Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo
ronaldinyo 2024. 04. 11. 04:55
#7760
Orbán mit is mondott? Egy ütésre vagyunk a padlótol pedofil ügy volt az.azota .megy a rugdosás már ő csak kapállózi.🚁💉💊💰🌡📷🔐
cintanyer 2024. 04. 11. 00:29
Előzmény: #7758  euler
#7759
Lesz még itt meglepetés, mert a Fidesz hiába méri patika mérlegen a szavazóit, mert az hamiskás már. Erre egy lapáttal rátettek Tarr Zoltán történetével is. A szavazófülke csendjében fog eldőlni a végeredmény.
euler 2024. 04. 10. 09:19
#7758
Magyar Péter politikai stratégiája így írható le:

"bedobunk egy jó nagy követ a magyar pártpolitika posványosodó állóvizébe és beszörfölünk a hullámokon a legerősebb ellenzéki párt szerepébe az összevont választásokon. 
Az ep mandátumokra gyúrunk, mert ott pontosan mérhető és tisztán látható az eredmény, de az se rossz ha néhány "független" polgármesternél ott fog lobogni a zászlónk. B terv: bebizonyítjuk, hogy meghatározóan erős párt lettünk röpke 3 hónap alatt.
A választási sikerig nem tárgyalunk senkivel, ütjük, vágjuk Gyurcsányt és a DK-t ahol érjük. 
sokat beszélünk a NER bűneiről, de nem emlegetjük Orbánt és a Fideszt. 
A választások után majd az erő pozíciójából megfontoljuk a hogyan továbbiakat, de addig nem veszünk tudomást arról, hogy a dékán kívül is léteznek ellenzéki pártok."
.
+ 12 megjegyzés a gigatüntetésről:
https://www.facebook.com/marian.bela/posts/pfbid0g4FFH5NZL19ScMA7pLaeQsWcDTfbYd6b63KsN6AYjpAemS1nEKGKrMycAf9DyNmKl
euler 2024. 04. 09. 16:58
Előzmény: #7755  cintanyer
#7757
Bálint Natália írta:
"Nem szeretném ugyanis elveszíteni azokat az embereket, akiket a higgadtság hiánya, az indulat átmenetileg megakadályoz a józan értelmezésben, az érme mindkét oldalának megértésében. Akik túl közel kerültek a jelen helyzethez érzelmileg, ezáltal képtelenek objektíven szemlélni."
.
Ennek szellemében csak egy  hmm-mel felvezetve:
"Magyar Péter rosszul tudja: NEM vagyok oroszellenes. Viszont gyűlölöm a zsarnokságot és elvetem a háborús agressziót.
Nem fogadom el azt sem, hogy a miniszterelnököm titokban kollaborál és aláássa a nyugati szövetséget..." - Káncz Csaba
(Eredeti cikk a kommentben.)
https://www.facebook.com/kancz.geopolitika/posts/pfbid02byodAcC8JGsLKELW3dRV97pLagyRZ7pCuDJzKWMu2XmpLLkDFeb16BXoHHdbncCtl
cintanyer 2024. 04. 09. 14:07
Előzmény: #7754  euler
#7756
Én örülök, hogy a törölt sorodat meggondoltad, mert többnyire elolvasom az ajánlataidat.
A csacsogó, bértollnokokat győzködő fórumokat nem szeretem.
euler 2024. 04. 09. 12:57
Előzmény: #7753  euler
#7754
A remény mint drog II. 
.
"Na hát ezért nem lesz Magyarországon soha gyökeres változás, és ez nem Magyar Péter bűne vagy érdeme. Ez teljesen független tőle. Mi ezer éve ugyanabban a trágyalében tapicskolunk, forradalmainkat egytől egyig leverték, ha volt is néha strukturális változásnak tűnő történelmi esemény, az mind kívülről jött, nagyhatalmak döntése eredménye volt, nem a faluvégi parasztbácsi kaszájának kiegyenesítéséből, de még csak nem is az úri középosztály kezdeményeinek vagy "csökevényeinek" döntése szülte.
.
Lehet itt mocskolni, szidni, anyázni, személyeskedni, kiröhögni, mert azok, akik gyengék szembenézni a fentiek logikájával, nem fognak mást tenni, így redukálják a kognitív disszonanciát. És amint fentebb szó volt róla, a remény függőséget okoz, egyfajta drog, ami elfedi a valóságot. Márpedig a drogokról lemondani, és a valóságot érdemben meggyógyítani csak nagyon erős emberek képesek. A többieknek marad a remény mint drog, a bizalom, a hit és a törekvés helyett.
.
Persze ki lehet ezt úgy is forgatni, hogy Bálint Natália ledrogosozott kétszázezer embert, ez is egy könnyű elutasítása a valóságnak. Vagy meg lehet érteni, hogy nem a tömeg változtatja meg az egyént, hanem az egyén az egészet, és amíg a mindennapi döntéseinkben, választásainkban, egyéni határállításainkban, személyiségfejlesztésünkben nem vagyunk önreflexívek és tudatosak, addig itt nincs miről beszélni, addig marad az, ami volt!
.
Amíg a reménytől mint drogtól megrészegülten tátjuk szánkat, amelybe a remény könnye ömlik szemeinkből, és amíg nincs KONKRÉT cselekvési terv az EGYÉNT mint a társadalom építőkövét illetően, az EGYÉN részéről, amíg nem értjük meg, hogy a felelősségvállalással, a kényelmes illúziókról és a csodavárásról való lemondással kezdődik a változás, amíg mástól várjuk, hogy "fogjuk meg, és vidd", addig nem kell csodálkozni, hogy aki teheti, aki ezt felismeri, és azt is, hogy elenyésző kisebbségben van, inkább odébbáll, hogy konzerválja magát, ne menjen tönkre, ne őrlődjön fel egy olyan társadalomban, ahol a remény mint drog a reménytelenség alternatívája, nem pedig a változásra való törekvés.
.
.
Nem az az ellenség, aki diagnosztizálja a daganatot (ami társadalmi szempontból az öntudattalanság, a közöny, valamint a szolidaritás hiánya), hanem az, aki azt mondja, ne is menj orvoshoz, ha halálos beteg vagy, itt ez a kék kenőcs, ha nem használ, itt ez a piros... Lehet kísérletezni, amíg el nem fogynak a színek. A NER nem Magyarország ellensége. A NER Magyarország maga. Egy elrákosodott, végstádiumos test, amelynek leggusztustalanabb tünetei a politikusok. De csak tünetei, nem a betegség gyökerei. Azok ugyanis mi vagyunk."
.
Bálint Natália – Oszd meg bátran!
euler 2024. 04. 09. 12:53
Előzmény: törölt hozzászólás
#7753
A remény mint drog I. - Bálint Natália

"Amíg SPONTÁN nem áll le a tömegközlekedés, a posta, az oktatás, amíg nem lesznek országos sztrájkok, nem vonulnak DÜHÖS tömegek MAGUKTÓL az utcára, addig a hatalom röhög a markába, mert nincs mitől tartania. Éppen ezért építették ki a mélyállamot, és építették le a szakszervezeteket.
.
Tök jó a polgári Woodstock alapgondolata, de a szelíd értelmiségiektől nem lehet forradalmat várni. Márpedig a NER leváltásához forradalom kell. Nem, nem erőszakos, nem véres. A forradalom elsősorban tudati kéne legyen, paradigmaváltással kéne kezdődjön, de hát tippeljük meg, hányan értik ma Magyarországon, mit jelent a paradigma? Ez nem az utcán, és nem felszólításra fog működni, hanem a konyhaasztalnál, amire odacsapnak egyszerre, egymástól függetlenül milliók, mert elegük van, és kilépnek a lakásukból (már akinek van), de előbb a komfortzónájukból.
.
Ez soha nem fog megtörténni, mert ehhez polgári öntudat kéne, nem pedig jobbágymentalitás. Az ország nem kétszázezer, de nem is négyszázezer ember, és nem Budapest. Az ország 80%-ban a vidék, benne milliónyi, nyomorgó kisemberrel, akik nem is tudják, hogy nyomorognak, erről gondoskodik a propaganda. Nekik nem mond semmit egy brit focicsapat szurkolóinak zenéje, pláne angolul. Őket többnyire Kis Grófó meg Győzike éri el. Vannak persze zárványok, ők szenvednek is rendesen, tudom, jómagam is egy gyöpös kisvárosból származom, a családom pedig jelenleg falun él, hasonlóan sok ismerősömhöz, barátomhoz, akik annak reményében költöztek csendes falvakba, hogy ott békére, biztonságra lelnek. Tévedtek.
.
A forradalom nem felülről vezérelt, a forradalom vezetőit pedig tömeg emeli ki, önmagából. Ami nem ilyen, az nem forradalom. A demonstráció egy csodálatos közösségi élmény, emeli az endorfin-, a szerotonin- és az oxitocinszintet, ami jót tesz az egészségnek. A remény pedig olyan illúzió, amely napokra lendületet adhat, egyúttal függőséget is okoz, ezért szembenézéssel lemondani róla pokoli fájdalmat jelent.
.
De amíg nem mondjuk ki, hogy a rendszer ALAPJAIBAN szorul lebontásra, mert a megreformálás, vagyis a renoválás már nem elég, és az alapot az egyén képviseli, annak mentalitása, annak öntudata, nincs értelme elemezni. Mert a szabadság nyelvén beszélni olyanokkal felesleges, akik nem beszélnek a szabadság nyelvén.
.
Ahogy szúette, korhadt farönkökre nem lehet erős téglaházat építeni, úgy nem lehet meghunyászkodó jobbágyokból öntudatos, polgári Magyarországot létrehozni. A habarcs a kohézióban a nemzeti minimum lenne, de ahogy mondani szokás, erre nem mutatkozik igény.
.
Nem véletlenül hátrált ki a polgári Magyarország ötlete mögül a Fidesz, elvégre a hatalom megtartásához a nacionalista lózungok előnyösebbek, mint a polgári eszmeiség, amelynek záloga a műveltség, a közügyek iránti, kritikus érdeklődés, és a hatalomtól független egzisztencia, amely által nem kell félnünk kinyitni a szánkat. Ehhez meg tanulni kell, kulturálódni, ami önmagában veszélyes bármilyen hatalomra."
euler 2024. 04. 09. 10:11
Törölt hozzászólás
#7752
euler 2024. 04. 08. 07:55
Előzmény: #7749  cintanyer
#7751
Kösz, ez nekem kimaradt.
Jávornak sajnos így még annyi esélye sincs mint ha a Párbeszéd külön indul.
cintanyer 2024. 04. 08. 01:08
Előzmény: #7748  signal2
#7750
"Orbán Viktor: hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy a Holdról is látszik"
Nos ezzel lehet védekezni, de tudjuk milyen rombolással építkezett, így az ellenzék egy színházi kellék csupán, ami kifelé demokráciának látszik .
  
cintanyer 2024. 04. 08. 00:18
Előzmény: #7747  euler
#7749
signal2
signal2 2024. 04. 07. 23:39
Előzmény: #7746  cintanyer
#7748
A kutyapárt emberei csak azért nem megengedik a seggüket a parlamentben, mert 2022-Ben nem kaptak elég szavazatot. Ellenben az ő korukban ugyanúgy ott vannak, és felveszik a fizetést
Sosem értettem ezt a gondolatmenetet. Mi a baj azzal, hogy valaki bejut a parlamentbe?  Pontosan mit kellene csinálnia?
euler 2024. 04. 07. 23:38
Előzmény: #7746  cintanyer
#7747
A Párbeszéd önálló(!) EP-listáját Jávor Benedek vezeti.
Ezek a szövetségek az önkormányzati választásokra szólnak.
cintanyer 2024. 04. 07. 23:06
#7746
https://telex.hu/belfold/2024/04/05/takacs-zoltan-takacs-krisztian-momentum-kilepes-baranyi-krisztina-fidesz-vad
MSZP–DK–Párbeszéd-szövetség alakult Ferencvárosban, Baranyi szerintük nem ellenzékiként indul
Érdekes koalíció ez.
Lévén hogy most az EP választás a tét, a Párbeszédnek esélyt sem adtak, hogy Jávor Benedek bekerüljön a parlamentbe. Akkor mit keres itt a Párbeszéd?
.
Részemről a vének csapatát boldogítom, de eldöntöttem, hogy azokra a parlamenti pártokra már nem szavazok, akik a parlamentünkben Orbán díszpintyeként melengetik a hátsójukat.
A Kutyapártot már ki is szemeltem. 
euler 2024. 04. 06. 22:43
#7745
„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” - Havasi Bertalan, 2024. 02. 12.
.
"Amit a napokban látunk, az a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és hatalom megtartása érdekében” - Magyar Péter, 2024. 04. 06.
euler 2024. 04. 03. 23:45
Előzmény: #7736  euler
#7743
Az amerikai titkosszolgálat vitte be a jobbost a NER-nek Brazíliából (szeretettel) - véli Káncz Csaba.
A felvételeket pedig az amerikai nagykövet mutatta be, de azért: 
"... a magyar nagykövetség bizonyítékok nélkül döntött annak a két alkalmazottnak a kirúgásáról, akiknek hozzáférése volt a felvételekhez." 
https://telex.hu/kulfold/2024/04/03/nagykovetseg-jair-bolsonaro-bejutas-kirugas-alkalmazottak
Törölt felhasználó 2024. 04. 01. 11:44
Előzmény: #7741  euler
#7742

"A Visegrád Post elismeri, hogy kapott magyar állami támogatást a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA), 2019-ben és 2020-ban is négymillió forintot. Az NKA a vizsgált időszakban a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozott. 
A hvg.hu nem kapott arra választ, hogy kapott-e Oroszországból forrásokat, de a lap értesülései szerint az európai titkosszolgálati művelet során kiderült: a Visegrád Post ugyanolyan orosz finanszírozású, mint a Voice of Europe"
-
Az ORBÁN KORMÁNY AZ OROSZ PROPAGANDÁT FINANSZÍROZZA, KÖZPÉNZBŐL!!!
euler 2024. 04. 01. 11:29
Előzmény: #7738  euler
#7741
"A cseh titkosszolgálat által feltárt hálózat elért Magyarországra is, valamilyen furcsa oknál fogva minden kulcsszereplő megfordult a Mi Hazánk rendezvényein, interjút készített a zsebnáci párt elnökével, vagy éppen Toroczkai korábbi szervezetének franciaországi tagozatát vezette." - Hadházy Ákos fb
.
"Noha az orosz hálózat a jelek szerint a Mi Hazánkat “találta meg”, Almássy és Lamberterie a sokszor a Kreml propagandára rímelő, sőt, ukránellenességben néha még azt is túlszárnyaló narratívákat közlő kormányközeli sajtóban is fel-felbukkan. Lamberterie adott korábban interjút a Magyar Hírlapnak, ajánlották a Visegrád Postot a Magyar Nemzetben megjelent egyik véleménycikkben, és értékelte már az orosz-ukrán háborút a Hír Tv-ben is, akárcsak Almássy Ferenc is, mint Franciaország-szakértő." - hvg360, Dezső András   

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók