Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 2024. 10. 09. 23:30
Előzmény: #146396  Istvan78
Ma is azt mondta MP-ről, hogy a saját hazáját támadja, pedig dehogy, Orbánt támadja, s ezzel a saját hazáját védi. Egyébként 2006-ban Orbán is a saját hazáját védte, amikor Gyurcsányt támadta és azt kérte, hogy ne adják oda a pénzt Gyurcsánynak (nem azt mondta, hogy az országnak ne adják oda, hanem Gyurcsánynak.) Feltéve,, persze, ha a Gyurcsánnyal szemben megfogalmazott kritikák jogosak, de ez már egy más történet.
Tudom, ez egy nehéz kérdés, hogy lehet egy kormánynak nem odaadni a pénzt, de az országnak igen.
Peterbond 2024. 10. 09. 23:32
Előzmény: #146395  realmadrid
"Szerinted egy Fidesz hívő megfogalmaz olyan kritikát a gazdaságról, egészségügyről, oktatásról mint én?"
.
Ezt meg azota is keresem. Most is azon vitazunk hogy a Mandineres mentegetozeseket linkeled meg hogy az EU USA mindenki miatt van baj meg hogy nem engedik a hianyt novelni es ok hibazzak el. Tudom megint irni fogid hogy csak en nem olvasom de ugylatszik mas se.
.
Mert azt mondanad hogy szidod MP t azt nemkene igy gxozkodnod napi 5t talalok belole. 
realmadrid 2024. 10. 09. 23:34
Előzmény: #146399  Peterbond
Nem azt írtam hogy szerintem engedni kellene a hiányt a GDP növekedéshez, hanem hogy vannak ilyen vélemények és 
példának hoztam az usat, kínát. Nem vagyok közgazdász, nem tudom mi lenne a jó. A probléma az, úgy látom, a közgazdászok sem tudják. Az államadósságra meg írtam hogy mi a baj. Pont a kamatot írtam én is, meg azt hogy nem megfelően költötték a pénzt finoman fogalmazva. Sokszor írtam hogy Vodafone, reptér vásárlás ilyen helyzetben minek. Ebben is egyetértek. 
Istvan78 2024. 10. 09. 23:36
Előzmény: #146399  Peterbond
A korrupció, a pénzszórás felesleges dolgokra (foci) ill. az elhibázott gazdaságpolitika (nagy támogatásokkal, adókedvezményekkel multik idehozása kis hozzáadott értéket felmutató beruházásokkal) azt eredményezi, hogy nincs növekedés, viszont a 22-es választás miatt nagyon sok pénz kiszórása ide vezet.
Istvan78 2024. 10. 09. 23:38
Előzmény: #146404  realmadrid
Azt írtad ma, hogy az EU nem engedi nőni a hiányt.
realmadrid 2024. 10. 09. 23:43
Előzmény: #146403  Peterbond
Szövegértés nulla. EU, USA hánynál nem azt írtam hogy ez baj, az jó. De erre már válaszoltam. Az hogy te nem találsz kritikát 3 évre visszamenőleg arról nem tehetek. MP - t kritizálom folyamatosan és fogom is. Ha jól láttam te is megkaptad a magadét mert kritikával illetted a Dk-s képviselő tegnapi akcióját. 
realmadrid 2024. 10. 09. 23:46
Előzmény: #146406  Istvan78
Igen mert ez igaz. De azt nem írtam hogy ez jó vagy nem jó. Még a közgazdászok sem tudják mi a jó. 
Istvan78 2024. 10. 09. 23:50
Előzmény: #146400  realmadrid
De mit tegyen az ellenzék, ha Orbán közben egy autokráciát épített ki és a költés ellenőrzését is szinte lehetetlenné teszi Orbán, nemhogy a végrehajtását.
Az meg egy hamis védekezés, hogy azért szavaznak a választók az ellenzék ellen, mert nem akarják hazahozni a pénzt. Úgy fogalmaznám ezt át, hogy Orbán propagandája meggyőzte a választókat, hogy az ellenzék őket bünteti, pedig csak ki akarják kényszeríteni ezzel Orbán magatartásának változását, hogy nagyságrenddel kisebb legyen a korrupció, az autokráciát szüntesse meg.
Istvan78 2024. 10. 09. 23:52
Előzmény: #146407  realmadrid
"MP - t kritizálom folyamatosan és fogom is. "
.
A Fideszt nem kritizálod folyamatosan, és nem is fogod, úgy sejtem. Nem a Fidesszel van bajod, aki már 14 éve teljhatalommal kormányoz, látható, mit tett, hanem MP-vel, aki még nem volt hatalomban.
realmadrid 2024. 10. 09. 23:53
Előzmény: #146398  Istvan78
Nem kell hinni de ha valamit nem tudsz akkor ne hazugozd le a másikat. 
Istvan78 2024. 10. 09. 23:54
Előzmény: #146408  realmadrid
Dehogy, úgy folytattad, hogy ezzel akadályozzák a gazdaságunk növekedését.
Peterbond 2024. 10. 09. 23:54
Előzmény: #146407  realmadrid
Igen csak nalam 1 napot se kell visszakeresni Fidesz kritikara is :).
.
Es de ezzel magyaraztad hogy bezzeg ok igy teszik es az o gazdasaguk meg szaguld.
.
Az EU gazdasaganak sok oka van de leginkabb az osszevetesileg keves fejlesztes a szabadabb munkakorulmenyek es a joleti kiadasok amik nagy teher.
.
Egy USA hoz kepest nagyon keveset koltunk technologiai fejlesztesre. Akar robotizacio akar tec cegek, lasd meg ott Google, facebook, Amazon, Nvidia, es sorolni lehet a Trillio dollaros tech cegeket mig EU ba ilyen szintu cegek nem nottek ki. 
.
Az Usaban nincsen betegszabadsag, van vagy 10 nap szabadsagod. A ceged 2 het felmondasi idovel elkuldhet. Boven heti 40 ora felett dolgoztatnak. Nincs szulesi szabadsag, nincs allami egeszsegugy es a minosegi oktatasert is neked kell fizetni. Ehhez kepest europa tele van joleti dolgokkal. 2-3 eves szulesi szabadsag fizetve. Ingyenes egeszsegugy ( mondjuk hol milyen ugye de most beszeljunk a nyugatrol ). 30-40 nap szabadsag. 36 oras munkahetek. Stb.
.
Probalnad Franciaorszagban ezeket megnyesni es egne fel Parizs.
.
Es akkor kina olcsosagarol az ottani munkakorulmenyekrol es munkabiztonsagrol mar nem is beszeljunk. Eu ban sokkal jobb elni es dolgozni de igen ez egyben versenyhatrany is egy USA val szemben.
.
Es ezek csak par aprosag. Nem beszelve arrol hogy az Orban felek leginkabb Putyinnak hala ott akadalyozzak az EU reformjait mukodesenek hatekonyabba tetelet ahol lehet. Vetokkal akadalyoznak dolgokban csak hogy valami kis hasznot kicsikarjanak. Ez is nagy hatrany pl egy Usahoz kepest.
Istvan78 2024. 10. 09. 23:56
Előzmény: #146411  realmadrid
Higgyük el, hogy itt a Fideszt támogatod kézzel-lábbal, de a való életben pont fordítva teszel?
realmadrid 2024. 10. 09. 23:59
Előzmény: #146410  Istvan78
Megírtam hogy itt 10 emberből 10 kritizálja a Fideszt, ráadásul mindenki ugyanazt írja akkor minek legyek a 11. Viszont kevesen vannak akik tényleg jó kritikát írnak és nem csak hőzöngenek hogy itt ebben az országban minden szar, mindent tönkretett Orbán. 
Istvan78 2024. 10. 10. 00:01
Előzmény: #146413  Peterbond
Még hozzá kell tenni, hogy az újonnan csatlakozó országok mind elmaradtottabbak, szegényebbek a régiekhez képest, ezek felzárkóztatása is nehezíti a versenyképességgg javítását az EU-ban. Kínáról meg még annyit, hogy az ország egyik fele már igen fejlett, a másik viszont elmaradott és szegény.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:05
Előzmény: #146415  realmadrid
Ez igen nevetséges érvelés. Ha a Fideszt tényleg emiatt nem akarnád kritizálni, (pedig nagyon szeretnéd, volna sok kommented erről), de közben azt szeretnéd, hogy a fórumban egy igaz kép alakuljon ki, akkor sokkal kevesebbet kellene kritizálnod az ellenzéket. 
realmadrid 2024. 10. 10. 00:06
Előzmény: #146414  Istvan78
Még mindig nem érted. Én ügyek mellé állok a való életben, politikától függetlenül. Az meg nem igaz hogy itt a Fideszt támogatom. Az igazi támogatás az lenne ha rájuk szavaztam volna de már azt is megírtam hogy jártam a 2022es választáson. Persze arra sem emlékszik senki. 
Istvan78 2024. 10. 10. 00:09
Előzmény: #146418  realmadrid
Az is Fidesz támogatás, ha itt MP-t támadod ezerrel és ezzel nehezíted a magad korlátozott eszközeivel azt, hogy megbuktassa 26-ban Orbánt.
realmadrid 2024. 10. 10. 00:09
Jó éjt! Egy ideig nem leszek, megyek eligazításra rogánhoz. 
Istvan78 2024. 10. 10. 00:11
Előzmény: #146420  realmadrid
Add át nem szívélyes üdvözletünket Sehmetnek, Kridának, stb. Krida kérjen valami friss szórólapot, mert nagyon elavult propagandát nyom időnként.
Peterbond 2024. 10. 10. 00:16
Előzmény: #146416  Istvan78
Kina eseteben nem fejletsegrol beszeltem hanem munkakorulmenyekrol. Pl most volt egy cikk egy angol ember ment jatekfejlesztonek kinaba. Hat amit leirnak ott mi van az durva. Eg es fold Europahoz kepest. Es akkor egy IT munkarol beszelunk nem gyartosorrol. Es semmit a munkabiztonsagrol kornyezetvedelemrol allami juttatasokrol.
Peterbond 2024. 10. 10. 00:19
Előzmény: #146422  Peterbond
Pl:
.
"Kínában – Európával ellentétben – normális a 72 órás munkahét, amit 996-os munkaszervezésnek hívnak. Ez arra utal, hogy heti 6 nap reggel 9-től este 9-ig tart a munkaidő."
Peterbond 2024. 10. 10. 00:30
Előzmény: #146416  Istvan78
"Még hozzá kell tenni, hogy az újonnan csatlakozó országok mind elmaradtottabbak, szegényebbek a régiekhez képest, ezek felzárkóztatása is nehezíti a versenyképességgg javítását az EU-ban."
.
Igazabol szerintem nem. Az EU csatlakozassal olcso munkaerohoz jutottak a nyugatiak a sajat lakossagukhoz kepest. Ha ez nem lett volna a meglevoknek is magasabb bert kellett volna adni es rengeteg munkahely betoltetlen lett volna ( lasd angol egeszsegugy ). A nyugatnak igazabol a keleti nyitas szerintem versenyelonyt hozott mert berkoltsegeit alacsonyan tudta tartani foleg a sajat lakossaganak karara es novelni tudta termelesi kapacitasait. Ekozben a keleti resz meg jobban jart. Munkanelkuliseg bezuhant, felszivta a nyugat. A berek drasztikusan emelkedni kezdtek. Szabadsbb mozgas az EUn belul, gazdasagi felzarkoztato programok, stabilitas a penzpiacokon es a nagy piac es gazdasag miatt is ellenalobbak lettek valsagokra akarmennyire is forditva allitjak ezt. 
 .
Persze voltak akik jobban eltek ezekkel a lehetosegekkel. Lasd leginkabb a balti allamok vagy a finnek, es volt ahol autokraciak es oligarhak kialakulasahoz vezetett csak. Es itt ne csak a meszaros Tiborcz, szij laszlo es tarsaira kell gondolni. A sok falusi baromsag projektek a sertes nelkuli telepekre, a ceg nelkuli ipari parkok, lombkorona nelkuli setanyok vendeg nelkuli vendeghazak ahol a polgarmester az egyeduli de folytonos vendeg. A lista naphosszat sorolhato.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:35
Előzmény: #146422  Peterbond
Kínával kapcsolatban is beszéltél arról, hogy az EUban sokkal jobb élni, ami már nemcsak a munkakörülményekről szól.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:42
Előzmény: #146424  Peterbond
Azokban igazad van, de van egy olyan dolog is, hogy elég sok pénzt pumpáltak át a fejlett országokból a fejletlenekbe és ha a szegény országok nem csatlakoznak, akkor az a pénz ott marad és például esetleg több jut ott a kuutatás-fejlesztésre. 
Másrészt ha az EU átlag versenyképességét nézed, akkor azokba beletartoznak az új, kisebb versenyképességű országok is, amelyek rontják az átlagot. Ha mondjuk a 2004 előtt csatlakozott országoknak az versenyképessége átlagát veszed, az sokkal jobb képet mutatna.
Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába.
Istvan78 2024. 10. 10. 00:47
Előzmény: #146426  Istvan78
"Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába."
Csak két dolgot említsek, az Opel szentgotthárdi vagy az Audi győri gyára is az EU előtt létesült.
Peterbond 2024. 10. 10. 01:34
Előzmény: #146425  Istvan78
Azt irtam jobb dolgozni de amugy igen elni is. De egyszer se a fejletsegre gondoltam. En se hiszem hogy kinaban lovakkal jarnak es tenylegesen egy tal rizsert dolgoznak. Van ott is mozi iphone netflix elektromos kocsik stb. Mondjuk egy jo adag cenzura megfigyeles es korlatozas is. Szoval azert egyik kinai regioert se cserelnem le barmely europai allamot.
Peterbond 2024. 10. 10. 01:40
"Azokban igazad van, de van egy olyan dolog is, hogy elég sok pénzt pumpáltak át a fejlett országokból a fejletlenekbe és ha a szegény országok nem csatlakoznak, akkor az a pénz ott marad és például esetleg több jut ott a kuutatás-fejlesztésre."
.
Igaz, de meg szerintem igy is jobban megerte ahol tenyleges fejlesztesre forditottak ezeket a penzeket. Az EU nak meg alapvetoen azert megis erdeke hogy a nagy kozpontokkal ( brazilia 300 millio, usa 300 millio, kine 1 milliard, india 1 milliard ) meretben is felvegye a versenyt. Es hat a 2004 es csatlakozassal majd 100 millio lakossal bovultek a mostani 450 milliora.
Peterbond 2024. 10. 10. 01:46
"Egyébként az EU-ba belépés nélkül is kihelyezhették volna az összeszerelő üzemeiket vagy szolgáltató centrumaikat Kelet-Közép-Európába."
.
A Brexit peldaja mutatja mekkora elony is a vallalatoknak a nagy egyseges piac ( illetve mekkora gond annak hianya ) es mennyivel megdobta az idetelepulo cegek szamat a csatlakozas. Schengen is nem csak az egyenek szamara volt oriasi elony hanem a vallalatoknak is. Sok elonye van az EU hatarokon belul a cegeknek. Nem veletlenul szlovakia es magyarorszag van tele nemet cegekkel es nem szerbia, macedonia vagy belorusz.
.
Az EU csatlakozassal rengeteg szabalyt vettunk at. Egyseges szabvanyokat jogi kornyezetet es idotlen idokig sorolhato ami szinten elony a cegeknek. Es akkor meg az EURO rol nem is beszeltunk. Na de nem akarom tulhypeolni a dolgot mert nem csak habos torta az egesz.
ronaldinyo 2024. 10. 10. 02:27
1 óra és becsapott,floridaba
krida
krida 2024. 10. 10. 06:46
Előzmény: #146417  Istvan78
Rólad már kialakult az igazi kép. Tényeket "hazug propagandának" nevezel. Ilyen az ellenzékünk is. Ami nem illik a képbe, ami bennük kialakult, az mind "hazug propaganda".
Kiderült, hogy nincs is diktatúra Magyarországon, ennek örülök (olvass vissza: sokan diktatúrának nevezték, és diktátornak Orbánt). Ettől függetlenül az ellenzék továbbra is diktatúrának nevezi... :)
Visuont van még egy: Magyarországot a legkorruptabb országnak nevezitek az Unióban. Erre hoztam fel, hogy nem igaz, Ukrajna az. Ott aztán találkozol korrupcióval. Magyarországon a nagy korrupcióval én miért nem találkoztam soha? Sem a hivatali szerveknél, sem a vállalkozásom kapcsán? Pedig szerintetek a legkorruptabb ország... Lol
Bandita 2024. 10. 10. 06:54
Előzmény: #146432  krida
1 Ukrajna már az unió tagja?
2 Milyen jó, hogy vannak, legalább van még korruptabb, lehet mutogatni:DD
3, Én még nem találkoztam csúnya nővel, tehát nincsenek is, csak, hogy értsd.
Shortelek 2024. 10. 10. 07:04
Vannak olyanok mint te akik az orbánista diktatúrát is demokráciának csúfolja, amit lehetett elcseszni az országban azt elcseszték még azt is amit nem lehet, korrupcioval meg  ukrajnát találtad meg, nem csodálmozom hiszen ez is fideszes propaganda, vannak ilyenek, ez van, valszeg téged küldtek sehmet, borz helyett.
Istvan78 2024. 10. 10. 08:04
Nem igazán hallottam tőled tényeket. Olyanokat hallottam, hogy a liberalizmus egyet jelent a bűzzel és a kosszal. Ez nem tény, hanem vélemény, azonkívül sámomra egy primitív propaganda.
Az ellenzék nem szokta diktatúrának nevezni, itt is csak haragjukban mondják egyesek annak.
Írták, hogy Ukrajna nem EU tag, látom, képben vagy...
Arról is volt itt szó, hogy nálunk intézményesült a korrupció, amúgy meg a te céged valamilyen ok miatt nem találkozik vele, például nem pályázhat EU pénzekre vagy nem éri el azt a nagyságot, ami kell ehhez.
geza77
geza77 2024. 10. 10. 08:13

Hofi: "tudod mi a a korrupció? Amiből kihagynak! "  Ezért nem találkozhattál vele.
Amúgy kevés , illetve már nem igazán jut csak a belsőbb köröknek. Ha te az vagy akinek már nem annyira jut, az rosszul esik.
Korrupció fogalma keress rá lölőt is megkérdezték, hogy mi az ! Szégyen ez az ember és ez a semmiből 1000 milliárdos lett????  Hogy a répába? A fél ország értelmesebb nála!  Ez nem fura neked? Mekkorát tudott menni 1x évalatt nem?? főleg tavaly 660Mről 990M re! +50%  mondjuk könnyű az európarekorder villany és gáz árakkal!
https://telex.hu/belfold/2024/10/10/orban-aron-hangfelvetel-garay-b-vizumok?fbclid=IwY2xjawF0RmdleHRuA2FlbQIxMQABHRRShWMR20nl1dOIa3LKT0GQpY4wLx6vOIdWxTN9FfiJvCrNlKPJUIfG5Q_aem_o4GzGCJqHXAc-FCy9ibuVQ
krida
krida 2024. 10. 10. 08:38
Előzmény: #146435  Istvan78
Lol. Nem csodálkozom, hogy nem vetted észre, hogy amikor hazug propagandáról beszéltél, hoztam a TÉNYeket, és idéztem a német miniszter szavait is. Az ellenzéket se érdeklik a tények, szerintük diktatúra van, meg hazug propaganda, nem is jutnak egyről a kettőre. Fogalmuk sincs mit akar az átlagember.
Azt mondtátok, Magyarország Európa legkorruptabb országa. Persze. Ha ez igaz lenne, akkor az átlagember is folyamatosan találkozna vele. De nem ezzel találkozunk, hanem azonnali büntetéssel (pl. ha a rendőrt le akarod kenyerezni). Szemben Ukrajnával (amely szintén európai ország). Dehát téged (benneteket, az ellenzéket) nem a tények érdekelnek, hanem a parttalan gyűlölködés a motiváló erő. Így aztan nincs is eredmény.
krida
krida 2024. 10. 10. 08:40
Előzmény: #146434  Shortelek
Na ugye, hogy diktatúrának nevezitek a demokráciát. Lol. Ha diktatúra lenne, ezt sem mondhatnád el. De mindegy is, azt se tudjátok mit beszéltek.
signal2
signal2 2024. 10. 10. 08:49
Előzmény: #146439  krida
Leginkább autokrácia, vagy szofisztikáltabban hibrid rezsim. A demokrácia alapkövetelménye a jog elött iegyenlöség, a választáson egyenlö feltételekkel való indulás, az intézményesített kontroll a mindenkori kormány felett. Nálunk ezek nem adottak, tehát nehéz lenne demokráciának nevezni a magyar rendszert.
Persze, ez nem fekete-fehér. Végtelenségig lehet granulálni az árnyalatokat. Mi most ott tartunk, hogy az EU keretein belül a leggyengébb demokrácia, és a legerösebb autokrácia vagyunk. Egyes esetekben át is lépjük a kereteket, de legalábbis az egyik labunkat átlógatjuk a vörös vonalon. 
Etgyébként tiszta diktatúra is lehetnénk, ha a hatalmon lévök egyébként szemmel láthatóan az országért dolgoznának. Csakhogy a mi esetünket nyílt rombolás zajlik. Minden rohad, ami az állam feladata.
nemm 2024. 10. 10. 08:59
Előzmény: #146438  krida
A korrupcióval találkozol, csak nem a rendőröknél, hanem a  mindennapi életben használt dolgoknál: a Mészáros Lőrincz által épített és fenntartott autópályáknál, amelyek gyorsabban romlanak, több pénzt nyelnek el és rosszabb minőségűek mint még a Szlovákoknál is. A kórházakban ahol nem jut elég pénz a dolgozóknak és a felszerelésre. És a Kínából vásárolt lélegeztetőgépeken, amelyek a kormány rosz kezelésével együtt (nézd meg ha nem hiszed el) kb.: 10 ezeres többlethalálozást okoztak a környező országokhoz képest a kovidjárvány alatt. Én nem gyűlölködni akarok, én büszke szeretnék lenni a hazámra, de egy olyan kormány ami az Antali és 56-os elvekre hivatkozik és közben azt állítja a nyugatnak vége és a kelethez kell dörgölőzni, kiáll a szuverenitás mellett de közben azt mondja ukránjának akiknek 12 éve volt a forradalmuk hogy adják fel újra a szabadságot amiért harcoltak és meghaltak, az undorító és én ezzel nem tudok egyetérteni, arról nem is beszélve hogy hány milliárd forintot fordítanak az ellenzék ellehetetlenítésére és lejáratására. 
kjanek
kjanek 2024. 10. 10. 09:00
Neked korrupcióban Ukrajna a mérce? :D 
Még szerencse hogy nem valamelyik banánköztársasághoz hasonlítod az országot.
Jó lenne ha te és a hasonszőrű szélsőjobbos, megafonos, propagandista cimboráid végre felfognák hogy orbán és a fidesz nem egyenlő a Nemzettel és az Országgal, akármennyire is ezt szeretnétek. 
Tehát amikor valaki a tróger orbánodat támadja az nem a Hazát és a Nemzetet támadja.
csendben 2024. 10. 10. 10:07
Előzmény: #146439  krida
Csak a tisztánlátás okán(!) ,szánj rá egy kis időt:https://hu.wikipedia.org/wiki/Diktat%C3%BAra
csendben 2024. 10. 10. 10:07
Előzmény: #146443  csendben
signal2
signal2 2024. 10. 10. 11:34
Ennyit a rezsihülyítésröl:
"Európa egyik legmagasabb céges gázára volt Magyarországon az idei első félévben, hiszen az egyik kis fogyasztási sávban a negyedik, két nagyobb fogyasztási sávban a hatodik, egy még nagyobb fogyasztási sávban pedig messze legmagasabb volt az átlagár."
Peterbond 2024. 10. 10. 11:41
Előzmény: #146445  signal2
Brüsszel, soros, háborús infláció. A Fidesz megmentett a migránsoktól.
.
Ja és Magyar Péter konyhája túl patyolat tiszta nem is sütögetett a gyerekével csak stúdió felvétel meg AI. Ezek a fontosak.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 11:46
Előzmény: #146445  signal2
Te most mikor és mihez hasonlítgatod az "araida"?  És kik fizettek erre rá és mennyit? Vagy nem értesz a nagy gazdasági tudásoddal a makrogazdasági elszámolásokhoz?
Mire gondoltál, amikor ilyenekkel szórakozol?
SeldonKuper 2024. 10. 10. 11:47
Előzmény: #146447  SeldonKuper
"áraidat"
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 10. 11:50
Polish Prime Minister Donald Tusk told reporters: "There is no problem with the so-called Ukraine fatigue issue. We have Orban fatigue now in Brussels."
Lefordítom: tele van a tökünk Orbánnal! 
SeldonKuper 2024. 10. 10. 11:50
Előzmény: #146444  csendben
Te már kinevezted a vezetőt is! Mit számít neked ha a fejedben már gond van a fogalmak értelmezésével is? Ezt mondom, amikor a saját véleményedet egy linkben fejezted ki!
SeldonKuper 2024. 10. 10. 11:52
Előzmény: #146449  _Sigorszky
Helyes, nagyon helyes, ha már az eszüket nem tudják mire használni!
csendben 2024. 10. 10. 12:00
Előzmény: #146450  SeldonKuper
Nem tudom,mi lett volna a mondanivalód lényege,de nem is érdekel! :-)
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:04
Előzmény: #146442  kjanek
És az sem egyenlő a nemzettel akiknek ez nem tetszik, de hivatkoznak magukra!
 És nem tudják felfogni  azt sem, hogy a Hazát és a Nemzetet  "támadgatják" a nagy hozzá(nem)értésükkel.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:05
Előzmény: #146452  csendben
Hát a tiédet ki tudja "ebből" kikövetkeztetni? Majd megírják?
bronz 2024. 10. 10. 12:11
Látom, megérkezett a Fidesz Megafon tagozata.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:12
Előzmény: #146441  nemm
Amit nem az orbánék meg a mészrosék építettek, azt kik építették?
Kinek kellene köszönetet mondani, hogy nem tudunk róluk?
Azért mert te nem értesz egyet a fejlesztések összzességével sem, attól még megtörténtek!
Te azokat a fejlesztéseket szapulod, amik megvalósultak! Gondolkodj!
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 10. 12:13
Előzmény: #146452  csendben
Ne is törüdj vele. Régen azt gondoltam, hogy a fidesz trollok közt az egy főre jutó idióták száma három. De most már hajlok arra, hogy inkább négy...
bronz 2024. 10. 10. 12:14
A Fidesz propagandistát kérdezném, hogy mikor fogják publikálni a lakosság felé, hogy a Budapest-Kelebia csodavasúton valószínűleg csak álom lesz a 160km/h tempó 800 milliárdért.
80-100 km/h a realitás jelenleg pletykák szerint.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:15
Előzmény: #146455  bronz
Üdvözlöm azokat is akik nem tartozhatnak a "fidesz megafon" tagozatához!
De ezt még kellene êrtened is ami ebben a mondatban benne maradt.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:21
Előzmény: #146458  bronz
Nem olvasod nem követed! Csak kérdezel, mert a plettykák neked fontosabbak. Azok a gépek amelyek azon a vasúton dolgoznak nem magyar gyártmányok. Miért nem a gépekkel van bajod, amelyek csak nyugaton képesek arra, amit fel sem tételeztél Magyarországon?
Remélem még tudsz majd utazni 160km/h- val is, Magyarországon! De ha nem akarsz, akkor nem kötelező?
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:23
Előzmény: #146457  _Sigorszky
Trollkodni már tudsz, ha észre sem vetted! Elhajoltál egy keveset!
bronz 2024. 10. 10. 12:27
Tudod propagandista, a felújítással nem lenne akkor bajom, mint amekkorának a sajtó tálalja. Aki járt arra, tudja, hogy már régen esedékes volt, ahogy sok más vonalnál is esedékes lenne.
Azzal viszont igen, hogy cirka 800 milliárd lesz elszórva rá és a pálya tudná a 160-at, ám a csodálatos Kína miatt 80-100 lehet a vége jó eséllyel, ha csak valami nagy csoda nem történik (valószínűleg +milliárdokért).
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:36
Előzmény: #146437  geza77
Nem az állam, hanem az UNIO KÉRHETI vissza az államtól, amit nem akar elismerni az UNIO! Ne forgasd ki a szavaidat, mert az lesz a bukásod is, ha kitartasz mellette.
Ja te még nem jártál Borsodban, hol 40 éve már  autók sem járnak! Minek oda "utat" javítani, ha nem kell, mert nem teszik tönkre a kamionok.
 Vagy a 24.hu nem akar tudomást venni a valóságról, csak a saját valóságát értékeli?
krida
krida 2024. 10. 10. 12:40
Nézzük a liberalistákat. Most tettek közzé egy kimutatást, hogy kik segítenek legtöbbet Amcsiban a hurrikán áldozatainak: gyülekezetek, keresztények, konzervatívok, felekezetközi keresztény szervezetek.
Akik NEM segítenek: Lmbt, ACLU, klímaaktivisták, BlackLivesMatter, Planned Parenthood, Szabadság a Vallástól, Világgazdasági Fórum.
Jól jelzi, kik szeretik osztani az észt, és kik cselekednek azonnal.
Bandita 2024. 10. 10. 12:41
Előzmény: #146464  krida
Ez kit érdekel?
Itt az elmúlt 100 év legsikeresebb 10éve után akkora a jólét...
badsector1
badsector1 2024. 10. 10. 12:41
az egész egy jó nagy kamu.
:))
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:43
Előzmény: #146462  bronz
Megtörténik a "csoda" is, csak várd meg!  Ma már minden milliárdokba a kerül, mert az usától kell az engedély, nem  az oroszoktól! 
Amíg itt elintézed a vasutat, addig az megvalósúl, amit nem vártál volna el. De te eléje mész a "dolgoknak", hogy hivatkozhass addig is magadra.
krida
krida 2024. 10. 10. 12:44
Előzmény: #146443  csendben
Nagyon jól tudom milyen egy diktatúrában élni. És azt is milyen demokráciában. Ég és föld. Demokrácia = nép uralma. És ennek nagyon örülök. Mert a nép lassan zárójelbe teszi az Mszp-t, Dk-t, Párbeszédet, Momentumot, Gyurcsányostúl, Donáthostúl, Tordaistól, stb. A nép szavazott Orbánra és Szíjjártóra, meg Vargára. A demokraták elfogadják. A (komcsi) diktatúrában hívők pedig hőzöngenek és össze vissza beszélnek. Szemmel láthatólag nem tudjátok elfogadni a demokráciát.
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:44
Előzmény: #146466  badsector1
???????!
SeldonKuper 2024. 10. 10. 12:47
Előzmény: #146465  Bandita
Ugyan azt eszed, amit a "nyugat"! Ugyan azt "veszed" amit a nyugat! 
Csodálkozol, hogy nincs jólét? Hát ez maradt a nyugat után is!
Bandita 2024. 10. 10. 12:51
Előzmény: #146470  SeldonKuper
Te most vitatod a kormány eredményeit???
Peterbond 2024. 10. 10. 13:03
Azért ha ilyesmi kiderült volna bármely másik EU államban óriási blama lenne és kormányválság. De még itthon is jó 15-20 éve.
.
Mostanra már alig van ilyesminek hírértéke.
https://telex.hu/belfold/2024/10/10/orban-aron-hangfelvetel-garay-b-vizumok
.
Lowrider 2024. 10. 10. 13:23

Akiket támogatóként felsorolsz, azok egyházak. Akikről azt állítod, hogy nem adományoznak, azok meg egyéb NGO -k lehetnek, dedikált célokkal. Ha olyan alapítvány  (NGO) vagy, ami egy bizonyos céllal jön létre, akkor másra nem is adományozhatsz. Egy beteg gyermekek támogatására létrejött alapítvány pl. nem adományozhat más célra.
Itthon is a Hit gyüli, a Máltai szeretetszolg, és az Ökumenikus egyház a legnagyobb adományozók.
Lowrider 2024. 10. 10. 13:28
Előzmény: #146474  Lowrider

Én például a te mércéd szerint liberális vagyok, ennek ellenére rendszeresen adományozok az Ökumenikus egyháznak, a Krisna tudatú hívőknek, a Kisangyal alapítványnak és a Segítséggel jó szívvel alapítványnak is. Ergo, támogatok rászorulókat, részben egyházakon keresztül. Az ünnepek előtt pedig 2-3 családnak küldök közvetlenül adományt (úgy, hogy nem is ismerem őket személyesen).
Inkább az a szégyen, hogy ezt nekem és a hozzám hasonlóknak kell összedobnom, ha nem akarok nyomort lánti, mert a magyar állam képtelen elvégezni a feladatát.
krida
krida 2024. 10. 10. 13:35
Előzmény: #146474  Lowrider
Így van. Idehaza is, amikor a szomszédban kitört a háború, csak keresztény szervezeteket láttam a határnál segíteni, amikor magam is lementem.
A kedves liberálisok elvannak foglalva a magzatok legyilkolászásával, az aberráltság és perverzitás erőltetésével, az agresszív csőcselék jogainak erősítésével, a kosz és bűz elfogadtatásával.
Lowrider 2024. 10. 10. 13:51
Előzmény: #146476  krida
Említs, légy szíves, 2-3 konkrét szervezetet, akiknek ott kellett volna lenniük, de nem voltak!
_Sigorszky
_Sigorszky 2024. 10. 10. 13:54
Előzmény: #146457  _Sigorszky
Most már inkább öt.
Lowrider 2024. 10. 10. 13:56
Előzmény: #146477  Lowrider
Én mondok párat, akik ott voltak már az első napokban. Gyökerek és szárnyak alapítvány, Free civils csoport, Kárpátok alapítvány, Migration aid, Budapest bike maffia stb. Persze ezek nem pénzzel, hanem önkéntes munkával segítettek.
És tudod ki nem volt ott az első héten? A magyar hatóságok.
Brüsszelben_Megbukott 2024. 10. 10. 14:02

Tegnapi pancser:
Tompika gyakorolja a bevásárló listát :)
https://fb.watch/v7uQ6hVaaD/

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók