Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
maxwax
maxwax szombat, 19:27
Előzmény: #150557  euler

Te komolytalan vagy. Ezek a számok a te agyadból pattantak ki és semmi alapjuk sincs. Te nem vagy képes kilépni a "testedből" és kívülről nézni a helyzetet. Neked egy a lényeg, bárki az ellenzékből nyerjen, de véletlen sem MP és a TISZA.
Nos, akkor nézzük. Hol vannak azok az általad elismert politikusok, akiknek véleményed szerint kellene nyerni a választáson? Mikor és hol szólalnak meg? Mikor és hol mozgósítanak?
Van egyáltalán bármilyen olyan indok jelenleg, ami kivinné az embereket az utcára?
Az influenszerek által szervezett tüntetés mutatta meg, hogy tolhatjuk a pártsemlegességet, kiállhatunk értékek mellett, de valódi eredményt nem értek el.  Vége lett a tüntetésnek és szépen ment mindenki haza. Másnap pedig ment tovább változatlanul az élet.
maxwax
maxwax szombat, 19:17
Előzmény: #150556  euler

Mit jelent neked az, "hogy kivinni az embereket az utcára" ? Forradakmat nem,  ahogy írod. Világosíts fel, mert nem értem.
Nálunk nem járnak tüntetésre az emberek, nincs állampolgári engedeltelenség.
Vali szombat, 19:03
Előzmény: #150556  euler
Még mindig nem látom, mi az  "a harmadik kétharmad után sem" eljött konkrét felismerés, ami alapján a hagyományos politikai elit autoritás lenne az utca emberének a megszólításában, mozgósításában. 

euler szombat, 18:59
Előzmény: #150555  maxwax
Tényleg nehéz hívőkkel vitatkozni!
Sztanil már kezdi a blablát és még jönnek mások is, de nekem is fontosabb a nyugalom.
(Most egyébként is jelenésem van egy pincében, jó lesz a csapat és térerő sincs. Poloskák lehetnek, mert nem szeretik a hideget. :)
.
Miért ne lehetne jósolni?!
Íme: 
annak esélye, hogy MP feles többséggel győz  51 %
hogy kétharmaddal győz  20 %
a Tisza nem éri meg a választásokat  20 %
egyéb, előre nem látható esemény  9 % 
(badsecor! add össze a két utolsó számot)
.
Bár egy demokráciában nem így teszik fel a kérdést, hanem úgy hogy milyen kormány alkulhat XY vezetésével? (ebbe most nem mennék bele, mert mennem kell)
Ja, és a teljesség kedvéért: 
annak esélye, hogy nem lesz érdemi váltás (rendszerváltás)  66 %
És mindez SZERINTEM, de le lehet menteni.
euler szombat, 18:42
Előzmény: #150553  Vali
Ami az ellenzék eddigi működését illeti, abban hasonló a megítélésünk. 
Neveztem már bábszínháznak, de putyini típusú ellenzéknek is.
De! Kedden pl. ezt írtam: 
"Mert bármilyen gyengék, megalkuvók, díszletek stb. voltak, ebben a fél- vagy egész diktatúrában ők képviselték a demokráciát. Az, hogy csak ennyire voltak képesek, az a rendszer lényegéből fakad, ugyanúgy mint az oroszoknál, fehéroroszoknál vagy a grúzoknál. Az vethető a szemükre, hogy ezt a harmadik kétharmad után sem ismerték fel, vagy ha fel is ismerték nem tettek ellene."
.
Hadházy viszont már a választásokkor felismerte (ki kellene vonulni a parlamentből, ne vegyük át a mandátumot), de belátta, hogy egyedül nem megy. A képviselőséggel járó pénz és jogkör viszont kellett a korrupciófeltáró munkájához. Hogy ennek sem volt sok eredménye (azért nem nulla, mert az ellenzék nagy része és a sajtó elég sokat profitált belőle kommunikációban), az nem rajta múllott hanem Polton és a "nép" érdektelenségén, fásultságán. Kellemetlen ezt hallani sokaknak de attól még így van.
.
Vásárhelyi pedig ugyanolyan "politikai kritikát" gyakorol mint amit bármelyikünk gyakorolhatna ha akarna, mint értelmiségi. Tudnék még tucatnyi ilyet említeni, de ők nem kapnak (!) nagy nyilvánosságot, ill. sokszor nem is akarnak, mert nem "forradalmi" alkatok. A nyugodt élet fontosabb nekik. (Persze jó ha országos visszhangot tudunk kelteni és az ÉS is befogadja az írásainkat. De ezért dolgozni kell, bárki elérheti.)
.
Magyarnak MOST lenne lehetősége kivinni a népet az utcára. (Nem forradalom!!!) Ezzel kellene foglalkozni, hogy miért nem teszi, nem azzal, hogy mások korábban miért nem tették. Sok minden rossz jöhet itt még másfél évig. Biztos, hogy várni kell egy bizonytalan ígéretre? 
maxwax
maxwax szombat, 18:32
Előzmény: #150552  euler

Nem vagyok jövőlátó, mert ma 2024. november 16. van és ha minden igaz, a választás 2026 tavaszán lesz, ameddig számtalan esemény fog történni. Ez most kötözködés részedről, mert a kérdésedre senki nem tudna hiteles választ adni azaz minek mennyi az esélye.
A választás után mi fog történni? Ki tudja? Én biztosan nem! Új kormánya és miniszterenöke legyen az országnak, akik remélhetőleg  eltakarítják orbánéket. Már ez is egy történelmi feladat lesz.
Igen, rágjuk a gittet addig is.
Te is elvakult vagy, már ha rám akarod ezt sütni, mert folyamatosan támadod MP-t és a benne bízókat.
Én Hadházyra az életben nem szavaznék. Vásárhelyi pedig éppen azt hozza nekem vissza, mikor az szdsz a falig elment egy-egy általuk vitatott kérdesben koalíciós partnerével, az mszp-vel szemben.
sztanil szombat, 18:19

Nekem úgy tűnik, te rágod még mindig a gittet, ahogy Hadházy is és "konkrét válasszal" nem tudtok szolgálni arra, hogy akkor MP helyett mégis mit kéne csinálni.
Mert csak annyit tudtok, hogy a partvonalról kiabáljátok, hogy ha MP nyer, akkor az sem lesz jó, miközben először azzal kéne foglalkozni, hogy BÁRKI nyerjen a fidesz ellen, mert az legalább megtörné a 14 éves száguldást a szakadék felé.
Második lépésben lehet azon gondolkodni, hogy hogyan tereljük vissza az országot a helyes útra.
Egy traumatológus is először elállítja a vérzést és csak utána foglalkozik azzal, hogy hogyan lehet a legjobban meggyógyítani a beteget.
Ha csak ott állnak fölötte és azon tanakodnak, hogy ez a gyógymód sem lesz tökéletes, meg az sem lesz tökéletes, akkor a beteg elvérzik.
De további jó rágcsálást!
Vali szombat, 18:16
HÁ pl politikus, VM pedig politikai kritikát fogalmaz meg, úgyhogy fogalmazzunk úgy, hogy politikai elit. Ezen elit tevékenysége mellett a diktatúra tovább mélyült. A számonkéréseik kb. olyanok, mintha egy sok öngólt rúgott focista kiabálná be, hogy mit kellene csinálni, ill. amit csinálnak biztos nem lesz jó.
Úgyhogy ha már kérdések: ha választásokon nem lehet legyőzni Orbánt, minek indult az ellenzék, élén a DK-val? Ha csak az utca a megoldás, miért nem vitték ki a népet?
euler szombat, 17:43
Előzmény: #150550  maxwax
Ez volt a kérdésem: 
"Tudnád konkretizálni, esetleg százalékosan, hogy a 3 általam említett lehetőségnek mi a valószínűsége? 
Mennyi az esélye a "leváltásnak" kétharmaddal ill. egyszerű többséggel? És mennyi az esélye annak, hogy érdemi változások lesznek a leváltás után? - engem ezek foglalkoztatnak. De az elvakultan reménykedők ezeket a kérdéseket meg se hallják." - és igazoltad is, hogy nem.
.
Ehelyett ismétled, hogy mi a baj Hadházyval (és a néppel, ahogy valaki említette is).
Erre is válaszoltam már. Mi az értelmiség (itt most Hadházy és Vásárhelyi) szerepe:
"Egyik sem tör egyébként vezéri szerepre, igaz a vitastílusukat se az jellemzi, hogy "kellemes vergődést!" Tisztára értelmiségként viselkednek. Milyen bosszantó ..."
Tehát élhet a kritika jogával, ez szinte elvárt az értelmiségtől, még akkor is ha nincs igaza és megoldási javaslata sincs, vagy ő maga nem is alkalmas Vezérnek. Már persze ha bizonyos demokratikus elveket érvényesnek tartunk. 
.
Lesz konkrét válasz vagy rágjuk tovább a gittet?
Vackoros szombat, 17:17

https://www.youtube.com/watch?v=drveC5sHM9o
No háát ja, máshoz sem értenek:) no jó de, a rabláshoz!!
maxwax
maxwax szombat, 17:10
Előzmény: #150535  euler

Legyen akár az elmúlt két év. Hányan álltak Hadházy mögé? Hány embert vitt ki az utcára? Még szónokolni sem hajlandó/tud, akkor kiket tudna maga mellé állítani?
Szerintem ezt a kérdést te sem gondoltad komolyan!
Vackoros szombat, 17:10
maxwax
maxwax szombat, 17:08
Előzmény: #150536  Vali
Antall József mondta a rendszerváltáskor, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni". Igen, csak korábban is írtam, a magyarok nem forradalmár típusok, ráadásul nem vettem észre, hogy akár Hadházy, akár Vásárhelyi Mária utcára akarta volna vinni az embereke.
Vackoros szombat, 17:07

https://www.youtube.com/watch?v=z3zBWXowO2o
Miért kell bánta a görények? Nemes jószágok ehhez képest:))
Vackoros szombat, 17:01

https://www.youtube.com/watch?v=_ziirg4WLP0
Nem kell csalódni, nagyszerű mint mindig:)
Vackoros szombat, 16:56
Hogy tették tönkre a mocskos rablóék a pátkai tározót? Avagy sertéstelep lölönek 1327 ha Csákvár ás Pátka között!!
https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/csakvar-mellett-epit-uj-sertestelepet-meszaros-lorinc-93618
Elkészült azóta és a császár víz szépen elterelve, hisz kellett nekik. Befolyás nem volt, és ami maradt iszapos szutyok maradéka ami ment Velencébe, ami max 1-2 cm segített!!
https://greenfo.hu/hir/okologiai-krizis-a-patkai-viztarozoban/
A teljesen alkalmatlan rabló nerelftársak 360 ha tározott TETTEK TÖNKRE ÖNÖS RABLÓ ÉRDEKBŐL!! Ökológiai katasztrófát okozva, most ott több 100 ezer lúd, lili és egyéb madarak pihenne a téli út előtt ott!! Nem tudnak teljesen száraz!!
Látom a súlyosan méysötét naracskárosult agyúak megint hazudoznak össze vissza!!
badsector1
badsector1 szombat, 16:42
Előzmény: #150530  euler
és mennyi az esélye annak, hogy mp helyett feri vagy valaki más váltja le rubelt?
Kisfiatal szombat, 16:38
Orbánbuziknak egy kis kitekintés:

A románok több vasútvonalat újítanak fel kevesebbért, mint a magyarok - BALK Magazin | Balk.hu
"
A 2017 végén elkezdett és immáron több mint hét éve tartó munkálatok áfa nélkül eddig több mint 630 millió euróba (256 milliárd forintba) kerültek Bukarestnek, amelyet persze az EU-s támogatásból finanszíroztak meg, az Operational Programme Large Infrastructure (POIM) program segítségével. Összehasonlításként a szintén most felújítás alatt álló Budapest-Belgrád vasútvonal 166 kilométeres magyarországi szakasza 755 milliárd forintba (1,85 milliárd euróba) kerül 2019-es áron számolva."
Van, akinek kiderül, van, akinek beborul: Horvátország háromszor A osztályos - BALK Magazin | Balk.hu
"..Pénteken ugyanis a harmadikként a világ legnagyobb hitelminősítő csoportja a Moody’sis felminősítette Horvátországot, méghozzá mindjárt két szinttel, a Baa2-rőlaz A3-ra."
"..Időközben, ahogy közeledünk az év végéhez kezdtek sorjázni a statisztikai adatok is, a horvát export egyaránt növekedett az Egyesült Államokba és Oroszországba is, Magyarországgal pedig egyenesen rekordmértékű áruforgalmat bonyolítottak le: 2 milliárd 863 millió 468 ezer eurót, amivel Magyarország a 4. legfontosabb külkereskedelmi partnere Horvátországnak (Olaszország, Németország és Szlovénia után).Mindez jövőre legvalószínűbben még jobb lesz. Mint már erről írtunk, feltámadni látszik holtaiból a horvát hadipar, a Fortenova termelőrészlegének átvétele után a Podravka élelmiszeripari exportja erősödhet, a zágrábi Končar-konszern után megtáltosodott a szlavónbródi Đuro Đaković is, amely már harmadik éve jeleskedik a vasúti kocsik gyártásával az európai piacon.Ezzel párhuzamosan fejlődnek a high-tech és IT cégek, beleértve a játékipart is, és minden bizonnyal a horvát idegenforgalmi szektor is megint betakarítja az immár szokásos milliárdokat."
KÖZEL 1000 EURÓS MINIMÁLBÉR: Plenković évet értékelt, az ellenzéknek kiújult a migrénje - BALK Magazin | Balk.hu
A következő évtől (nagyon) közel 1000 euró lesz a minimálbér – Horvátországban. Ezt a horvát miniszterelnök jelentette be, aki kormányzati prioritásként említette a nyugdíjak további emelését is, hogy a harmadik mandátuma végére az átlagos teljes nyugdíj 800 euró legyen. A horvátok célja az, hogy 2028-ra az egy főre jutó GDP elérje az uniós átlag 82-83%-át, ami jelenleg Portugália szintje
Az EU peremvidékén elhelyezkedő, alig négy milliós lakosságú ország szinte teljesen integrálódott a Nyugat belső köreibe; a boldogsághoz már csak az OECD-tagság hiányzik (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet – Organisation for Economic Co-operation and Development).
Sokan elfelejtik, hogy Horvátország kiváló kapcsolatokat ápol az Egyesült Államokkal – egyike annak a 39 országnak, amelynek állampolgárai vízummentesen utazhatnak az USA-ba. Ezek a kapcsolatok sokkal szilárdabbak és gyümölcsözőbbek, mint például Szerbia moszkvai „különleges” kapcsolatai. A horvátok annyiban okosabbak a szerbeknél, hogy ezt nem kürtölik világgá, hanem csendben kihasználják az előnyöket.A miniszterelnök felidézte a válságokat, a polgároknak és a gazdaságnak nyújtott 8 milliárd eurós segélycsomagot, valamint a nyugdíjasok, a munkanélküliek, a veteránok támogatását és a társadalmi kohézió megőrzését. Az uniós forrásokról szólva kiemelte, hogy az uniós tagság tizenegyedik évében Horvátország 16,2 milliárd eurós többletet ért el az európai költségvetéshez való befizetéseinkhez képest.– Ennyit azokról a varázslókról, akik nem csatlakoznának az EU-hoz vagy a NATO-hoz, de felhívnák amerikai nagybátyjukat, hogy pénzt küldjön"
És akkor a horvát infrastruktúra fejlettségét meg sem említettem.. Fényévekre tőlünk..
Lehet magyarázkodni orbánbuzik.. Mondjuk talán inkább kormányozni kellene, mint a horvát miniszterelnök..
Sehmet
Sehmet szombat, 14:40
Előzmény: #150538  euler

Ha már Heltai, akkor:
.
"– Bizonyos. Tudja meg, hogy nálunk évszázadok óta két dinasztia váltja föl egymást: a Cirill, amely a Cirilleket, Ivánokat és Xandikat adta a hazai történelemnek, és az Emanuelis, amelyből az Emánuelok és Ilonák származnak. Az országban két párt küzd egymással, az ó-cirilleké és az ifjú-cirilleké, hol az egyik van fölül, hol a másik. Most az ó-cirillek uralkodnak, VI. Iván az ő királyuk. Ha az én híveim, az ifjú-cirillek kerülnek uralomra, én leszek a király. De a dolog nagyon nehezen megy… nincs pénzünk, évek óta nincs pénzünk. Ön tudja, hogy boldogult atyámnak télvíz idején éjszaka, mezítláb kellett a grovai királyi palotából menekülnie. Nem vihette magával a kincstárt, ami eddig minden elcsapott királyunknak sikerült. Pénzzel mindig könnyű volt a visszatérés, de pénz nélkül! Talán még szolgálatot is teszek hazámnak, ha elfogadom a cirkuszigazgató ajánlatát."
Sehmet
Sehmet szombat, 14:29
Előzmény: #150538  euler
De az egy összetett mondata, és - gondolom - az első tagmondat nekem, a második az ellenzéknek szól a Heltai idézet teljes szövegéből! :)

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek