Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2023. 10. 24. 11:23
Előzmény: #7137  signal2
"A politikusok csak a frontemberek, minden párt mögött ott vannak a szakértők, szóval nincs mitől parázni."
.
Az lenne jó ha ezek a szakértők arcot és felelősséget kapnának a politikusok ellenében.
Sőt ebben a tragikus helyzetben amiben van az ország van, újra elő kellene venni a határozott időre felálló tűzoltó/elszámoltató/helyreállító kormány ötletét.
Az lenne az ideális ha az un. ellenzéki pártok egységesen ezt a kormányt tolnák maguk elé, az ismert politikus fazonok pedig nem kapnának miniszteri megbízásokat, sőt miniszterelnökit sem. (Mondom ideális esetben, mert ennek szinte nulla a realitása.)
feketemelos
feketemelos 2023. 10. 24. 10:26
bigyula 2023. 10. 24. 10:16
Előzmény: #7135  Heisenberg
1998-ban Orbán átverte a szavazóit: kijelentette, hogy "a kisgazdákkal soha!", majd a két forduló között szövetkezett velük.
signal2
signal2 2023. 10. 24. 10:14
Előzmény: #7131  Gaboracing
Van egy rossz hírem: a jelenlegi kormány nemcsak kókler, hanem szándékosan nem foglalkozik érdemben szakpolitikákkal, hanem mindent a saját érdeke szempontjából néz. Tönkremehet tőle akár az összes közszolgáltatás, az a fontos neki, hogy megtartsa a hatalmat, és szervezetten magához csatornázza a közpénzeket. 
Teljesen nonszensz, hogy valaki azért nem szavaz másra, mert nem tudja, milyen lesz, Még jó, hogy nem tudjuk, hogy fog az kormányozni, aki még sosem tette. Ez hogy is lehetne másképp? A politikusok csak a frontemberek, minden párt mögött ott vannak a szakértők, szóval nincs mitől parázni. Meg kell nézni, hogy mik a prioritások, és az alapján lehet szavazni. nem Donáth Anna, nem Jakab Péter és nem is Dobrev Klára fog konkrét jogszabályokat írni, hanem a megfelelő szakemberek. 
badsector1
badsector1 2023. 10. 24. 10:13
Nem olyan nagy dolog a kormányzás, nézd meg rubel viktort, aki teljesen tönkrevágta az egészségügyet,  az oktatást, a forintot.
Ha egy szamár lenne a miniszterelnök, már attól javulna az eü, az oktatás és a forint.
Heisenberg
Heisenberg 2023. 10. 24. 10:13
Előzmény: #7134  bigyula
1998- ban Orbán Dr. Torgyán " Harag napja" Józseffel szövetkezett....vajon ki, mit várt ettől a koalícíótól?...😄
Modern, plurális, nyugatos politikát?
bigyula 2023. 10. 24. 10:08
Ezen logika alapján 1990-ben és 1998-ban is "kókler"-ek kerültek kúrmányra, akikről semmit nem lehetett tudni, hogy fognak kormányozni...
Heisenberg
Heisenberg 2023. 10. 24. 09:56
Van valóban kb 30% szavazó, akik bizonytalanok a pártválasztásukban, sőt inkább váltást szeretnének, de a többségük a kampányfinisben majd az urnáknál úgy dönt, hogy behuzzák az X-et a fityeszre....
Ebben van a jelenlegi rezsimnek az igazi mestermunkája, hiszen minden eszközt már rég magához ragadta ebben a fontos időszakban  
Erre kellene valamit kitalálni az ellenzéki oldalnak.
Shortelek 2023. 10. 24. 09:51
Ha van olyan, én az összefogásra, ha az nem lesz akkor a momentumra, de bármelyik jobb lenne, még gyurcsány is.
Gaboracing 2023. 10. 24. 09:36
Előzmény: #7130  Shortelek
Én ezt is értem, de mesélj mégis kire bíznád a kormányrudat. Tény, már azzal előrébb lennénk ha nem 2/3 lenne. Ezt aláírom, kellene a fék, de nem tudom kire rakjam az X-et, az összes kókler. 
Shortelek 2023. 10. 24. 09:32
Előzmény: #7129  Gaboracing
"Ki tart vissza attól hogy jobban fizető állást keress?"
Értsd már meg itt nem az anyagi boldogulásomról van szó, megvagyok, ha neked csak ez a legfontosabb akkor nem értesz semmit.
Gaboracing 2023. 10. 24. 09:25
Előzmény: #7127  Shortelek
Ki tart vissza attól hogy jobban fizető állást keress? Én autószerelés(alkalmazott) mellett elvégeztem a járműfényező szakmát és később a fotózást. Majd felmondtam, mert három hetente egy szombatot elvártak ingyen a műhelyben.. csak nekem az nem ingyen volt, kb 150.000 buktam egy ilyen szombaton amikor nem tudtam ralira menni. Mertem lépni, fotózom, most már inkább a jobban fizető esküvőt választom. És most van egy alibi állásom amivel a járulékokat is megspórolom. Hétvégenként van a tényleges munkavégzés, ralik vagy esküvők, hétköznap délutántól éjjelig meg az utómunka... Csak hogy kontextusba helyezzük, a fotózáshoz ma már nem kell végzettség, nekem még kellett. Egy esküvőn a pure photo alapcsomagban 650-et keres, fullban meg 950-et. Ez egy nap munka, mert velem ellentétben ők kiadják az utómunkát retusőrnek. Egy hónapban kényelmesen 3 esküvőt megnyomnak, nem szar,  ugye? Persze én még nem ezen az áron dolgozom, de nem is a 300 ezres katetgóriában vagyok jelen.
Gaboracing 2023. 10. 24. 09:16
Előzmény: #7126  Heisenberg
Valóban nem. Jobbik szavazó voltam, vállalom.... ;) 
Shortelek 2023. 10. 24. 09:14
Előzmény: #7123  Gaboracing
". Az önsorsrontás az, hogy mindig más a hibás, mi sosem vagyunk felelősek a döntéseinkért"
Megfogtad a lényeget, valóban mi választók vagyunk a hibásak, hogy még mindig egy despota, tolvaj uralkodik rajtunk.
Heisenberg
Heisenberg 2023. 10. 24. 09:13
Mennyire egyetértek ezzel!
"Az önsorsrontás az, hogy mindig más a hibás, mi sosem vagyunk felelősek a döntéseinkért"....
Orbán és kormány valamint a fityesz sosem felelős, ezek szerint te se szavazol rájuk!
Gaboracing 2023. 10. 24. 09:09
Előzmény: #7124  badsector1
Szerencsére nem kell sem neked, sem senki másnak bizonygatnom semmit. :) 
badsector1
badsector1 2023. 10. 24. 09:05
Te vagy az új mészaros lőrinc, gratulálok a "hatalmas" sikereidhez, ami vagy igaz vagy nem. :))
Gaboracing 2023. 10. 24. 08:29
Előzmény: #7119  Shortelek
Tévedsz. Az önsorsrontás az, hogy mindig más a hibás, mi sosem vagyunk felelősek a döntéseinkért. Aki akar az boldogul kormánytól függetlenül. Én sem panaszkodom, de gondolom sokan nem csinálnák azt amit én. Hónapok óta 3- max 4 órát alszom/ nap. A többi meló, a saját vállalkozásban és a "másodállásban" ami papiron a főállás. Amit kapok munkabért az szotyi ahhoz képest amit keresek magamnak, mégsem mondanék le róla egy darabig mert vannak célok, tervek. Könnyű lenne azt mondani hogy úgy sem sikerül, mert lenyúl az állam, mert mindig van valami rém aki ellenem tör. Nem teszem, leszegem a fejem és megyek előre.
Gaboracing 2023. 10. 24. 08:16
Előzmény: #7119  Shortelek
Tévedsz. Az önsorsrontás az, hogy mindig más a hibás, mi sosem vagyunk felelősek a döntéseinkért. Aki akar az boldogul kormánytól függetlenül. Én sem panaszkodom, de gondolom sokan nem csinálnák azt amit én. Hónapok óta 3- max 4 órát alszom/ nap. A többi meló, a saját vállalkozásban és a "másodállásban" ami papiron a főállás. Amit kapok munkabért az szotyi ahhoz képest amit keresek magamnak, mégsem mondanék le róla egy darabig mert vannak célok, tervek. Könnyű lenne azt mondani hogy úgy sem sikerül, mert lenyúl az állam, mert mindig van valami rém aki ellenem tör. Nem teszem, leszegem a fejem és megyek előre.
BKKT 2023. 10. 24. 08:13
Előzmény: #7114  Gaboracing

Na látod, ez volt a célja a fidesznek, hogy úgy vélekedjenek a választók, hogy nincs más alternatíva csak a fidesz. Elérték és minden elismerés kijár nekik ezért...
Azon kellene gondolkodni, hogy ilyen hozzáállással érdemeltek ti egyáltalán jobb kormányt? Szerintem nem, így továbbra is marad a fidesz és a folyamatos hazudozás, lecsúszás az európai ranglistán..
A király és a főurak családjai dőzsölnek, Dubaiba repkednek, mediterrán országokban birtokokat építgetnek... A sorsotok az hogy ezt a dőzsölést támogassátok továbbra is...
2026.ban is lehet nyomni a voksot a fideszre, nem jár nektek ezeknél jobb... (sajnos)

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek