Nem szociálpolitika a ki hova született kérdése. A stílusod miatt nem kedvellek, aminek köze sincs a politikai meggyőződésedhez. Lesajnáló, lekezelő, ordasan nagyképű, pökhendi vagy az írásaid alapján. Ne felejtsem el, még mindenkinél magasabb polcra is helyezed magad. Ha nem vetted volna észre, nem baloldali vagyok. Jut eszembe, nem írtad meg, hogy jogászként/ügyvédként mit gondolsz a kiszivárogtatott felvétel tartalmáról.
Szóval te az egyik zöldséges tojásainak árából általánosítasz? Magyarázd el már nekem légy szíves, hogy az induktív módszer szabályainak ez hogyan felel meg!
Egyrészben nem hazudoztam csak vásároltam. Nyáron L-es tojás a
zöldségesnél ahova járok 79,9 Ft volt, most 129,9 Ft!!! 2022-ben a
legrosszabb időszakban 109,9 Ft volt. Ott azon a helyen!!
Ugyanaz a helyről származó ugyanaz a tojás!! Ez tény. Ezt szoktam venni,
ezt szeretjük. Ez tegnap történt, szóval semmi hazugság nem volt. Ez
tény és az agrár minisztérium hazugsága meg nem érdekel!!! Nyilván piacról stb van olcsóbb is, de nyár óta sokat emelkedett!
Hát igen, ha bemennék a "bótba", akkor mindjárt képzettebb és informáltabb lennék, és jobban látnám a mikro- és makrogazdasági összefüggéseket. De, ha az egyetemi büfébe mennétek be, akkor még jobban látnátok/tudnátok! :)
Amiről írsz, az szociálpolitika. . Nem gond, ha nem kedvelsz, vannak rajtad kívül mások is, akik nem kedvelnek, de nincs olyan, akit mindenki kedvel. Érdekes, hogy az intelligencia átsegít ezen a "problémán", ugyanis én nem az alapján ítélek meg, kedvelek valakit, hogy milyen politikai ideológiát vall magáénak, melyikkel ért egyet, de a baloldali gondolkodás alapját képező marxi és engelsi tanítások ugye most is hatnak. Itt egy idézet, amit mindenki ismer: . "Nicht das Bewußtsein bestimmt das Leben, sondern das Leben bestimmt das
Bewußtsein. In der ersten Betrachtungsweise geht man von dem Bewußtsein
als dem lebendigen Individuum aus, in der zweiten, dem wirklichen Leben
entsprechenden, von den wirklichen lebendigen Individuen selbst und
betrachtet das Bewußtsein nur als ihr Bewußtsein." (Die deutsche Ideologie 27.) . https://www.amazon.com/Die-Deutsche-Ideologie/dp/3150195101
Azzal a hatalmas nagy IQ-dal,amire oly büszke vagy,ennyire nehezedre esik egysszámot használni,ha nemkem címzel egy hsz.-t? Vagy én is használjam a többes számot? 6-os megfelel? (tudod,mint a 6 ökör...)
Mert érdekelnek a tények is, és úgy gondoltam, hogy titeket is érdekel. Egyébként nem hallgattam végig, csak arra fókuszáltam, amit a Hvg is kiemel. Petyának van képe a mesterséges intelligenciára hivatkozni akkor, amikor egy hanganyagot tetszés szerint összevágva hoz nyilvánosságra. Persze, ha valakinek nincs természetes intelligenciája ...... De ugye jól gondolom, hogy az Orbán-fóbiádat (akkor egyes számban) nem írják felül a tények! :) Ja, és az életemben minden időt kihasználok, a kollégák dolgoznak, és hetente több olyan nap is van, amikor a saját megbízásom személyesen látom el, akkor nem is láttok itt, a topicban. De azért minden nap egy-két órát az irodámban vagyok, ügyfeleket is fogadok, tényvázlatot veszek fel. Ráadásul hetente háromszor egy-egy órás oktatási tevékenységet is végzek. Gondolom, te nem vagy nyugdíjas, és én is hadd kérdezzem meg, ha már velem kapcsolatban te is kérdeztél, hogy "miért szánsz ennyi drága időt az életedből", hogy ilyen aktív vagy itt?
Fogalmad sincs, mi mennyibe kerül egy-egy bevásárlás során, hogyan változtak az árak, de közben fenntartások nélkül elfogadsz egy propaganda anyagot. Mesélj a megtakarítás fogalmáról annak, aki rossz helyre született, nem elég iskolázott, egyszerűen szegény. Ami és ahogyan írtál most is, ismét megerősített, hogy nem kedvellek. Ennek nincs köze a fidsezhez, hanem ahogyan és amiket írsz.
Nálunk a feleségem vásárol, és Intersparba járunk általában. Persze, emelkednek az árak, de az embere igyekszik, hogy a saját bevételei is emelkedjenek - de nem úgy, ahogyan egyesek, én nem a propagandából élek, és nem foglalkozom azzal, hogy milyenek az árak, hanem inkább azzal, hogy az én és a feleségem vállalkozása ezt ne csak követni tudja ..... És amíg van kereslet a piaci versenyhelyzetben, addig nincs gond. De aki egy kicsit továbblátott, annak vannak megtakarításai, és ha többet keresett - azaz nem minimálbérre volt bejelentve vállalkozóként, ha be volt jelentve - aktív, nyugdíj előtti korszakában, annak 2012-től rendesen van nyugdíja is. No, ezt hívják öngondoskodásnak! Persze, tudom, ehhez vagy kreatív vállalkozónak vagy felsőfokú végzettséggel és több idegen nyelv ismeretével kellett rendelkezni, amihez sok minden kellett, ami közül elsősorban a képességet emelném ki és azt, hogy például a középiskolát és az egyetemet ne "bulinak" tekintse! Az én szüleim mindig azt mondták, hogy a kommunisták ugyan elvettek mindenünket anno, de te tanulj, mert a tudás hatalom, amit egyrészt mások javára tudsz fordítani, de magad javára is!
Nincs kérdés! Úgy látszik, csak úgy tudjátok elképzelni a kommunikációt, hogy megalapozatlan állításokkal kapcsolatos provokatív kérdéseket tesztek fel, de a tények már nem igazán érdekelnek benneteket. Én inkább a tényeket szeretném ismertetni.
Azért járok annyit oda, mert ott élnek az anyai ágú nagypapám második világháború után kitelepített testvérei és azok leszármazottjai. Én nem mondtam soha még olyant sem, mint Oscar Spengler! . Egyébként menj fel az osztrák vagy német Alpokba, és nézd meg, hogy ott hogyan élnek élnek az egyszerű bauerek! Állattartás, legeltetés, kaszálás, trágyázás, fejés, szárnyasállatok tartása, stb. Reggel 5-kor kelnek, 23 órakor fekszenek. Közben erőt fizikai munka. Télen szinte lehetetlen a közlekedés. Mégsem sírnak, hanem dolgoznak! Nem paternalista állam kell nekik, hanem öngondoskodás! . Igen, voltam Oroszországban 2000-ben, Szentpéterváron! A Don-kanyarban sem élnek sokkal rosszabbul az emberek, mint nyugaton sok helyen! De te ezt honnan tudod? Netán ott végeztél? Ja, így már érteném!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!