Én sehol de nem is azt írtam, hogy tuti azt érti csak azt ,hogy akár azt is értheti,de te tényként közölted, hogy azt írta... Ezért kértem ,hogy idézd hol írta pontosan...
Általában lehet igaz valami, de az azt nem jelenti, hogy az adott helyzetben is az igaz...
Mert például általában nem baj, ha egy kormány mondjuk stadionokat épít, de jelen helyzetben talán mégse az a legfontosobb, pedig általában jó költeni a sportra...
Ahogy mondtam 2 éve: és jön az újabb és újabb megszorítás. Mindig ki kell igazítani az elb@szásukat egy újabb elb@szással. Így aztán ez egy soha véget nem érő megszorítási spirál.
Csak azt nem értem, h ha a kócerájba bukást vizionál ez a köpönyeges, akkor miért reménykedik h jövőre nőni fog a magyar gazdaság? Hiszen főleg oda exportálunk, nem? Most akkor bukásra áll a kóceráj vagy nem?
„Az imént hallom a Bolgár műsorban Horváth Csabát, aki az első köztársaságra való megemlékezésre hív. Egészen el vagyok képedve,hogy 2012-ben valaki a magyar történelem egyik legszörnyűbb, ocsmány ,/nektek dicsőséges 133 napot jelentő/eseményét ünnepli.”
Ember ez katasztrófa! Az első magyar köztársaságot összekeverni a tanácsköztársasággal. Ez szimplán szörnyű tudatlanságra vagy szándékos ferdítésre utal.
Hogy jön ez ide? Amúgy tőzsdézek igen, jelen vagyok a részvény, kötvény és devizapiacon is. Pontosan ezért látom azt, hogy ez a kormány totál bukás. Jöhet a következő:)
Szeretnék még egy kiegészítést tenni. A tanácsköztársaságot már csak azért sem kell visszasírni, mert a Fidesz pont azon dolgozik.
A csak nevében polgári párt pont úgy bolsevik, ahogy azt Lenin annak idején elképzelte.
„A demokrácia tájékozott állampolgárt feltételez.” Thomas Jefferson
"a Bank a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetményben közzétett egyes bankszámlavezetési és pénzforgalmi díjait 2013. január 1-jei hatállyal módisítja.
A módisítás oka a jogszabályban előirt közterhek miatti banki költségek emelkedése."
Ahány ember annyi vélemény, ha gondolod belinkelek neked 4-5 db olyat ami az ellenkezőjét állítja...
Ha a gazdaságot felületesen szemléled és csak a hiányt nézed tényleg ez látszik, de ha belenézel a részletekbe mit ,hogyan miből akkor már más a helyzet, az ördög a részletekben rejlik...
A roma integráció sikereiről meg egy nyírségi falu lakosát kéne megkérdezni és nem külföldről egy tárgyaló asztal mögül megítélni... Röviden ennyit erről...
Az milyen érdekes mi, hogy a bűnözők mindíg az éppen aktuális ellenzék soraiból kerülnek ki? Vagy te nem így látod?
Mondjuk ez a Földesi Szabó talán végre a helyére kerül, nincs mit védeni rajta, de mondjuk néhány év múlva ha Lázárt vagy Pintér Sanyit látnám egy hasonló képen azon se lepődnék meg...
Hát azért a valós helyzet ennyire nem rózsás, mert növekedésnek nyoma sincs, infláció igen nagy, az állami által ki nem fizetett lejárt tartozás a mindenkori csúcson, Áfa visszaigénylések kifizetésének időpontjai szintén a csúcson (magyarul hónapokig ül az állam a nem saját pénzén), deviza tartalék folyamatosan apad, nyugdíjvagyon eltűnt, adósságunk a bekebelezett pénzek volumenéhez képest alig csökkent, beruházások gyakorlatilag nincsenek, a tranzakciós adók és egyéb nyalánkságok hatásait még nem látjuk, munkanélküliség ha kivesszük a közmunkásokat akkor csúcson... Ja és amit Eltolcsy eddig vizionált abból eddig semmi nem teljesült, miért pont jövőre teljesülne bármi is? A jogbiztonság és demokrácia kérdéseit pedig jobb ha nem is feszegetjük...
Ez is a valós helyzet vagy te nem így látod?
Persze idén lehet 3% alatt lesz a hiány ,hogy valami jót is mondjak...
Na tényleg csak az elejét olvastam el, de végig olvasva az van írva, hogy ha csillagok úgy állnak akkor 2014-ig kihúzhatjuk IMF hitel nélkül csak kicsit sok a ha... szerinted?
"Az áruházlánc a kommentek között aláhúzta, hogy "a Bricostore nem másik országba vonul át innen, hanem a francia tulajdonos döntése alapján ebből az országból vonul ki."
Arra meg külön kíváncsi vagyok, hogy a MOL pakkot mikor adják el akárcsak beker értékén ha mondjuk szükség lesz rá, hogy ha odakint valós vagy mondva csinált okok miatt senki nem vesz magyar papírt... Kb akkor amikor te majd nyereséggel szállsz ki az FHB-ből...
Egyelőre a Richternek is bejött a stratégiai szövetség ahogy nézem... :-)
Nem fogják eladni!
2014-ig akkor is kihúzná a kormány ha nem tudna friss tőkét bevonni az állampapír piacon! Na ez 1000%,hogy nem fog bekövetkezni.Ebből adódóan a tartalék a továbbiakban is elég fedezetet nyújt.2015-től pedig csökken a törlesztés mértéke az EU/IMF felé! Ezt a szocik jól kiszámolták előre,hogy a Fidesznek keljen törleszteni és ha netán vissza tudnának jönni ne legyen gondjuk az adósságtörlesztéssel!
"Ezt a szocik jól kiszámolták előre"
Ebből logikusan az következne,hogy kibasziból hagyták nyerni viktort! (sőt,direkt rá szavaztak!!!)
Ne röhgtesd ki magad! :-)
Ha csak egy csepp esze lett volna a vezírnek,akkor nem tett volna keresztbe a szociknak a megszorítások végrehajtásában. Akkor:
- egy csomó szart eltakarítottak volna az útjából,
- beleülhetett volna a kényelmes trónusába...
Azóta a kupac hála -többek között:Matolcsy- áldáasos tevékenységének,csak nőtt.
Értem én,hogy nem ez hangzik el a szószékről,csak sokan nem járnak templomba!
Fogunk mi még bőgni, soha többé nem lesz ilyen hihetetlenül debil miniszterünk.
Az Index beszámolója szerint a nemzetgazdasági miniszter Lázár Jánossal tartott egy lakossági fórumot, ahol beszélt az államadósságról, amit úgy fognak leapasztani, mint, ahogy megették a rendezvényen a pogácsákat. Arról is beszélt, reméli, hogy Magyarország egy „kelet-európai kistigris lesz”, ami aranyos, játékos, de vannak fogai.
Egy, Bajnai Gordon szavait firtató kérdésre pedig elmesélte, japán tudósok arról tájékoztatták, hogy a magyar „kisgyerekek fenekén 100 esetből 30-ban kis piros pontot” lehet látni hat héten keresztül, pont úgy, mint „a japán kisgyerekek fenekén”.
Na neeee!
1. A hitel egy részét már Orbánék hívták le
2. Amit Bajnai lehívott, azt betétként az MNB-be rakták, tehát itt hagyták azt is, amiből törleszteni lehet
3. Orbánék MOL-t vettek a lehívott részből
4. a mostani visszafizetéseket Ft államkötvény kibocsátásból finanszírozzák, és azt is vissza kell fizetnie valakinek. Csak nem az IMF felé, hanem nagyrészt befektetési alapoknak.
Neked javaslom a 19:25-ös cikk "portfolio.hu vélemény" részét, amiben felsorolják a kormány bankrendszert érintő intézkedéseit. Gyakorlatilag folyamatosan szegték meg ígéreteiket. Ezt teszik a választóikkal is.
"Ezt a szocik jól kiszámolták előre,hogy a Fidesznek keljen törleszteni és ha netán vissza tudnának jönni ne legyen gondjuk az adósságtörlesztéssel!"
Bár Eltolcsy tudna ilyen pontosan számolni. 2012-es költségvetést 1,5% százalékos növekedéssel tervezte, most tartunk 1,5% csökkenésnél.
Fideszes szóhasználattal, meghamisította a költségvetést.
Jó lenne végre, ha tisztáznátok egymás közt, hogy a MOL-irányító pakkot imfeu hitelpénzből vagy manyupból visszarakott pénzből vették vissza, esetleg mindkettő igaz és duplán fizették ki? :-)
Vedd a fáradságot és olvasd át az mnb, áht-val kapcsolatos éves jelentéseket és megtudod, hogy pontosan mi lett a sorsa a 2008-őszén elindított hitelfelvételeknek.
És finoman szólva nem lesz ennyi pontatlanság.
"Jó lenne végre, ha tisztáznátok egymás közt, hogy a MOL-irányító pakkot imfeu hitelpénzből vagy manyupból visszarakott pénzből vették vissza, esetleg mindkettő igaz és duplán fizették ki? :-) "
Hogy te mekkora humor-dudor vagy...
Nem mindegy, hogy melyik zsebéből vette ki a pízt?
/egy kis helyesbítés: " visszarakott" = visszazsarolt,-rabolt /
"Nem mindegy, hogy melyik zsebéből vette ki a pízt?"
Nem, nem midegy! Ugyanis folyamatosan azt hazudták, hogy üres a kassza, miközben Bajnaiék kb. 3 milliárd eurót hagytak nekik az IMF hitelből a kormányváltáskor. Ennek több, mint a feléért vették meg a MOL-t, miközben azt szajkózták, hogy a szocik mindent elköltöttek az IMF hitelből, és nekik csak a visszafizetés terhe jutott.
Kusza Szemre azt hiszem ráférne most egy teljeskörű kivizsgálás a Dr. Csernustól az antidopping csoportig terjedő skálán. Bizony, pisateszt, vérvétel, minden ami játszhat, mert ekkora kreténség természetes úton segédanyagok vagy tudatmódosító szerek nélkül nem jöhet egy emberből, mint ami ezen a videón látszik. De, hogy kedvezzek kicsit az Iszonyú Nagy Összeesküvés Elméletek iránt fogékonyaknak is, esetleg még elképzelhető, hogy Gyurit valamilyen biológiai fegyverrel megfertőzték a tuggyukik, mert így akarják hiteltelenné tenni az Unortodox Géniuszt. Ez az a pillanat amikor bármit hajlandó vagyok elhinni, még azt is, Pataky Atesz ajánlotta be a zufóknak és a szarháziak leszítták agyából a tudást.
Hazudjatok már valamit! Csak nem kelljen szembenéznem a ténnyel, a nemzetgazdasági miniszterünk tényleg ekkora kretén.
Lézerjankó óhaja végül is teljesült, mondott a félkegyelmű olyat, amivel a címlapokra került megint. Megy az könnyedén, ha az ember a fellépésre úgy érkezik, mint begombázott tinédzser a bebe tévé elé, hogyaszongya gyá, kilencharminctól tizenegyharmincig lila kacsa jön, délig megy, höh, király ez az innováció, fasza a műsor. Megszoktuk az is, hogy nem beszédet mond az ember, hanem ékezetet hegyez előbb fejben majd szóban. Kósa óta amúgy is tudjuk, a zúnióban a kilöttyent kávézaccból jövendölnek, mert a putnoki látó asszony nincs kéznél. Gyuri szerint humbug minden szava a látnok geciknek, a harmadik megszorító csomagot is megjövendölték a héten közvetlenül a második elfogadása után szerdán, és péntekre nem megcsináltuk azt is?
De nem azért, mert ezek ilyen látnokok, lófaszt mama! Szorgalomból.
Ha nem tudnád kedves nép, Gyuri hobbiból is unortodox megoldást választ, otthon a playmobil emberkeszettel lemodellezte az államcsődöt, és hát ugye írásban vezeti a játszmákat akár a sakkozók. Másnap bevitte dicsekedni - odass, most három kaszáló mozdulat után feldőlt a sok köcsög - csak elhagyta a papírt, folyosón melósok megtalálták, számok voltak rajta - mert a pontokat sorszámozta - mire loholtak azonnal beadni, hogyaszongya ez tuti a kőcségvetésbe lesz, mert a sör nem alkohol, a medve nem játék, számokkal papírok nem hevernek csak úgy ok nélkül szanaszét.
Ez még hagyján, tulajdonképpen mi is és a világ is megszokta, hogy így működik. De előjött belőle az elfojtott cejzelbandi, és géntudományokban jártasságát is csillogtatni kívánta. Mert neki a japán tudósok személyesen mesélték, hogy a magyar gyerekek harminc százaléka születése után fenekén hordja a japán zászlót. Ja, fehér alapon piros pöttyöt. Genetikailag rokonok vagyunk, csak így eldugva titkoljuk és nem verjük nagydobra.
Meglepődik ezután valaki, ha a következő vacsorán a svéd konzul a sült kacsacombot látva felzokog, hogy nabazmeg, hogy jut így haza Nils Holgerson?? - mire Gyuri ott helyben boltol neki egy pénzen megvehető letelepedést Rogán Tonyóval, majd a kivörösödött arcokról és könnybe lábadt szemekről is elhiszi: a hála és szeretet megnyilvánulásai ezek.
Bár, ha jobban belegondolok még olcsón meg is úsztuk. Levezethette volna azt is, hogy a túró rudi csomagolásával is genetikai rokonságban vagyunk.
"Igen ez már 3% eltérés, sajnos volt már 10 %-s eltérés is a benyújtott (első) kv terv és a tény között, lásd 2009-s év."
Én ilyen számokat találtam 2009-re: 1% GDP csökkenéssel tervezték a költségvetést és lett belőle 6,7% csökkenés.
Eltolcsy nyomdokaiba akarsz lépni?
A 2009-ben volt egy világgazdasági válság, ahol még a németek is 5-6%-al csökkentek. Nem csak a magyarok de a németek sem tudhatták, hogy mennyi lesz az adott év gdp csökkenése.
Még mielőtt nagyon nekem esnél az előbbi mondatomért, tudom, hogy téged nem érdekel az akkori világgazdasági válság és hogy mindenről Fletó tehet. :)
Törölt felhasználó2012. 11. 17. 11:14
Ugyanaz a fehér ing-kék nyakkendős csapat ül mindkét - sőt az összes választható oldalon itt is illetve a világ "demokratizált" felén mindenütt úgyhogy az efféle viták teljesen meddőek és felesleges energiapocsékolásnak minősülnek.
z a cél és sajnos igen hatékonyan működik.
A kitörési pont teljesen más irányban keresendő.
A MOL-t az MNB-ben tartott devizabetétből vettük, amit viszont a lehívott, de fel nem használt IMF-hitelből helyeztünk el.
A manyup-pénzből nehéz lett volna, mert 60%-át azonnal bevonta, a többi részét fokozatosan, kis részekben adja el.
Látom, magaddal le tudod folytatni a párbeszédet:):)
A -1 % a 3. kv volt akkor már az IMF nyomására. Az első amit 2008 szeptemberében adtak be 4 % növekedést várt 2009-re (mert nem érint bennünket a válság).
De a a hiány rekordernek számító 2006-ban szintén veres 4.5%-ra tette a várható hiányt és 9.2 lett miközben prosperált a világ és maguktól vették vissza a kormányrudat (10 % feletti hiány az őszi megszorítások miatt nem lett).
Azaz matolcsi jól elszámolgatta a 2012-s hiányt, amira rámutattam, ezzel sajnos nem állt egyedül.
Igen láthatólag hozzád türelmesnek kell lenni. És az a tapasztalatod saját magaddal szemben, hogy más meddő köröket fut.
Az első parlamentnek benyújtott kv elfogadott volt és 4.5% kv, a második szintén elfogadott 0%-(+1)% volt és a harmadik lett -1% körüli.
Akár kiemelten is írhatnám a matolcsi elcseszett kv terveinek épp úgy nem örülök, mint a korábbiaknak sem.
A régieknek meg nem a túllépés a lényege és nem azért hoztam fel, ha nem a folyamatosan elcseszett gazdaságpolitika miatt.
Szóljál nyugodtan, ha valami nem tiszta, vagy prekoncepciódnak nem megfelelőt írtam volna.
"Akár kiemelten is írhatnám a matolcsi elcseszett kv terveinek épp úgy nem örülök, mint a korábbiaknak sem. "
Egyetértek, bár pont a 2009-es kv. megtervezése kilóg a sorból, bár ki is csinálja, elég nagy kihívást jelentett.
"Az első parlamentnek benyújtott kv elfogadott volt és 4.5% kv, a második szintén elfogadott 0%-(+1)% volt és a harmadik lett -1% körüli. "
Valóban nem tartottam számon a 2009-es kv fejélődési lépéseit, de azért 2008-ban a Lehman Brothers csőd után kv-t tervezni enyhén szólva sem volt szokványos.
Az, hogy sose állíts fel előzetes koncepciót, hogy mit reagál, mit ír, mit gondol egy másik ember. Ez még akkor se jön be soxor, ha évek óta ismerik egymást, nem hogy itt.
"Igen ez már 3% eltérés, sajnos volt már 10 %-s eltérés is a benyújtott (első) kv terv és a tény között, lásd 2009-s év."
Ebből a mondatodból nekem az jött le, hogy Eltolcsy 3%-os mellélövését próbálod a szocik mellélövésével védeni,ami szerintem 2008-ben nem csak a szocikon múlott.
Utólag elnézést kérek ez tényleg erős mondat volt:"Eltolcsy nyomdokaiba akarsz lépni? "
Nekem már az elején ez is "tetszett":
"tudom, hogy téged nem érdekel az akkori világgazdasági válság és hogy mindenről Fletó tehet"
Bár direkt gyurcsányról még azóta se ejtettem egy szót se.
A lényeg számomra nevek, politikusok nélkül. A rendszerváltás után sajnos jó pár olyan évet találunk amikor a kv hiány, vagy a GDP több mint 1 %-kal mellé van lőve. És ez önmagában hordja annak megbízhatatlanságát, tarthatatlanságát. Kivehetünk egy-két évet a külső sokkok miatt mint a 2009 (a 2012-s évben is itt Európában vélhetőleg pénzügyi válság van, és a németek is állandóan korrigálták pl a gdp változásukat), de mi van a többi évekkel?
Szerintem simán perelhető is ezért a kis csicska, bár gondolom azt is a mi pénzünkből fizetné...
Általában ezek a kampányok fordítva szoktak elsülni, reméljük most se lesz másképp...
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!