Persze igazad van. Én ezt arra írtam hogy egy ilyen vita miatt nem mennek el a nyugat európai cégek innen mert a profit számít és itt nagyobb a profit mint otthon.
Kultúrhelyeken a kézfogás természetes aktus, még politikai ellenfelek között is. Persze nálunk, ahol a miniszterelnök elsétál egy polgármester kézfogásra nyújtott keze mellett, vagy egy állami kitüntetésen a kitüntető hivatalnok megengedheti magának, hogy nem fog kezet a kitüntetettel, lehet hír belőle. (Megjegyzem: Orbán és Weber kézfogást nem láttam, szerintem alkalmat se ad rá Orbán.) Weberről jut eszembe: micsoda "vita" volt a néppárt "vezérszónoka" és Orbán között, ugye? :)
Már csak azt a kérdést kell eldöntened, hogy a 40%-nyi fideszes szavazó vagy a 40%-nyi tisza szavazó a hüje. Mert a te logikád alapján valamelyik hüjje.
Olvasva a hozzászólásokat, nem csodálkozom, hogy az emberek többsége Orbánra szavaz. 1, Azt mondjátok diktatúra van. Ha az lenne, nem tudnátok szabadon elmondani véleményeteket. Nem tudna MP országjárást csinálni, stb. Ilyenmódon, ha valaki ezzel indít, hogy diktatúra van, Orbán diktátor, azonnal hitelteleníti magát. Emlékszünk milyen a diktatúra. Ma tényleg szabadságban élünk. Ha ebből a gondolkodásból (melyet minden bizonnyal a gyűlölet diktál) nem tudtok kilépni, nem tud az ellenzék kilépni, újból és újból Orbán nyer. 2, Az ellenzéknek szemmel láthatólag fogalma sincs az ország problémáiról, és így hülyeségeken lovagol. Orbán ezt is tisztábban látja (ezért lett - persze vitatható módon - benzinárstopp, élelmiszerárstopp, a kisember adóztatása helyett multik adóztatása, gyerekekre járó adókedvezmény, CSOK, stb). Az ellenzék idiotizmusára jellemző, hogy azösszes - egyébként az átlagembernek tetsző - intézkedésben támadta a kormányt. Ezzel aztán sikerült jól lejáratni magát, és az emberek azonnal tudták kire nem szabad szavazni. Nincs józan hang sem itt a topikban, sem az ellenzékben. A sok hülyeség egymásrahányásával nem veszik észre, hogy az embereket Orbán felé terelgetik.
Miféle pofonfát? Minden érv és kritika lepereg róla. Higgadtan belemosolyog a kamerákba és ugyanazzal a lendülettel mellébeszél. Különben is, nálunk nagyobb a demokrácia, mint nyugaton, lám, a magyar emberek már évszázadok óta megválasztják őt, és hozzá kétharmaddal. Ha majd hazajön, ki fogja jelenteni, hogy megint győztünk/győzött, az tutibiztos ezer százalék...
Szerintem meg hatalmas volt. Eddig orbán a nevét sem mondta ki MP-nek, nehogy úgy érezzék a hívők, hogy valamire is tartja és felemeli a kihívói szintre. Ezt a kézogást lehet majd mutogatni (ahogy már pl. a telex-es cikk-nek is ez a borítója).
Az itthoni híveinek szidhatja az eu-t, viszont MP elől már nem térhetett ki, mert az a gyengeségét, megfutamodást jelentett volna és '26-ban várhatóan MP lesz a kihívója. Egy biztos, nevetséges volt a végén a szokásos "sorozás" és telefontolvajozni MP-t. Igen, MP-nek nem kellett volna azt tennie, amit tett, de legyek megengdő és mondhassam, az csak egy mákszem Orbán disznóságaihoz képest.
Orbánc kint próbál kultúremberként viselkedni. Az EU-ban a politikában ellenfelek vannak, itthon pedig mindenki ellenség. Itthon egy ilyen jellegű számonkérésre/beolvasásra sor sem kerülhetne. Az Országgyűlésbe nem jár be, a sameszai válaszolnak, ha válaszolnak. A nagyon kellemetlen kérdéseket/kritikákat meg Kövér házmesterúr megszakítja, lekeveri a hangot. Nem is értem, hogy miért ment ki megrázni a pofonfát.
Állítólag - én nem láttam a kézfogást, mert abból a szögből nem mutatták azon a cstornán, ahol én néztem - Orbán először nem akart vele kezetfogni. Sokáig vívtam és ott az a szokás, hogy üdvözléssel indul az asszó, majd a végén kezet is fogunk a másikkal.
"A nyugat-európai tagállamok csak a profitot hajhásszák Magyarországon Ezt mondta Orbán, ezt írtam pár órája én is." . Jó reggelt! Kapitalizmus van nálunk is, és az EU-ban is. Mi ezzel a probléma? A magyar vállalkozások itthon és külföldön jótékonysági intézmények? Orbánc miért hívta ide az EU-s cégeket? Nem volt tisztában ezzel? Akkor alkalmatlanabb, mint eddig hittem.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!