Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 04. 21. 12:42
Előzmény: #316  valoigaz
Ez így van. 30+ év alatt kiismertük Orbánt és a konklúzió nem Orbánfóbia, hanem az ő személyiségének a lényege. 
2010-ben én is reménykedtem,h hitelesebb lesz, mint az elődei. Azt láttam,h van itt valaki,akinek vannak világos vízíói, mégha nem is az én világnézetem szerinti is.
Röviden a lényeg,h fel akarja falni az országot. Mindent, minden eszközzel,de nem mindenkivel. Ha megvan az a mennyiségű támogatója, amivel hatalomban tud maradni a többiekhez már nem szól,akik amúgyis nehezen lennének megszólíthatóak.
itt a célja,hogy akit sikerült maga mögé állítania, azokat mgaához kösse hosszabb távon is, ezért tartja fenn a háborús kommunikációt,h a saját táborában fel se merülhessen,h van más út is. és a hívei mindent elfogadnak tőle.
Tegnap a parlamentáris demokrácia megcsúfolásaként "belefojtották" a szót egy képviselőbe, akit a házelnök mosolyogva és cinikusan lehúzott, ahelyett hogy a tapsolókat csendre intette volna. Most tekintsünk el attól,hogy a felszólaló miket mondott, mert egy jogállamban hülyeséget is jogod van mondani a parlamentben, de a nyílvánosságot meg kell hogy kapjad. Ez egy alapvető demokratikus sarokpont. Ha ez sérül,akkor a diktatúra és a demokrácia közti határvonal sérül.
ahogy olvasgattam mandineren a hozzászólásokat, fel sem merült a kormányhívekben,hogy ez sérti az alapvető emberi jogokat, vagyis az állampolgár jogát,hogy az általa választott képviselő által beleszólhasson az ország ügyeibe.
leginkább durva sértő kifejezések kiséretében helyeselték a jogállam sárba tiprását.
Színtiszta diktatúra,ahol a házelnök eldöntheti,h a felszólaló felzsólalása mennyiben tolerálható és ha úgy tartja kedve lehúzza.
Ez valóban olyan világba repít minket, ahol még természetes volt,hogy joga annak volt, akinek hatalma volt ,nemesi címe, rangja volt és éles társadalmi rétegződés jellemezte urakkal és cselédekkel. 
Törölt felhasználó 2020. 04. 21. 12:13
Előzmény: #310  lancaster
nekem úgy tünik Orbán a költségvetési pénzeknél nem törekszik egyáltalán kiegyensúlyozottságra, hogy a pénzek valamiféle társadalmi fontossági sorrendben legyen elosztva igazságosan,amibe úgy nem lehetne belekötni . úgy értem a látszatra sem ad.  olyan nagyságrendben ad pénzeket a határon túlra, élsportra, kultúrális, egyházi, vagy a hatalomhoz köthető gazdasági vállalkozások számára, aminek a töredékéből rendezni lehetne az egészségügy, az oktatás problémáit, vagy éppen a leszakadó rétegek felzárkóztatását. technikai szempontból abszolút vadkapitalizmus szinten osztogatja a pénzeket aszerint,hogy honnan remél valamilyne hasznot politikailag,gazdaságilag. a kevésbé fontosnak tartott rétegek számára alamizsnát osztogat és arra kényszeríti őket,hogy boldoguljanak, ahogy tudnak.
Olyan ez, mint a nemesek által uralt korban volt, ahol a gazdagok előjogainak, bevételeinek a maximalizálása volt a cél és az egyenlőtlenség fenntartása a szegényebb rétegek helyzetének rögzítésével. Oda csak annyit ad, ami épp elég a túléléshez.
Az úri huncutságokra viszont nem sajnálja.
signal2
signal2 2020. 04. 21. 12:04
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
Csak a jövedelem nagyon elvált az átlagbértől.
A 400.000 KATÁ-sra mennyi bért számolnak? Ezzel szemben mennyi a jövedelmük?
Az egyéni vállalkozóknál mivel számolnak?
Az a baj a KSH statisztikájával, hogy csak az 5 fő feletti vállalkozások, csak teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóit nézi. Ez az aktív jövedelemmel rendelkezőknek mekkora része lehet? 40%?
Engem a valós, 1 főre és 1 háztartásra jutó rendelkezésre álló jövedelmek érdekelnének, nem a szűk körre számolt átlagbér.
Polgarjenohivatal 2020. 04. 21. 12:00
Törölt hozzászólás
valoigaz 2020. 04. 21. 12:00
Előzmény: #315  Törölt felhasználó
Az mindig tudható volt, hogy a ksh. a kormány elvárásai szerint hazudik, egyetlen adatot sem lehet tőlük hitelesnek tekinteni.
Törölt felhasználó 2020. 04. 21. 11:56
ma kaptam egy online kérdőíves cégtől egy politikai felmérést. arról érdeklődtek pld,hogy támogatnám-e a feltétel nélküli alapjövedelmet és,ha igen, akkor az országomban milyen összeget tartok éves szinten reálisnak erre a célra?az érdekessége,hogy a felmérés szerint a magyar átlagjövedelem éves szinten 1 400 000 Ft nagyjából :)valamit tudnak?
egy érdekes cikk a magyar nettó átlagbérről
https://merce.hu/2019/12/18/a-ksh-17-millio-embert-kihagy-az-atlagber-szamitasakor-es-ezt-hivatalos-levelben-ismerte-el/?gclid=EAIaIQobChMI3d-f5Z756AIVyMCyCh2a2A_BEAAYASAAEgJI1fD_BwE
Még december 4-én nyújtott be adatigénylést Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője, független képviselő a Központi Statisztikai Hivatalnál, hogy megtudja, mekkora a különbség a hivatal által közzétett adatok és a valós magyarországi átlagbér között, és a válasz szerint bizony nem kevés...
többi a cikkbena lényeg,hogy a hivatalos 360ezer brutto ,ami 240 ezer nettóban a cikk szerint valójában inkább 170 ezer körül lehet.
"A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) által nyáron elvégzett vizsgálat alapján százból hetven ember nem keresi meg a KSH szerint akkor átlagbért (bruttó 358 400 forint), a felső tizedbe tartozók viszont annyit visznek haza, mint a munkavállalók fele összesen."
lancaster
lancaster 2020. 04. 21. 10:25
Előzmény: #313  lancaster
Vagy: 3 milliárd forintot szentelt arra az MLSZ, hogy megépüljön a topolyai fociakadémia, részt is vesz a megnyitón Orbán. A magyar többségű vajdasági kisváros, Topolya (Backa Topola) 9,5 millió eurót, azaz mintegy 3 milliárd forintot kapott a magyar államtól, hogy fociakadémiát építsen.
lancaster
lancaster 2020. 04. 21. 10:22
Előzmény: #311  signal2

Vagy: a magyar kormány összesen egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatást adott 200 vajdasági családnak házvásárlásra.
L: ennyire jól megy? A mozgáskorlátozottaknak meg mind a mai napig nem fizette ki a pótlékot.
badsector1
badsector1 2020. 04. 21. 10:19
Előzmény: #311  signal2
Ha valaki csökkent egy adót, az csak értelmezés kérdés, hogy szavazat vásárlás-e.
27 %-ra emelt ÁFA a te logikád szerint szavazat eladásnak számít?
A rezsiutalvány az egy klaszzikus szavazatvásárlás.
signal2
signal2 2020. 04. 21. 10:10
Előzmény: #309  lancaster
Nem arról volt szó, hogy kinek van haszna belőle, hanem hogy szavazatvásárlásnak minősül-e. Annak minősült akkor, mivel nem volt rá költségvetési mozgástér. A választást követően gyorsan vissza is emelte.
lancaster
lancaster 2020. 04. 21. 10:05
Előzmény: #309  lancaster
....Ömlik a pénz a határon túli magyarokhoz...
Az elmúlt évben, az év közbeni átcsoportosítások eredményeként két és félszeresére nőtt a határon túli a határon túli támogatásokat osztogató Bethlen Gábor Alap büdzséje. Egyedi elbírálással, a Miniszterelnökség szakmai javaslatai" alapján 75 milliárdot osztottak ki, a pénz nagy része Erdélybe ment.
Tavaly 90,2 milliárd forintot kapott a központi költségvetésből a főként a határon túli támogatások elosztásáért felelős Bethlen Gábor Alap, illetve kezelője, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA) - idézi az állami cég közhasznúsági jelentését és beszámolóját a portál. Az összeg annak fényében még figyelemre méltóbb hogy a a 2018-as költségvetés 2017-es tervezésekor és elfogadásakor csak 26,1 milliárd szerepelt ezen soron..... 
A 2020-as költségvetésben összesen 92,8 milliárdot szánnak nemzetpolitikai/határon túli támogatásokra - ebben nincsenek benne a távol-külföldi, például az üldözött keresztények segítését célzó támogatások - , amit a portál szerint annak tükrében nehéz komolyan venni, hogy 2018-ban csak a BGA költése hízott fel erre a szintre. A BGA támogatása soron mindössze 38,9 milliárd szerepel...
L: ez kinek haszon? a magyar életszínvonal közben a béka segge alatt! 
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/omlik_a_penz_a_hataron_tuli_magyarokhoz.686963.html
lancaster
lancaster 2020. 04. 21. 09:55
Előzmény: #306  signal2
Az áfa csökkentésből van haszna minden magyarnak, - ne beszélj már hülyeséget! abból mi haszna van a  mo-i magyarnak, ha száz mrd-kat küldenek külföldre, ráadásul nem is lehet lekövetni, hogy ténylegesen hova megy. 
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2020. 04. 21. 09:50
Előzmény: #305  euler
Teljesen mindegy mi miért van a külföldi magyarokkal kapcsolatban a lényege az, hogy ugyanolyan korruptak mint ez a felcsúti Orkkirály.Az ördög is mindig a bűnösök között talál kedvencekre.Mivel a külföldi "magyarokat" sem érdekli a mi sorsunk , engem sem az övéké.
signal2
signal2 2020. 04. 21. 09:46
Előzmény: #305  euler
Ez egyértelmű. Bárki odamehet, és elmondhatja, hogyan kívánja támogatni őket, bevonni őket nemzeti közösségbe.
signal2
signal2 2020. 04. 21. 09:45
Előzmény: #304  lancaster
Abból a szempontból nem hülyeség, hogy szavazatvásárlás. 
euler 2020. 04. 21. 09:45
Előzmény: #299  signal2

Az is belátható, hogy könnyebb úgy "begyűjteni a szavazatokat", ha a kampánnyal együtt visz valaki pár milliárd támogatást a székely gazdáknak, tao-t a sportegyesületeknek, felújít/épít néhány templomot stb.
Legyen jelképes támogatás, de előre megszabott módon és mértékkel, és ahogy korábban írtam pl. ciklusokon átívelő etapokban meghatározva.
lancaster
lancaster 2020. 04. 21. 09:43
Előzmény: #300  signal2

az más, az áfán mindenki nyert Mo-n, a sok kidobott mrd-n pedig, ami külföldre, ment csak kinti focicsapatok nyertek - ez hülyeség amit írtál 
signal2
signal2 2020. 04. 21. 09:41
Előzmény: #301  euler
Nem azt írtam, hogy magyarellenes, hanem, hogy annak láttatja magát. Egyszerűen egy borzasztó rossz trade off. 1 mandátum vs rossz image.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2020. 04. 21. 09:37
Előzmény: törölt hozzászólás
Mostanábn főleg a Fideszes részvényeivel keres a legjobban!
euler 2020. 04. 21. 09:21
Előzmény: #299  signal2

Miért lenne "magyarellenes" (egyébként próbáld már ezt a zagyvaságot értelmezni), aki azt mondja, hogy törődni kell a határontúli magyarokkal ha már ezt dobta a történelem, főleg a kultúra megőrzéséért, de kínosan kerülve a szavazatvásárlásnak még csak a gyanúját is. Mert ebben az esetben az az egy szavazat is több a kelleténél, amit a kétharmadhoz vásároltak. Márpedig Orbánéknál nem a szavazatvásárlás gyanúja áll fenn, hanem tényszerűen bizonyított, hogy ez a cél. Csak sokan nem látják a nacionalista máztól, és már azt is magyarellenesnek (anyám!) látják aki ezt szóvá teszi.
Látszik, hogy még egyébként értelmes kormánykritikus emberekre is tud hatni a propaganda.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók