Egy kérdésem van csak ,volt lehetőséged önként ki vagy belépni a pénztárba? Megválaszolom helyetted, NEM. Az igaz,hogy miután kötelezően be kellett lépned választhattál ,hogy milyen portfólióban kezeljék a pénzt. Továbbra is az a kérdésem -és örülnék ha ezt valaki végre ésszerűen megmagyarázná-mitől volt MAGÁN pénztár az un. magánnyugdíj pénztár???Okos Kölyök még fiatal vagy próbálj meg előre gondoskodni magadról.
A Fidesz eléri amit akar, a népet azon a segg hülye szinten tartja, hogy pl. azon vitatkozzon, milyen jogosultsága volt a MNYP -ban lévő 3000 milliárdnak.
Így nem kell arra választ adniuk, / a birkáknak legalább is nem/, hogy a egyetlen egy mutató, ami valamit javult, az ennek a pénznek köszönhető, viszont ezenkívül csináltak e bármit is jól, aminek gazdasági haszna van?
Teljes összeomlásba taszították az országot úgy, hogy az elmúlt 22 év legnagyobb adóterheit rakták/ rakják/ a lakosság vállaira.
Nos, ezért gerjesztik az áll vitákat, és szolgálják ki az emberek egymás iránti acsarkodását.
A múltbéli személyes sérelem nem engedi ,hogy a realitás teret nyerjen a kis agyacskájukban,csak cigányozni tud engem ,közben a kedvence a legnagyobb cigó!
Attól például, hogy volt egyéni számlád és láthattad mennyi pénz is van rajta mondjuk attól egyéni volt
Persze tudom majd az állam is csinál ilyet kérdés megéred-e... Továbbá attól volt magán, hogy örökölhető volt... Még valamit gyurika?
Amúgy én nem vagyok rossz helyzetbe, tudok magamról öngondoskodni egy szomszédos országba meg is teszem, de sajnos egyre többen erre önhibájukon kívül képtelenek jelentős mértékben köszönhetően nagy királyunknak...
Azért nem szabad hagyni, mert Orbánnék legnagyobb bűne, hogy egy bizonyos agyi és morális szint alá süllyesztik az amúgy sem Európa élvonalához tartozó népet.
Képzeljük el hogy egy eddig a suliba azt mondták a gyereknek, add ide a telefonod - miért?- mert én vagyok az erősebb, és pofán váglak, szóval erre zömmel cigányoztunk, és roppant felháborodtunk.
Napjainkban ezt úgy hívják, fideszes ház elnök az országházban. /És általában a Fideszes stílusnak/
Ez lesz a társadalmilag elfogadott?
Akkor hol kezdődik majd a felháborító?
A nyugdíjpénztárak onnantól érték volna meg az államnak, amikortól a nyugdíjba vonulóknak a járandóságuk 75%-át kellett volna csak kifizetni, így az országot terhelő nyugdíjkiadások 25%-al csökkentek volna. Persze Fityisz az előtt szüntette meg, mielőtt a rendszer elkezdett volna valamilyen szinten is működni. Arról már nem is beszélek, hogy a pénztárak eltűnése milyen negatívan befolyásolta az értéktőzsdét, és még sokminden mást.
Ha egy fideszes kifogy az érvekből, akkor jön a kommunistázás, a zsidózás, az ellenségkép keresése, előjön az aki nincs velünk az ellenünk gondolkodásmód, és eljátsza az oszd meg és uralkodj stílust. Sajnos meg sem fordul a fejükben, hogy mindenki jobban szeretne élni, csak a kánaánhoz vezető utat látjuk másképp, és nem vagyunk azért ellenségek mert másképp gondolkodunk.
A csapat akit képviselsz azok nagy része is az volt, úgyhogy ezzel őket is méltattad... Biztos otthon te is ezt a stílust szoktad meg, mert már akkor se fogtad fel amit a szüleid mondtak neked, úgyhogy kénytelenek voltak ordítozni veled, de segítek normális helyek megy ez másképp is, még ha ezt te nem is tudod felfogni.
"A 2500 milliárd forintnyi adósság kamatterhe 1998 óta összesen 1050 milliárd forint."
Ennyi veszteség már kiment.
A hozam egy részét pedig azóta már kifizették (szerintem méltánytalanul) az államiba visszatérőknek, így az nem csökkenti a veszteséget.
A manyupban maradóknál kinthagyott felhalmozott járulékok szintén csökkentik az 500 milliárd hozamot. Így a nyugdíjkassza vesztesége 1050 és 500 mrd közötti.
Vajon ha hagyták volna a rendszert beindulni, akkor a nyugdíjkassza kiadásai 25%-al nem csökkentek volna a manyupp-al rendelkezők nyugdíjba vonulása esetén? Kérdem én, akkor mennyi idő alatt térült volna meg az általad kiszámított összeg?
ez az egész az emberek nyugdíjféltését meglovagoló lenyúlás volt. Semmilyen ész érv nem szólt amellett, hogy megszűntessék, még ha be kell látnunk, hogy nem is volt egy tökéletes megoldás, de hol van esélye egy 10-20 év múlva nyugdíjba vonulónak, hogy a nyugdíjba vonulás időpontjában több milliós megtakarítással rendelkezzen, és biztosabban lássa a nyugdíjas éveit?
Ebben az országban először a fejekbe kellene rendet tenni, elérni, hogy ne legyen megosztottság, nem ellenséget kell keresni, hanem önkritikát kellene gyakorolni, hiszen azok a demokratikus és egyéb értékek amikre mindannyiunknak szüksége van csakis akkor érhetőek el, ha a többség akaratát figyelembe véve a politikai elit él, és nem visszaél a ráruházott hatalommal.
" Így a nyugdíjkassza vesztesége 1050 és 500 mrd közötti."
És mennyi a nyugdíjkassza vesztesége mert az MNYP pénzeket kivonták a nyugdíjrendszerbül ?
A felosztó-kirovó rendszerben az állam egy generáció befizetését lenyúlta. Azt valamikor illene visszaadni. Ez lenne a nyugdíjvagyon.
Ennek lenne első lépése, hogy a jobboldali szavazók is belátják, hogy a megosztó politika nem tesz senkinek se jót, s ebből fakadóan ők is jelszavuknak fogják érezni azt, hogy ORBÁN TAKARODJ!!
Na úgy látom gyurka hazaért a pártházból... most már otthonról nyomja meggyőződésből, ezért már nem kap fizetést... :-)
De aztán az is lehet ,hogy csak egy megvezetett szerencsétlen a békemenetből...
A manyup rendszer költségét elég egyszerű kiszámítani, összes költség (hitel) ás járulék, és az összes tőke és hozam különbsége, ami a cikk szerint 500 milliárd.
Bármi egyébnek nincs köze az eredményességhez.
"A hozam egy részét pedig azóta már kifizették "
Ez nem értelmezhető a manyup eredményessége szempontjából, ez egy szimpla állami kiadás, júdáspénz, vagy kárpótlás. Nem a manyup fizette, hanem az átvett manyup pénzből az állam, mint a MOL-t.
A "kinthagyott" járadékkal pedig miért számolsz kétszer? Egyszer már a kieső járulékok miatt hitel és annak kamataival rontottad a manyup eredményességét, hányszor akarod még figyelembe venni?
Ha úgy gondolod, hogy nagyobb a manyup "költsége" mint 500 milliárd, akkor olyan cikket hozzál, ami ezt állítja. A te cikked viszont ezt állítja:
"A szaldó: 500 milliárd forint veszteség "A magánpénztárakban felhalmozott vagyon értéke ma 3050 milliárd forint, mintegy 500 milliárddal kevesebb a járulékbefizetések miatt keletkezett államadósságnál és kamatainál."
Olvasd el a cikkedet mégegyszer, ha kell, ez bizony 500 milliárd - feltéve hogy minden tétellel csak egyszer számolsz...
"Legalább 1050 milliárdba került az adófizetőknek az elk.rt manyupos kaland."
vs
"Így a nyugdíjkassza vesztesége 1050 és 500 mrd közötti."
most akkor melyik? :)
vagy szerinted az "adófizetőknek x összegbe került a manyupos kaland" és "a nyugdíjkassza vesztesége x összeg" nem lennének azonos értékű mondatok? jogászkodunk, jogászkodunk? :)
valószínűleg 2 lépésben akar eljutni az 1050-től az 500-ig :)
1. lépés: 500 és 1050 közötti
2. lépés: fenti intervallumból az 500-hoz van közelebb, sőt esetleg pont 500 :)
alapkézés orbániskolában :) ...pl. selmeczipunczi már nagyon vágja, bár még arra nem hozott példát, hogy az MNB hol számolt rosszul, de hamar megalkotja azt a vektorteret, ahol az MNB rosszul számolt :)
Kölyök,kölyök!Nem tudom milyen családban szocializálódtál,de beírásaidat olvasva valami ÁVO-s,MSZMP funkci csemete lehetsz,ui. normális családból származó valaki nem lehet ennyire elfogult idióta.
Nem sikerült megérteni látom :-(
Na akkor fussunk neki még egyszer!
1. Az államiból a manyupokba áttett járulék 2.500mrd
2. Ennek az adósságnak a kamatterhe 2010-ig 1.050mrd
3. Tehát az állami nyugdíjkassza így fest: -2.500-1.050=-3.550mrd
4. A manyupok bevétele 2.500mrd
5. 2010-ben a manyup értéke 3.050mrd
A cikkben pedig ez szerepel:
"a rendszer nemzetgazdasági szinten" (ezt kevered!) 3.050 vagyon -3.550 költség= -500mrd veszteséget okozott. Ez a nemzetgazdaság vesztesége.
Én viszont ezt írtam:
"Így a nyugdíjkassza vesztesége 1050 és 500 mrd közötti." - vagyis ez a veszteség az állami nyugdíjkassza vesztesége, ami nem azonos a nemzetgazdaságéval!
Mégpedig az alábbiak miatt nem (ezekről írtam):
- a hozam egy részét azóta már kifizették az államiba visszatérőknek, így azzal nem csökkentették az állami nyugdíjkasszának okozott veszteséget,
- a manyupban maradóknál kinthagyott eddig felhalmozott járulékok szintén nem csökkentik az állami nyugdíjkasszának okozott veszteséget.
Nos ezért nagyobb az állami nyugdíjkassza vesztesége mint a nemzetgazdasági veszteség.
Mellesleg ez a manyup bevezetése miatti veszteség a kamatok miatt mindaddig tovább nő, amíg az általa generált adósságot teljes egészében vissza nem fizetik az adófizetők.
Ezért volt elhibázott szerintem, hogy az államadósságot nem 100%-ban csökkentették a manyup pénzekkel, annak teljes hozamával és a manyup pénzt kezelők minimálisan indokolt költségein felüli levonásaival.
Ha ez megtörtént volna, sajnos számunkra még akkor is veszteséges maradt volna a világbank magyarországi manyup kalandja.
Ha az MNYP beindult volna, akkor a tagok az államtól csak 75% nyugdíjat kaptak volna.
Szerinted ki kapta volna a megmaradó (25%)összeget ?
Nem azok akik nem voltak MNYP tagok ?
Nem csak a kiflis szőke ért a vektorokhoz:) Egyes Fidesz komcsik szerint a negatív GDP tulajdonképpen GDP növekedés.
Nagy zsonglőrök ezek:)
19:16-es hír... és még hány ilyen lesz? Omladozik a rezsim, Viktor napjai meg vannak számlálva... ez a Fidesz nem fogja kihúzni 2014-ig, ebben már biztos vagyok.
Talán így is lenne ,ha én lennék az IMF elnöke,mert én már nem állnék szóba a magyar kormánnyal!De mivel ők nem haragtartók ,adni fognak zsét,amikor majd odapofátlankodik a FICISZ.Mert másképp belefulladnak a saját hülyeségükbe!
Törölt felhasználó2012. 11. 13. 20:33
mindig elszomorodom, hogy egy gazdasági portál olvasó között mennyi totál agymosott és/vagy tudatlan van... és írta valaki, hogy ha a tényekkel a vitázás nem megy, akkor marad nekik a komcsizás meg libsizés, mert az mindent megold, és aki ezeket szajkózza, csak annak lehet igaza, és a matócsi meg a vezír is megmondta...
Persze,Pokorni a legértelmesebb.
Tanár volt,igaz csak elitgimiben,ha mondjuk a 8 kerben tanitana,még értelmesebb lenne,szélesebb látókörrel.
Vagy a Borsodi cigókat tanitani,parlamenti alukálás helyett,az is helyretenné a képviselő urakat....1 hét után nem lenne velük gond.:)
Aha. Tehát mindenkiét egyformán növelték, mindenki ugyanannyit fizetett.
A manyup tagok növekményét áttették a manyupokba és az szerinted az ő tulajdonukká vált.
A nem manyuposok ugyanakkora növekményével pedig mi lett szerinted, az ő tulajdonuk hová lett téve?
Hát nekem Pokorniról csak az jut eszembe mikor a TV-ben könnyek között mondta, hogy nem tudott apja komcsi múltjáról.
Kérdem én - akkor hol a faxban éltél eddig?
"A manyup tagok növekményét áttették a manyupokba és az szerinted az ő tulajdonukká vált.
A nem manyuposok ugyanakkora növekményével pedig mi lett szerinted, az ő tulajdonuk hová lett téve?"
Szerinted mi az eltérés a felosztó-kirovó és a tőkefedezeti rendszer között ?
A tőkefedezeti rendszerben értelmezhető a növekmény a FEKI rendszerben különböző számításokkal, szorzókkal oldják meg.
szerinted mitől emelkednek most a nyugdíjasok nyugdíjai ?
Az nem növekmény ?
Az MNYP-nél van tőke és pontosan számszerűsíthető a növekmény. Az állami mögött nincs valódi tőke, valaki a hasára üt és mond egy szorzót hogy mennyi a növekményed.
Ha nyugdíjba mész nem a befizetett járulékod alapján számítják, hanem különböző szorzókkal. A szorzók a növekmények.
már csak ávósozni meg mszmpézni tud a vergődő kulák származék :)
a kisz tagkönyved még ne dobd el ,
hátha megment egyszer még vmikor :)
viktorod is őrzi a biblia meg a "freikampf" alatt ... ( jól olvasod , nem mein" -t írtam :)
Nem csak azt.Ha visszaolvasod, tettem fel néhány egyértelmű kérdést ,amire csak személyeskedő idióta beírások jöttek,ahelyett,hogy érdemi választ próbálnátok adni.Ami a "kulákszármazék"-ot illeti a "magunkfajtá"-ra -a rendszer kárvallotjaira- nem volt jellemző,hogy kisz tagkönyveket egyáltalán kaptak,nemhogy őriztek,az a magukfajta mszmp,később szdsz-é váló kollaboránsok jellemzője volt.
Törölt felhasználó2012. 11. 14. 07:41
azon csodálkozom, hogy itt fórumozók tömegei hiszik, hogy megoldható a mostani világméretű probléma, és persze mszp -ben látnak megoldást, illetve orbánban biztos , hogy nem megoldás.....írja le ide a sok okos, hogy mit kellene tenni???
Még vagy 5 Közgépet csinálni,3 Vegyépszert,meg legalább még vagy 4 millió romát szaporítani,végül minden gyilkost elengedni,akkor mennyi pénzt lehetne spórolni!?
Most olvastam, hogy a kancsal lesz a jegybankelnök... :( Ezzel Viktor és a Fidesz tényleg beírná magát a magyar történeleme... Nem a dicsőséges lapokra...
Közben már 6éves kortól sepregethetnének a roma gyerekek,az mekkora GDP lenne!Közben akár 50-60 ezret is kereshetsz a Boschban ,mire kiveszed a fizut akár 45 is maradhat belőle!
Ez a Hungary egy álomsziget!
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!