"Az ellenzéknek szemmel láthatólag fogalma sincs az ország problémáiról (...) Orbán ezt is tisztábban látja... Hát persze, hisz ezeket a problémákat főként neki köszönhetjük. Hisz annyira tud kormányozni, hogy ihaj...
Persze igazad van. Én ezt arra írtam hogy egy ilyen vita miatt nem
mennek el a nyugat európai cégek innen mert a profit számít és itt
nagyobb a profit mint otthon. Ezt válaszoltam bigyulának de neked is ez a válaszom.
Ezzel nem értek egyet. Szerintem az USA és az EU is gyáva módon , félve az orosz atomtól nem mertek erőteljesebben lépni, plusz úgy gondolták egy elhúzódó háború tönkre teheti Oroszországot és nekik egy gyenge Oroszország lenne jó. Azzal nem számoltak hogy a szankciókkal lábon lövi magát az EU. Ez az elhúzódó háború így sokkal nagyobb kárt okoz Európának mint Oroszországnak szerintem.
Felesleges most számolgatni hogy kinek van 40%a. Most semmi jelentősége. Majd 2026 ban a választás napján. Amúgy meg másfél évig MP nem tud beleszólni semmibe. Nincs a parlamentben, viszont a többi ellenzéki párt igen. Ha létre jön a fidesz,DK koalíció amiről MP papol akkor még az is előfordulhat hogy a Tisza 2026ban már sehol sem lesz. Elvégre diktatúra van vagy mi a fene.
Manfred Weber,
az Európai Néppárt elnöke például teljesen alaptalan vádakkal állt elő,
de később Orbán Viktor alaposan helyretette. Az Európai Néppárt elnöke
azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés
mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam – válaszolt Orbán. „A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik?” – kérdezte a magyar kormányfő Webert.Az
Európai Néppárt elnöke arról is beszélt, a Fidesz elveszítette az
EP-választásokat. Orbán aláhúzta: a Fidesz-KDNP 45 százalékot kapott az
EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát
szerezte meg. „Ki győzött akkor?” – tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.A vita során az egyik EP-képviselő,Halicki
Andrzej Witold arról beszélt, hogy nem közvetítik a vitát
Magyarországon. Ez az állítás újfent nem igaz, hiszen a vitát mindenki
figyelemmel kísérheti a közmédiában, Orbán Viktor Facebook-oldalán, sőt a
HÍR TV is közvetíti." Miért kell egyébként Webernek hülyeséget beszélni? Nem nézi mi zajlik Németországban? Nem látja hol áll az Afd?
Sehol a világon nincs diktatúra, mindenhol választással nyernek a vezetők/vezető pártok. Oroszországban, Kínában, Észak-Koreában, sőt még Afrikai országokban is. ;)
A negyedik 2/3 után egy értelmes embernek illene elgondolkodni azon, hogy ha a vàlasztási rendszert, a médiát, az àllamot, gazdaságot egy párt uralja az diktatúra e a többi párt szempontjából?
Eléggé sajátosan értelmezed a diktatúra fogalmát. Attól mert te oda vagy én oda megyünk, ahova akarunk az egész világon, vagy azt mondunk és írunk egy bizonyos szintig amit, nem jelenti azt hogy demokráciában élünk. Olvass utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket irogatsz. Ez a rendszer egy autokrácia, egy hibrid rezsim. A szabad választás látszata megvan, hiszen indulhat annyi párt, amennyi csak akar, csak a fő probléma az,hogy a média jelentős leuralásával nem jut el a társadalom egészéhez ennek a politikai elitnek az üzenete. Hiszen nem lehet bejutni az MTV-be, TV2-be, origo-ba, és még több tucat országos és helyi sajtóban sem tud az ellenzék eljutni az emberekhez, amelyekben ráadásul 0-24-ben dezinformáció és hazudozás, lejáratással mossák az emberek agyát. Marad a Youtube, Facebook amiket nem tud az állam szabályozni,és marad 1-2 független/kormánykritikus főként online oldal. Ja, és persze választásokkor nem tud az ellenzék pl utcai plakátokon sem jelentős mértékben hirdetni,kampányolni,mert érdekes módon ez is a haverok kezében van. Közben meg vegzáljuk az ellenzéki politikusokat, Pegazus kémprogrammal figyeltetik őket, koholt vádakkal járatják le a saját csatornáikon, és jogilag mindent bevetnek (különleges jogrend, népszavazási kérdések megfúrása stb). és ezután jönnek az állampolgárok vegzálása, tanárok, orvosok, önkormányzati/állami dolgozók fenyegetése (nem nyilatkozhatnak, belső kör-emailekben tiltják meg nekik,hogy ellenzéki megmozdulásokon részt vegyenek, majd jönnek a fenyegetések a közmunkásoknál, cigányságnál (nem lesz közmunka ha nem a fideszre szavazol, fényképezd le a szavazólapot amin behúztad az X-et a fideszre,mert különben dádá lesz). Milyen demokratikus, egyenlő feltétek,ugye? Nos, minden 4 évben ilyen, sőőt, egyre jobban a kormány felé dőlő médiatúlsúlyban kell a szinte 0 pénzből gazdálkodó "ellenzéki" pártoknak eljutni a kb 8 millió választópolgárhoz. Nem marad nekik szinte más lehetőség, mint beülni a kocsiba, és lemenni személyesen kampányolni, nem hiába tette ezt MP, mert ő látta azt (hiszen a fideszből jön), hogy más lehetőség nincs. Milyen érdekes, amint az emberekhez eljut a "másik oldal" mondanivalója, egyáltalán létezése, mindjárt kap is 30%-ot, és most már lassan 40%-on is áll, ugye? Tehát amikor arról lamentálsz,hogy itthon mekkora demokrácia van, akkor ezekre a dolgokra gondolj, már ha egyáltalán felfogtad azt, mikről is irtam.
A pálya sem tudja a 160-at, mert kispórolják belőle a megfelelő kavicsot. Persze lehet, hogy csak azért, mert a biztosítóberendezések miatt amúgy sem lehet 160, akkor meg miért ne nyerészkedjenek még ezen is. Tyúk vagy a tojás esete.
"Ezzel nem értek egyet. Szerintem az USA és az EU is gyáva módon , félve az orosz atomtól nem mertek erőteljesebben lépni, plusz úgy gondolták egy elhúzódó háború tönkre teheti Oroszországot és nekik egy gyenge Oroszország lenne jó. Azzal nem számoltak hogy a szankciókkal lábon lövi magát az EU. Ez az elhúzódó háború így sokkal nagyobb kárt okoz Európának mint Oroszországnak szerintem." . 1. Baromság. Se EU se USA nem kívánta ezt a háborút nem hogy egy elnyújtottat. Az Eu nagyrészt reaktív politikát folytat ami egyszerre az előnye és hátránya. Nem kezd bele olyan költséges baromságokba mint USa irakban vagy Afganisztánban, nem öl túl sok pénzt és energiát a világ különböző területein a befolyásának növelésére ( egyes államok kis mértékben igen mint pl Franciaország ), de egyben az ilyen helyzetekben mindig is lépéshátrányban vannak mint az Ukrán háború. . És igen az első évben különösen nem tudták meddig lehet elmenni az oroszokkal szemben és hogy mennyire gyorsan tudnak majd leválni a télre az energiáról. szerintem még őket is meglepte hogy milyen gyorsan sikerült az az átállás amit szinte minden szakember 3-5 évre becsült 2022-ben. De később ez a rész szerintem már nem hatott csak 1-1 tagállamnál ( pl németország és USA ) pont ahol a legnagyobb volt az orosz párti pártok részéről a nyomás. . A másik hogy Ukrajna hadserege nem NATO kompatibilis volt. Volt szarakodás a tankokkal de annak részben az is volt a gondja hogy hiába adnák oda ha nincs ember aki irányítsa, nincs szerelő aki szerelje, nincs infrastruktúra ami kell a logisztikához, ellátáshoz. Amikor ezek egy részét megoldották ( tömeges képzések EU országokban és ukrajnában is ) akkor szembesültek a másik problémával hogy a kapacitásaikat nagyon visszavették és egy olyan full tüzérségi háborút ami ukrajnában van nem tudnak ellátni ( A Nato amúgy sem ilyen háborúkra van berendezkedve hanem mobil hadviselésre légifölényre ). . Szóval azért nagyon sok esetben tényleg voltak nehézségek ami miatt ha akart volna se tudott volna többet adni. De nagyban hozzájárult. . Az EU és főleg USA tehetet volna többet? Mindenképp. Még ha le is vennénk az összes orosz proxi szarakodását és az EU-n belüli bomlasztást blokkolást vétózást. De sokkal inkább látszott hogy igenis próbálnak próbálnának segíteni ahogy csak tudnak. Leginkább a keleti államok ( kivéve persze minket ) akik jobban is tudtak adakozni a volt szovjet hadianyagukkal ( de persze nem csak ezzel )
Biztos ez? Részben mészáros féle cég építi. Utat nem tudnak építeni, mert egy év se kell és hullik szét. Nem gondolnám, hogy vasútat jobb minőségben építenek.
Biztos hogy sikerült az átállás, leválás az orosz gázról, olajról? Lehet hogy vezetéken nem vesznek de tankerek, lng vétel a többszörösére növelték, ráadásul a szankciókat megkerülve megveszik az orosz energia hordozókat kazahsztántól, indiától stb.
Egész nyugodtan elmondhatja. Mintahogy a Bokros csomag szuper voltát is lehet mondani. Az emberek viszont azonnal tudják kire nem szabad szavazni. Fura nekem, hogy sem ti, sem az ellenzék nem látja ezt át.
A közelmúltban nyugati irányban vonattal közlekedtem.Hegyeshalomig a max sebesség 140 volt,Az osztrákoknál 180-200,a német oldalon 200-220Km/óra, a képernyőn lehetett nyomon kísérni.A tehervonatok hasonló módon közlekedtek.40-60 vagonnal mentek a szerelvények,míg kis hazánkban az irányvonatok max 30 vagonból állnak./USA szerelvények 50-130 vagon https://www.webcamtaxi.com/en/usa/california/tehachapi-train.html Soha nem érjük utol minőségben ,még akkor sem,ha nem lopják ki az anyagot az alépítményből.
Nálunk nincs diktatúra, nálunk autokrácia van. De nem is mondja itt senki, hogy diktatúra van. Persze, az itteni jobbosoknak nem igen van fogalmuk róla, mi a különbség köztük.
Weber, mintahogy Sholz, hasonlóan az itteni ellenzékünkhöz, nem látja a problémákat. Fogalma sincs a német átlagember mit szeretne. Azt gondolja, hogy olyan tanácsokkal: szokjatok hozzá télen a hideg lakáshoz, zuhanyozzatok hideg vízzel, zárjunk be gyárakat, semmi gond a migrációval, stb a németek örvendve és megelégedéssel együttélnek.
Egyik állításod az, hogy a "szankciók tönkrevágták az EU gazdaságát". Nem vágták, nincs semmiféle komoly visszaesés az EU GDP-kben. A másik állításod, hogy az "EU kikerüli a szankciókat, megveszi az orosz olajat, csak kerülő úton". Ez részben igaz, de nekem nincsenek adataim, szerintem neked se, hogy ez milyen méreteket ölt. DE: most a két állítás között melyik az igaz?
Persze, per pillanat neked az a fontos, hogy az ellenzék rossz taktikájára hívd fel a figyelmet, mert a közép vagy hosszútávon káros intézkedésekről beszél. Hagyná inkább az országnak rossz politikát szó nélkül és gondolna arra, hogy ne veszítsen szavazatokat. Ja...a Fidesz hívők így gondolkodnak.
Te ezek már többéves hazug propagandák, fel kéne frissítened a tárházadat. Nincs ott semmi ilyen problémájuk a németeknek, a háború kezdetén is csak annyi, mint mondjuk nálunk, hogy 18 fokban maximálták az állami-közszolgálati munkahelyek szobahőmérséletét. Borzasztó gyenge propagandát nyomsz.
Legalább néznél utána annak, amit állítasz! 1998-ban orbánc csak a két forduló közötti pálfordulásával jutott hatalomra. Előtte azt mondta, hogy "A kisgazdákkal soha!". Aztán lepaktált velük. Nem emlészel?
Látom, a lényeg neked nem fontos: ezek az intézkedések populisták, népszerűek voltak, de károsak. Van egy cikksorozat Nagy Mártonról most, amiben elmondják, hogy az ársapkákat Nagy javasolta és a kormányban mindenki tudta, hogy ez valójában növelni fogja az infllát.
Nincs visszaesés? Na ne viccelj. Az európai gazdaságok száguldanak 2022 óta? Szerintem mindkét állítás igaz, szankciók nem csak az olajra és gázra vonatkoznak.
A mai nap is világos lett, hogy a "középen álló", de semmiképpen nem fideszes realmadrid valahogy csak a Fideszt védő és az Orbán ellen felszólalókat kritizáló kommentek jutottak eszébe.
""többéves hazug propagandák" - pontosan ezt mondom, hogy a kisember véleménye, problémája abszolút nem érdekel sem benneteket, sem Webert, sem Scholzot, sem a mi ellenzékünket. Hazugságnak, propagandának mondjátok. Cikkek: https://kommunal.de/energiekrise-kalt-duschen-schule-schliesst https://www.focus.de/finanzen/umfrage-fuer-focus-online-jeder-dritte-buerger-sorgt-sich-um-nebenkosten-doch-kalt-duschen-will-kaum-jemand_id_129320384.html Vagy idézet egy másik cikkből: "Um so wenig wie möglich auf Kohle und AKWs
zurückgreifen zu müssen, schlägt Wirtschaftsminister Robert Habeck den
Deutschen kürzeres oder gar die kalte Dusche vor, sehr zum Unwillen des
konfliktfreudigen Nord-Liberalen Wolfgang Kubicki. Der kontert, er
dusche bis er fertig sei. Ich tippe: Kubicki pfeift seit dem
Habeck-Apell ein weiteres Lied unter der Dusche an und nimmt sich mehr
Zeit als bisher, um seinen Körper zu reinigen." - tehát mit is mond itt Robert Habeck (gazdasági miniszter)???? Hazug propaganda?! Lol. Ennyit a tájékozottságotokról...
Te tudod mi a visszaesés és a kis mértékű növekedés között? Kicsit próbálj már értelmes kommenteket összehozni, ha meg nem sikerül ez, akkor hallgatni arany. A szankciók az EU részére szinte kizárólag az energiahordozók importjának csökkentéséről szóltak, s a két állítás nem lehet igaz: az import tiltása, lecsökkentése miatti gazdasági visszaesés ill. a szankciók megkerülése, ami azt jelenti, hogy az EU hozzájutott az energiához. Ha még mindig nem akarod érteni, többször nem magyarázom el.
Tudom, hogy ti Orbánnál ezt pálfordulásnak látjátok, hogy a hatalom érdekében fordított hátat a liberalizmusnak. Ezért nem értitek sem őt, sem a magyarok többségét. Orbán - és a magyarok nagyrésze - azért fordított hátat a liberalizmusnak, mert rádöbbent, hogy valójában mi is napjaink liberalizmusa, és azt köszöni szépen, nem kéri. Nem kell a kosz, bűz, perverzitás, család- és házasság fogalmának szétverése, magzatgyilkosság, migránshordák behozatala, gazdaság szétverése (ld. pl. energiaárak egekbe küldése - Orbán is kénytelen volt ezt árstoppal kezelni, ill. támogatással, a liberálisok felháborodására). Persze, a liberálisok ezekhez az "értékekhez" foggal-körömmel ragaszkodnak. Mi meg örülünk, hogy Hollywood mocska is azért felszínre jön (ld Epstein, és a többiek, és most legutóbb Diddy). Persze jobban örülnénk, ha erős kézzel mindez meg lett volna akadályozva...
Ki ne találjuk már, hogy a szankciók hatására szenved az EU ,az USA, Kína és a világ nagy részének gazdasága? Te most vagy játszod a hülyét, vagy közöd nincs a közgazdasághoz! A jelenlegi gazdasági helyzet a covid bezárás miatt lépült ipar hirtelen visszanyitásának a következménye! Hirtelen megszakadtak az ellátási láncok,minden leállt, majd az ujranyitás miatt megugró óriási keresletet nem tudták kielégiteni, ezért az egekbe szöktek az árak(kínai konténer ár 2-3000usdről 15-17000 USD lett!), és ez mindenhová begyűrűzött! A bajt csak tetézte, hogy ez az árrobbanás felszínre hozta a strukturális problémákat, amik a fejlett világot jellemzik( kinába kiszervezett termelés/gyártás, elöregedő társadalom stb.). Erre a háború már csak a pont volt az I-re. De érdekes módon kb 30 éve az EU végét és szenvedését vizionálják (a 2004-es bővitést is ezért akarták 10 országgal), közben még mindig az egész világ ide akár migrálni, mert a már nem létező,megfagyott,nem szexelő, migránshordáktól uralt német no go zonákban is jobb az élet mint egy bármely ázsia,afrikai vagy közelkeleti országban! Akkor hogy is van ez?
Te kis huncut pedofilsimogató. Epsteinezel, de közben a fideszes kontraszelektált elit és a sleppjük is elköveti ugyanazokat a bűnöket. Amiket leírtál (kosz, bűz, perverzitás, stb.), azokat pont fidesznek köszönhetjük Magyarországon. Valamiben mégiscsak sikerült utolérniük a nyugatot.
Hát igen, azt a fellengző ostobaságot, amivel a ballib oldal minisztere osztja az észt, és mondja el az embereknek a zöld megoldást (fázzatok, zuhanyozzatok hideg vízzel) - ha ezt valaki szóvá teszi, azt ti természetesen hazug propagandának nevezitek. Így teszitek hiteltelenné magatokat, járatjátok le, de ezt teszi folyamatosan a hazai ellenzék is. Mert nem hajlandó szembenézni a valósággal.
"Tudom, hogy ti Orbánnál ezt pálfordulásnak látjátok, hogy a hatalom érdekében fordított hátat a liberalizmusnak" . Orbánc nem 1998-ban fordított hátat a liberalizmusnak, hanem évekkel korábban (94-95). Ezt sem tudtad? 1998-ban kizárólag a hataloméhség mozgatta. Aztán kicsinálta azokat, akik a hatalomhoz segítették (kisgazdák, majd az mdf). . A többi f@szságra nem reagálok, mert f@szság.
Orbán 94-ben vitte végbe a fordulatot, amikoris az MDF nagy vereséget szenvedett és úgy gondolta ideje betölteni a megüresedett helyet a jobboldalon. A nép úgy látszik nagyot késett hozzá képest, mert 94-98 ill. 2002-2010 között még nem Orbán nyert.Utána is többségben voltak végig azok akik az ellenzékre szavaztak ill. nem szavaztak Orbánra. A több mint 8 millió választóból mindig csak max 3 millióan szavaztak rá. Az meg csak egy sor ostobaság, amiket a livberalizmushoz társítasz. Láttam, például szerinted a liberális-baloldali városvezetés alatt mindig rendezetlenség, mocsok, bűz volt, szerintem meg semmi különbség nem volt a Tarlós érához képest.
Nem ártana végig olvasnod az összes írásom ma és azt is megnézned hogy mire válaszoltam. Nem ártana ha lenne szövegértésed is. Nem Orbánt védtem hanem azt kifogásoltam hogy a kritikák fele hazugság volt amit adatokkal lehet cáfolni. Ez egy magyar belpolitikai vitanap volt, ennek nem erről kellett volna szólnia, ebben igazat adok Orbánnak. Amit MPről írtam ma az meg szintén igaz. Dobrev ről írtak szintén. Amit meg Orbán mondott Dobrevnek putyinnal kapcsolatban szintén igaz. Ez az EP még mindig nem veszi figyelembe hogy a szélsőjobb mennyire megerősödött Európában, az epben is többen felszólaltak Orbán védelmében.
Tudod az a baj, hogy sem a német,sem a francia,sem a spanyol szélsőjobbnak nincs épeszű gazdasági programja a saját maguk által hangoztatott problémákra. Mint ahogy a magyar kormánynak, amit nyugodtan nevezhetünk mára nyíltan szélsőjobb kormánynak, szintén nincsen semmiféle gazdasági megoldása az ország jelenlegi problémáira. Lehet migránsozni, csak a fő gond az, hogy ha orbán papa osztogatni akar, és 15-20%-os minimálbér emeléseket akar letolni a magyar vállalkozók torkán 3-6% GDP emelkedés mellett, akkor neki a következőkben 30-40 ezer (gazdasági) migránst kell behozni a ide évente! Hova fogsz rakni ennyi más kultúráju embert? 95%-ában férfiakat? Pont arról papol, amit neki kell csinálnia, ha meg akarja tartani majd a hatalmát, mert ilyen szarrá züllesztett oktatási rendszerrel, évente 30-40 ezerrel több nyugdíjba vonuló mellett csak gyárakat fognak tudni idehozni, nem komoly szaktudást igénylő ágazatokat!
Folyamatosan az a kritika hogy a magyar gazdaság azért szenved mert a Fidesz van hatalmon. Most meg elismerted hogy az EU, USA, Kína, világ nagy része szenved. Nem is tudtam hogy ott is Orbán van hatalmon vagy ezek szerint a gazdasági problémák globálisak és függetlenek a fidesztől. Az USA, Kína viszont máshogy kezeli a problémát mint EU. Ott öntik a pénzt a gazdaságba, növelik a költségvetési hiányt míg az EU mindenáron a hiányt akarja csökkenteni még azon áron is hogy így tovább lassul a gazdaság.
Pont ők voltak a legártatlanabbak a bagázsból, mert legalább nem kényszerítettek senkit. Na persze egy kis drog bejátszott (jut eszembe Deutsch Tompikát miért nem rakták még ki?), de a pedofilokat azokat mindenáron védeni kell, te is épp ezt teszed a tereléseddel.
„Úgy látom, hogy néhány aberrált, belvárosi, libsi gyereknek megártott a
túl sok szívás a hétvégén, és ezért aztán hallucinációik vannak a
HÉV-vel, meg úgy általában a világgal kapcsolatban.”Aki ugyanis a hazugságokban az élen jár; aki elveszítette a
főpolgármester választást, pedig minden segítséget megkapott ahhoz; aki
most, a Fidesz után Magyar Péter seggét nyalja, nem lehet tárgyaló fél.”
Lázár szerint a főváros lepusztult, koszos, a közlekedésre alkalmatlan, szétesett és élhetetlen. „Mert
azok, akik folyton Budapest értője, féltője és megmentőjeként szólalnak
meg, tönkretették azt. Budapestet az elmúlt években csak a kormány
fejlesztette, miközben a világpolgár urbanisták, ilyen-olyan -
szakértelemmel nem rendelkező szakértők, város makettek utcáin felnövő, a
Facebookot látványtervekkel kitapétázó ifjak semmit sem tettek
Budapestért.”
Nem, Orbánnal a fő probléma, hogy 15 éve mást mond mint amit csinál, és közben a fél országot a haverok kezébe játszotta át, aminek hatására a 2010-ben még bőven mögöttünk lévő hasonló helyzetű országok (lengyel, horvát,baltiak) már jócskán előttünk vannak, és az eddig messze csóró Románia és Bulgária szinte feltárkózott mellénk! Itt is lehetne 1000€ a minimálbér mint lengyelben vagy 1250 mint szlovéniában, de helyette 667€. A román minimálbér nagyobb már mint a magyar! Ez a fokmérő, leszarom mit csinál az EU,USA vagy Kína! Miért nem csinálták sokkal jobban? Közben meg csak az utolsó 5 évben megduplázták az államadósságot kb +30 ezer milliárddal! Felvettek 75 milliárd € hitelt! Felélték a jövőt! Ez érdemel tapsot? Szerinted az a jó irány, hogyha az USA ráöntött több ezer mrd dollár lóvét a piacra, azt nem tükrözi az elmúlt 2 év inflációját? Akkor mi is évente csináljunk 5000mrd hiányt továbbra is ahogy az elmúlt 5 évben csinálta Orbán? Miért akarod a gyerekeid életét eladósitani?
"Biztos hogy sikerült az átállás, leválás az orosz gázról, olajról? Lehet hogy vezetéken nem vesznek de tankerek, lng vétel a többszörösére növelték, ráadásul a szankciókat megkerülve megveszik az orosz energia hordozókat kazahsztántól, indiától stb. " . Az átállás gáz esetében gyakorlatilag megtörtént. Az említett 3 államon kívül más nem vesz orosz gázt hanem máshonnan szerzi be. az oosz LNG mértéke is kicsi ( a vezetékes gáznak kb a fele ) Lásd még itt: . https://www.bruegel.org/dataset/european-natural-gas-imports .
Sok mindenben egyetértek veled de az államadósság kérdésében nem. 2020, a covid óta minden ország, a fejlett EU és USA államadóssága óriásit nőtt. Az államadósságot a gdphez viszonyítva nézik és ebben az EU-ban a középmezőnyben vagyunk. Nem az államadósság nagysága és még annak gdphez viszonyított százalékos aránya sem azt mutatja mennyire fejlett egy gazdaság. Ha így lenne akkor az USA az egyik legfejletlenebb, az orosz meg a legfejlettebb lenne de pont fordítva van. Ami számít az az adósság után fizetett kamat és a nagy baj az hogy ebben állunk szarul. Abban igazad van hogy ezt a pénzt rosszul költötték el Orbánék hogy finoman fogalmazzak.
Elemzés nagyon nem volt benne. Pár soros írás ( eurostat adatot azért nem linkelte csak beírta bár lehet be kell jelentkezni hozzá nem tudom. . Mindenesetre én linkelem: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/sdg_10_10/default/table?lang=en . Ez alapján 2023-ban 1 szomszédos ország volt csak mögöttünk. Szlovákia ( 27400 ) és egy velünk egyező horvátország ( 28700 ). Ez PPP adjusted ( mert hogy mindig ezt kérik a jobbosok mert egy ideig ebben még jobbak voltunk ). . Ha mégis a Reál érdekelne akkor itt van az is. . https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/sdg_08_10/default/table . Itt is csak egy ország van mögöttünk a szomszédokból. Románia. mindenesetre szép próbálkozás volt Leyen asszony tényleg kicsit túlzott 8-ból 1 még mögöttünk van tény. a mondandó lényegén sokat nem változtatott.
Persze, hogy mindenhol nőtt az államadósság, mert utólag most már látszik, bár nem tudom miért nem jutott eszükbe az, hogy a covid utáni nyitás lehet hogy gyors felpattanást is okozhat, hiszen nem egy struktúrális probléma törtênt, hanem egy hirtelen sokk a leállással, de az újraindításhoz nem feltétlenül kellett volna ennyi plusz nyomtatott pénz. A fő probléma az volt, hogy kinábol nem jött az alapanyag, mert egész városokat zártak le,sokkal az EU és USA nyitás után is még. Rábaszták a rengeteg nyomtatott pénzt a világban a gazdaságokra, de nem volt áru a polcokon, viszont az emberek zsebe tele volt ingyen vagy 0% kamat körüli olcsó pénzzel. Orbánek ott hibáztak, hogy nem úgy gondolkodtak akkor sem, hogy mikor szaladt a szekér, és ott volt az a sok plusz forrás, miért kellett lemenni -6% hiányra? Teljes GDP fétisben voltak, azt "hitték", hogy lemaradnak a globális GDP versenyben a nagy tulköltekezésekben, ahelyett, hogy tartalékot képeztek volna. Helyette itt a krach, és itt állunk letolt gagyával, és látszik hogy képtelenek megoldani a problémát, mert ahhoz gazdasági szerkezete kellene váltani, és egy sor rohadt népszerűtlen intézkedést meghozni, vagy a haveroknak odasíbolt 1000 milliárdokat vissza kéne venni,amit egy 37% körüli ellenzéki párttal a nyakukon 1.5 évvel a választások előtt egy politikai halállal érne fel.
Azon most nem vitatkozok, hogy a fele hazugság volt-e, amiket Orbánról mondtak, de itt a lényeg most is az, hogy nem azzal foglalkoztál, hogy amiket igaznak véltél, azok milyen súlyosak, hanem minden mással. Fidesz hívő vagy, csak tagado. Orbán szavai kicsit kicsavarva rád: "Ne azt figyeljétek, amit állítok magamról, hanem amit teszek!"-ez vonatkozik rád.
Itt arról beszéltünk, hogy a szankciók, hogy hatottak az EU-ra, az EU-ra pedig csak az energiahordozók orosz importjának megszűnése/csökkenése okozhatott bajt.
Ez a "fekete-fehér"-ezés is egy terelés. Nyilván azért tagadod a Fidesz hívőséged, mert ha elhiszik egyesek, hogy nem az vagy, akkor nagyobb hitelt adnak a szavadnak, amikor az ellenzéket ekézed vagy véded/relativizálod a Fidesz dolgait.
Nem az a lényeg, hogy személy szerint a te szavadra adnak-e, hanem az, hogy erősíted-e a Fidesz támogatottságát. De persze, tudod te ezt, csak játszod az értetlent. Vagy a hülyét, ha nem akarok finom lenni.
Mindegy a Fidesz hívőknek vagy óellenzék hívőknek, Megafon felől vagy Nyugati Fény felől, csak MP-nek szembeszél legyen az. Ezek nem afféle "fényes szelek", hanem afféle alfelől fújók.
Kétlem hogy erősítem a Fidesz támogatottságát. 2022ben a Fideszes ismerőseim le dksoztak, a dksok meg le Fideszeseztek. Eddig értelmes vitát folytattam mindenkivel de látom te már személyeskedsz, nem fogadod el hogy a tieden kívül lehet más vélemény is.
Ez is csak terelés. Nem az a gondo, hogy más véleményed van dolgokról, hanem az, ha hamisak az érveid ill. az, ha nem olyannak akarod beállítani magad, amilyen vagy (Fidesz hívő).
Nem a cikk alatt hanem a facebook postban ahoca linkelt de igen. Viszont tovabbra sem elemzes volt meghat Demko inkabb biztonsagpolitikai szakertonek adja mostansag el magat nem kozgazdasznak de mindegy is. A lenyeg ugyanaz mint Sehmetnel amikor felhoztak neki hogy EU rekorder inflacio van akkor mindig sikerult egy olyat talalnia amiben csak 3. Ak vagy 2. Ak voltunk hatulrol epp es ezzel cafolva erezte az egesz kritikat :). . Leyen kijelenteseben sem az a lenyeg hogy epp meg horvatorszag vagy szlovakia valamelyik fele mutatoban meg epp mogottunk van. A lemaradasunk a regiohoz kepest meg 2014 utan is latvanyos. Pedig ha valamire a GDP novekedesre tenyleg feltett mindent a kormany es immar 5 eve zsinorban 5000 milliardos eves hiannyal futunk.
Szerinted egy Fidesz hívő megfogalmaz olyan kritikát a gazdaságról, egészségügyről, oktatásról mint én? Egy Fidesz hívő részt vesz a tanártüntetésen, a pedofil ügy miatti tüntetésen? Elmegy a határra segíteni az ukrajnából jövőknek, gyűjtést szervez a menekülteknek? Ha már mindenáron be akarsz skatulyázni akkor írdd azt hogy szerinted Fidesz szavazó vagyok de hívő nem.
Orbán és siserehada azt mondja, hogy Magyarországot támadja az ellenzék Brüsszelben, neki okoznak kárt, amikor a jogállamisági, korrupció problémáinak felvetésével megakadályopzza, hogy megkapjuk a "nekünk járó pénzt". . Nézzük, mit is mondott Orbán erről 2006-ban: https://24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/ . "Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól."
Ha itt behazudod, hogy te ugyanannyira kritizálod a Fideszt, mint a Fidesszel szembenállókat, mert behazudod, akkor a kinti életedről beszámolódat miért hinnénk el.? Persze, néha elejtesz Fidesz kritikát is, mutatóba, azért hogy ne annyira lógjon ki a lóláb.
"Sok mindenben egyetértek veled de az államadósság kérdésében nem. 2020, a covid óta minden ország, a fejlett EU és USA államadóssága óriásit nőtt." . Ugyanaz mint az inflqcional. Nalunk 20% volt amikor a masodik legrosszabbnak 12%. Akkor is azzal erveltek hogy mindenhol magas. Ja naluk az volt a magas ahoca mi akartuk letornazni. . Az EU ban 2023 ban pl a magyar volt a 2. Legnagyobb hiany ( 6.7% EU atlag 3.5% ). Egyreszrol ugy ervelsz hogy engedni kene a hianyt hogy GDP novekedes legyen. Ehhez kepest itthon ez volt es nem tudtunk jobb GDP adatot elerni. Es igen errol beszeltunk amikor a Fidesz a kurva jo evek alatt is 2-3% hianyt csinalt mikozben EU fele pozitiv koltsegvetest. Mondtuk ha vege lesz a jo eveknek es jon egy valsag vagy visszaeses masoknak lesz teruk elenkiteni a gazdasagaot a Fidesznek meg nem. . Es ez is lett. Ugy vagyunk 5. Eve 6% koruli hianyon hogy gyakorlatilag semmi extra stimulust nem kapott a gazdasag mert nem volt mibol. Az emelkedett kamatok adjak a hianyunk javat. A maradekot meg a Tiborczok es masok kitomese ( lasd meg repter, 600 milliard ingatlan vasarlas, balazsy cegenek 30 milliard stb...). Ezert is lesz nulla kozeli az idei GDP novekedes es kozelebe se a jovo evi az Orban altal almodott 6% hoz.
Ezért mondtam 2006ban hogy ez hazaárulás. És ezért szidtam azóta is a mindenkori ellenzéket. Nekik nem az a dolguk hogy akadályozzák a pénzek haza áramlását hanem az hogy itthon ellenőrizzék azok elköltését és ha kell itthon buktassák meg a kormányt. Ebbe is buktak bele, ez is volt az ellenzék bukásának egyik oka mert sokan ellenük fordultak látva mit művelnek az epben.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!