nincs ebben semmi propaganda, csak hiányzik belőle a tisztán látás
Orbán vagy Bajnai egy kutya, persze hogy vannak különbségek is
mindkettőnek jó szándékkal meghozott intézkedése valaminek(kiknek) az érdekében történt, amely valaminek(kiknek) sérti az érdekeit
a végeredmények pedig egyáltalán nem katasztrófálisak (az egy-két halálesetet, öngyilkosságot leszámítva) csupán hajmeresztően és döbbenetesen dilettánsak, azaz nincs is végeredmény mert nem tud végrehajtódni (a jobban megértés miatt pl.: hol adják a tojást kilóra?)
Én nem vagyok egyik párthoz közeli sem,de azért azt megjegyezném,hogy ezt az országot
nem a mostani 2-3 alatt baxták szét.
És ha mondjuk nem Orbánék lennének akkor ki legyen????????
Talán Bajnai akit Soros Gyuribácsi pénzel
külföldről.
Vagy ki??????
Sajnos egy értelmes párt sincs.
"Talán Bajnai akit Soros Gyuribácsi pénzel
külföldről. "
Ha tanácsokat is adna neki akkor miért ne? Végre valaki értene a dolgokhoz.
Egyébként Orbán Viktor is Soros alapítvány támogatásával tanult. Igaz nem fejezte be.
""Talán Bajnai akit Soros Gyuribácsi pénzel
külföldről. "
Ha tanácsokat is adna neki akkor miért ne? Végre valaki értene a dolgokhoz.
Egyébként Orbán Viktor is Soros alapítvány támogatásával tanult. Igaz nem fejezte be.
capaeledel"
Mihez ért? Ahhoz, hogy pénzügyi befektetéseivel tönkre tegyen országokat?
Szerinted miért van ellene életben Franciaországban letöltendő ítélet?
Mert annyira tisztességes,hogy az már büntetendő?
Soros rengeteg pénzel támogatta az oktatást.
Csak egyszer tedd fel Magadnak a kérdést, Te a fröcsögésen kívül mit tettél?!
Belőled kinek és mennyi haszna származott?
Csak kérdés...
Jah,Soros támogatta az OTP-t 1200ig,szeinted akkor hányan mentek tönkre?
Támogatta az angolok fontját is annó.
És még lehetne sorolni.
Azt hogy a kirakatban kiket támogat az csak egy nagy színház.
Hogy én mit tettem eddig az életem során???
Felsorálást vársz vagy mit????
Van egy vállalkozásom és 30 család él belőle,ez pozitívnak számít nálad????
Támogatok egy rákkos alapítványt,ez pozitív????
Vagy mennyit kell itt lerakni,hogy véleményt alkossak???
Ne felejtsük már el, hogy az "elmúttnyócévben" a fidesz ugyan úgy ígérgetett és megszavazott minden "jóléti" intézkedést, aminek most van a böjtje.
Az meg hogy nincs kire szvazni? Beszarás, hogy a magyar nép még nem tudja hogyan működik a rendszer és mekkora az egyén felelőssége. Lépj be egy pártba, vagy szerveződj. Menj el közmeghallgatásokra, mondd el mi a bánatod, kritizálj, mutass fel alternatívát.
Nevetséges, hogy akik most azon fanyalognak, hogy az egész kiskereskedelmet a multik uralják, azok az elmúlt húsz évben alig tettek azért, hogy ezt megakadályozzák, pedig az alkotmány megengedte volna, hogy minden tesco felhúzása előtt népszavazás legyen. Svájcban működik, a lehető legközvetlenebb módon. Mi még nem nőttünk fel a feladathoz, csak nyavajgunk mint egy szaros ötéves.
Csokorba szedtük a kormányzati papagájkommandó legfőbb állításait, és tételesen megcáfoljuk őket. A kormány még a saját biodíszletét is átverte. A keretszámokat Orbán Viktor átkeresztelte ugyan, de semmi javulást hozó változás nem történt az elmúlt hetekben a felsőoktatásban. A kormány jól láthatóan azon dolgozik, hogy a társadalom többségét a hallgatóság ellen hangolja. Erre minden esélye megvan, hiszen a média nagy része elvtelenül mellette áll. Minden esély megvan az ellenkezőjére is, mert a tények viszont a tüntetők oldalán állnak... Íme tehát a szájbarágó. A "kérdéseket" itt is egy fiktív szereplő szájába adtuk, a kormányéhoz képest a különbség csak annyi, hogy ebben valós érvek és számok vannak, így van mit a végén összefoglalni.
"Jah,Soros támogatta az OTP-t 1200ig,szeinted akkor hányan mentek tönkre? "- és hányan kerestek rajta egy halom pénzt? bárki zsákolhatta 1300 körül, pl Te is, miért nem tetted?
"Támogatta az angolok fontját is annó. "- nem csak támadta, be is döntötte.
csakhogy ezért nem őt kellene pellengérre állítani, hanem a tisztelt politikusokat, akik lehetővé tették azt a sérülékenységet, amit kihasznált.
de te biztos kihagysz minden olyan üzletet, ami neked jövedelmező, de más esetleg bukik rajta..te kis emberbarát:)))
"A kormány jól láthatóan azon dolgozik, hogy a társadalom többségét a hallgatóság ellen hangolja. Erre minden esélye megvan, hiszen a média nagy része elvtelenül mellette áll."
A bűnbakkeresés (zsidó, néger, cigány, "nyugger", "tolvaj" rokkant, léhűtő diák stb. tök mindegy) a nemzeti szocializmus egyik ismérve.
Ezt fejlesztette tovább a fidesz.
Csak megint van egy számítási hiba benne. Politikailag nincs értelme annak, hogy a többség a bűnbak, márpedig, amikor mindenkit, mindenkinek nekiuszít, akkor óhatatlanul is ez következik be. Innentől az a kérdés, hogy mekkora az emberek emlékezőkéje az időben.
Látod még mindig mögöttük áll több, mint 1 millió ember. Az nagy rejtély h mit látnak bennük ezek után is. Amíg ez van, addig ez lesz. Mitől változna?
Ezt az egymás ellen uszítást régóta műveli a Fidesz. Sajnos eddig működött itthon, határon túl okosabbak voltak az ottani magyarok, a fidesz-pártok be se jutottak a parlamentekbe. Én most is azt mondom, és egyre többen fogják a dolgot, h az egy dolog h gazdaságilag tönkretették az országot,de h morálisan is... ez a legrosszabb, amit tehet egy ország kormánya: egymásnak ugrasztani a különböző társadalmi rétegeket. Én egy ideje csak hazaárulóknak hívom őket, mert az ország tönkretételén dolgoznak. Tragédia...
"Milyen jó, hogy az EU nem 80%-ban határozta meg a diplomások számát, mert akkor már az alapiskola elvégzését is diplomaként kéne felfogni. és nyilván u¾ánna jönne egy ujabb Eu zseni, aki a 100%-ot tűzné ki célnak. majd jönne egy ujabb EU képviselő, aki a 120%-ot vetné fel azzal az indoklással, hogy iszonyatosan jönnek fel a delfinek."
Bizony jó, mert a 30% egy reális cél, az ennél magagasabb arányszámok meg valóban, irreális célt jelentenének. Ha bajod van a 30-al, akkor azzal vitatkopzzál, és ne vízionálj 80+ százalékokat, hogy elmondhasd, hogy az baromság tehát az unió barmok gyülekezete.
De hát látod itt is: azok érvelnek mellettük, akik nagyon szeretik azt, hogy ők vannak hatalmon ( szeretik és nem jónak gondolják, ill. előbb szeretik, utánna keresnek okokat, hogy jónak gondolhassák, pontosabban nem kell keresniük, hiszen kiszolgálja őket a fidesz propaganda gépezet). A társadalmi szinten jó (vagy rossz) döntések objektív értékelése nem egyszerű ám! Elég egy kicsit torz tájékoztatás, és máris másfajta tények állnak az eligazodni szándékozó rendelkezésére! Amit én igazán nem értek, az az, hogy hol vannak a tisztességes, racionálisan gondolkodó jobboldali, konzervatív gondolkodók, mert szerintem a legnagyobb mértékben őket, ( meg az igazi vallásosokat csalja meg ez a hazug rendszer.
"a 120%-ot vetné fel azzal az indoklással, hogy iszonyatosan jönnek fel a delfinek."
az a tény, hogy téged már beelőztek a delfinek, még nem kell, hogy megmozgassa az EU tisztviselőinek a fantáziáját... egyrészt mert számítani lehetett rá, másrészt pedig a bonobóknak is sikerült már, épp ezért is lehetett rá amúgy számítani :)
"beszéltem egyetemi tanárokkal, akik azt mondták, hogy minnél magasabbra teszik a diplomások számát, annál lazább és gyengébb lesz maga az oktatásügy, hogy teljesülni tudjanak a számok."
gondolom, a Gauss-eloszlást is emlegették, csak azt nem jegyezted meg, mert nem tudták neked lerajzolni :)
viccet félretéve: ha neked ehhez a szimpla stat. felismeréshez az kell, hogy "beszéltem egyetemi tanárokkal, akik azt mondták, hogy..." na akkor nem hogy kutató nem vagy mat. ill. fiz. területen, hanem inkább azt lehet mondani, hogy a fizikához legközelebb fizikai dolgozóként kerültél...
"Látod még mindig mögöttük áll több, mint 1 millió ember. Az nagy rejtély h mit látnak bennük ezek után is. Amíg ez van, addig ez lesz. Mitől változna?"
ha ez igaz, még akkor is csak 10%, márpedig 10%-nyi söpredék a legtöbb országban "simán" megvan, de a helyzet amúgy sem ilyen rosz ténylegesen*...
a kb. 8 mio. szavazásra jogosultnak pedig még mindig csak 10-12%-a... (*akiknek a nagy részét amúgy is csak az "sodorja" a fityisz mellé, hogy a legjobban a maszopot utálják, kb.)
hát hogyne már... az egyik legblődebb blöff volt, amit láttam eddig, pedig látaam már blődlit eleget "bolond lyukból" fújni...
ráadásul szórakoztató is volt, hogy nem "csak" szimpla PhD-snek stb. adod ki magad, hanem olyannak, aki komoly tud. témában publikál, és nem mondjuk "szimpla" közgazdasági tárgyban, Zeitgeist-féle "thrilling mathematics" nélkül :)
mondtam már, hogy nem én öltem meg anyádat, hanem apád volt az! :)
én csak meg akartam védeni az alkesz apádtól :)
tudod, attól a nagyon humorostól, akinek olyan vicces fiacskája lett, hogy ilyen "kiengedtek?" kérdésekkel viccelődik, amikor apád megölése jogos védelem volt, és ezt jogerős ítélettel tudom alátámasztani...
amúgy a szomszéd kutyája is gyakran ugatott nekem, aztán csak megszokott egy idő után, és már nem ugat :)
mondjuk annak lehet, hogy több esze van, mint neked, de elképzelhető, hogy nem fogsz többet ugatni, ha meglátsz, hanem egy barátságos vakkantással fogsz üdvözölni :)
szereted a szalonnát? :) vagy mit hozzak legközelebb? :)
nálad már rég megvolt :) de a fejedben lett tőle sötétség :)
meg tudunk abban egyezni, hogy békén hagyjuk egymást? akkor elkerülheted, hogy primitívnél primitívebb, közhelyes és gyerekesen-bugyután viccesnek szánt kötekedéseidet olyan beszólásokkal tromfoljam visszakézből, amelyeket csak a legtisztább pillanataidban van esélyed megérteni... :)
nálad már rég megvolt :) de a fejedben lett tőle sötétség :)
meg tudunk abban egyezni, hogy békén hagyjuk egymást? akkor elkerülheted, hogy primitívnél primitívebb, közhelyes és gyerekesen-bugyután viccesnek szánt kötekedéseidet olyan beszólásokkal tromfoljam visszakézből, amelyeket csak a legtisztább pillanataidban van esélyed megérteni... :)
Álítólag a gyerekének svájcban takarékoskodott.
Nekem annyira szimpatikus. A városának is elintézte az adósságát, amit jó részt ő csinált. Az állammal átvetette, mi meg fizethetjük. Jó gyerek ez. Olyan esze van, hogy csak felfelé bukhatott.:) A lézer blokkolós, biztonságos, S8-as Audijával, mikor még az iskolai tankönyveket sem tudta kifizetni az önkormányzat. Egy self made man. Igazi példakép.:)
-de amikor a parlament étkezdéjében azt mondta,hogy "kicsit sótlan a fasírt a zöldborsó főzelékben és ezért még fizessünk is 180 Forintot",nagyon igaza volt és ezzel bizonyította demokrata!!!
Most mit mondjak?-72 órája nem tudok aludni az LMP miatt,remélem a Fidesz nem szakad ketté és marad NemzetiAutistákPártja!
Az Mszp viszont jövőhéten ketté szakad állítólag: MS és ZP-re
Törölt felhasználó2013. 02. 01. 16:55
Az osztrák Erste Bank magyarországi leánycégének vezetését veszi át Simor András, miután március elején távozik a jegybank éléről – értesült a Magyar Nemzet.
Maga Andreas Treichl, az Erste Group Bank osztrák vezérigazgatója reagált a Magyar Nemzet ma megjelent cikkére, amely szerint a Magyar Nemzeti Bank éléről márciusban távozó Simor András kerülne az Erste Bank Hungary élére. Treichl szerint "ez teljes képtelenség".
Az NFÜ harca az offshore ellen
Szerző: zero - 2013.02.04. 13:01
2011. húsvét óta új Alaptörvényünk van, aminek az egyik (értelmesebb) pontja a következő:
"A központi költségvetésből csak olyan szervezet részére nyújtható támogatás, vagy teljesíthető szerződés alapján kifizetés, amelynek tulajdonosi szerkezete, felépítése, valamint a támogatás felhasználására irányuló tevékenysége átlátható."
A törvény eddigi legnagyobb trófeája maga Simicska Lajos volt, mert bár az Alaptörvény átmeneti rendelkezése értelmében csak a 2012. január 1. után megkötött szerződésekre vonatkozik, az első nyertes közbeszerzés után a Közgép kénytelen volt nyilatkozni a tulajdonosáról.
A Varánusz blog és a Privát kopó cikke alapján: a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, hogy a GOP 3.1.2-12 „Szélessávú körzethálózati fejlesztések” elnevezésű támogatási konstrukciójában összességében mintegy 20 milliárd forint összeget nyertek el a pályázók. Azonban öt cég vitte el a pályázati pénzek több mint felét, 12 milliárd forintot.
Nem az "Alföld legnagyobb szánkódombja 30 millió forint" kategória.
Az NFÜ-nek nem tűnt fel vagy nem érdekelte, hogy ezt az öt céget ugyanazon a napon alapították (2012.06.27.), és ugyanaz a székhelyük (Budapest, Váci út 19).
Ahogy azt sem tűnt fel az NFÜ-nek, hogy a cégek tulajdonosi körében jelentős átfedések vannak, mégpedig erős offshore jelenléttel.
Mivel az Alaptörvény fent idézett cikke elég egyértelmű, csak két eset lehetséges
- A nyertes cégek nem nyilatkoztak a tulajdonosaikról, így alaptörvény-ellenesen nyertek.
- Az NFÜ tisztában van a tulajdonosi körökkel és az offshore cégek jelenlétével, de nem zavarta őket.
Azokkal az apróságokkal már nem is kell foglalkozni, hogy az egyik tulajdonosi céggel szemben a NAV végrehajtást rendelt el, valamint a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezésére 2011. december 16-án büntetőjogi intézkedést jegyeztek be a társaság cégnyilvántartásába.
A másik tulajdonosi cég felügyelőbizottságának tagja pedig dr. Seszták Miklós kisvárdai ügyvéd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának elnöke a Közbeszerzési és vállalkozásszabályozási albizottságnak, valamint tagja az Informatikai és távközlési albizottságnak.
Nyilván véletlen egybeesés, hogy éppen informatikai területen taroltak a cégek ...
Íme a recept: Alapíts pár céget a minimum 500 ezer forintos tőkével, szerezz bennfentes politikai kapcsolatot, legjobb ha az illető cégét is valahogy beszervezed, keress milliárdos projektekben gazdag területet, pályázz és kaszálj. A legjobb persze, ha te magad vagy a bennfentes politikus, és magadnak kaparod ki a gesztenyét.
Izgatottan várjuk az NFÜ, dr, Seszták és az ügyészség reakcióját. Bár lehet, ilyen "gyerekcsínnyel" nem is foglalkoznak.
Mocskolódás. Az itteniek topon vannak e téren, nyilván fideszes mindegyik.
Élen a topiknyitóval vonal et. vel, aki vállalja véleményét, mint vonal.
Grat!!!
Idézném is mert annyira tetszik:
-------- takarodj!
Nem tudod ki fosott a nadrágodba?
Fidesz fanok tevékenysége kielégít? Mintha a Fidesz nevű képződmény uszítana, már vagy 10 éve.
Lökik le az országot a lejtőn... ehhez tapsikoljunk?
A "Takarodj" egy enyhe kívánság, ahhoz képest, amit művelnek napról-napra ezzel az országgal.
Reagáljak a "reakciókra".
Nem érdemes. Egyik minősít. Szerinte ilyen vagyok. Na és akkor mi van? Egy vélemény aminek számomra zéró a jelentősége, tartalmának pedig köze nincs a valósághoz.
A másik pedig szólamokat, közhelyeket dobál rakásra és azt hiszi nagyot mondott.
Nem látom értelmét ezen a szinten a párbeszédnek, csak a mocskolódást próbáltam fékezni.
Átlagosan 10-20 ezer forinttal kaptak kevesebbet a januártól állami alkalmazottá váló pedagógusok. Többen nem kapták meg a decemberi túlórapénzt, a minőségi bérpótlékot és bérlettámogatást sem. A Klebelsberg-központ válasza szerint a decemberi túlórákat még az önkormányzatoknak kellett lejelenteni, a bérletpénzeket a korábbi gyakorlat szerint utólag térítik, a minőségi bérpótlékokat pedig újra meg kell állapítani, és azt visszamenőleg fizetik majd ki. Az utólagos fizetés a kispénzű tanárokat egyáltalán nem vigasztalja: van, akinek már több tízezerrel tartozik az állam.
Egy igazi vezér, egy király, - aki korábban bárkinek nekiugrott diadalmasan - a rádióban, mint egy sötét barlangban lévő üldözött üzengetne?
Tényleg ilyen lenne egy nagy vezér? Itt szerintem nem stimmel valami.
Van egy másik lehetőség: rég nem ő a király, csak azért tartják, mert sokan tisztelik és még többen félik és azért van félhomályban, hogy ne látszódjanak a drótok...
Figyeltetek? Kitüntetés-eső hullott a katolikus püspökökre.
A katolikus nyali-köpönyegforgató ember a leggusztustalanabb a szememben.
Orbánék támaszai, nemzeti amnéziás mindent becumizók.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!