Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2021. 01. 06. 08:26
Előzmény: #3858  hellforceone
Tehát még egyszer: az nem kritikus megnyilatkozás, hogy "lopni fognak". Ez egy feltételezés és rágalom. 
Kritikusan megtörtént dolgokkal kapcsolatban lehet nyilatkozni, ami meg is történik, amikor van erre okot adó esemény.
Gyurcsánynál nem az a kritika, hogy lopni fog, hanem, hogy brutálisa szarul kormányzott, amikor miniszterelnök volt.
Orbánnál sem az kritika, hogy lopott, hanem, hogy az elmúlt 10 évben kiépített egy kleptokráciát, meggyengítette a jogállamot, elhanyagolta az oktatást, stb.
euler 2021. 01. 06. 08:25
Előzmény: #3856  hellforceone
Túl sokat elnéztünk nekik az biztos, mert nincs gyakorlatunk, történelmi tapasztalatunk a demokráciára, ők pedig ezzel vissza is éltek. De az a tőzsdén se működik, hogy akkor ez örök életre így is marad.
A fidesz már most erodálódik, nem biztos, hogy megéri a '22-es választást. Kinézem belőlük, hogy ha a vesztés lehetősége nyilvánvalóvá válik számukra, durva eszközökhöz is képesek nyúlni. Lehet, hogy eltúlzom, ne legyen így, de szerintem benne van a pakliban.
Történelmi helyzet van, nem egyszerű kormányváltás hanem rendszerváltás lesz. (Vagy kellene lennie, mert különben elcsesztük még az unokáink jövőjét is).
hellforceone 2021. 01. 06. 08:22
Előzmény: #3855  PusztaPutyin
Egységes reakció??? Miről beszélsz ember?? Már máskor is leírtam, hogy nagyjából vagytok itt 5-6 ember, az abszolút titán keménységű mag, akik egész nap itt írkálnak és van az a néhány néha-néha visszatérő, mint mondjuk én. Ha 100-200 ember egységes reakciójáról beszélnénk, azt mondanám OK, de ÍGY???!!! 
Én nem akartam belekötni senkibe, ugyanúgy egy oldalon állunk, de azt mondom, azon inkább TI gondolkodjatok el, hogy vajon miért nem lehet kritikusan megnyilvánulni az ellenzékkel kapcsolatban is?? Miért ne feltételezhetném, hogy azok lopni fognak. Csak a tapasztalataimra tudok alapozni, az pedig ez, BOCSÁNAT ÉRTE! 
Azért, mert valamit sokan mondanak és csak egy van, aki mást mond, még nem jelenti azt, hogy a soknak van igaza...
Semmilyen rossz hatás nem ért egyébként, egyszerűen kritikus mertem lenni, amiért itt hirtelen elkezdett mindenki ekézni. Lassan olyan érzésem van, mintha bajjjer zsótit mertem volna kritizálni valahol nyilvánosan, nagyjából akkor vannak ilyen ördögűzések.
Na mindegy is, inkább visszavonulok, visszaadom nektek a terepet.
Szép napot!
signal2
signal2 2021. 01. 06. 08:18
Előzmény: #3852  hellforceone
"A te feltételezésed, ha az enyémet ennyire nem tudod elfogadni, kb. az, hogy az ellenzék akkor nem fog lopni. Ha a múltbeli eseményeket figyelembe vesszük, akkor ez kb. egyenlő lenne azzal, hogy az, aki egyszer bűnelkövetés miatt börtönben ült, az soha többé nem fog bűnt elkövetni... "
.
Pont az előbb írtam, hogy az mszp és a dk esetében arra számítok én is, hogy a korábbi módszereiket folytatják, azaz korruptak. A többiről viszont semmi ilyet nem ehet állítani, az csak puszta rágalom.
hellforceone 2021. 01. 06. 08:14
Előzmény: #3854  euler
"a türelmetlenség nem jó tanácsadó, 10 év rombolását (főleg a lelkekben), nehéz 4 év alatt helyreállítani. Időt kell adni az új kormánynak, de magunknak is. Sőt, jó lenne ha mi magunk többet tennénk és nem fölénk ültetett hatalomtól, vagy külső erőktől várnánk a megoldást." 
Ezzel a ponttal maximálisan egyetértek. A FELTÉTELEZÉSEM - ami a múltbeli tapasztalatomra épül, de csak az én saját tapasztalatomra, nehogy valakiket itt nagyon megbántsak -, hogy a népben ez a türelem nem lesz meg. Persze ha a fidess esetleg valóban erodálódna és sokan képesek és hajlandóak lennének belátni, hogy tévedtek a fidess-el kapcsolatban, akkor talán van remény.
Egyébként ez az egész feltételezősdi nem csak azzal kapcsolatos, hogy mit tett a múltban bárki - akár ellenzék, akár kormányoldal -, hanem azzal is, hogy mit nézett el a jó magyar nép az elmúlt 10 évben ennek a mocskos csürhének.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 06. 08:10
Előzmény: #3853  hellforceone
szerintem téged valami nagyon rossz hatás ért, most nem annak van a helye hogy én az egyik legkiegyensúlyozottabb fórumozót védjem itt előtted hanem hogy te elgondolkozz azon az ahogy elnézem elég sok meglepett visszajelzésen amit kaptál, egy ennyire egységes reakcióra általában érdemes odafigyelni.
euler 2021. 01. 06. 08:04
Előzmény: #3840  hellforceone
Tényleg nehéz úgy megoldást látni ha feltételezzük a legrosszabbat (ugyanúgy lopnak, a büdös életben nem lesz kétharmad, Orbánék "hatékony" ellenzék tudnak maradni stb.), aztán ledermedünk saját magunktól, hogy nincs mit tenni.
A következő hsz-emben pont erre a helyzetre szól az un. elszámoltatás.
Továbbá:
- lehet kétharmada az ellenzéknek, de anélkül is van jogszerű megoldás. A kérdés már az, hogy kétharmada lesz vagy csak egyszerű többsége (pont a fidesz által kreált választási rendszer ad esélyt a kétharmadra)
- koalíciós kormány lesz, ami szinte ismeretlen a számunkra, 10 év egypártrendszer pláne elfelejtette ezt. Hatpárti, de jobb lenne ha pártokfeletti kormány lenne, sok civil hozzáértő bevonásával. Folyamatos egyeztetésekkel, kompromisszumokkal, egymást ellenőrizve.
- nem lehet most még tudni hová züllik le a fidesz a választásokig, de ha meg is tud maradni hatékony (olyan 2006-os!) ellenzéknek, kérdés meddig tudja csinálni. Ha a szétesés beindul, az elszámoltatás pedig még tovább erodálja őket, amire most tényleg komoly igény van, nincs kizárva számukra az mszp sorsa. Az egyszemélyi vezetés hátrányi is ismertek.
- a türelmetlenség nem jó tanácsadó, 10 év rombolását (főleg a lelkekben), nehéz 4 év alatt helyreállítani. Időt kell adni az új kormánynak, de magunknak is. Sőt, jó lenne ha mi magunk többet tennénk és nem fölénk ültetett hatalomtól, vagy külső erőktől várnánk a megoldást.
- az Európához való tartozás kulcskérdés lesz. Orbán ebből a harci helyzetből már nem tud kifarolni, de ebben még a hívei sem követik egyhangúlag. Itt erodálódhat talán a legtöbbet a fidesz, mert ahogy valaki írta, nem lehet egyszerre Orbán hívőnek és uniópártinak is lenni.
hellforceone 2021. 01. 06. 07:59
Előzmény: #3850  PusztaPutyin
Miben nem az?
hellforceone 2021. 01. 06. 07:59
Előzmény: #3849  signal2
Na pont ez az, hogy voltak már történések a másik oldalon is bőven. Ne tedd kérlek ennyire a hülyét vagy naívat, nem áll jól. A te feltetelezésed, ha az enyémet ennyire nem tudod elfogadni, kb. az, hogy az ellenzék akkor nem fog lopni. Ha a múltbeli eseményeket figyelembe vesszük, akkor ez kb. egyenlő lenne azzal, hogy az, aki egyszer bűnelkövetés miatt börtönben ült, az soha többé nem fog bűnt elkövetni... nézd meg a statisztikákat. Azért, mert ezeket politikusnak hívják, attól még sok közöttük a bűnöző. Magyarul a feltételezés, hogy a múltban elkövetett dolgok megismétlődhetnek nem helytelen.
Részemről ennyi, mert nekem nem mentek el otthonról, szóval ne tételezz fel ilyet kérlek! Remélem tudod te is értelmezni, amit én leírtam!
signal2
signal2 2021. 01. 06. 07:55
Előzmény: #3848  hellforceone
Akiről már van tapasztalatom  - mszp, dk -, ott én is annak adok nagy valószínűséget, hogy kb hasonló struktúrában és módzserekkel fog működni, mint korábban. Akiről viszont még nincs tapasztalatom, arról nem találok ki mindenféle dolgokat, hanem megvárom, hogy mi lesz. Aztán majd megítélem.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 01. 06. 07:54
Hát signal2 kurvára nem az a játékos akit itt leírtál.
signal2
signal2 2021. 01. 06. 07:52
"Ha nem tudsz - vagy akarsz - kritikus lenni azokkal szemben IS"
Én kritikus vagyok velük szemben. Ki mondta, hogy nem? Hol írtam én ilyet? Baszki, mintha elmentek volna neked otthonról. Elfelejtettél magyarul értelmezni, vagy mi van?
Kritikus történésekkel szemben tudok lenni, nem pedig fantazmagóriákkal szemben. Az nem kritikusság, hogy előre elképzelem, hogy valaki lopni fog, hanem kitaláció.
hellforceone 2021. 01. 06. 07:50
Előzmény: #3847  signal2
Ha nem tudsz - vagy akarsz - kritikus lenni azokkal szemben IS, akiket te a hatalomban akarsz látni, akkor csak ugyanolyan elvakult "birka" leszel, csak a másik oldalon, mint amilyennek most a fidess-eseket folyamatosan kikiáltjátok. A hét minden napján reggeltől estig itt rohadtok a fórumon, közben a másik oldalra dobáljátok, hogy azok fizetett kommentelők. Te vagy szinten fizetett kommentár vagy, vagy nyugdíjas, nem tudom, de nem is érdekel. Mondjuk ismerek olyan embert, aki nyugdíjas, de olyan vehemensen védi bizonyos nyilvános oldalakon a fidesst, hogy szerintem fizetett is... Hidd el, annyiból egy oldalon állunk, hogy én is azt akarnám, ha a jelenlegi gengszeterek végleg eltakarodjanak, de az ellenzékkel sem viseltetek nagy bizalommal. Ha ennek kimondása számodra probléma, akkor sajnállak, szerintem nem kell nagyon többet magyarázkodnom, mert mindegy mit írok, mindent ki tudsz forgatni és még ti kritizáljátok a fidess-es bandát... 
signal2
signal2 2021. 01. 06. 07:38
Előzmény: #3843  hellforceone
"Meg az sem, hogy te meg eladnád a szavazatod... "Tekintve, hogy a szavazatomért semmilyen ellenszolgáltatást nem kapok, nem tudom, ogy a magyar nyelvben ezt hogyan lehet eladásnak nevezni. Nem tudom, miről beszélsz.
.
" Elég, ha arra gondolok, hogy a kancsal marcsa fiacskája meg az LMP-ben politizál." - na ettől a legalja érveléstől kapok agyfaszt, hogy ki kinek gyereke. Ez konkréten SEMMIT nem mondd el egy emberről. 
.
"Utálom orbáncékat, de azért azt ne tételezzük már fel, hogy az ellenzék nem vinné a pénzt??  - nem én tételezek fel valami, hanem te. És azt állítom, hogy nem tudom. Ha muszáj lenne tippelni, akkor pedig azt mondanám, hogy egy lmps-s, pm-s vagy momentumos politikus bizony nem vinné a pénzt. A maradékról inkább azt tippelném, hogy igen.
hellforceone 2021. 01. 06. 07:37
Előzmény: #3845  sanka
És azzal mi a baj??? Ettől még szerinted én eldöntöttem, hogy biztos, hogy azok is lesznek? Vagy hogy azoknak kell lenniük? NEM! De a múltbeli tapasztalat alapján - és persze az emberi faktor alapján - a feltételezés teljesen jogos. Ettől függetlenül, ha csak a tizedét lopnák, azt még "elviselhetőnek" tartanám. DE! Szerinted látva, hogy a magyar nép a jelenlegi gengszeterek irtózatos lopása után nem ment ki még az utcára, mit tenne az új kormány?? Persze az is igaz, hogy ilyen jólét, mint az elmúlt években és pénzszórás talán még sosem volt, az embereknek pedig az a lényeg, hogy jól éljenek, akkor kilophatják alóluk a széket is, nem fognak lázadni.
sanka 2021. 01. 06. 07:29
Előzmény: #3843  hellforceone
Megismételted az elöző hszd.
hellforceone 2021. 01. 06. 07:25
Előzmény: #3841  sanka
Ezt nem én döntöm el, hanem az ellenzék, azok, akik a hatalomba kerülnek majd esetleg... 
hellforceone 2021. 01. 06. 07:24
Előzmény: #3842  signal2
Meg az sem, hogy te meg eladnád a szavazatod... 
Akkor most vissza a lényegre. Mert szerinted a mostani ellenzék ha kormányra kerülne, akkor nem lenne korrupt?? Ugyan már, ne legyünk naivak ennyire. Elég, ha arra gondolok, hogy a kancsal marcsa fiacskája meg az LMP-ben politizál. Szerintem esténként vagy hétvégente meg jót röhögnek a népen, hogy nézd ezt a sok barmot, ezek tényleg azt hiszik, hogy külön táborban játszunk... vagy ami nagyon megmaradt még anno, vagy 15 évvel ezelőttről, mikor veres pénzügyminiszter "úr" annyit mondott csupán fiacskája - ha jól emlékszem 50 milliós - adócsalására, hogy és, kinek mi köze hozzá, utólag befizette... anyád vereském, anyád! És még hány esetet lehetne sorolni.
Utálom orbáncékat, de azért azt ne tételezzük már fel, hogy az ellenzék nem vinné a pénzt?? 
Ha csak a tizedét lopnák, mint ezek most, azt még beáldozhatónak tartanám, fontos lenne, hogy a demokrácia álljon helyre és szűnjön meg az az őrült "harcias" állapot, amiben viktátor most az országot tartja. A harc, csata, támadás, ütközet, győzelem és még sorolhatnám szavaktól lassan már a hideg futkos a hátamon.
signal2
signal2 2021. 01. 06. 07:07
"Azért azt ne tételezzük fel, hogy a jelenlegi gengszeterek helyett egy csodálatos, totál tisztességes ellenzék jön. Azok is lopni fognak és mivel már látták, hogy mit lehet lenyomni ennek a népnek a torkán, továbbá kiéhezett farkasok lesznek, azok legalabb ugyanilyen mértékben akarnak majd lopni. Ez nekem nagyon nem tetszik"
.
Tehát a saját feltételezésed/ félelmed nem tetszik neked. 
sanka 2021. 01. 06. 07:01
Nem kellene eldönteni előre, hogy mi lenne ha, meg ők is lopnának- e, meg mennyi lesz a fideszes szavazat, ha így állsz neki akkor tényleg maradni fog a fidesz orbánc haláláig, azt utána meg jönnek a családtagjaik, mert orbánkirály esetleg a köztársaság helyett a királyságot hozná vissza, mert lehet ez a nemzet azt is betudná, hogy itt nem lehet tenni semmit, holott néhány százezer embernek kellene csak orbánt kibaszni a kolostorábol.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek