Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
realmadrid 2024. 10. 09. 17:48
https://mandiner.hu/belfold/2024/10/a-bizottsag-elnoke-magyar-belpolitikai-propagandat-tol vigyázat, jobboldali elemző írása de igaz. Eustat adatokkal alátámasztva. 
realmadrid 2024. 10. 09. 17:41
Előzmény: #146337  Peterbond
Biztos hogy sikerült az átállás, leválás az orosz gázról, olajról? Lehet hogy vezetéken nem vesznek de tankerek, lng vétel a többszörösére növelték, ráadásul a szankciókat megkerülve megveszik az orosz energia hordozókat kazahsztántól, indiától stb. 
dexter 2024. 10. 09. 17:26
Előzmény: #146333  bronz

"A pálya tudná a 160 km/h-t."

Biztos ez? Részben mészáros féle cég építi. Utat nem tudnak építeni, mert egy év se kell és hullik szét. Nem gondolnám, hogy vasútat jobb minőségben építenek.
Peterbond 2024. 10. 09. 17:04
Előzmény: #146325  realmadrid
"Ezzel nem értek egyet.
Szerintem az USA és az EU is gyáva módon , félve az orosz atomtól nem mertek erőteljesebben lépni, plusz úgy gondolták egy elhúzódó háború tönkre teheti Oroszországot és nekik egy gyenge Oroszország lenne jó.
Azzal nem számoltak hogy a szankciókkal lábon lövi magát az EU.
Ez az elhúzódó háború így sokkal nagyobb kárt okoz Európának mint Oroszországnak szerintem."
.
1. Baromság. Se EU se USA nem kívánta ezt a háborút nem hogy egy elnyújtottat. Az Eu nagyrészt reaktív politikát folytat ami egyszerre az előnye és hátránya. Nem kezd bele olyan költséges baromságokba mint USa irakban vagy Afganisztánban, nem öl túl sok pénzt és energiát a világ különböző területein a befolyásának növelésére ( egyes államok kis mértékben igen mint pl Franciaország ), de egyben az ilyen helyzetekben mindig is lépéshátrányban vannak mint az Ukrán háború.
.
És igen az első évben különösen nem tudták meddig lehet elmenni az oroszokkal szemben és hogy mennyire gyorsan tudnak majd leválni a télre az energiáról. szerintem még őket is meglepte hogy milyen gyorsan sikerült az az átállás amit szinte minden szakember 3-5 évre becsült 2022-ben. De később ez a rész szerintem már nem hatott csak 1-1 tagállamnál ( pl németország és USA ) pont ahol a legnagyobb volt az orosz párti pártok részéről a nyomás.
.
A másik hogy Ukrajna hadserege nem NATO kompatibilis volt. Volt szarakodás a tankokkal de annak részben az is volt a gondja hogy hiába adnák oda ha nincs ember aki irányítsa, nincs szerelő aki szerelje, nincs infrastruktúra ami kell a logisztikához, ellátáshoz. Amikor ezek egy részét megoldották ( tömeges képzések EU országokban és ukrajnában is ) akkor szembesültek a másik problémával hogy a kapacitásaikat nagyon visszavették és egy olyan full tüzérségi háborút ami ukrajnában van nem tudnak ellátni ( A Nato amúgy sem ilyen háborúkra van berendezkedve hanem mobil hadviselésre légifölényre ).
.
Szóval azért nagyon sok esetben tényleg voltak nehézségek ami miatt ha akart volna se tudott volna többet adni. De nagyban hozzájárult.
.
Az EU és főleg USA tehetet volna többet? Mindenképp. Még ha le is vennénk az összes orosz proxi szarakodását és az EU-n belüli bomlasztást blokkolást vétózást. De sokkal inkább látszott hogy igenis próbálnak próbálnának segíteni ahogy csak tudnak. Leginkább a keleti államok ( kivéve persze minket ) akik jobban is tudtak adakozni a volt szovjet hadianyagukkal ( de persze nem csak ezzel )
sztanil 2024. 10. 09. 16:41
Előzmény: #146333  bronz

A pálya sem tudja a 160-at, mert kispórolják belőle a megfelelő kavicsot.
Persze lehet, hogy csak azért, mert a biztosítóberendezések miatt amúgy sem lehet 160, akkor meg miért ne nyerészkedjenek még ezen is.
Tyúk vagy a tojás esete.
realmadrid 2024. 10. 09. 16:24
Előzmény: #146334  ngergo1985
Te meg mielőtt vádaskodsz, nézz utána hogy mit írtam korábban a rendszerről. Már réges rég leírtam hogy itt autokrácia van. 
ngergo1985 2024. 10. 09. 16:16
Előzmény: #146326  realmadrid
Eléggé sajátosan értelmezed a diktatúra fogalmát. Attól mert te oda vagy én oda megyünk, ahova akarunk az egész világon, vagy azt mondunk és írunk egy bizonyos szintig amit, nem jelenti azt hogy demokráciában élünk. Olvass utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket irogatsz. Ez a rendszer egy autokrácia, egy hibrid rezsim. A szabad választás látszata megvan, hiszen indulhat annyi párt, amennyi csak akar, csak a fő probléma az,hogy a média jelentős leuralásával nem jut el a társadalom egészéhez ennek a politikai elitnek az üzenete. Hiszen nem lehet bejutni az MTV-be, TV2-be, origo-ba, és még több tucat országos és helyi sajtóban sem tud az ellenzék eljutni az emberekhez, amelyekben ráadásul 0-24-ben dezinformáció és hazudozás, lejáratással mossák az emberek agyát. Marad a Youtube, Facebook amiket nem tud az állam szabályozni,és marad 1-2 független/kormánykritikus főként online oldal. Ja, és persze választásokkor nem tud az ellenzék pl utcai plakátokon sem jelentős mértékben hirdetni,kampányolni,mert érdekes módon ez is a haverok kezében van. Közben meg vegzáljuk az ellenzéki politikusokat, Pegazus kémprogrammal figyeltetik őket, koholt vádakkal járatják le a saját csatornáikon, és jogilag mindent bevetnek (különleges jogrend, népszavazási kérdések megfúrása stb). és ezután jönnek az állampolgárok vegzálása, tanárok, orvosok, önkormányzati/állami dolgozók fenyegetése (nem nyilatkozhatnak, belső kör-emailekben tiltják meg nekik,hogy ellenzéki megmozdulásokon részt vegyenek, majd jönnek a fenyegetések a közmunkásoknál, cigányságnál (nem lesz közmunka ha nem a fideszre szavazol, fényképezd le a szavazólapot amin behúztad az X-et a fideszre,mert különben dádá lesz). Milyen demokratikus, egyenlő feltétek,ugye? Nos, minden 4 évben ilyen, sőőt, egyre jobban a kormány felé dőlő médiatúlsúlyban kell a szinte 0 pénzből gazdálkodó "ellenzéki" pártoknak eljutni a kb 8 millió választópolgárhoz. Nem marad nekik szinte más lehetőség, mint beülni a kocsiba, és lemenni személyesen kampányolni, nem hiába tette ezt MP, mert ő látta azt (hiszen a fideszből jön), hogy más lehetőség nincs. Milyen érdekes, amint az emberekhez eljut a "másik oldal" mondanivalója, egyáltalán létezése, mindjárt kap is 30%-ot, és most már lassan 40%-on is áll, ugye? Tehát amikor arról lamentálsz,hogy itthon mekkora demokrácia van, akkor ezekre a dolgokra gondolj, már ha egyáltalán felfogtad azt, mikről is irtam. 
bronz 2024. 10. 09. 16:05
Lölö és tarajos Kiskőrösön volt ma.
https://vira.hu/2024/10/09/az-eddigi-legfontosabb-merfoldkovehez-ert-az-uj-budapest-belgrad-vasutvonal-epitese/
Vajon mi lesz a biztosítóberendezéssel?
Hónapokkal ezelőtt Hadházy hozta nyilvánosságra, hogy a kínai nem tudja az EU szabványokat, ezért 160 helyett 80-100 km/h lehet a sebesség. 
A pálya tudná a 160 km/h-t. 
Kínán múlik.
ronaldinyo 2024. 10. 09. 16:04
Előzmény: #146331  realmadrid
tisza az egyik dk a másik a 3. a mi hazánk
realmadrid 2024. 10. 09. 16:03
Előzmény: #146330  badsector1
Ezért írtam korábban hogy koalíciós kormányzást szeretnék, minimum 3 párttal. 
badsector1
badsector1 2024. 10. 09. 15:52
Előzmény: #146326  realmadrid
A negyedik 2/3 után egy értelmes embernek illene elgondolkodni azon, hogy ha a vàlasztási rendszert, a médiát, az àllamot, gazdaságot egy párt uralja az diktatúra e a többi párt szempontjából?
Lowrider 2024. 10. 09. 15:17
Előzmény: #146316  krida
Jobb lett volna, ha az ellenzék nem mondja el, hogy miért rossz megoldás a beniznár-stop, a CSOK, vagy kereskedelmi és a banki különadók?
Lowrider 2024. 10. 09. 15:16
Sehol a világon nincs diktatúra, mindenhol választással nyernek a vezetők/vezető pártok. Oroszországban, Kínában, Észak-Koreában, sőt még Afrikai országokban is. ;)
realmadrid 2024. 10. 09. 15:13

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke például teljesen alaptalan vádakkal állt elő, de később Orbán Viktor alaposan helyretette. Az Európai Néppárt elnöke azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam – válaszolt Orbán. „A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik?” – kérdezte a magyar kormányfő Webert.Az Európai Néppárt elnöke arról is beszélt, a Fidesz elveszítette az EP-választásokat. Orbán aláhúzta: a Fidesz-KDNP 45 százalékot kapott az EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. „Ki győzött akkor?” – tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.A vita során az egyik EP-képviselő,Halicki Andrzej Witold arról beszélt, hogy nem közvetítik a vitát Magyarországon. Ez az állítás újfent nem igaz, hiszen a vitát mindenki figyelemmel kísérheti a közmédiában, Orbán Viktor Facebook-oldalán, sőt a HÍR TV is közvetíti."
Miért kell egyébként Webernek hülyeséget beszélni?
Nem nézi mi zajlik Németországban? Nem látja hol áll az Afd?
realmadrid 2024. 10. 09. 15:06
Előzmény: #146317  badsector1

Felesleges most számolgatni hogy kinek van 40%a. Most semmi jelentősége.
Majd 2026 ban a választás napján.
Amúgy meg másfél évig MP nem tud beleszólni semmibe.
Nincs a parlamentben, viszont a többi ellenzéki párt igen.
Ha létre jön a fidesz,DK koalíció amiről MP papol akkor még az is előfordulhat hogy a Tisza 2026ban már sehol sem lesz.
Elvégre diktatúra van vagy mi a fene.
realmadrid 2024. 10. 09. 15:01
Előzmény: #146294  Peterbond

Ezzel nem értek egyet.
Szerintem az USA és az EU is gyáva módon , félve az orosz atomtól nem mertek erőteljesebben lépni, plusz úgy gondolták egy elhúzódó háború tönkre teheti Oroszországot és nekik egy gyenge Oroszország lenne jó.
Azzal nem számoltak hogy a szankciókkal lábon lövi magát az EU.
Ez az elhúzódó háború így sokkal nagyobb kárt okoz Európának mint Oroszországnak szerintem.
sityaki 2024. 10. 09. 14:57
Előzmény: #146290  krida
Ki mondja meg, hogy mi az a "magyar érdek", amiről beszélsz, te?
realmadrid 2024. 10. 09. 14:56
Előzmény: #146297  qpec

Persze, igazad van de akkor mégse teszik tönkre a nyugat európai cégeket a külön adókkal?
Mert ez volt az egyik kritika Orbánnal szemben.
realmadrid 2024. 10. 09. 14:54
Előzmény: #146306  badsector1
Persze igazad van.
Én ezt arra írtam hogy egy ilyen vita miatt nem mennek el a nyugat európai cégek innen mert a profit számít és itt nagyobb a profit mint otthon. Ezt válaszoltam bigyulának de neked is ez a válaszom.
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 09. 14:37
"Az ellenzéknek szemmel láthatólag fogalma sincs az ország problémáiról (...) Orbán ezt is tisztábban látja... Hát persze, hisz ezeket a problémákat főként neki köszönhetjük. Hisz annyira tud kormányozni, hogy ihaj...

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek