Nyilvánvaló, hogy egy közösségben, akár egy ország, akár egy olyan szövetség, mint az EU , különbözőek az érdekek, tehát a közösen betartott szabályok meghozatalánál mindenkinek kisebb-nagyobb mértékben sérülnek az érdekei, legtöbbször nem létezik olyan megoldás, amelyik minden félnek egyformán jó. Itt most az a kérdés, hogy legyen-e vétójog, mert ha van, azzal lehetőséget adunk arra, hogy a többség érdekei sérüljenek a kisebbség javára. Ez így van országon belül is. Csak országon belül a liberális demokráciában a fékek és egyensúlyok rendszerével keretek közé szorítható a többség hatalma, de nem aladályozható meg (nincs vétó).
Persze a vétójog elvételén kívül is kellenének eszközök az EUban a közösség értékeit, érdekeit durván sértő tagok rendszabályozására.
Egyébként én nem állítottam a "konszenzust", mint szükségest a magyar belpolitikában, azt állítottam, hogy az Alaptörvény megkreálásakor konszenzusra törekvés/népszavazás kellett volna.
Persze a vétójog elvételén kívül is kellenének eszközök az EUban a közösség értékeit, érdekeit durván sértő tagok rendszabályozására.
Egyébként én nem állítottam a "konszenzust", mint szükségest a magyar belpolitikában, azt állítottam, hogy az Alaptörvény megkreálásakor konszenzusra törekvés/népszavazás kellett volna.
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!