Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2021. 01. 11. 13:54
Előzmény: #3873  signal2
Az rendben csak épp decemberben kötve hiszem hogy valami bevétel akkorát esett hogy 2300 milliárd legyen a hiány. OK mondjuk a TAO előleg befizetések tényleg decemberben vannak főleg de az összesen nincs 500 milliárd talán.
.
Megnéztem KSH-n csak októberig vannak adatok de 2019-hez képest addig általában hoztuk a tavalyi számokat sőt összeségében 6%-al magasabban is vagyunk. És 2020 előirányzotthoz képest is kb időarányosan jók vagyunk ( időarányosan októbernél 83%-on kéne állni )
.
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qse006j.html
hellforceone 2021. 01. 11. 13:39
Előzmény: #3870  euler
Félreértés ne essék, én nem csak azokat hibáztatom, akik a fidessre szavaztak. Persze, egy részük - szerintem ez a jelentősen kisebb rész - azért, mert megtévesztették őket, de a jelentős részük meggyőződésből. Másrészt viszont azokat is nagyon hibáztatom, akik el sem mentek szavazni! Az a baj, hogy nagyon sok ember csak ajvékolni tud, hogy neki mennyire szar sorsa van, de amikor ott lenne a lehetőség azt a kezébe venni, akkor szarik rá. Na ez kinek a hibája?! Persze lehet mondani, hogy a rossz tapasztalat stb. - 2010-ben fletó nagy átvágása után sajnos én sem mentem el szavazni, mert betelt a pohár -, de amikor az ember látja, hogy mit rabolt már el ez a csürhe, akkor azért bennem igen csak megmozdulna a hazafias érzület és elmennék szavazni. Mivel külföldön élek és ezt a jogomat sajnos elvették, mert nem vagyok egyenértékű egy határontúli magyarral, ezért az utóbbi 2 alkalommal sajnos nem tudtam szavazni. '22-ben ott leszek, mindegy, hogy hány km-t kell utazzak. Hogy kire szavazok, na az még nagy kérdés. Még az is lehet, hogy erre a csürhére, na nem meggyőződésből, hanem mert lehet, hogy 22-26 között lesz egy pár negatív meglepetés, ha azt az ellenzék vinné el, akkor a nép '26-ban viktátort megválasztaná örökös magyar vezérnek. Szóval most azt mondanám, maradjanak csak ezek hatalmon, de már ne 2/3-al, csak egyszerű többséggel, meglátjuk, akkor hogyan kormányoznának. Mondjuk az a baj, bármikor fog az ellenzék hatalomra kerülni, ha nem hozzák az aktuális formát, a nép 4 év múlva úgyis eltakarítja őket. 
bigyula 2021. 01. 11. 13:17
Előzmény: #3872  Peterbond
Pedig voltak erről hírek is: kurva sok pénzről döntöttek év végén. Egyik napról a másikra.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 11. 13:17
Előzmény: #3870  euler
"Vajon mi várható például azoktól a közmunkásoktól, akiknek ez a szociáldarwinista intézmény kínálja az egyetlen megélhetési forrást, és okkal tarthatnak attól, hogy egy rossz helyre behúzott iksz nyomán esetleg még ezt is elveszíthetik. (Most, hogy a nemrég beterjesztett választójogitörvény-módosítás megengedi a kitöltött szavazócédulák lefényképezését a szavazófülkében, a szavazatokat vásárlók jogszerűen követelhetik majd a „helyes” választói magatartás képi bizonyítékát.)" (Halmai Gábor, ÉS cikk) Pontosan ezt rühellem nagyon Schifferben... az ilyenek miatt nem hordozza körbe a véres kardot, de amikor nem tetszik neki az USA választási rendszerének egynémely eltérése az európai "normáktól", azt elmondja mindenhol, ahová meghívják. Kb. mintha bemenne egy kutatólaborba, ahol embereket kínoznak, és megjegyezné, hogy szennyezett a padló, el fognak kapni valami fertőzést. Persze szíve joga oda nem nézni, ahol a kínzások mennek, és fennakadni a koszon. Tipikus jogászubhumános hozzáállás...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2021. 01. 11. 13:04
Előzmény: #3871  signal2
Pofájuk nagy, IQ-juk alacsony. Olyanok a fideszes maffiózók, mint a híveik. A szélkakas bármikor képes 180 fokot fordulni (kár, hogy nem Celsius fokot) :) Ez volt a 300 Ft-os Euróval, fletó orosz-orientációjával, stb. is... más szemében a szálkát... Ide is kellene "proof of work" :)
signal2
signal2 2021. 01. 11. 12:42
Előzmény: #3873  signal2
Engem még az is érdekelne, hogy ezt miből finanszírozták?
euler 2021. 01. 11. 12:36
Surányi György, volt MNB elnök szerint a kormány 2 ezer milliárd forinttal nem tud elszámolni
https://www.youtube.com/watch?v=io1BcfuBSBM
signal2
signal2 2021. 01. 11. 12:35
Nemcsak kiadásból jön össze ez a hiány, hanem a bevételek elmaradásából is.
Peterbond 2021. 01. 11. 12:29
Előzmény: #3871  signal2
Az említett két tétel még 100 milliárdos összeg sincs. ( nyugdíj kb 60-70 milliárd plusz lehet, építési támogatás meg 10.000 igénybevevő esetén is 30 milliárd )
.
Jó kérdés hogy HOVA ment el csak decemberben 2300 milliárd forint. Hol látszódik ez a költekezés? Ez Még a durva lélegeztetőgépek is "csak" 300 milliárd volt még nyáron. Kiszórt az állam az eredeti tervhez képest úgy 300-400 ezer forint extrát minden egyes emberre (csecsemőtől az aggastyánig) vetítve. Ehhez képest a bejelentett intézkedések volumene nyomában sincs ennek. Hol vannak milliók akiknek a fizuját fizette volna az állam hónapokig? ( az összeg lényegében felérne 100% bérkifizetéssel 1 millió embernek 10 hónapon át 300.000 forintos bérrel számolva ).
.
Nem mondom hogy ezt kellett volna tenni mert az irtózatod hiányt csinálna. De hát a hiány megvan és sehol egy ilyen intézkedés. Akkor meg mire ment el?
signal2
signal2 2021. 01. 11. 12:16
https://azuzlet.hu/allamhaztartas-5500-milliard-folott-a-tavalyi-hiany/
.
Ez brutális, jóval nagyobb, mint amit vártam. Ez kb. 12,5%-os hiány, az államadósság meg 83-85% körüli szintre ugorhatott. 
A magyar állam válasza erre: 3 millió támogatás felújításra és 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítése.
Teljesen 2004-2006 feeling...
euler 2021. 01. 10. 09:05
Előzmény: #3868  hellforceone
"A Fidesz sohasem kapta meg a választók többségének szavazatát: 2014-ben a leadott szavazatok 45, 2018‑ban 49 százalékát kapták úgy, hogy az EBESZ választási megfigyelői egyik választást sem minősítették tisztességesnek. 
2010 után a kormánypártok kizárólag saját kétharmados szavazataikkal, úgy alakították mind aránytalanabbá a választási rendszert, bevezetve az egyfordulós választást, a győzteskompenzációt és a 98 százalékban rájuk szavazó határon túli magyarok könnyített választójogát, hogy garantáltan megtartsák kétharmados többségüket. 
A kormány média- és kampánymonopóliuma enyhén szólva lejtőssé tette a választási pályát, ami egyszersmind lehetetlenné is tette a választópolgárok jelentős többsége számára, hogy megismerje a Fidesz világnézetét és – választási program híján – céljait. De még a 2010-es, egyetlen tisztességes választási siker előtt sem tudhatták meg a Fideszre szavazók, hogy győzelem esetén a párt új, „illiberális” alkotmányt fogadtat majd el az aránytalan választási rendszer folytán 53 százaléknyi szavazattal megszerzett kétharmados többsége birtokában."
Ezt a néphibáztató felfogást nevezi antipopulizmusnak.
"Vajon mi várható például azoktól a közmunkásoktól, akiknek ez a szociáldarwinista intézmény kínálja az egyetlen megélhetési forrást, és okkal tarthatnak attól, hogy egy rossz helyre behúzott iksz nyomán esetleg még ezt is elveszíthetik. (Most, hogy a nemrég beterjesztett választójogitörvény-módosítás megengedi a kitöltött szavazócédulák lefényképezését a szavazófülkében, a szavazatokat vásárlók jogszerűen követelhetik majd a „helyes” választói magatartás képi bizonyítékát.)" (Halmai Gábor, ÉS cikk)
Mindezzel nem kívánom azt állítani, hogy a Fideszre szavazókat nem terheli semmi felelősség, de többen vannak közöttük a megtévesztett, manipulált vagy csak megfélemlített hívek, azokkal szemben akik tisztában vannak a párt autokratikus eszméivel és céljaival, és mégis támogatják. Őket teljes joggal el lehet ítélni.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 10. 01:10
Előzmény: #3868  hellforceone
no para, ezúttal meglesz az
hellforceone 2021. 01. 10. 00:47
Előzmény: #3867  cintanyer
Hehehe, bírom én ezt, amikor mindenért rá akarjuk húzni a felelősséget valakire, de saját magunkban sosem keressük a hibát. Nem Merkel megy be a magyar szavazófülkébe és húzza be ezt a csürhét, nem Merkel éli meg Magyarországon a mindennapokat és ért azokkal egyet vagy sem, szóval ne is Merkelt vagy bármelyik másik vezetőt próbáljuk azért felelőssé tenni, ami Magyarországon történik. Az itteni történésekért a magyar választópolgár felel, mert 2010 óta már 2 alkalma is lett volna ezt a csürhét eltakarítani, hamarosan jön a harmadik alkalom, tartok tőle, megint nem fog élni a lehetőséggel...
cintanyer 2021. 01. 09. 13:08
euler 2021. 01. 06. 13:09
Január 15-től megszűnik Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár beosztása, írja a Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye alapján.
Tavaly küldték el Aszódi Attila Paksért felelős államtitkárt.
Mindketten próbáltak szakmai alapokon dolgozni ...
Maradt nekünk Varga Judit igazságügyminiszter, aki a Nagycsaládosok elnökével egyeztet a "körforgásos gazdasági modellre történő átállás felgyorsításáról, az energia- és anyagtakarékos, valamint klímabarát gazdaság kialakítása" érdekében.
sanka 2021. 01. 06. 08:38
Előzmény: #3862  hellforceone

"Ha csak a tizedét lopnák, mint ezek most, azt még beáldozhatónak tartanám,"
Én meg nem tartanám annak.
signal2
signal2 2021. 01. 06. 08:38
Előzmény: #3862  hellforceone
Ezt értelmeztem, és elfogadtam, ezért erre a szövegrészre nem reagáltam.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 06. 08:35
Előzmény: #3858  hellforceone
köszönöm a gondolatokat, neked is szép napot
hellforceone 2021. 01. 06. 08:34
Előzmény: #3860  signal2
Ez most már tényleg az utolsó hozzászólásom, mert a mai napom hangulatilag már el van intézve, a politika szó szerint mérgező...
Te mondtad nekem, hogy szövegértelmezés, na akkor értelmezed bakker, amit korábban írtam:
"Ha csak a tizedét lopnák, mint ezek most, azt még beáldozhatónak tartanám, fontos lenne, hogy a demokrácia álljon helyre és szűnjön meg az az őrült "harcias" állapot, amiben viktátor most az országot tartja"
"Oszt jó napot!"
signal2
signal2 2021. 01. 06. 08:27
Előzmény: #3860  signal2
"Orbánnál sem az kritika, hogy lopott" = Orbánnál sem az kritika, hogy lopNI FOG

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek