Szerinted "tökéletesen illik" ??????????????
Azért a gyűlölettől nem kellene annyira elvakulnod, hogy ekkora abszurdumot állíts!
Értem, hogy szeretnél párhuzamokat felfedezni Kádár és Orbán rendszere között, de hogy egyenlőségjelet tegyél közéjük, az minden józanul gondolkodó számára elfogadhatatlan és csak magadat járatod le vele.
Több ezer halott a szovjet hadsereg, a pufajkások, a sortüzek, az agyonverések, a határsértők lelövése, az akasztások áldozataiként!
Ez neked "tökéletesen illik"??????
Akkor kezeltesd magad vagy térj vissza a reális véleményalkotáshoz, amit az Orbán-fóbiád miatt elvesztettél!
"Remélem sok embernek felnyílik a csípája, hogy KIRÁLYSÁG van és nem demokráció"
Sőt, már meg is van a Királyra vonatkozó jogszabály!
"Királyi jogállás, mentességek és kiváltságok
1. szakasz. A cikk céljai
Annak érdekében, hogy a Király a ráruházott feladatokat elláthassa a maga területén, valamennyi alattvaló biztosítja a Király számára a jelen cikkben meghatározott jogállást, mentességeket és kiváltságokat.
2. szakasz. A Király jogállása
A Király teljes jogi személyiséggel és különösen arra vonatkozó képességgel rendelkezik, hogy:
(i) szerződéseket köt;
(ii) ingatlan és ingó tulajdont szerez és efölött rendelkezik;
(iii) bírói eljárást kezdeményez.
3. szakasz. Bírói eljárás alóli mentesség
A Király, annak követelései és bárhol meglevő és bárki birtokában levő vagyona mentességet élveznek a bírói eljárás minden formája alól, kivéve, amilyen körben arról a Király, valamely eljárás céljából vagy valamely szerződés feltételei alapján, mentességéről kifejezetten lemond.
4. szakasz. Egyéb hatósági intézkedés alóli mentesség
A Király vagyona és követelései bárhol és bárki birtokában legyenek, mentesek a kutatás, igénybevétel, foglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtási vagy törvényes zár alá vétel minden formája alól.
5. szakasz. Irattárak mentessége
A Király irattárai sérthetetlenek.
6. szakasz. Vagyontárgyak korlátozások alóli mentessége
Olyan mértékben, amennyiben az a jelen törvényben rögzített tevékenysége ellátásához szükséges, a Király minden vagyona és követelése mentes a korlátozásoktól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól.
7. szakasz. Közleményekre vonatkozó kiváltságok
A Király hivatalos közleményeit az alattvalók ugyanolyan elbánásban részesítik, mint más Királyok hivatalos közleményeit.
8. szakasz. Tisztviselők és alkalmazottak mentességei és kiváltságai
Valamennyi kormányzó, ügyvezető igazgató, helyettes, bizottsági tag, képviselő, a fenti személyek valamennyi tanácsadója, a Király tisztviselői és alkalmazottai:
(i) hivatalos minőségben végzett tevékenységük tekintetében mentesek a jogi eljárás alól, kivéve, ha a Király e mentességről lemond;
(ii) amennyiben nem belföldi honosok, a bevándorlási korlátozások, a külföldiek nyilvántartására vonatkozó követelmények és a nemzeti szolgálati kötelezettségek tekintetében ugyanolyan mentességekben részesülnek és a devizakorlátozásokat illetően ugyanazon lehetőségeket élvezik, mint más Királyok hasonló rangban levő képviselői, tisztviselői és alkalmazottai;
(iii) utazási lehetőségek tekintetében ugyanazon bánásmódban részesülnek, mint más Királyok hasonló rangban levő képviselői, tisztviselői és alkalmazottai.
9. szakasz. Adómentesség
a) A Király vagyona, követelései, jövedelme a jelen alapokmányban engedélyezett műveletei és ügyletei teljes adó- és vámmentességet élveznek. A Király mentes bármilyen adó vagy illeték beszedéséért vagy megfizetéséért való felelősség alól is.
b) Nem vethető ki adó azon fizetésekre és illetményekre, vagy azok kapcsán, amelyeket a Király az ügyvezető igazgatóknak, helyetteseknek, tisztviselőknek vagy a Király azon alkalmazottainak fizet, akik nem helybeli állampolgárok, alattvalók, vagy honosok.
c) Nem vethető ki semmiféle adó a Király által kibocsátott kötelezvényekre vagy értékpapírokra, beleértve azok osztalékát és kamatát, bárki birtokában legyenek is:
(i) amely ezen kötelezvénnyel vagy értékpapírral szemben hátrányos megkülönböztetést eredményez pusztán annak eredete miatt;
(ii) ha az ilyen adózás kizárólagos jogalapjául a kibocsátás, a kijelölt vagy tényleges fizetés helye vagy valutája, vagy a Király bármely hivatalos vagy üzleti tevékenységének helye szolgál.
10. szakasz. A cikk alkalmazása
Saját területén az összes alattvaló megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy saját jogszabályaiban érvényre juttassa a jelen cikkben kifejtett elveket és a megtett intézkedésekről a Királyt részletesen tájékoztatja."
Kapd be. Muszáj voltam végig olvasni.
3. szakasztól mintha az USA katonáira vonatkozna, akikkel szemben a Hágai Nemzetközi Bíróság sem járhat el.
Az adómentesség meg a parlamenti képviselők költség elszámolására hasonlít.
Prémium van a láthatáron azért ilyen aktiv Szivacs barátunk.
Engem is kiosztott,mivel az általa irt jellemzés pontosan Orbánra illik!
Erre felhozta a forradalom halottait,az Oroszokat,Kádárt mint antikrisztust aki százezreket üldözött el az országból,amikor a határok zárva voltak hatalomra kerülése után....az enyhén szólva is a történelem meghamisitása.
Persze nem tudom bizonyitani hogy lezárta a határokat,lehet nyitva hagyta az ellenforradalmároknak(mert annak számitottak),hagy menjenek békével a szabad világba:))
Te irtad Kádárról nem? "Százezreket üldözött el, akik nem ezt az országot gyarapították. Százezrek életét lehetetlenítette el, eltiltva őket tanulástól, szakmájuktól, érvényesüléstől. Életeket vett el fizikailag és az életlehetőségeket tekintve is. Elrabolta a lehetőségeket, elrabolta a szabadságot, elrabolta az életünket, kinek egy részét, kinek az egészet.
Erre nincs mentség"
"Életeket vett el fizikailag" - ezen mit nem értesz???
"„Mától kezdve lövünk.” Marosán György kommunista politikus híres-hírhedt mondata volt 1956. december 8-án reggel, amellyel azt jelentette be: új szakaszába lépett a szovjet csapatok segítségével restaurált kommunista rezsim politikája a tömeggyűlésekkel szemben.
Marosán György a Steigerwald Ottó vezette munkástanács küldöttségnek mondta ezt, miután az nem volt hajlandó teljesíteni a Kádár-kormány követeléseit. Salgótarjánban, ahol két munkástanácsi vezető letartóztatása nyomán robbant ki konfliktus, néhány óra múlva már folyt a vér.
A mondat öt héttel azután hangzott el, hogy leverték az 1956-os forradalmat, amelynek utóvédharcai az önszerveződő munkástanácsok tevékenysége és tüntetések formájában még ekkor is folytak. A megmozdulások elfojtására szervezte meg Kádár János kormánya a „pufajkások” néven elhíresült karhatalmat és a Munkásőrséget.
Marosán mondatának elhangzását követően immár a hivatalos politika részeként megindult a sortüzek sorozata, amelyek során Budapesten és a vidéki városokban több száz polgári lakos – férfiak, nők és gyermekek – vesztette életét. Ezek felelőseit a kommunista rendszer bukása után sem büntették meg.
Még Marosán bejelentésének napján sortüzek dördültek el Salgótarjánban, amelyek 131 ember életét oltották ki. (Előző nap már Tatabányán és két nappal korábban Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál is a tömegbe lőttek.) Sortüzek a forradalom alatt is voltak, Nagy Imre kormányai azonban fegyverszünetet kötöttek a szovjetek és az ávósok ellen harcoló civil tüntetőkkel. A Marosán-mondat azért jelentett fordulatot, mert a Kádár-kormány a szovjetek november 4-ei bevonulását és a harcok elcsitulását követően először ígéretek özönével és a lehetséges politikai ellenfelek ellehetetlenítésével igyekezett konszolidálni a kommunista rendszert.
A salgótarjáni sortüzet követő napokban a tömegbe lőttek Miskolcon, Egerben, Gyomán, Kevermesen, Gyulán, Zalaegerszegen és Hódmezővásárhelyen." wiki
Te olvasod, amit írsz?
Te rtad, hogy itt "KIRÁLYSÁG van és nem demokráció". (Azaz a szavaiddal élve mandarin van, vagy gyümölcs.)
Teljesen jogos a kérdés, hogy ez esetben, ha kizárják egymást ezek a fogalmak, akkor az egyesült királyságban például mi van.
Speciel én mindig ezt mondtam.
Itt egy újabb példa, hogy Orbán cucilizmust épít.
És, ha bejön a kötelezően választható nyelv, akkor az is jó példa.
Sőt rosszabb, mert akkor az orosz után bármit tanulhattál, most a második nyelvet is ki akarja az állam kötni.
Lassan azt is megmondják, hogy mikor vehetsz levegőt és persze mennyiért. (Merthogy akkor már adó lesz rajta, az tuti.)
No, kiválasztottad az ATV két legidiótább személyiségét. :) (Hogy a szavaid fgelével éljek... a barmot már kicsit erősnek tartom.)
Hozzájuk képest pl. TGM Einstein, de mondjuk Kálmán Olga meg egyenesen egy félisten.
Az akkori hivatalos álláspont szerint ellenforradalom volt,amit nyugati bérencek szitottak,ami fegyveres harccá ,népitéltté fajult.
több száz embert öltek meg a forradalmárok,akasztottak fel,és egyéb módon likvidálták a hatalmon lévőket,és a rájuk hasonlitókat.
Sok ártatlant is.
Azaz folyt a vér a forradalom alatt.és után is.
A történelem utólag feltárta,és igazolta népi mivoltát,a lázadás jogosságához nem férhet kétség,hiszen az emberek teljesen ellehetetlenültek,ezért fellázadtak az elnyomó,kizsigerelő hatalom ellen.
Az elnyomó kizsigerelő hatalom létezik ma is,csak a vak nem látja.És öngyilkosságba kerget emberek százait,a szociális megszoritások által.
Igy értem a fizikai életelvételt.
Amennyiben ezek az emberek fellázadnának,és megindulnának a parlamentben ülésező képviselők ellen,vajon mit csinálna a nemzetvédelem,és a terorelháritás?
Lehet azt mondanák hogy az ő ellenségük hergelte fel ezeket az embereket,és forradalomról szó sincs!
Ezek számunkra, akik éltünk a Kádár-rendszerben köztudott tények, a többieknek meg wiki elmeséli:-)
Egyébként én úgy tudtam, hogy Marosán elvtárs (A tüzes kemence című önéletrajzi mű neves szerzője - aki pék volt) így mondta: "Mától kezdve nem tárgyalunk! Lövünk!"
A vasfüggöny nem színpadi díszlet volt
"Statisztikai felmérések szerint az 50-es évek elejétől a kommunista rezsim bukásáig csaknem négyszázezren távoztak el úgy az országból, hogy mindent hátra hagyva a Lajtán túl találják meg boldogulásukat."
"Sokak útlevélkérelmét „Az ön kiutazása sérti a Magyar Népköztársaság érdekeit” minősítéssel dobták vissza, s közülük jó páran a tiltott határátlépéssel próbálkoztak. A nyugati végeken érvényben volt a tűzparancs, történtek is halálos kimenetelű akciók, a határátlépési kísérleten tetten értekre pedig súlyos börtönévek vártak. Azok pedig, akik gépkocsival akarták áttörni az öntöttvas-sorompót legtöbbször már az államhatár előtt felállított úttorlaszokon fennakadtak, s csak egy-egy fekete koporsó jelezte, hogy valaki szabadon akarta folytatni életét."
"Szekta tv brrrr gondolom Német Sanya az igazi isten?Sztem ő viszi a prímet azon a nézhetetlen szeny csatornán."
Ha hiszed, ha nem, a szekta adásait nem nézem. Egyszer próbáltak beszervezni, de elküldtem őket a k. anyukájukba. Viszont vannak normális hírek, és Kálmán Olga műsorát is rendszeresen nézem. A "sajtóklubot", vagy "újságíróklubot" - látod, a címére sem emlékszem-, mostanában nem nézem, mert nem tudnak újat mondani. Kicsit begyepesedtek. Van valami kerekasztal beszéltetés is, azt is szoktam nézni, ha időm engedi.
Azért arra ne fogadj,hogy azok,akikre az 56-os sittről kiszabadult, részeg forradalmárok, a házak ablakából géppisztollyal vadásztak,azok egyetértenek majd veled vagy barmely forradalmárral....
Azért,mert erről a wiki nem mesél,azért megtörtént! (van még aki él a "vadak" közül...)
Én régen a köztévén néztem a hiradót,abból tudtam meg mi történik a nagyvilágban.
Nagy vonalakban .
Mostanában,Orbán urunk rendszerében,mintha nem történne semmi,az Afrikai forradalmi hullámnról is csak a végén jött egy egy kósza hir....most hallom ma választanak az amcsik elnököt,végre valami történik.
Hálisten,már azt hittenm kipusztultak az idegenajkuak.
Obama nyert. Ahogy elzavarták Romneyt, úgy fogják Viktort is...
Itt az újabb Fideszes szervezett bűnözés:
"Titokban kapjuk meg a megszorításokat"
"Az országgyűlés tegnap fogadta el az államháztartási törvény módosítását"
"a kormány a zárószavazás napján benyújthat olyan javaslatot, amely a fő összegeket érinti − ezzel több pontban is korlátozza a törvényhozás jogait" link
Ez nem a titoktartás végett van, hanem azért, mert a fidesz kínosan ügyel arra, hogy a törvénysértés árnyéka se vetüljön rá, ezért mindig az épp aktuális érdekeinek megfelelő törvényeket kreál.
Az ilyan törvények azért voltak, hogy a kőbevésett köztudottan hülyeségeket más párt ne tudja megváltoztatni. Sajnálatos módon a kapkodásban kiderült, hogy annira idióták, hogy magukat is bebetonozták.
Hogy miért értek egyet mégis a "titokban" szóval - legalábbis olyasmivel.
Milliószámra ontják a törvényeket, amiben elrejtenek ilyen-olyan megszorítást. Ráadásul a piszkos munkát szinte mindig mással végeztetik: bankadó, telefonadó, cafetéria és még sorolhatnánk.
Sose ők maguk vesznek el semmit, munkáltatókkal szolgáltatókkal vetetik el, hogy aztán ujjal mutogathassanak.
Az IMF esete nagyjából ugyanez. És hiába mondta el világosan Varga, hogy a kormány hazudik, ill. nagyjából az egy kulcs, és a bankadón kivül - legalábbis propagandisztikusan - megegyezik az imf és a kormány programja (azaz nincs miért harcolni), azt a lehető legkisebb nyilvánosság mellett mondta el. Az meg, hogy az imf fogja kikényszeríteni (merthogy "ki fogja", mivel ez a fidesz programja)... a csapból is folyik.
Nem én élek a múltban, hanem a múltunk él és hat a jelenünkre, méghozzá sokkal inkább, mint hinnénk.
Eddig még nem dolgoztuk fel és nem tettük helyre, pedig tudjuk jól, hogy ezt nem úszhatjuk meg. Már eddig is túl sok kárt okozott és még okozni is fog a jövőben is. Nem érdemes menekülni e feladat elől, jobb szembenézni vele és elvégezni.
Az embereknek, akikkel beszélgetek, olyan problémáik vannak, melyeknek okai közt fontos szerepet játszanak a feldolgozatlan és kezeletlen múltunkból származó hatások.
Ha már javaslatot tettél nekem, viszonzom én is eggyel: ha gondokat látsz, ne állj meg a felszín vizsgálatánál, a cunami-hullámoknak, melyek a felszínen láthatók, a mélyben rejlenek az okai.
Romney-t képviselt hasonló vonásokat amivel Viktor bukik
- ellenségkép keresés
- adócsökkentés a semmire
- államadóssággal is harcolna, de intézkedés tervei államadósságot generálnak...
"a cunami-hullámoknak, melyek a felszínen láthatók, a mélyben rejlenek az okai."
Netán 1956 az ok?
Biztos résztvettél az eseményekben,azért érdekel annyira....természetesen a jó oldalon,mi máson.
Kitüntetésed van e?
Mert én személyesen ismerek olyan embert aki 15 kitüntetést kapott a forradalomban betöltött szerepéért a rendszerváltás után természetesen.
Köztes időt sitten töltötte,aztán takaritott,mint ahogy velem kapszolatban felvetetted ezt a foglalkozást,nos én ezzel az emberrel beszélgettem egy párszor....közel se volt annyira forradalmi mint te.
Az okokat ne a multban keresd,hanem a jelenben,saját magatokban van a hiba,népellenesek vagytok,elveszitek a szociálisan rászorulóktól a forrásokat,vérszivó piócák vagytok:)
"Az embereknek, akikkel beszélgetek, olyan problémáik vannak, melyeknek okai közt fontos szerepet játszanak a feldolgozatlan és kezeletlen múltunkból származó hatások."
Nem lehet hogy Te dugod a fejed a homokba ? A mostani hibákért egyszerűbb a múltat okolni mint szembenézni vele. Bármi történik minden az elmúlt nyolc év és a kommunisták miatt van. Szerinted hogy illik ebbe a képbe hogy a törvényeket hoznak és 2-3 hónap múlva az ellenkezőjét kell csinálni ?
Még időgépet is kifejlesztett, hogy a 100 évre köbe vésett alkotmányt is aktuális érdekeinek megfelelően alakítsa, hogy az árnyéka se vetőtjön annak, hogy alkotmányt sért. A többi törvénnyel is pont ez a helyzet.
Ott van például a sukorói ügy. Ma már az olyanok ellen is tettek.
Lásd. pénzért vett letelepedés, lásd. kiemelt beruházások: határidők csökkentse, utasítások bővítése és nem utolsó sorban az új "legfőbb igazságszolgáltatás", az önk. és munk. bíróság.
Az "ólomzseb programról" (minden titkos, amiben van magán kéz is) már nem is beszélve.
Mindezek azért vannak, hogy demokratikus bíróságon a gyanú árnyéka sem vetődhet rájuk. (Az, hogy te vagy bárki más kijelenti, hogy bűnösök, az nem felel meg a demokratikus követelményeknek.)
látom az EU kihívja a sorsot maga ellen....minden lehetőséget kihasználok, hogy a "nyugati barátainkat" szétszopassam....., talán jön a Jobbik és bele is veri a fejüket a falba...ostoba nyugat
Koromnál fogva nem vehettem részt benne egyik oldalon sem.
Akivel beszéltél, nem említette, hogy tönkrement az egész élete? És azt sem, hogy akik tönkretették és azok utódai, nem tűntek még el a hatalom környékéről és nem ültették az ő helyére azokat, akik megérdemelnék?
A múlt akkor is hat a jelenre, ha nem veszel róla tudomást. Amíg fel nem dolgozod, ki nem elemzed és rá nem jössz, mik voltak a hibák, nem tanulsz belőlük és meg nem változtatod a rendszert, amely lehetővé tette a hibák bekövetkezését, addig ugyanazok a problémák újból megismétlődhetnek.
Ez a társadalmi feladat, amit szerintem még nem végeztünk el és nem léptünk előrébb a fejlődésben. Ezért kerülhetünk ismét olyan helyzetekbe, olyan csapdákba, amilyenekben a múltban is voltunk és ezért is ismételhetünk meg újra régi hibákat, mert nem tanultunk belőlük.
Ez áll a mai helyzetünkre is.
Helyes, én is építem, csak nem volna jó, ha ugyanazokat a hibákat újra beleépítenénk!
Márpedig ezt nem zárhatjuk ki addig, amíg meg nem tudjuk, mik azok. Ugye érted?
"Akivel beszéltél, nem említette, hogy tönkrement az egész élete? És azt sem, hogy akik tönkretették és azok utódai, nem tűntek még el a hatalom környékéről és nem ültették az ő helyére azokat, akik megérdemelnék?"
Ha ez a logika jo es igaz lenne, akkor:
-a tyuktolvaj gyereke es unokaja is az!
-a gyilkosnak a gyereke, unokaja sot dedunokaja is az!
-A MKP utodja, MSZMP es MSZP is az !
-Szalasi utodja.... is az!
Szoval, kivegezni mind, hetediziglen, mint Zach Felician?
Apukam, mi a francnak jartal tortenelemorara?
Tenyleg, 56 evvel kesobb, meg mindig utodja vagy nagyapad boltilopasi bunenek, mert netan ehes... volt?
Ennyit errol.
Az "utódot" ne vér szerinti utódként értsd (sőt van hogy a fiúk szembe mennek az apákkal pl. Hobó), hanem felvállalt jogutód-szerűen csak nem szűken értelmezett jog és vagyon, hanem amellett szellemiség, értékközösség tekintetében is. Akinél bármelyik adott, az bizonyos mértékig tekinthető utódnak.
Szerinted például az MSZP, Lendvai vagy Pozsgai semennyire sem utódja az MSZMP-nek?
Ne játszd el, hogy nem érted...
Törölt felhasználó2012. 11. 07. 18:00
De érdemes odafigyelni!
„Sok helyen... benzinkutaknál, parkolókban, áruházaknál ingyen osztogatnak kulcstartókat, különböző dísztárgyakat az autókhoz!
NE FOGADJÁTOK EL !!! Ez egy CHIP ami a bűnözők követésére szolgál. Most ezek a bűnözők követni tudnak és látják,
hogy merre jártok, látják, hogy mikor vagy otthon és mikor nem! Távollétetekben bármikor betörhetnek hozzátok!
...A rendőrség tájékoztatása szerint ezek romániai bűnözők! Ez egy új bűnözési irányzat!
A hollandok már tömegtájékoztatásban leadták a lakosságnak. "
Lehet hogy ezt is OV szervezi és ez a legújabb Matolcsy-féle sarcoló csodafegyver? :-)
A legfontosabb az ősmagyar keresztyényi példamutatás.
"Jogsi és forgalmi nélkül, lejárt műszakijú kocsival kapták rajta a tilosban a rendőrök Zagyva György Gyula jobbikos képviselőt - írja a Bikk.hu. Zagyva a lapnak azt mondta, ki fogja fizetni a bírságot."
Micsoda acélos jellem, ki fogja fizetni a bírságot! Vezess minket Gyula, gyarló férgek követünk Téged.
Miért van az,hogy akik velem vitatkoznak,
mindig ilyen szennylapok-ból informálódnak.Soha nem olvasok ilyen szemetet.Egyébként attól,hogy valakinek magyar a szíve még lehet link ember.Majd a rá szavazók eldöntik,hogy ezután is tudják-e vállalni.
Tehát az nem korrupció, hogy a kormánypárt pártigazgatója által vezetett sportegyesület, a kormány által felügyelt cégtől rendszeresen olyan pénzeket kap, amivel nem kell elszámolni. Értem. Minden nap tanulok valami újat.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!