Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mississippi
Mississippi 2024. 11. 11. 09:20
Előzmény: #149752  Mississippi
Most olvasom a másik topicban, hogy Photo kolléga elöttem már használta a "tele a gatya"-t. Kénytelen vagyok magyarázkodni :) Totál véletlen, még sohasem olvastam Phototol, Vali esetében szandékosan jeleztem is a plagizálást.
Ne légy rám dühös, nem 3n vagyok Photo, nem vagyok  ellenséges.
signal2
signal2 2024. 11. 11. 09:20
Előzmény: #149757  sasa44
Valóban, de ezek felesleges szabályok. Ahogy a "j" és "ly" megkülönböztetése is teljesen felesleges, tekintve, hogy az a hang, amit korábban a "ly" jelölt, már kikopott a magyarból. 
Lehetne azt is mondani, hogy minden írásmód elfogadható, amit kiolvasva a hangalak megyegyezik azzal, amit beszéd közben haszálunk. 
idegsüveges 2024. 11. 11. 09:15
Előzmény: #149756  sasa44
És ha már itt tartunk, akkor a rengeteg helyreigazításra kötelező ítélet tükrében, a NER-média mely közlése számít ténynek?
sasa44 2024. 11. 11. 09:07
Előzmény: #149756  sasa44
A paranoját meg paranoiának írják helyesen. Örülök, hogy segíthettem...
sasa44 2024. 11. 11. 09:06
Előzmény: #149752  Mississippi
Igen, azt állítottad, hogy Magyar Péter "tudja", hogy kellemetlen "tényeket" fog közölni a fidessz. Te honnan tudod, hogy tudja? Ezt állítottad. 
Az meg hogy te is Rogán-művekre hivatkozol, még többet elárul az itteni viszonyokról. 
maxwax
maxwax 2024. 11. 11. 08:44
Előzmény: #149754  maxwax
maxwax
maxwax 2024. 11. 11. 08:44

Mississippi
Mississippi 2024. 11. 11. 08:36
Előzmény: #149751  Vali
Nem feltételezés, de mindegy, amugy igazad van.  
Mississippi
Mississippi 2024. 11. 11. 08:32
Előzmény: #149749  sasa44
Mit naperszézel, állítottam valamit?Azt írtam hogy várjuk meg mit lép a Rogán-művek és majd utána el lehet dönteni hogy paranoja-e.
Vali 2024. 11. 11. 08:28
Előzmény: #149746  Mississippi
Vali azt fogalmazta meg, hogy a bombát hatástalanítani kell, de kevesebb több lett volna. A tele a gatya feltételezés a tiéd.
sasa44 2024. 11. 11. 08:01
Előzmény: #149749  sasa44
Ó, bocs. A Megafont véletlenül kihagytam...
sasa44 2024. 11. 11. 07:59
Előzmény: #149746  Mississippi
"mert ő már tudja hogy kellemetlen tényeket fog kiteregetni a fidessz."
Na persze... Mert a fidessz csak "tényeket" közöl. Soha nem rágalmazott meg senkit alaptalanul. Ők egy tisztességes, becsületes párt Rogánnal, Pintérrel, Deutsch-al, stb.stb.stb. -vel az élen.
maxwax
maxwax 2024. 11. 11. 07:43
Előzmény: #149747  maxwax
Kimaradt: egyetlen napon beül: megvásárola a Magyar  Állam,   a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt lett a tulajdonosi jogok gyakorlója. Innen a Petőfi Irodalmi Múzeum lett a vagyonkezelője és az új tulajdonos a Petőfi Kultürális Ügynökség Nonprofit Zrt kapta meg: 2021. törvény ... ingyenes tulajdonba adás jogcímen.
maxwax
maxwax 2024. 11. 11. 06:54
Előzmény: #149735  totoro

A lehallgatás tényével az a baj, hogy amikor bármit is nyilvánosságra hoznának belőle, a körítés fog számítani, hiszen a mai technológiák felhasználásval nem fogjuk tudni, hogy valódi-e vagy sem a felvétel.
Magas bírói tisztségeket viseltek/viselnek hozzátartozói, ő is jogász.
Amúgy, hogy a magyar állam mikor mire dob ki egymilliárdot, arról csak néha derülnek ki információk. Meséltem régen én is olyan ingatlanról - kertvárosi magánház -, amelynek tulajdnosa ellen éveken keresztül végrehajtás volt, mert bő 300millió hitelt vett fel rá még a kétezres évek elején.  Soha nem kelt el árverésen és nem is ért ért 300milliót. Majd sok év után a tulaj egy ksebb, de szintén nem olcsó két sarokra lévő ingatlanba költözött - kb 5 éve -. A lényeg, a következő átrohuzás során a Petőfi Kultúrális Ugynökség Nonprofit Zrt.  kapta meg 0 azaz 0 forintért - Demeter Szilárd -. A történet legalább 500-600millióba fájt az adófizetőknek. Mielőtt kérdeznétek közlönyben is szerepel az ingatlan címe. Az illető Matolcsy köréhez tartoztott.
Mississippi
Mississippi 2024. 11. 11. 06:40
Előzmény: #149737  totoro
Szerintem is hatásvadászra sikeredett, de egy esetben lehet érthető az ilyen reakció. Akkor ha tele a gatya, mert ő már tudja hogy kellemetlen tényeket fog kiteregetni a fidessz. Ebben az esetben jó stratégia előremenekülni, megvádolni az ellenfelet azzal amit őmaga tett, azt állítani hogy AI-val készültek a képek, Pegazus, hazudnak, stb. , azaz ahogy Vali fogalmazott: igyekszik előre hatástalanítani a bombát. Szóval szerintem várjuk meg hogy milyen anyagot rakot össze a fidessz.
Tegnap az m1 hirekbe MP-t azzal a Raskó György közgazdászzal hozták hírbe, aki százezer magyar nyugdíjast küldene a halálba. Ha ehhez hasonló Karvalytőkésnek szóló  faszságok jönnek, akkor no para, ilyenekkel szemben már immunis. 
Bandita 2024. 11. 10. 22:35
Ezeket realmargitnak másoltam egy elismert közgazdásztól a topicból. 
Bandita 2024. 11. 10. 22:32
Előzmény: #149743  Bandita
És egy utolsó, mint egy vérbeli közgazdász:
És te tudod mi az igazság fogalma? Igazságelméletben mennyire vagy otthon? Egy kis igazságelmélet jöhet?
A filozófiatörténetben, Arisztotelész igazság-definíciója óta, igaznak azt a kijelentést tekintjük, amely nyomán a középkor során fogalmazzák meg az igazság legelfogadottabb meghatározását, mely így hangzik "Veritas est adequatio intellectus et rei". Ebből a bevett igazság-felfogából ered az ún korrespondencia-elv, mely szerint az igazság kritériuma a megfelelés, illetve a helyes megfelelés valamely gondolat vagy kijelentés és a világ valamilyen tényállása között. Ebben az értelemben a megfelelés „külsődleges”, „transzcendens”.
Ettől eltér a "koherencia elv", amikor egy koherensen igaz elmélet minimális feltétele, hogy az elméletet alkotó kijelentések ellentmondásmentes viszonyban álljanak egymással. Ez azonban csak minimális, de nem elégséges kritérium, mert nem mindegy, hogy milyen (alap)kijelentésekkel állnak az elmélet kijelentései ellentmondásmentes, koherens viszonyban.
Martin Heidegger ontológiai igazságelmélete szerint az igazság az emberi létezés eseménye, valami, ami megtörténik az emberrel és csak az emberrel történik meg. (ereignis, aletheia, lethe, legein, logosz.) Ez egy kicsit bonyolult, inkább ne menjünk bele, de a lényege az, hogy Heidegger szerint, az Arisztotelésznél végérvényessé váló nézet, hogy - az igazság MINDIG A KIJELENTÉS IGAZSÁGÁT jelenti.
A te igazságfelfogásod - ha van olyan - inkább pragmatista-féle, mely szerint az igazság társadalmi konvenció kérdése: azt tartjuk igaznak, amit a többség, vagy az uralkodó vélekedés annak tekint. Ennyiben minden igazságunk privilegizált vélekedés csupán. De ott a gond, hogy a tiédnek nincs meg még a többsége sem.
Bandita 2024. 11. 10. 22:30
Előzmény: #149742  Bandita
Továbbá:
Mi is az az "igazság"? "Veritas est adequatio intellectus et rei", (Arisztotelész) - vagyis a koherencia elvén alapuló igazság? Vagy Martin Heidegger ontológiai igazságelmélete, a lét, az igazság és az érték, valamint a metafizika "igenléses" tagadásával? Az alétheia leleplezése, a valóság szembeállítása a látszattal? Vagy a pragmatista igazságelmélet, amely az igazságot társadalmi konvenciónak tekinti, azaz a mainstream vélemény az igazság? Ahogy látom, Te inkább az utolsót preferálod, de én inkább az arisztotelészi koherencia elméletét.
Bandita 2024. 11. 10. 22:29
Előzmény: #149740  Bandita
Illetve:
De mi a hazugság és mi az igazság?
.
„Valaki azt mondja magáról, hogy hazudik. Igaz, amit mond, vagy hazudik?” (Cicero, De Divinatione, II.108.)
.
Érdemes lenne ezeket filozófiaelméleti síkon is egy kicsit elemezgetni, és kiderülne, hogy valaki igazsága más hazugsága, de az is csak vélemény. Arisztotelésznél már a "veritas est adequatio intellectus et rei" is igazság volt, amiből aztán kifejlődött a korrespondencia-elv, mely szerint az igazság kritériuma a megfelelés, illetve a helyes megfelelés valamely gondolat vagy kijelentés és a világ valamilyen tényállása között. Persze, idetehetjük a koherencia elvet is, amelynek minimális feltétele, hogy az elméletet alkotó kijelentések ellentmondásmentes viszonyban álljanak egymással. Oszt jött Martin Heidegger, ontológiai igazságelmélete, amely szerint az igazság az emberi létezés eseménye, valami, ami megtörténik az emberrel és csak az emberrel történik meg. Stb. Aztán akkor még itt van a szubjektív és objektív, valamit az abszolút és relatív igazság problémája is.
.
Mindezeket csak azért írtam le, mert nagy "bátorságra" vall a tények lényegével történő összevetés nélkül valamiről azt leírni, hogy az az abszolút, megkérdőjelezhetetlen igazság, minden már hazugság.
ngergo1985 2024. 11. 10. 22:11
Előzmény: #149737  totoro
Véleményem szerint a legnagyobb probléma az, hogy 2024-re hagytuk azt, hogy kiépüljön egy olyan hibrid, autoriter rezsim, ahol megvan az esélye, hogy minden amit elmondott, annak legyen 100%-ig elhihető minden eleme, még akkor is, ha tegyük fel, hogy vannak benne paranoid elemek is. És az is rohadtul elszomorító, hogy ha tegyük fel, a nagy része igaz is, semmi sem fog történni. Milyen szervhez, kihez lehet ma azzal fordulni, hogy egy EU-s képviselőt ma megfigyelnek bármilyen indok nélkül? Vagy egy pártot és tagjait? A gond az, hogy ha igaz is sok minden, sokakban, főleg a jelen rendszer "hívőiben", vagy a bizonytalanokban az lesz a reakció,hogy paranoiás, a propaganda meg újfent harsoghatja, hogy elmebajos,hibbant, amivel megint le lehet választani azokat,akik esetleg már picit megbillentek volna a hitben. Kétéltű fegyver ez, ami ma történt, mert senki sem tudja hogy mi lehet az igaz ebből, az átlagember nagyon keveset tud(hat) arról, hogy tényleg így mennek-e a dolgok vagy sem. Most akkor mi a jó? Higgyük el, hogy így mennek a dolgok, vagy mondjuk azt hogy MP egy hibbantt valaki, és a Tisza sem lesz jó választás 2026-ban? Egy biztos: ebből az esetből is látszik, hogy ennek a mostani politikai rendszernek minél hamarabb véget kell vetni minden értelemben. A következő 1.5 évben nagyon el fognak durvulni a dolgok, ez a rendszer nem fogja hagyni, hogy csak úgy kiadja a kezéből a hatalmat, hiszen sokak esetében a szabadság a tét. De azt is látni kell, hogyha 2026-ban is a fidesz marad hatalomban, akkor még az a maradék demokratikus elem, ami jelenleg még e mellett az autoriter rendszer mellett még működik, 2026 után vége lesz, mert ha nyer a fidesz,nem fogja még egyszer "megengedni", hogy a politikai palettán valaki ennyire megerősödjön. 

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek