 200:1
Placi82 2022. 05. 06. 01:53
Előzmény: #655  Törölt felhasználó
Ha legkozelebb azt mondjak hogy nem kéne,  akkor az felér egy pápai bullaval. Es elvalasztjak a fekete tengeri kijarattol ukrajnat. Igy csak az ő engedelyukkel mehet ki ukran termeny, acel a nyugatra. Ertsetek meg, az oroszok kibirjak a szankciokat. Jelcin alatt eheztek. Ahhoz kepest ez meg nekik a dolce vita.:) Az usa mar konyorog az EU olaj embargo ellen. Szerinted miert,? Mert kamatot nem emelhet, de az infacio meg lassan 10% felett lesz. Oroszorszaggal nem fognak merni meg egyszer szorakozni, ha ezt a haborut nem bukja el. Ha bukja, akkor meg az usa hegemonia, es protekturatus megkerdojelezhetetlen lesz az egesz vilagon. Kina se mer usa vetelytarsa lenni. Szvsz.
Törölt felhasználó 2022. 05. 06. 01:54
Előzmény: #657  Törölt felhasználó
“Azzal, hogy az orosz bankokat levágták a nemzetközi pénzügyi rendszerről, hogy az orosz papírokat kitiltották a nagy nyugati tőzsdékről, hogy az orosz vállalatokat egyre élesebb szankciókkal sújtják, lényegében egyetlen szereplő maradt a rubel piacán. Nevezetesen az orosz központi bank. Így a moszkvai jegybankárok kedvükre játszadozhatnak a rubel árfolyamával totálisan illikvid piacon. Nincs olyan piaci szereplő, aki ebbe beleszólhatna, a piac „láthatatlan kezét” pedig a nulla közeli kereslet köti gúzsba. Az orosz központi bank így mesterséges keresletet teremt a rubel iránt a kiszáradt piacon. Ennek része, hogy megpróbálják rubelért adni az orosz energiahordozókat, hogy a még exportáló orosz vállalatok kénytelenek devizabevételeik 80 százalékát rubelre váltani. Ahogy a Wall Street Journal fogalmazott, a rubel az orosz központi bank által kiváltott mesterséges kómában lebeg. “
Placi82 2022. 05. 06. 01:59
Előzmény: #657  Törölt felhasználó
Pedig akkora kulkereskedelmi tobblete van mint ide a hold. Ugye nem tud importalni semmit, csak exportalni. :)Mar tobbet exportalt ertekben olajbol,gazbol az első 4 honapban mint tavaly egesz evben.:). Mert hiaba ad el 20% al kevesebbet, ha 500% feljebb van a gaz ara.:)) Szerinted? 

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek