De nem ez lenne a baj, hanem az a baj, hogy ezek a pénzek nem az ottani szegénység megsegítésére szolgálnak, hanem az ottani fociklubok és oligarchák nyelik le a pénzt, vagyis sima lopás
"Gyurcsány azzal riogatott, hogy minden magyar adófizetőnek egy évben
plusz 168 ezer forintot kell fizetnie, ha a referendum sikeres lesz és a
határon túliak igénybe veszik az állampolgári jogon járó
szolgáltatásokat." L: És nem volt igaza??? Számold már ki!! Add össze és oszd el 1.1 millióval!!! Pl: "Csak a nemzetpolitikai államtitkárság a 2019-es költségvetésből 90
milliárd forintot fordít erre, emellett az Emberi Erőforrások
Minisztériuma és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is jelentős
támogatást nyújt a határon túli magyar közösségeknek" 2018-ban, több tucatszoros átcsoportosítások eredményeként. A végén "nemzetpolitikai támogatásokra" 88 milliárd jutott, ebből 85 milliárdot ki is fizettek, 3 milliárd 2019-re csúszott át. Határtalanul! programra 2,2 milliárd jutott. A 2020-as költségvetésben összesen 92,8 milliárdot szánnak nemzetpolitikai/határon túli támogatásokra - ebben nincsenek benne a távol-külföldi, például az üldözött keresztények segítését célzó támogatások - , amit a portál szerint annak tükrében nehéz komolyan venni, hogy 2018-ban csak a BGA (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt) költése hízott fel erre a szintre. A BGA támogatása soron "mindössze" 38,9 milliárd szerepel.
Köszönöm, de én nem erről írtam, hanem arról, hogy ez nem az összes ellenzéki párt álláspontja. Meg még egy csomó más kérdésben sem azonos az álláspontjuk. Miért gondolnák mindenben ugyanazt? Én pl. jó dolognak tartom, hogy minden magyar a lakhelyétől függetlenül szavazhat azzal, hogy egyéni képviselőre csak az, aki itt él.
Nem én vagyok a széthúzó, hanem aki tárgyalásképtelen, bomlaszt, mint Orbánék. Úgy tűnik nálad jobban aggódok az ottani magyarokért, mint amennyire Te teszed. Te még a problémákat se látod!
Tehát elismered, hogy Orbánék tudatosan rombolják a határon túli magyarok esélyeit, önrendelkezését? Hol tartanak a székely autonómiával kapcsolatos tárgyalások a magyar és a román kormány között? Miért szavazhatnak a határon túli magyarok azonosítás nélkül levélben, míg a külföldön élő magyar állampolgárok csak 100 km megtétele után egy konzulátuson? Miért gyengülnek a környező országokban a magyar pártok?
Ezt csak a hozzád hasonlóak mossák össze. A valóság az, hogy Orbánék szándékosan keltenek feszültséget a határon túl élő magyarok és az ottani ország vezetése között, sikerült szét is verni a magyar képviseletet: sorra gyengülnek a magyar pártok, és nő a feszültség! Ez nem a magyarság érdeke, és ez veszélyes!
A kampány legvisszataszítóbb jelensége maga Gyurcsány Ferenc kormányfő volt, aki miniszterelnökként tudott olyanokat hazudni, mint hogy a népszavazási kérdések destabilizálják az országot és kárt okoznak, vagy hogy erre a kérdésre nem lehet jó választ adni, és természetesen a szokásos hisztéria a külpolitikai feszültségekről, vagyis hogymit szól majd Európa ehhez az egészhez.Gyurcsány azzal riogatott, hogy minden magyar adófizetőnek egy évben plusz 168 ezer forintot kell fizetnie, ha a referendum sikeres lesz és a határon túliak igénybe veszik az állampolgári jogon járó szolgáltatásokat. Gyurcsány még a Corvinus Egyetemre is elment folytatni a hazugságkampányt, bemutatva a Felelős döntés c. kiadványukat, melyben 16, azaz tizenhat oldalol keresztül próbálták statisztikákkal és interjúkkal alátámasztani
Magyarság =/= szavazati jog =/= állampolgárság Az ellenzék egyébként általánosan nem tagadta meg, hiszen pl a Jobbik és az LMP támogatja a kettős állampolgárságot. Inkább te tagadtad meg a tényszerűséget.
Azért nem semmi ez az index, mintha kezdene ripostosodni. Teljesen komolyan lehozza azt is, hogy "Már az ellenőrzés idejére olcsóbb lett a Lehel téri csirkehús". Hol élnek, vagy nem hallottak arról, hogy 20-40 %-kal csökkent a felvevőpiac? Hogy az áresést a túltermelés okozza?
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető