Topiknyitó: Portfolio 2017. 12. 01. 08:52

Orbán: lesznek még beruházási bejelentések a kínai tárgyalások eredményeképp  

Ugrás a cikkhez
Az elmúlt évtized talán legnagyobb diplomáciai manõvere volt a kínai és kelet-közép-európai vezetõk találkozója Budapesten - mondta Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint Kínával mindig jó volt a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mro 2017. 12. 01. 08:55
Előzmény: #2  mro
#3
Ja, a közművi szolgáltatókat is rendre úgy vásároltuk vissza, hogy Orbán bejelentette, tárgyalunk, küszöbön áll stb., utána pedig, nyilván a bejelentés ténye miatt is, jóval piaci árak felett, valóban meg is szereztük a gáztározókat, vezetékeket, közműveket. Gondolom, van még ezer példa.
.
Valakik küldjék már el Orbánt és könyökvédős csinovnyikjait, pl. Szíjjártó, tárgyalástechnika kurzusra!
mro 2017. 12. 01. 08:52
Előzmény: #1  portfolio
#2
> A miniszterelnök szerint Kínával mindig jó volt a kapcsolatunk, "van itt valami rejtélyes együttműködés"
.
Rohadt bénán csinálja Orbán, tehát az ország. Az ország adófizetői nevében felvállal száz- és ezermilliárdos dolgokat azelőtt, hogy lenne a másik oldalon ellentételezés. Például ezt a vasutat végül is kamatostul mi fizetjük, de kínai cégek fognak dolgozni rajta és árakat meghatározni. Nincs vállalás az ő oldalukon, a hitelt leszámítva (jó befektetés a sakkban tartásunkra, mert kénytelenek leszünk szar üzletet is aláírni majd, jobb, mint a semmi alapon). Példák:
.
- 2010-es választások után Kósa bejelenti, lehet, nem fizetjük vissza az adósságállományunkat, forint le, devizahiteleseknek annyi - ha nem lépjük meg, idiótaság bejelenteni, ha igen, akkor is csak a meglépés tényét kell utólag bejelenteni
.
- anno bejelentették a MOL részvények visszavásárlását a Szurgut-tól, még a visszavásásrlás előtt - utána mondhattak az oroszok bármilyen árat, Orbán nem léphetett vissza
.
- Szíjjártóval kiadták a baltás gyilkost, Péternek meg rokonnak lett is belőle villája, mi meg azóta is energiafüggetlenedünk az oroszoktól az azeri olajban fürödve, persze mindezt agrárexporttal ellentételezzük
.
- A horvátoknak ígérgeti Orbán az INA-t. Ha megveszik, vegyék meg, UTÁNA jelentse be.
.
- Trumpot, gondolom, moszkvai jelzésre megtámogatta, persze ennek eredménye: nulla
.
- Paksot marha magas kamatozású devizahitelre bevállalta, az ország számára való megtérülés igencsak kérdéses, viszont az orosz vállalkozók jól járnak, kinek az érdeke?
.
- Köpködjük az oroszok elleni szankciókat és lobbizunk ellenük, de cserébe mégsem exportálhatunk nekik mondjuk szerbiai kiskapukon keresztül.
.
- Kínának ajándékba adunk egy vasúthasználati lehetőséget csak azért, mert egyébként a piaci feltételekkel lényegében azonos módon adnak rá hitelt, tényleges ellenoldal nincsen, csak ködös hit valamiféle keleti testvériségben, amin azok nyilván csak röhögnek.
.
Annyi segget nyaltak már ezek, konkrét ezermilliárdos projektbevállalásokkal per darab, hogy Budapestnek már minimum úgy kellene kinéznie, mint Shanghai, de legalábbis Moszkva-city, a hozzánk bezúduló keleti tőkétől. Főképp a mi vállalkozóink kivitelezésében. Ehelyett, az eredmény: keletről semmi, nyugatról meg csak hüledeznek, hogy hova is akarunk tartozni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek