Nincs bárki más, ez a pakli van kormánypártostúl, ellenzékistűl. Az egész rohad, az ellenzék is lop, mutyizik. Amikor alternatíváról beszélünk, akkor azt vizsgáljuk van-e jobb választás. Jelenleg nincs, egy kutya az összes, max más a színük.
"Kire szavazzunk? Nincs egy épeszű párt...." Erröl írtam, nincs kire szavazni sokak szerint, szerintem a legfontosabb, hogy orbán és társai végre börtönbe kerüljenek, náluk bárki jobb lenne, ezt kellene megérteni.
Mire legyen összefogás? Az ellenzék is töketlen, üres, jól csengő frázisokkal operálnak. Pl. a Jobbik. Elővette hogy a nyugdijkorhatár kérdését, de akkor nézzük matematikai oldalról: Csökkenő népesség, kétoldalról, idősek elmennek, emellett csökken a születési szám, plusz rengetegen mennek külföldre inkább. Szóval kevesebb járulékbefizetésből hogy lesz annyival több pénz a rendszerben, hogy csökkenjen a nyugdíjkorhatár? Ezek megint üres frázisokat puffogtatnak.. ja igen, az ország összetétele is változik, hiszen amíg a magyar nem mer gyereket vállalni, addig az alulexponáltak 3 műszakban szalagon gyártják a babákat, csak ők nem a munkakedvükről híresek.. na ezért inkompetens mindenki a politikában, kormánypártitól az ellenzékig. Kire szavazzunk? Nincs egy épeszű párt....
Hiába van összefogás ha vannak olyan szavazók illetve nem szavazók akiknél fúj gyúrcsány, az számít náluk, nem szavaz mert gyúrcsány, nem értik meg mi a tét.
Egyetértek. A fidesz tart is attól, hogy továbbra is összefog az ellenzék, ez miatt próbálják azt beállítani, hogy a teljes összefogás nem működik. Az ellenzéki pártok széthúztak és nem álltak össze teljesen 2022-ben, ennek köszönhető a fidesz újabb 2/3-os sikere. A mihazánk pl. felelős azért, hogy a fidesz újabb 2/3-os győzelmet aratott... és nem csak felelős, de abban érdekelt is, hogy fidesz győzelem szülessen... Ezt a kormány már nem lehet leváltani összefogás nélkül, ezt vagy megértik a választók vagy nem.. Azok akik megértik, azok összefogásra és a fidesz leváltására szavaznak, akik meg ezt továbbra sem értik, azok tovább segítik a fidesznek a hatalomban maradását. Az ellenzéki pártoknak félre kell tenni az egyéni és párt érdekeket, teljes összefogás kell, csak így lehet leváltani a fideszt.
Az összefogás az egyetlen taktika (volt) ami a rezsim bukását hozhatta volna még 2022-ben is. Én nem ebben csalódtam hanem a magyar választó épelméjűségében. . 2014-ben már olyan pályán indult az ellenzék amelyik erősen lejtett a fidesz felé. Azzal, hogy elindultak, legalizálták az állampárt minden választási manipulációját, ami csak "tökélesedett" a későbbi választásokra. . A teljes összefogás tudta volna átfordítani az ellenzék javára a fideszre szabott választási rendszert, ellensúlyozhatta volna az agymosást. Ha a választók kellő számban megértették volna ezt, ill. kellő számban váltást akartak volna.
Az összefogás működött is, meg nem is. "Rekord" számú körzet lett a fidesztől elvéve(ősjobboldali is: Budapest hegyvidék), de ezt "ügyesen" kompenzálták az eddigi leggusztustalanabb kampánnyal, amire rengeteg amúgy üres zsebű honfitársunk vevő volt.
Az összefogásban én már a 2022-es megalázó kudarc előtt sem hittem. 2014-ben és 2018-ban összefogás nélkül is jöttek a kétharmados vereségek. Az mszp túlélte önmagát (három évtized alatt kihalt az mszmp tagok többsége) a dk pedig az mdp-mszmp-mszp vonalat viszi tovább.
Akadályozná, de ez rövid időn belül eltűnne. Ahogy Bojár Gábor is mondja "a diktatórikus rendszerek nagyon függenek a diktátor személyétől, és ha a diktátor már nincs jelen, akkor a lojalitás megszűnik". Képtelenség is lenne a teljes államigazgatást lecserélni, persze azon vezetők cseréje akik besározták magukat az előző rendszer elvtelen kiszolgálásával, vagy látványosan szembemennek az új kurzussal, elengedhetetlen. A büntetőjogi felelősségrevonás más kategória, meg kellene történnie, de mostanában mintha kevésbé forszíroznák az un. ellenzéki pártok.
"akkor a jelenlegi kormánypártok gazdasági, intézményi beágyazottsága akadályozná a másik politikai oldal akaratának érvényesülését" Ja kérem, ha egy kormányváltás után nincs rendcsinálás akkor biztosan az történne, olyan nem lehet, hogy a felelősöket, tolvajokat nem büntetik meg vagyonukat nem kobozzák el.
Az utolsó bekezdéssel az a technikai probléma, hogy csak 2022-ben volt teljes összefogás. Bár 2014-ben lett volna! Lehet, hogy az akkori ellenzéknek lett volna 2/3-a!
Nem ertem miert kell ismetelgetni, hogy harmadszor bukott meg az osszefogas, pedig eloszor tette csak. Ja de ertem, mert ez is kedvez am a fidesznek, ha minel tobben ezt papagajkodjak. Peace.☮
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető