Még mindig nem érted. Én ügyek mellé állok a való életben, politikától függetlenül. Az meg nem igaz hogy itt a Fideszt támogatom. Az igazi támogatás az lenne ha rájuk szavaztam volna de már azt is megírtam hogy jártam a 2022es választáson. Persze arra sem emlékszik senki.
Ez igen nevetséges érvelés. Ha a Fideszt tényleg emiatt nem akarnád kritizálni, (pedig nagyon szeretnéd, volna sok kommented erről), de közben azt szeretnéd, hogy a fórumban egy igaz kép alakuljon ki, akkor sokkal kevesebbet kellene kritizálnod az ellenzéket.
Még hozzá kell tenni, hogy az újonnan csatlakozó országok mind elmaradtottabbak, szegényebbek a régiekhez képest, ezek felzárkóztatása is nehezíti a versenyképességgg javítását az EU-ban. Kínáról meg még annyit, hogy az ország egyik fele már igen fejlett, a másik viszont elmaradott és szegény.
Megírtam hogy itt 10 emberből 10 kritizálja a Fideszt, ráadásul mindenki ugyanazt írja akkor minek legyek a 11. Viszont kevesen vannak akik tényleg jó kritikát írnak és nem csak hőzöngenek hogy itt ebben az országban minden szar, mindent tönkretett Orbán.
Igen csak nalam 1 napot se kell visszakeresni Fidesz kritikara is :). . Es de ezzel magyaraztad hogy bezzeg ok igy teszik es az o gazdasaguk meg szaguld. . Az EU gazdasaganak sok oka van de leginkabb az osszevetesileg keves fejlesztes a szabadabb munkakorulmenyek es a joleti kiadasok amik nagy teher. . Egy USA hoz kepest nagyon keveset koltunk technologiai fejlesztesre. Akar robotizacio akar tec cegek, lasd meg ott Google, facebook, Amazon, Nvidia, es sorolni lehet a Trillio dollaros tech cegeket mig EU ba ilyen szintu cegek nem nottek ki. . Az Usaban nincsen betegszabadsag, van vagy 10 nap szabadsagod. A ceged 2 het felmondasi idovel elkuldhet. Boven heti 40 ora felett dolgoztatnak. Nincs szulesi szabadsag, nincs allami egeszsegugy es a minosegi oktatasert is neked kell fizetni. Ehhez kepest europa tele van joleti dolgokkal. 2-3 eves szulesi szabadsag fizetve. Ingyenes egeszsegugy ( mondjuk hol milyen ugye de most beszeljunk a nyugatrol ). 30-40 nap szabadsag. 36 oras munkahetek. Stb. . Probalnad Franciaorszagban ezeket megnyesni es egne fel Parizs. . Es akkor kina olcsosagarol az ottani munkakorulmenyekrol es munkabiztonsagrol mar nem is beszeljunk. Eu ban sokkal jobb elni es dolgozni de igen ez egyben versenyhatrany is egy USA val szemben. . Es ezek csak par aprosag. Nem beszelve arrol hogy az Orban felek leginkabb Putyinnak hala ott akadalyozzak az EU reformjait mukodesenek hatekonyabba tetelet ahol lehet. Vetokkal akadalyoznak dolgokban csak hogy valami kis hasznot kicsikarjanak. Ez is nagy hatrany pl egy Usahoz kepest.
"MP - t kritizálom folyamatosan és fogom is. " . A Fideszt nem kritizálod folyamatosan, és nem is fogod, úgy sejtem. Nem a Fidesszel van bajod, aki már 14 éve teljhatalommal kormányoz, látható, mit tett, hanem MP-vel, aki még nem volt hatalomban.
De mit tegyen az ellenzék, ha Orbán közben egy autokráciát épített ki és a költés ellenőrzését is szinte lehetetlenné teszi Orbán, nemhogy a végrehajtását. Az meg egy hamis védekezés, hogy azért szavaznak a választók az ellenzék ellen, mert nem akarják hazahozni a pénzt. Úgy fogalmaznám ezt át, hogy Orbán propagandája meggyőzte a választókat, hogy az ellenzék őket bünteti, pedig csak ki akarják kényszeríteni ezzel Orbán magatartásának változását, hogy nagyságrenddel kisebb legyen a korrupció, az autokráciát szüntesse meg.
Szövegértés nulla. EU, USA hánynál nem azt írtam hogy ez baj, az jó. De erre már válaszoltam. Az hogy te nem találsz kritikát 3 évre visszamenőleg arról nem tehetek. MP - t kritizálom folyamatosan és fogom is. Ha jól láttam te is megkaptad a magadét mert kritikával illetted a Dk-s képviselő tegnapi akcióját.
A korrupció, a pénzszórás felesleges dolgokra (foci) ill. az elhibázott gazdaságpolitika (nagy támogatásokkal, adókedvezményekkel multik idehozása kis hozzáadott értéket felmutató beruházásokkal) azt eredményezi, hogy nincs növekedés, viszont a 22-es választás miatt nagyon sok pénz kiszórása ide vezet.
Nem azt írtam hogy szerintem engedni kellene a hiányt a GDP növekedéshez, hanem hogy vannak ilyen vélemények és példának hoztam az usat, kínát. Nem vagyok közgazdász, nem tudom mi lenne a jó. A probléma az, úgy látom, a közgazdászok sem tudják. Az államadósságra meg írtam hogy mi a baj. Pont a kamatot írtam én is, meg azt hogy nem megfelően költötték a pénzt finoman fogalmazva. Sokszor írtam hogy Vodafone, reptér vásárlás ilyen helyzetben minek. Ebben is egyetértek.
"Szerinted egy Fidesz hívő megfogalmaz olyan kritikát a gazdaságról, egészségügyről, oktatásról mint én?" . Ezt meg azota is keresem. Most is azon vitazunk hogy a Mandineres mentegetozeseket linkeled meg hogy az EU USA mindenki miatt van baj meg hogy nem engedik a hianyt novelni es ok hibazzak el. Tudom megint irni fogid hogy csak en nem olvasom de ugylatszik mas se. . Mert azt mondanad hogy szidod MP t azt nemkene igy gxozkodnod napi 5t talalok belole.
Ma is azt mondta MP-ről, hogy a saját hazáját támadja, pedig dehogy, Orbánt támadja, s ezzel a saját hazáját védi. Egyébként 2006-ban Orbán is a saját hazáját védte, amikor Gyurcsányt támadta és azt kérte, hogy ne adják oda a pénzt Gyurcsánynak (nem azt mondta, hogy az országnak ne adják oda, hanem Gyurcsánynak.) Feltéve,, persze, ha a Gyurcsánnyal szemben megfogalmazott kritikák jogosak, de ez már egy más történet. Tudom, ez egy nehéz kérdés, hogy lehet egy kormánynak nem odaadni a pénzt, de az országnak igen.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!