Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 13:25
Előzmény: #145988  realmadrid
Szerencsére nincs sok közgazdász, így nem értik, hogy a Matolcsy doktor áltak 2,5%-os kamattal elszórt vállalati kötvények tényleges költségét ki fizeti meg. Még több ilyet!
Bandita 2024. 10. 07. 13:27
Előzmény: #145998  Peterbond
Mitől szakember?
Ha nem tévedek, sajtó díjat kapott, valamire... a mandineres időszakából. 
geza77
geza77 2024. 10. 07. 13:28
Előzmény: #146002  Bandita
tóth gabi és nagyferó is kaptak díjat! ők is jó szakemberek?
Peterbond 2024. 10. 07. 13:30
Előzmény: #145990  realmadrid
"Akkor most minden közgazdász a világon  aki az USA vagy Kína gazdaságpolitikájával ért egyet az  Fideszes?"
.
Nem de aki a lenti linkelt baromsagot elfogadja es nem veszi eszre mar a sok propagandisztikus megfogalmazasbol hogy mit olvas akkor igen.
.
Ahogy a lenti szovegemnel is. Nem mindenki lesz vallasi fanatikus aki ramutat a gyerekvallalas csokkenesere es aki ezt novelne. De aki erre azt irja hogy terjunk vissza a Bibliai idokbe es a torvenyeinket csereljuk a Bibliara, azt igen.
.
Nem a kiindulo megallapitas a helytelen ( azaz hogy az EU szenved gazdasagilag most ) hanem majdnem az osszes tobbi utana. Es hidd el ezt az elemzest kiadnad azoknak akikre hivatkozol hogy ok is igy latjak vagy hangosan felnevetnenek olvasva a cikket vagy sertodve hatarolodnanak el tole.
Peterbond 2024. 10. 07. 13:32
Előzmény: #145992  realmadrid
Az usanak ez is egy nagy problemaja. Es mar bocs de nehogymar most a gyurcsanyi idoket sirjuk vissza amikor azt hittek magas hiany nem gond majd kinojjuk. Lathatoan ezt csinalja Orban is 5 eve ( 5000 milliard feletti hiany ) es cserebe se novekedes se semmi csak inflacio volt.
geza77
geza77 2024. 10. 07. 13:32
Előzmény: #146002  Bandita

Látod náluk akkor jó valaki, ha díjat kap! Akkor nagyon jó lehet a szakmában, ha a vezírtől kapja!  Lassan jön majd kollégája, ha elfárasztjuk ezt a nicket ;)  itt nehezebb a dolguk, mint a fideszes csoportban. Nem is értem minek kell itt erőltetni a balgaságot?
 PL:  ez is díj?  "2016-ban Orbán Viktor előterjesztésére kapott állami kitüntetést a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatója "
 https://telex.hu/belfold/2024/02/27/vasarhelyi-janos-bicskei-gyerekotthon-igazgato-allami-kituntetes-2016-orban-viktor-ader-janos
krida
krida 2024. 10. 07. 13:34
Előzmény: #145997  penztaros_lorinc
Ezt én se értem. Kína az USA egyik legnagyobb kereskedelmi partnere. Minek kell Orbánnak is arrafele ácsingóznia? Mér nem jó kicsinek maradnunk? Aki volt Kínában az tudja, hogy Kína szédületes növekedésében bizony leelőzött sokmindenkit (vasútban az USA-t is). Mér kéne vele gazdasági kapcsolatra lépni?! Szerintem mondjon le Orbán!
Peterbond 2024. 10. 07. 13:34
Előzmény: #145988  realmadrid
Megkerdezhetem neked mid van?
geza77
geza77 2024. 10. 07. 13:43
Előzmény: #145984  realmadrid
"A forint gyengülésének valódi okai!
Fideszes körökből gyakran magyarázzák a Ft gyengülését az ukrán és közel-keleti háborúval, mintha nem is lennének belső okok! Ha ez igaz lenne, felmerül a kérdés! A szomszédos országokban hogy-hogy nem hatnak a háborúk, mivel a forint gyengülése élen jár a régióban? A legyel zloty meg éppen hogy erősödött /Jönnek az uniós támogatások, korrupció elleni hatékony fellépés, felesleges pénzszórás megszüntetése, gazdaságfejlesztő intézkedések, stb./!
A valódi okok a hibás kül- és belpolitikában valamint az elhibázott gazdaságpolitikában keresendők!
-Az állandó konfliktus számos országgal és az Európai Unióval kedvét szegi a befektetőknek, mivel a tőke szereti a nyugodt légkört
-A befektetők bizalmának nagymértékű csökkenése, ami az elmúlt évek gazdasági mutatói miatt alakult ki
-A piac egyre inkább az EU források további megvonásával számol, mintsem a támogatások folyósításával
-Lassúnak tartják a gazdasági növekedést, a vizionált 4-6%-os bővülést meg minden alap nélküli túlzott optimizmusnak
-A jelenlegi gazdasági tényadatok is egyértelműen a forint további gyengülése felé hatnak:
-államadósság folyamatos növekedése a hitelfelvételek által
-ipari termelés csökkenése, beruházások mélyrepülése
-fogyasztásban utolsók között vagyunk az EU-ban
-állandósult a költségvetés fejreállása és állandó módosítása
Szóval kedves fideszes testvéreim, itt nyer értelmet boldogult apám mondása: -Megmagyarázni én is meg tudom, csak nem értem! " 
dexter 2024. 10. 07. 13:46

Jövőre a kormány megint pofára fog esni az álmodozásaival.
Ebből nem hogy 6 %-os gazdasági növekedés nem lesz, de örülhetnek, ha megint kihozzák 0-ba.

Rekord alacsony szintre esett a VOSZ Barométer több mutatója
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241007/rekord-alacsony-szintre-esett-a-vosz-barometer-tobb-mutatoja-714823
geza77
geza77 2024. 10. 07. 13:47
Előzmény: #146008  Peterbond
Ilyesmi végzettségre gondolsz?   Ami nem lippsi végzettség, hanem kERESZtény jobboldali konzerv atív ómAGYAR népNEMZETTHY? 
Bese Gergő reverendában végezte el a Megafon influenszerképzését
  https://telex.hu/belfold/2024/09/19/bese-gergo-plebanos-katolikus-megafon-reverenda-influenszerkepzo
signal2
signal2 2024. 10. 07. 13:49
Előzmény: #146007  krida
Nem ördögtöl való gondolat, hogy legyünk mi a kelet kapuja az EU-ban. De egyelöre ezt kretén módjára csináljuk: saját pézböl építünk infrastruktúrát kínának, brutális támogatásokat adunk kínai cégeknek, összeveszünk az EU-val. Azaz letoltjuk a gatyeszt, hátat fordítunk, és négykézláb ereszkedünk anélkül, hogy ezért bármi láthatót kapánk, mint ország. 
Közben meg minden más területröl forrásokat vonunk el, így a gazdaság belsö ereje veszik semmivé. Nincs innovációs-, verseny-  és ellenállóképesség. ès egyre nagyobb a lemaradásunk. 
dexter 2024. 10. 07. 14:02
A Bajszos szar szerencsére nem érti.
Reméljük a többi fideszes is ilyen vakon van.

"- Szerinte Magyar népszerűségét azért nem kezdik ki a róla szóló „lelepleződések”, mert a „celebstílus átszivárgott a politikába, ami a demokrácia jövőjére nézve fenyegető igazán”.
 - A nemzetközi politikai és gazdasági kihívásokhoz mérve az Orbán Balázs '56-os kijelentése körüli „hisztériakeltés csak vihar egy pohár vízben”.
 - Szerinte nem túl érdekfeszítő az sem, hogy mi folyik a Tisza Pártban, vagy mit beszél az ellenzék, mert „már alig van támogatottsága”."

Nem mintha a fidesz fordítva nem ezt csinálná. Azzal a Bajszos szarnak nincs gondja:
"Szerinte a jelenlegi amerikai vezetés „arcátlanul avatkozik be a magyar belügyekbe és fenyeget meg minket, amire korábban nem is mertünk gondolni, hogy egy szövetségessel ezt megteszik”."

Kövér László szerint sem a Fidesz, sem az ország nincs válságban, pánikra semmi ok
https://telex.hu/belfold/2024/10/07/kover-laszlo-orszaggyules-elnoke-interju-fidesz-magyar-peter-tisza-part
sztanil 2024. 10. 07. 14:07
Előzmény: #146013  dexter
Ha ennyire mondják, hogy nincs baj, akkor az azt jelenti, hogy nagy a baj.
badsector1
badsector1 2024. 10. 07. 14:09
Előzmény: #146014  sztanil
Nyugtatni próbálják a talpasokat,  nincs itt bay, nem kell még böribe menni.
krida
krida 2024. 10. 07. 14:09
Előzmény: #146012  signal2
Igen. Sajnos Orbán ebben is nagyon rosszul járt el, érdemes lett volna jóban lenni az EU-val, és rászabadítani a mi országunkra is a migránsokat, ésatöbbit amit kérnek. Miért csak az EU többi része szenvedjen az iszlamistáktól?!  Ez nem igazságos. Mondjon le Orbán szerintem!
sztanil 2024. 10. 07. 14:11
Agydaganat?
Peterbond 2024. 10. 07. 14:15
Előzmény: #146017  sztanil
Kerhetem ne sertegessuk. En egy egyszeru kerdest tettem fel es nem volt vele celom se provokalni se sertegetni. Tenyleg csak kivancsi vagyok ra milyen teruleten vegzett.
rockmaster 2024. 10. 07. 14:26
Előzmény: #146010  dexter
Munkák kellenének, megrendelések, de ez a mostani pancser kormány mindent leállított, befagyasztotta a gazdaságot, ez látszik.
Mire fejlesszenek a cégek, ha nincs megrendelés, ad-hock, éjjeli jogalkotás van, bármikor elvehetik, tönkre tehetnek egy egész szektort?
rockmaster 2024. 10. 07. 14:29
Előzmény: #146016  krida
Ne beszélj butaságokat, 1200 menekültet kellett volna ELBÍRÁLNI, NEM BEFOGADNI!
Sajnos ez a mostani pancser kormány még erre se képes, miközben 10 ezer számra hozza be a hottentotta bevándorlót kukutyinból + szabadon engedi a több ezer embercsempészt, felpörgetve az illegális migránsok országunkra szabadítását!
realmadrid 2024. 10. 07. 14:33

Minőségbiztosítási mérnök vagyok, anyagvizsgáló és tartályvizsgáló.
Miután Te közgazdász vagy , Te tudod a legjobban hogy a közgazdaságtanban hány féle irányzat van, mennyire különbözően ítélnek meg helyzeteket és hányféle megoldást kínálnak egy egy problémára.
Azért mert egy közgazdász írt egy vélemény cikket még szerintem nem kell rögtön lepropagandistázni.
Az a baj hogy már ott tartunk hogy szakmánként is úgy ítélik meg az embereket hogy ki fideszes ki nem.
Ha egy színész fideszes akkor rossz színész, ha MP-t támogatja akkor jó színész , ha momentumos akkor fideszes tehát hülye. Orvos, tanár szintén.
Én fideszes vagyok mert idéztem egy cikket és vitát generáltam de sehol nem írtam hogy egyetértek a cikkel.
rockmaster 2024. 10. 07. 14:37
Amúgy tényleg le kellene mondani, ennyire gyenge min. elnöke még nem volt ennek az országnak.
Minősítésre:
EUR/HUF: 402
Bóvli!
realmadrid 2024. 10. 07. 14:39
Előzmény: #146012  signal2

Az a baj hogy amíg előnyünk volt az euból addig jó volt az eu, most hogy hátrányunk van már nem jó.
Mint a brittek, csak nekik volt bátorságuk kilépni, meg is lett az eredménye.
Úgy látom Orbánék azért nem akarnak kilépni az euból mert annyi eszük nekik is van hogy pl. Kínának addig vagyunk hasznosak amíg eu tagország vagyunk.
Az más kérdés hogy az eu nyugati fele fel van háborodva hogy mi üzletelünk Kínával , ugyanakkor ők és az USA sokkal nagyobb léptékben üzletel Kínával.
bagolyles 2024. 10. 07. 14:39
Tessék már közölni azt is ,hogy milyen   tudat módosítót tettszett szedni ?
Hogy a migránsok az Országunkra  szabaduljanak , hogy a kukoricásból + az erdőből 
előkerülők ,itt mászkáljanak  az  országban,, falvakban, városokban!
2015-pont elégvolt a Magyar embereknek.
Ezek után is igy nyilvánulna meg???
Az ,hogy ORBÁN  mondjon le  , hát rohanni fog a Köztársasági elnökhöz az ön javaslatára 
az esély szinte=0 
Orbán MINISZTERELNÖK ÚR  ,még  a 2036 -os olimpiát ,reményeink szerint  megnyitja
Magyarországon!
Tisztelettel.
Ivanhoe 2024. 10. 07. 14:54
Előzmény: #146024  bagolyles
Orbáni tudatmódosítót, olyat szed, amit Ön. Ez a mellékhatása.
signal2
signal2 2024. 10. 07. 15:01
Előzmény: #146023  realmadrid
Továbbra is elönyünk van az EU-ból. nem is kicsi. A kilépés azonnali és súlyos rencessziót hozna.
signal2
signal2 2024. 10. 07. 15:04
Előzmény: #146024  bagolyles
2015-ben is Orbán engedte, hogy 4-500 ezer migráns letartolja az országot, és az elmúlt 3 évben is ö hozza be a gazdasági migránsokat a távolkelektröl. 
Ha 2015 elég volt, akkor Orbánból kellett volna, hogy elég legyen. Azóta egyébként megközelítöleg sem volt hasonló hullám. 
Az itt garázdálkodó illegális migránsokat egyébként azok az embercsempészek csempészik az országba, akiket az Orbán-kormány engedett szabadon.
Na, erre varrjon gombot!
Istvan78 2024. 10. 07. 15:11
"Az a baj hogy amíg előnyünk volt az euból addig jó volt az eu, most hogy hátrányunk van már nem jó."
"Úgy látom Orbánék azért nem akarnak kilépni az euból mert annyi eszük nekik is van hogy pl. Kínának addig vagyunk hasznosak amíg eu tagország vagyunk."
Most akkor melyik is igaz? Egyébként nemcsak a Kína kapcsolat miatt előnyös nekünk, hanem a pénz miatt is (márha megkapnánk). BTW: azért is előnyös az országnak az EU, mert reméljük, sikerül kikényszeríteni, hogy kevesebbet lopjanak. A szabad munkavállalás, utazás, tőkeáramlás, vámmentes piac, ezek is előnyök.
"Mint a brittek, csak nekik volt bátorságuk kilépni, meg is lett az eredménye." Meglett az "eredménye", igen, már vissza is lépnének, több a hátrány nekik, mint az előny.
"Az más kérdés hogy az eu nyugati fele fel van háborodva hogy mi üzletelünk Kínával , ugyanakkor ők és az USA sokkal nagyobb léptékben üzletel Kínával."
Nem tudok róla, hogy a Nyugat fel volna háborodva a Kínával való üzletelés miatt, a politikai és biztonságpolitikai vonatkozások miatt vannak aggodalmak. Ez is csak a Fideszre hangolt fantáziád terméke, szándékos hazugság.
ronaldinyo 2024. 10. 07. 15:11
Előzmény: #146027  signal2
9 millioan élnek az országban plusz a betolakodok-vagy migránsok stb-az kb 1 millio.
ronaldinyo 2024. 10. 07. 15:12
Nyomulnak földünkre sivatag elöl, tenger elöl. Tódulnak napkelet felöl. A trónfosztott vörös cár gazdátlanná vált ebei zsibvásáron herdálják el a föld színét, mélyét, a levegőeget, vizeket. Ki koncon van, ki koncra tör. Egymást ugatják bohóc szerepben
ronaldinyo 2024. 10. 07. 15:14
Előzmény: #146029  ronaldinyo
Forgácsolódik a nemzet. Sem az Országló, sem a Pártütő nem érti föladatát.
ronaldinyo 2024. 10. 07. 15:15
Előzmény: #146031  ronaldinyo
Ifjak sereglenek a Kiskanászt szavak erejével trónfosztani. Őt bugrisok védelmezik a Kányával szövetségben. Ez vérontáshoz vezethet.
Istvan78 2024. 10. 07. 15:17
Ez a migránskérdés egy propaganda termék a Fidesztől. Egy itteni fideszes se lenne képes elmondani, mit akar az EU tőlünk az elmúlt 8 évben és miben, hogy akadályoz bennünket a "migránskérdés". Orbán az elmúlt években rendre elmondta, hogy azért nem kapjuk meg a "nekünk járó pénzeket", mert más a véleményünk ebben a kérdésben, mint az EU-nak. Egyszer nem fejtette ki a kormány, hogy pontosan mit akar az EU, mit nem teljesítünk és miért nem. Az EU, a tagországok nem igazán akarnak mást és nem is tesznek nagyon mást, mint mi, cáfoljatok, ha nme így van. Mi még annyit teszünk a dologban másokhoz képest, hogy szabadon engedjük a csempészeket.
bagolyles 2024. 10. 07. 15:17
Előzmény: #146026  signal2
Rendben van ,hogy előnyünk van abból ,hogy az  EU-ban vagyunk-de nem mindenáron!
Felteszem a kérdést: Nem akar itt senki kilépni az  EU-ból kedves kollega.
1.Afrika-Ázsia  népei -lakossága  elkezd  EU-ba áramlani, több 100 000 ezren talán  ,több millióan   eltartásukról tudnánk gondoskodni??:( legtöbbjük még  gyári munkára sem alkalmas)
A Magyar költségvetés biztos ,hogy nem bírná el.
signal2
signal2 2024. 10. 07. 15:20
Előzmény: #146034  bagolyles
Persze, hogy nem mindenáron, de nagyon messze vagyunk a mindenárontól. jelenleg rendkívül elönyös a tagság. 
Miért áramlana jobban Afrika és Ázsia lakossága, mint eddig? 
Nem értem ezeket a szélsöséges feltételezéseket.
Peterbond 2024. 10. 07. 15:22
Előzmény: #146021  realmadrid
"Miután Te közgazdász vagy , Te tudod a legjobban hogy a közgazdaságtanban hány féle irányzat van, mennyire különbözően ítélnek meg helyzeteket és hányféle megoldást kínálnak egy egy problémára.
Azért mert egy közgazdász írt egy vélemény cikket még szerintem nem kell rögtön lepropagandistázni."
.
Nezd. Ha te irod nekem hogy valaki baromsagokat allit egy cikkben minosegbiztositasi temaban, amihez en nem ertek. Akkor en nem kezdek el magyarazni arrol hogy te is tudod hany fajta minosegbiztositasi szabvany van es attol meg nem szabad lehulyezni valakit mert maskepp latja a dolgokat.
.
Amugy meg bocs de egy szakmai cikkben hogy lehet az hogy tobb a propaganda altal direkt eroltetett szavak mint a szakmaiak? Tobb a migrans, patriota, bekeparti szavak benne egyesevel mint barmely kozgazdasagtani szo.
.
Az a baj hogy TE vagy aki ugy itel meg dolgokat hogy milyen aki mondja. Ez lathatoan egy propagandanak szant szoveg volt. Erre te veded ezerrel mert Fideszes propaganda. Tetszik vagy sem ez az igazsag. Lehetne ervelni holnapig az EU gazdasagpolitikaja ellen. Pro es kontra hogy hogyan kene fellepni a kinai allam altal agyontamogatott es igy az EU piacon versenyelonyben levo elektromos autok ellen. Hogy mi okozza az EU gazdasag gyengelkedeset es mi a kiut belole.
.
De ez a cikk nem ezt tette. En hoztam ra eleg peldat miert. Maskepp nem tudom elmagyarazni.
Lowrider 2024. 10. 07. 15:25
Az EU pénzek évi kb. 3% -kal növelik Mo. GDP -jét. Ha visszanézed az adatokat, azt olvashatod ki belőle, hogy EU nélkül Mo. legjobb esetben is csak stagnál (2015 óta 1-2% között volt a GDP növekedés EU -s pénzek nélkül). Na ezért nem akar kilépni még ez a kurmány sem.
Istvan78 2024. 10. 07. 15:28
Előzmény: #146034  bagolyles
Én nem vagyok a bevándorlás feltétel nélküli támogatója, de ha már számokkal jöttél elő: ha a 100 ezer bevándorlót népességarányosan osztanák szét az EU-ban, ránk jutna 2-3000 bevándorló. Ugye, nem tűnik tragikusnak, figyelembevéve, hogy egy részük biztosan munkába állna, másrészt most is hozzuk be távol-keletről a munkásokat, harmadrész t most is van több tízerer vagy több munára alkalmatlan vagy munkát vállalni nem akaró honfitársunk.
Peterbond 2024. 10. 07. 15:29
Előzmény: #146021  realmadrid
"Miután Te közgazdász vagy , Te tudod a legjobban hogy a közgazdaságtanban hány féle irányzat van, mennyire különbözően ítélnek meg helyzeteket és hányféle megoldást kínálnak egy egy problémára."
.
Na de utoljara meg egy pelda. Amikor dr Godeny ur a vakcinak ellen lepett fel vagy amikor a laposfoldhivo emberek mondjak a maguket es 100 bol 99 orvos, tudos mondta hogy baromsag akkor szerinted azert tettek mert ok voltak politikailag elfogultak es csak a mas velemenyen levoket akartak elhalgattatni vagy a Godeny az aki inkabb politikai propagandat tolt?
.
Amikor Orban a Kossuthban magyarazta hogy nem erti ha korlatozza egy termek arat az hogy vezethet aremelkedeshez akkor nem azert mondom ra hogy hulyeseg es Propaganda mert Orban mondta. Akkor is hulyeseg volt amikor a komcsik csinaltak, amikor venezuellaba csinaltak vagy Argentinaba vezettek be.
Peterbond 2024. 10. 07. 15:32
"Az a baj hogy amíg előnyünk volt az euból addig jó volt az eu, most hogy hátrányunk van már nem jó.
Mint a brittek, csak nekik volt bátorságuk kilépni, meg is lett az eredménye."
.
O mostmar ertem az egeszet. Hagyjuk is a kommunikaciot. Ha ezt nem latod at kozgazdasagilag akkor inkabb beszeljunk minosegbiztositasrol. Lathatoan most mondom en tobbet ertek hozza mint te a kozgazdasagtanhoz.
.
A brexit eredmenyerol megkerdezjetsz barmely brit kozgazdaszt. Tobbseguk a szavazas elott megmondta hogy szivas lesz. Most mar az atlag brotek tobbsege is belatta.
geza77
geza77 2024. 10. 07. 15:41
Előzmény: #146038  Istvan78
lehet azok a migráncsok többet tennének az országért, ha semmit sem csinálnak, mint a megaFO$os trollok
Peterbond 2024. 10. 07. 15:41
Előzmény: #146040  Peterbond
https://cepr.org/voxeu/columns/impact-brexit-uk-economy-reviewing-evidence#:~:text=Two%2Dthirds%20of%20the%20British,as%20the%20overall%20macroeconomic%20impacts.
.
"Two-thirds of the British public think Brexit has damaged the economy, while even among Leave voters only one in five think the impact has been positive. This column looks at the evidence across three key dimensions – trade, migration and investment – as well as the overall macroeconomic impacts. The impact on trade overall appears to have been broadly consistent with predictions so far, that on immigration much less negative (and perhaps even positive) and on investment somewhat worse. Perhaps the best estimate of the negative impact on Brexit on UK GDP to date is 2–3% of GDP"
badsector1
badsector1 2024. 10. 07. 15:46
Milyen hàtrányunk van az eutagságból?
A brittek is vesztettek a kilêpésen, de egy nèpszavazáson mindenkinek van olyan kérdésről nêpszavazni érzelmi alapon, amihez szakmai alapon nem ért.
bagolyles 2024. 10. 07. 15:47
Előzmény: #146038  Istvan78
Én  nem a számokkal jövök ,de már  Nyugat  Európában is ,több országban elege van a migránsokból. Küldenék haza felé vőket ,csak nem nagyon tudják ,hogy  a dolog humánus legyenek, . 
Kedves kollega  mért nem értitek meg baloldalon ,hogy a  külföldi munkavállaló rendezett körülmények között jön  Országunkba-a migráns , pedig a kukoricásból+az erdőből  jön be az országba   papir+iratok nélkül! 
Beszélhetünk itt bármiről ,.  a migráns kérdés már  2015-ben eldőlt.
krida
krida 2024. 10. 07. 15:49
Előzmény: #146041  geza77
Pontosan. Egyetértünk. Egyszerűen nem érteni, miért nem engedi be Orbán az illegális migránsokat. Az, hogy olykor kiabálnak, gyújtogatnak, erőszakolnak, leszúrnak másokat, az azért van mert maguk is sok traumát hordoznak a gonosz fehér emberektől. Be kéne őket engedni, és hagyni kéne, hadd éljék ki itt magukat kultúrálusan. Szerintem Orbán mondjon le! Gyurcsány vagy akár Magyar Péter biztosan jobb szívű, és beengedné őket. Ráadásul Péter szőke haju is.
Peterbond 2024. 10. 07. 15:51
Előzmény: #146037  Lowrider
Mindenki a kozvetlen EU penzekkel peldalozik pedig az meg igazabol a kissebbik resze a haszonnak amit elvezunk. Lasd meg pont anglia peldajat is akik netto befizetokent is jol jartak az EU val. Mi magyarok egyeni szinten is nagyot nyertunk az EU tagsaggal, de nemzetgazdasagi szinten is hatalmas elony a tagsag meg akkor is ha SEMMI EU penz nem erkezne.
Istvan78 2024. 10. 07. 15:53
Előzmény: #146044  bagolyles
Számokkal jöttél, csak emlékeztetlek. Én egyébként csak magyar dimenzióban beszéltem a dologról, Nyugaton már byonyolultabb a helyzet.
Én értem, hogy a rendezett körülmények között érkező munkavállaló más, mint az illegális migráns, de az illegális migránsból is lehet rendezett munkavállaló. Fontos, hogy ne legyen túl sok más, ellenséges kultúrájú, vallású közöttük,
Istvan78 2024. 10. 07. 15:54
Előzmény: #146045  krida
Ne aggódj, MP nem nyilvánult még meg migráns és woke kérdésben, szerintem nagyjából úgy gondolkodik ezekben, mint a Fidesz.
realmadrid 2024. 10. 07. 15:54
Előzmény: #146040  Peterbond
Félreértettél. A meg is lett az eredménye irónia akart lenni. Arra értettem hogy kiléptek de már bánják. Egyértelműen negatív gazdasági hatása lett. A hátrányunk van meg nem az én véleményem, Orbán ra értettem hogy szerinte. Szándékosan érted félre amit írok hogy kioktass vagy ennyire nem figyelsz vagy mivel elkönyvelted hogy én fideszes vagyok ezért eleve azt gondolod hogy csak ezt gondolhattam. 
Peterbond 2024. 10. 07. 15:58
"Az a baj hogy amíg előnyünk volt az euból addig jó volt az eu, most hogy hátrányunk van már nem jó.
Mint a brittek, csak nekik volt bátorságuk kilépni, meg is lett az eredménye."
.
Bocs de ebbol egyaltalan nem jott le hogy ez nem a sajat hanem Orban szovege es hogy ironia lett volna. Nem szandekosan akarom felreerteni amit mondasz hanem mert ennyire felreertheto. Eddig gyakorlatilag egy olyan cikk mellett kardoskodtal amibol ez egyenesen kovetkezik.
bagolyles 2024. 10. 07. 15:59
Tessék megmondani ,miért van kerítés +határvadászok ?Orbán-úr  cselekedett.
Erre válaszoljon ,ha van egy kis ideje.
Az ,hogy gazdasági migránsok  jönnek az országba rendezett körülmények között, 
én nem találok semmi kivetni valót -(legalább  nem a kukoricásból)
krida
krida 2024. 10. 07. 16:03
Előzmény: #146048  Istvan78
Fideszes vagy, hogy ennyire pártolod a fidesz politikáját?
Peterbond 2024. 10. 07. 16:06
Nem mellesleg egy ilyen cimmel 
.
"Jóléti szintlépés jöhet, ha ki tudunk szakadni az uniós gazdaság halálos öleléséből"
.
Siman elmenne egy Brexit kampanyszoveg elejere is. 
realmadrid 2024. 10. 07. 16:09
Előzmény: #146050  Peterbond
Nem a cikk mellett kardoskodtam, azt sem írtam hogy egyetértek a cikkel. Az háborított fel hogy totoro egy vélemény cikk miatt azt írta amit írt. Az állandó mísősítgetéssel van bajom. 
realmadrid 2024. 10. 07. 16:12
Előzmény: #146053  Peterbond
Azért mert a közgazdász nem ért egyet az EU bizonyos gazdaság politikai lépésével még nem biztos hogy ki akar lépni az euból. 
badsector1
badsector1 2024. 10. 07. 16:15
Előzmény: #146051  bagolyles
Nekem tetszik, hogy ekkora nagy liberális vagy, remèlem idővel az összes szomszédod mongol, indiai, kínai, fülöpszigeteki szervezetten érkezett gazdasági migráns lesz.
Lowrider 2024. 10. 07. 16:15

Határvadászok és kerítés valóban azért van, mert a kormány úgy határozott, hogy legyenek. Ennek ellenére, állítólag több ezer illegális bevándorló jelent meg a magyar-szlovák határon a szlovák választások előtt. Hogy is történhetett ez pontosan?
badsector1
badsector1 2024. 10. 07. 16:17
Előzmény: #146055  realmadrid
Az a gőzgazdász euellenes rogán propagandát tolt, ha nem vetted volna észre.
bagolyles 2024. 10. 07. 16:18
Előzmény: #146047  Istvan78
Rendezett körülmények között ez az  ország szívesen lát akár Afrikait ,Ázsiait ,külföldi 
munkavállalót, turistát .Ezt kell tudomásul venni-nem pedig a kukoricásból előbújó 
 migráns személyeket.
badsector1
badsector1 2024. 10. 07. 16:23
Előzmény: #146059  bagolyles
Rendzett körülmények közöttt érkező mongol tevepásztornak ki mernéd adni az egyik lakásodat?
Peterbond 2024. 10. 07. 16:26
Előzmény: #146055  realmadrid
En se ezt irtam. Annyit hogy siman elmenne annak.
.
Es bocs de vicc hogy itt ilyeneket irsz hogy 
.
"Azért mert a közgazdász nem ért egyet az EU bizonyos gazdaság politikai lépésével."
.
Igen ilyenek vannak sokan. Azokat hivjuk kozgazdaszoknak. Ellenben a cik nem ez volt. Mar tucat peldan lehoztam de te tenyleg nem akarod erteni.
.
Ez kb akkora csusztatas mint a Godeny nem hulye csak nem ert egyet a kormanyok egyes pandemias intezkedeseivel kijelentes lenne.
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 16:28
Előzmény: #146045  krida
Az illegális migráns nem jó, az nem fizeti ki a sok ezer eurót Tóni ügyvédjének! De nincsenekmis illegális migránsok, ma írta Viktor. Meg azt is írta, hogy az illegális migránsokat, akik nincsenek, buszokkal Brüsszelbe küldi. Összezavarodtam. 
De már értem, hogy miért engedett szabadon a Fidesz kormány majdnem 3000, illegális migránsokat fuvarozó embercsempészt, talán a börtönből kijőve hoznak illegális migránsokat. Meg buszt is tudnak vezetni!
Peterbond 2024. 10. 07. 16:30
Előzmény: #146054  realmadrid
"Nem a cikk mellett kardoskodtam, azt sem írtam hogy egyetértek a cikkel."
.
De basszus azt teszed. Egy teljesen szakmaiatlan propaganda cikket probalsz oldalakon keresztul beallitani valos kritikanak ami csak egyes lepesekkel nem ert egyet.
.
Mikozben mar maga cikkbol is sut hogy MINDEN rossz amit az EU csinal es a nemzeti patriota magyar kormany mindenkinel okosabb es ezert legetseges jovore a 3-6% os novekedes.
.
Amugy mar csak ez a kijelentes is. Ilyet jovore elorejelzo kozgazdasz sose irna le csak aki mindenkepp meg akar felelni Orban lazalmanak.
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 16:33
Előzmény: #146007  krida
USA-t is sikerült a kínaiaknak olyan adósságcsapdába csalni, mint amibe a kis országokat szokták? Adnak nekik hitelt, rengeteg hitelt, értelmetlen, meg nem térülő beruházásokra, az emberek meg csak az után tudják meg a hitel mögötti feltételeket, ha már elüldözték a hitelt felvevő vezetőket.
wyl 2024. 10. 07. 16:37
Előzmény: #146057  Lowrider
Hát ezt se értitek? Ugye Mo-i kerítés tul magas volt nekik és ezért kis kerülővel Ausztrián keresztül lepték meg a szovákokat a börtönböl kiengedett embercsempészek segítségével :)
bronz 2024. 10. 07. 16:40
https://24.hu/belfold/2024/10/07/nok-40-nyugdijreform-ado/
"Az értesülés kacsa. A nyugdíjrendszer stabilan és fenntarthatóan működik, a következő 10-15 évben nem indokolt a megváltoztatása” – írta a Pénzügyminisztérium."
Az mióta fenntartható, amikor már nemcsak a 13. havi nyugdíj, de már a 12. havi is hitelből megy, mert nincs annyit járulékbevétel, mint amennyit kifizetnek?
Kövér gázzal a szakadék felé, még véletlenül sem változtatnak.
Bajnaiék legalább az ország érdekét nézték és nem fostak be attól, hogy népszerűtlen lépéseket kell hozni.
Én már rég megszüntettem volna a 13. havi nyugdíjat, bevezettem volna egy felső nyugdíjplafont.
realmadrid 2024. 10. 07. 16:41
Előzmény: #146061  Peterbond
Hagyjuk. Te nem tudsz meg győzni engem, én meg téged. Gödény meg nem jó példa mert csak a környezetemben van 4 házi orvos és 3 üzemorvos akik a járvány alatt hülyézték Gödényt, most meg utólag azt mondják Gödénynek volt igaza. 
krida
krida 2024. 10. 07. 16:42
Előzmény: #146062  penztaros_lorinc
Én se értem miért védi Orbán annyira ezt az országot. És miért nem akarja, hogy kicsik legyünk? Miért nem jó az, hogy aki egyébként se akar dolgozni, az éljen szoc.juttatásokon! Minek dolgozik olyan sok ember ebben az országban?! Miért kellett ezt elérni? 
És miért vette el a komcsiból kapitalistává vedlett oligarcháinktól most már a gazdasági hatalmat is? Miért kellett ezt saját embereinek átadni? Miért nem lapátolhatják ki továbbra is a multik a pénzt? Miért magyaroknak kell nyerni mindig a közbeszerzéseken?! Felháboríto! Szerintem mondjon le!
bagolyles 2024. 10. 07. 16:43
Előzmény: #146060  badsector1
Én nem vagyok idegen gyűlölő ,hiszen városunkban is rengeteg afrikai ,kínai, stb tanul, dolgozik. Békés egymás mellet élés van a környezetemben. 
wyl 2024. 10. 07. 16:46
"Tessék megmondani ,miért van kerítés +határvadászok ?Orbán-úr  cselekedett.
Erre válaszoljon ,ha van egy kis ideje."
Hát legfőképp azért építették, hogy hogy több száz mrd HUF-ot innen is ki tudjanak lopni. Ilyen eccerű a fidesz logika....
Ugye a bagolylesről ezt sem dereng az egyszerű fidesz rajongóknak ! :) 
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 16:50
Előzmény: #146068  krida
Ez az! Ezért kellett azt a közel 3000, illeális migránsokat Magyarországra fuvarozó embercsempészt Viktornakt kiengednie a börtönből, mert ezzel védte az országot.
És mennyivel jobb érzés az, hogy Viktor rokonai, Matolcsy doktor fia, stb. Dubajban költi el azt a rengeteg százmilliárdot, ami elveszítette közpénz jellegét. 
A Lady Bird meg tényleg csak egy kis ladik volt, ne is mond. Mennyivel jobb az, ha olyan csónakra is futja a közpénz jellegét elvesztett zsé, aminek a napi tankolása több tanár éves fizetése. 
signal2
signal2 2024. 10. 07. 16:51
Előzmény: #146068  krida
Ez megint milyen hozzászólás? A kérdések tányként kezelnek súlyos hazugságokat.
Pl. Orbán csak mondja, hogy merjünk nagyok lenni, a valóságban meg folyamatosan romolja a magyar vállalkozások versenyképességét.
A multiknak még soha nem volt akkora barátja ebben az országban, mint az Orbán-kormányok. Amikor idejönnek, tízmilliárdokkal öntik nyakon öket, majd gyorsított eljárásban részesülnek, a mindenki másra vonatkozó elöírásokat nem kell betartaniuk. A munkaeröt utána az EU leglazább munkaügyi szabályai szerint kapják meg, végül az EU legalacsonyabb nyereségadójának (9%) megfizetése után bizony már lapátolhatják is ki a profitot. Soha ilyen könnyü nem volt kilapátolni a profitot, mint most. 
A közbeszerzéseknél annyi változott, hogy most a külföldiek és a haverok nyernek kéz a kézben. A tisztességes magyar vállalkozások bekaphatják. 
Nem tudom, feltünt-e ezek alapján, hogy Orbán folyamatosan, gátlástalanul, mosolyogva a képedbe hazudik. 
signal2
signal2 2024. 10. 07. 16:54
Előzmény: #146073  signal2
Kieg: kellene végre egy kormány, amelyik valóban a magyar válllkozások érdekeit nézi, méghozzá teljesen semlegesen. Egy igazi patrióta kormány. Amely azzal segíti a magyar vállalkozásokat, hogy segít nekik versenyképessé fejlödni. Orbánék épp az ellenkezöjét teszik.
krida
krida 2024. 10. 07. 17:08
Előzmény: #146074  signal2
Abban igazad van, hogy egy mai magyar vállalkozónak nagyon erősnek és kitartónak kell lennie. De ez sajna magyar sajátosság, ennek nincs köze a politikához, egy vállalkozó kevés segítséget kap, s gyakran érzi azt, hogy a NAV-tól kezdve mindenki abban érdekelt, hogy őt ellehetetlenítse, tönkretegye. Ausztriában, Hollandban más a helyzet. Napjainkban viszont a német kisvállalkozók is sokat panaszkodnak.
krida
krida 2024. 10. 07. 17:10
Előzmény: #146072  penztaros_lorinc
Szerintem is meg kéne nyitni a határokat, és rászabadítani az országra a migránsokat. Valamint visszaadni a gazdasági hatalmat a komcsiknak, sokkal jobb kezekben volt. 
rockmaster 2024. 10. 07. 17:13
Előzmény: #146076  krida
Pontosan a komcsikat kellene leváltani, azaz a mostani kormányt.
Hemzseg a volt ügynököktől, besúgóktól... valamit ezekből át is mentettek mára, lásd pl. Pegasus, egyet nem értők totális megfigyelése és persze az orosz szerelem.
Milyen párt az olyan, aminek a neve is hazugság?
Se nem fiatal, se nem demokrata!
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 17:13
Előzmény: #146076  krida
Vajon az a közel 3000, illegális migránsokat Magyarországra fuvarozó embercsempész most munkanélküli lett? Mit csinálhatnak most azok a szerencsétlenek, miből élnek?
bagolyles 2024. 10. 07. 17:14
Előzmény: #146071  wyl
MINDERŐL A LOPÁS JUT AZ ESZÉBE KOLLEGA ?
penztaros_lorinc
penztaros_lorinc 2024. 10. 07. 17:16
Előzmény: #146075  krida
Nem minden magyar vállalkozónak olyan rossz a helyzete. Kavicsbányát üzemeltetni kifejezetten jövedelmező, 40%-os haszonkulcs mutatja, hogy milyen komoly know-how, tudomány, akadémiai képességek szükségesek a kavics bányászatához. Orbán Győző doktorálhatna már végre, megérdemli a pHd címet.

Topik gazda

________
________
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek