Ha valakinek a magasabb ár említésénél nem ugrott volna be, hogy az bizony a vevőnek is előnyös, HA "jutalékot" kap az eladótól, akkor most segítettem. Ilyen esetekben fordul az elő úgy általában is a piacon, hogy a kiszolgáltatott, (fogott) vevő elkezd a nagy beszállító fejével gondolkodni és az ő érdekeit képviselni a saját cégével szemben, de nem a saját zsebével szemben.
Aztán mennyire lehet előnyös az a szerződés ami alapján 4x annyiért kapjuk a gázt mint a csehek? És legdrágábban az Unióban. Miért nem nyilvános az ármegállapító képlet ? 2009-ben még az volt, még egy egy minisztériumi rendeletbe is bekerült. Lehet, hogy az oroszok akkor szállítanak amikor akarnak, ill. amikor magasabb az ár ? (Lásd a tárolók feltöltését csúcsáron !) Miért jó nekünk, hogy az igényünk felét egyirányból és pont egy háborús agresszortól szerezzük be ? De mi továbbra is támogatjuk a háborúját. . Ha ezek után is ennyire kétségbeesetten ragaszkodnak Orbánék az orosz gázhoz, akkor bizony nincs más magyarázat mint amit Holoda Attila felvázolt.
de miért a ttf+8%(?) a piaci ár? mikor pl. a brent/ural olaj között is van ~10-20-30% diszkont, ill. a muszka a gázt is adja lehet féláron vagy még olcsóbban is az indiaiaknak, kínaiaknak (?) sztem a lényeg rendesen becsapnak minket és nagyot nyerészkednek az egészen - és főleg(?) nem muszkák ...szvsz
Én a ksh statisztikából latom a fizetett árat, ami a 2 hónappal korábbi átlagos holland ttf. A manipulációról korabban sokszor írtam, es az eu-s orszagok vezetőinek - köztük a magyar vezetésnek - a stratégiai hibájának tartom a 100%-ban ttf-hez kötést, mivel az bizony manipulálható
Nem látod persze, de a szerződést se. Idedézet: " Egyáltalán nem biztos, hogy az összes pénz az oroszoknak megy, hanem – mondjuk – a közbeiktatott szereplőnek, aki akár abban segédkezik, hogy a rubelt ő váltja át, akár abban, hogy csak „átfut rajta” a gáz, mert neki van áteresztő kapacitása valahol. Nem véletlen, hogy azonnal titkosították ezt a szerződést. Nekem az a gyanúm, hogy ha egyszer belenézhetnénk, nagy meglepetések érnének." . Még az is benne van a pakliban, hogy Péterkénk a csúcs áron nyomta tele a tárolókat. Azt is rebesgették, hogy egy kis manipuláció is volt akkor a tőzsdei áraknál.
Végre valaki nyíltan kimondja. Hát mitől változnának, hiszen micsoda üzleteket ütöttek nyélbe a covid idején. Ott lebuktak. Megjegyzem a gáz esetében, a focipálya méretű asztalnál Putyin elszólta magát, igen az 1/5-e közelebb van a valósághoz.
A drágán vásárolt orosz gáz és a titkosított szerződések valószínű háttere. " Nem működhet a végtelenségig minden így, egyszer majd csak ki fognak derülni ezek a dolgok, csak akkor már valószínűleg túl leszünk a büntethetőségen. Azért titkosítják olyan hosszú időre, hogyha felfedezhető lenne benne olyan rész például, hogy hűtlen kezelés, vagy mondjuk visszaélés bármiféle hatalommal, akkor az már ne legyen büntethető." Holoda Attila: annak éri meg drága orosz gázt venni, aki...
Ezt is hozzátehetjük... https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230406/itt-az-igazi-vasarlasi-stop-oriasit-esett-a-magyar-boltok-forgalma-607656 "Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva. Februárban a kiskereskedelmi forgalom volumene 10,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az előző hónaphoz képest 2%-os a visszaesés, tehát továbbra is érvényesül a magas infláció vásárlóerőt apasztó hatása a boltokban. A mai adat azért is különösen kedvezőtlennek mondható, mert a jelentős zuhanás már nem fogható rá az árstop alól kiszabaduló üzemanyagforgalom visszaesésére, ahhoz a többi kiskereskedelmi típusok is bőségesen hozzájárultak. Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva." Szívjanak csak az agresszív birkák... Tudom azok is szívnak akik nem szavaztak rájuk és látták, hogy mi várható, de Ők így is úgyis szívnak nem számítottak másra... + a Rezsicsökinek hazudott árak is maradnak az év végéig... hát sok végrehajtás fog indulni szerintem... Most kezdődnek az elszámolások... és a nem fizetések...
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető