Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2020. 04. 29. 13:06
Előzmény: #519  Branko

Valamit benéztél.
Seregélyesi azon kevesek közé tartozik (rajtad és salve-n kívül), akikre nem szoktam reagálni, sőt az agymenéseiket, pláne ha terjengősen bő lére eresztve ugyanazt ismételgetik, még elolvasni sem.
Vedd ezt most megtiszteltetésnek. (Én nem veszem annak, hogy megtaláltad a topikot :)
Érdemi reakciókat (ellenzék témában), korábbi hsz-eimben találhatsz.
Branko
Branko 2020. 04. 29. 12:49
Előzmény: #513  Törölt felhasználó

:-D
tényleg szórakoztató dolog olvasni, ahogy egymást hülyítitek eulerrel (is)
meg ahogy ébresztőt kiáltozol, az is
elveszett a realitásérzéketek, de nagyon..
pótcselekvés a javából, miközben az ellenzéki pártok nem tudnak feljönni a közvéleménykutatásokban..marad nekik az hogy abban bízzanak, esetleg lesz 2. hulláma a vírustámadásnak (és amiatt minél nagyobb gazdasági mélyrepülés), meg hasonlók.. tényleg szánalmas, mert egy érdemi ellenzékre valóban szükség lenne, de ezek attól oylan messze vannak (vagytok), mint Makó Jeruzsálemtől..tehát semmi csoda nem lesz abban, ha ov esetleg újra győz 2 év múlva is
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 11:27
Előzmény: #517  Törölt felhasználó
és még mindenki elhiszi hogy van virus.hihetetlen.ez bizonyitja azt hogy a legtöbben még állati sorbani viselkedést folytattják,igaz vannak magvak akik élettelenek mert lelkük sincs a kisebbség meg ébredjen már öntudatára mert elveszik ,itt az idö,nincs idö már az alvásra,hello
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 11:24
szánalmas egy ország ez is,nyit ikea,meg sok más üzlet,éretségi indul hétfön és csucson van a virus tömeges akármi van ezt nem én irom orbán
signal2
signal2 2020. 04. 29. 11:17
Az iskola strukturálja a tanulást, és motivál is. Szerintem kb. 16 éves kor fölött jön az, hogy hatékonyan tudja saját magának strukturálni a tanulást egy ember. Alatta mindenképpen kellenek az iskolai keretek. De csak szerintem. A saját és gyerekem példájából kiindulva.
________
________ 2020. 04. 29. 11:08
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 10:39
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 10:37
Előzmény: #509  euler
nem az oktatás,mindenki egy személyben saját szabad akaratábol tud csak fejlödni,minden más diktatorikus eröszak,abbol senki sem tanul.nézze meg ov össze vissza verte az apja,börtönben volt többször és mi történt mégrosszabb lett,és igy éltetik igy soha nem fog megváltozni,hitler is azt hitte jot cselexik,aztán nézhetjük utolag mi volt
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 10:35
Előzmény: #508  hellforceone
A nép választ majd értékel. Ezt ki és mi alapján teszi meg?
Vannak-e jól skálázható megbízható mérőszámok? Átlagéletkor, bűnözés, GDP stb.
Ha rossz mérőszámok alapján döntessz, akkor az eredmény is helytelen lesz. 
Látható, hogy ha a politika manipulál és befolyásol, akkor itt bizony a nép nem tud helyes döntést hozni, tehát nem hibáztatható.
Következtetés, legyen lehetőleg minden politikától független jól skálázható és transzparens.
A politika dolga leszűkülne mindössze arra, hogy befolyásolja az emberek nézőpontait: ne a GDP alapján dönts, hanem az átlagéletkor, alkoholisták száma alapján vagy vezess naplót és írd bele, hogy mennyit röhögtél aznap stb.
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 10:35
Előzmény: #508  hellforceone
egyetértek,igy igaz
euler 2020. 04. 29. 10:29
Előzmény: #509  euler
(A cikk címe félrevezető. Egy távoktatásos felmérést ismertet).
euler 2020. 04. 29. 10:17
Előzmény: #506  hellforceone

Igazad van, hogy ez a helyzet, de a fejek átalakítását az alapfokú oktatásban kell kezdeni, itt dől el majdnem minden. Az innen hozott hátrányokat szinte alig lehet kompenzálni (persze mindig vannak kivételek, magamat is ide sorolom, de nem ez a jellemző).
Az alapfokú oktatás minősége eldönti egy ország jövőjét, sok példa van erre.
.
De visszatérve a járvány miatt bevezetett távoktatáshoz.
Behozhatatlan lemaradást fog okozni, persze elsősorban az egyébként is hátrányos helyzetű egyharmadnál, aki nem vagy csak alig tud bekapcsolódni. De miről is beszélünk, ha a tanárok 9 %-ának sincs megfelelő internetje és 44 %-uk nem vett részt távoktatásra felkészítő oktatásban?
A családok egyharmadánál pedig a megélhetés a napi probléma. (ld. még Maslow, szükségletek hierarchiája).
https://nepszava.hu/3076256_nincs-munka-penz-a-csaladok-eheznek
hellforceone 2020. 04. 29. 10:05
Előzmény: #504  Törölt felhasználó
Mindig a vezetőség a hibás. Ok, tegyük fel, helyes az érvelés. Ki választja a vezetést? Én csak oda jutok vissza, hogy az Isten adta nép a felelős a saját sorsáért.
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 10:05
Kövér László: Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része,de mi sem.
hellforceone 2020. 04. 29. 10:02
Előzmény: #503  euler
Elfogadom amit írsz, értem is, hogy vidéken minden nehezebben elérhető, de ha valakiben ott van a kíváncsiság csírája, ha nem nyel be mindent, ha van benne egy kicsit szkeptikus attitűd, akkor megszerzi az infót, amit akar. Persze tudom, értem én, hogy ebben is benne van, hogy honnan jött, neveltetés, mit látott a családban, satöbbi, de láttam a saját családi körömben is olyat, aki tényleg nehéz körülmények között nőtt fel, de kicsi korától kezdve falta a könyveket és mára egy nagyon értelmes, nyitott ember lett belőle, aki 4 nyelvet beszél, ebből 2 anyanyelvi, 1 tárgyalási - de ebben is eléri szerintem hamarosan az anyanyelvi szintet - 1 társalgási szinten... az a baj, hogy könnyebb a "körülmények áldozata vagyok" szerepet magára húzni a többségnek, mint gondolkozni. 30 év telt el a rendszerváltás óta, de a fejekben ugyanaz van, mint a kommunizmusban. Gondoskodjon rólam és gondolkodjon helyettem az állam... hát, ezek megteszik, az eredményt viszont nem teszi zsebre az ember, ők annál többet tesznek viszont zsebre.
lancaster
lancaster 2020. 04. 29. 10:01
Előzmény: #502  signal2
a 2014-es választást hoztam fel példának. 
Törölt felhasználó 2020. 04. 29. 09:54
Előzmény: #498  hellforceone
Ezt másképp látjuk, mindig a vezetőség a hibás.
Így a nemzetek versenyében alúl fogunk maradni, azaz ez a kormány épp, hogy nemzetellenes.
Legyen Clinton vagy Obama a követendő példa, ha már azt vizslatjuk, hogyan marad fent a nemzetünk.
euler 2020. 04. 29. 09:46
A tudás megszerzésének vannak objektív feltételei, amik nem az egyén tudásvágyán múlnak. Anélkül, hogy belemennénk a szándékosan (?) lezüllesztett oktatási rendszerbe, itt egy élő példa: a távoktatásban vidéken a tanulók egyharmada nem tud részt venni, mert hiányoznak a tárgyi feltételek (eszköz, szélessávú korlátlan net).
signal2
signal2 2020. 04. 29. 09:44
Előzmény: #501  lancaster
Ha jó választási stratégiát csinál a 60%, akkor 2/3-al nyer. A nyerhető egyéni körzetekben kell a legmegfelelőbb jelöltben megállapodni. Bár szerintem nincs 60%-a az ellenzéknek per pillanat. Jó esetben 50.
lancaster
lancaster 2020. 04. 29. 09:39
Úgy nehéz leváltani egy rendszert, hogy választáskor az ellenzéknek van 60%-a míg a másiknak 40%-a és mégis a másiknak lesz 2/3-a.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek