Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 14:37

Orbán és a luxusautók esete  

ajánlom mindenki figyelmébe a cikket...sokat elmond minden oldalról...szeretnek a mi pénzünkből úrizálni még magánhasználatra is....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 02. 01. 11:05
Előzmény: #31  bpmcwap
bpmcwap,

tegnap ovi az estében azt mondta, hogy a luxusautókon +telefonokon 40 milliárdot lehet spórolni alsó hangon....ő pedig csak tudja mivel erőteljesen használja ezen isteni adományokat....

ezért ne árt ha az állampolgárokat ez is érdekli....
prfeco 2006. 01. 31. 17:04
Törölt hozzászólás
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 16:33
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
"Igazán nem értem mondanivalód elejét!"
ere azért nem irtam mert csak megértetted.. ;)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 16:33
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
eko!
mégegyszer mondom!ÉN nem eszek a tányérukból!Egyikből sem!!!
Amugy ez nem a "tiszta" maradokról szól... egyszerüen nem állok be paprikajancsinak a szinházba... ennyi... huje lennék elmenni szavazni!Minek???KIRE??? Most komolyan!!!???
Még csak nem is ámitom magam, hogy oszinte legyek... Én ebben a pillanatban ebben az országban azt mondom frajdizmus van és hiszek is benne, ebben az esetben pedig nekem tök baromira mindegy ki bohockodik a parlamentben... ugyis az erősebb kutya bacik...
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 16:18
Előzmény: #29  bpmcwap
Igazán nem értem mondanivalód elejét! ...azaz, hogy hogyan jön szóba az SZDSZ és az MDF... (A kapcsolódó gondolatokkal tudok azonosulni!) ...lehet, hogy közülük kerül ki az alulról a második?
...akkor lagyen alulról a második, ha az nem a SZDSZ, az MDF, az MSZP vagy a FIDESZ. (Esetleg toldjuk meg a Munkáspárttal és a MIÉP-pel.)

Az pedig, ha nem mégy el, "tiszta" maradsz, az csak önámítás! Mert a Te tányérodba is belehelyezik... ...hiába véded, s akkor már nem mindegy mennyit kell lenyelned. ...tudod, ha az életedről lenne szó, akkor biztosan a kevésbé rosszat választanád...
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 16:11
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
nem tetszik az otleted... MDF és SZDSZ... nem tartom őket sem töbre, sőőőőt!!!Az SZDSZel teli minden hocipom... az ország szennyese... pöcegödre... ha lehet igy fogalmazni... etikátlan, kulturálatlan, degeneráltak... a szememben... nekem az szdsz undoritobb mint az mszp... brrr... kiráz a hideg.... Az MDF...na azt meg hagyjuk... néha olyan suletlen hujeségeket tudnak mondani, hogy azt egy 10éves gyerek is kineveti...
Ellenben nem azzal hogy nem megyek el szavazni nem hiszem hogy nem tennék semmit, SŐT!Azért ez egy egyre prezentativ adat lesz!!!
Tovább gondolva a mozgalmadat... Lehet idén elmegyek szavzni... a szavazó cédulára odairom hogy
BIZTONSÁGOT ÉS LEHETŐSÉGEKET
és kixelem...
Ezzel egyik tányérból sem kell kanalaznom, ellenben figyelemfelkeltő lehet mondjuk párszázezres ilyen szavazat...
Még annyit, hogy csodát nem várok, de nem is kanalazok a tányérbol se kicsi se nagykanállal... lehet itt élni ugy is hogy saját tányérból saját ebéded eszenem pedig egyik vagy másik tányérjábol kanalazod a xart...
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 16:04
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
alain

sajnos ugyanez a dilemma de ha adódik én ismét elmegyek külföldre, mint korábban is..sajnos sok baráti kapcsolat megszakad de azért marad is, a családdal meg tartja az ember a kapcsolatot.

szavazni? minek inkább töltöm azt az időt is a családommal, amit elég ritkán tehetek.

sajnos még olyan kis párt sincs aki alternatívát nyújthatna...

egyébként a választások után kíváncsi vagyok bárki is jut hatalomra, hogy megint megy a lopás szinte nyílt színen vagy ténylegesen hozzákezdenek a struktúrális reformokhoz vagy ismét csak pozíciókat fabrikálnak a holdudvarnak hatalmas fizetéssel meglegyintve.
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 16:01
A többség nem jár el sportcsarnokokban rendezett pártrendezvényekre, sőt sokan még a tv-ben sem követik az eseményeket. S ez nem baj. Sokan a szórólapokat olvasatlanul a szemétbe dobják. Ez viszont baj! ...mert szelektív hulladékgyűjtőbe kellene dobni olvasatlanul...

Az ilyen is menjen el és szavazzon alulról a másodikra! S akkor talán lesz érdek és szándék arra, hogy a bejutó párok odafigyeljenek, ha egy korábban 0,2%-os támogatottságú párt, ami véletlenül éppen alulról a második lesz, a mérleg nyelve lehet...

De ilyenek, akik semmit nem tudnak az országról sajnos sokan vannak... ...náluk ez a megoldás. De aki lát és felelősséggel gondolgodik az -ha már egyszer nincs tökéletes- válassza a legjobbat, még akkor is, ha a legjobb szemében leginkább a legkevésbé rossz... ...de csoda tettek nélkül nincs, azaz, ha nem teszünk érte, ne várjuk a csodát!!!

S itt javaslom:
Alapítsuk meg az "Alulról a második" mozgalmat, azaz győzzünk meg mindenkit, hogy szavazzon az alulról a másodikra, aki nem tud dönteni, legyen ez egy jel... ...s ezt lehetne intézmenyesíttetni, azaz aki azt akarja, hogy az ő terhére ne terpeszkedjen képviselő, legyen egy üres mező, s ha valaki azt x-eli be, akkor az azt jelenti, hogy a szavazatszámnak megfelelő mandátumú képviselővel kevesebb lesz 2006 nyarától!!!

Talán ez segít, középtávon, de a tétlenség biztosan csak ront a helyzeten!!!
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 15:56
és a lényegnél vagyunk... :(
na EZ itt a kérdés!Őszintén szolva én sem látok alternativát... De hál'istennek lassan elérunk oda, hogy nem kell elmenni amerikáig vagy anliáig, de még németországig sem... szlovákia elég rendesen fejlődik, horvátországban még melegebb is van meg tangerpart is... Románia annyira nem izgat fel, de adok nekik 10évet és képesek lesznek elsuhanni ők is mellettünk... viszonylag kozel vagy a családhoz, de még sem olyan kilátástalanok a körülmények...
Vagy ami szvsz igy ugy is be fog kovetkezni, csak idő kérdése... a természet utat tőr magának... Minnél hujébb nemzetet csinálnak belőlünk a vezetőink, annál nagyobb állatok leszunk... már elég jol haladunk, elég beülni a kocsiba és elmenni 100kilométert... a vezetési kulturánkon abszulut szembetunő a beálitottságunk... ne de milyenek az állatok... még egy diszno is csak addig marad nyugton amig legalább a keritést vagy a váju deszkáit eltudja rágni, megtudja enni, ha már kaját nem kapot, utánna még a házi rozsaszin kis kunkorifarku sertés is neki megy a gazdinak afelokleli, megeszi... szal én nem akarok semmilyen ördögöt festeni a falra, de a történelemből is ugydereng nekem hogy eddig csak VÉRRel tudtuk tisztára mosni utcáinkat... Elég durva és valszeg sokan nekem fognak esni, hogy nem gondolhatom komolyan, de komolyan gondolom, csak még nem most... majd akkor amikor már mi járunk át a szlovákokhoz dolgozni, és nem fognak az emberek beletörödni olyan dolgokba amikbe ma igen... pedig nem kéne... amikor majd a mostani fiatalok 50-80%a fog kimenni kulfoldre élni és dolgozni, mikor idehaza már a nyugdijakat nem tudják majd kifizetni... nem hogy a 14.et de még a 4.et sem mert nem lesz ki megtermelje... na majd akor... uszkve 10év... HA igy folytatják és miért ne folytatnák igy??? Az elmult 4év gyumölcsét még csak idén fogjuk majd leszuretelni... már az is jo lesz ha azt átéljuk blokádok nélkul...
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 15:42
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
oké, eléggé egyetértünk abban, hogy fidesz, mszp, stb. tök mindegy, mert egyik tisztességtelenebb, mint a másik.

KIRE SZAVAZZON AZ, aki nem jár el országhülyítő sportcsarnokokba, aki előtt mindkét oldal TELJESEN lejáratta magát?

életemben először nem tudom, hogy kire szavazzak. fogalmam sincs, hogy van -e akár olyan kis párt, ami tisztességes, a köz érdekében tenni akaró és hozzáértő emberekből állna.

eközben folyamatosan csúszunk le... a nemrég született kisfiam kapcsán néha eszembejut, hogy ez meddig tartható és milyen (győzike)országban fog ő felnőni, és hogyan tudom ettől a lehúőzó és elszomorító fertőtől "megvédeni" őt.

feleségem emlegeti, hogy külföldön kellene megpróbálni, de mi lesz akkor a barátokkal és a tágabb családdal?
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 15:41
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
"...s ha már egy kormány óhatatlanul lop, akkor legalább 10-20%-a jusson vissza az országnak... ...s ne belénk sulykolják, hogy megcsinálták, hanem érezzük, hogy megcsinálták, s nem úgy adnak valamit, hogy elvesznek valami mást (egyik kedvencem a 25%-os adó csökkentése, de hol az óriásplakát a 12->15-ről? De azt az emelést, ha már elhallgatják, legalább nem építették be a cégek az árakba, hiszen még az állami Nemzeti Autópálya Rt. is "ellopta" a 4%-ot..."

S persze hátra lehet dőlni, hogy nem én választottam, de az nem érdem!

Valószínűleg, ha az életedről lenne szó, nem lennél ilyen nagyvonalú (azaz a kisebb rosszért könyörögnél is, ha kell!), bezzeg, ha az országról van szó, legyen, ami lesz... ...részben ezért is tartunk itt... ...meg a 40 év agymosásért is...
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 15:23
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
bpmcwap, eco

sajnos nem mindegy melyik mennyit lop én is ezt taglaltam, ha mindenkinek menne akkor mehetnének ők is bármilyen verdával...
érdekes módon mindenki csak halogatja a nagy struktúrális reformokat. a kiadások nőnek, mindenki adót, járulékot akar csökkenteni....csak nem tudom ezeket a bevételeket miből fogják pótolni...talán második bokros csomagból.
ha megnézzük az állami tulajdonú cégek tömegét legyen bármilyen profilú rögtön több milliárd megspórolható lenne a b@szott drága céges autókon. hidd el nem kis pénz. nem hiszem, hogy ne felelne meg nekik a korábban írt skoda szuperb amikor német milliárdos nyereségű cég menedzsmentjének igen, milliárdokat spórolva akár a beszerzések (nem csak gépkocsi) ésszerűsítésén.
OVIról néhány szó. a korábbiakban azt említetted kedves bpmcwap, hogy ferkó a szemünkbe hazudik ....sajnos így igaz, de még nagyobb szomorúság, hogy ovi is dettó ezt teszi. legutóbbi dobása az ő kormányuk alatti járulékcsökkentés 39-ről 29-re...aki nem elég tájékozott az nézzen már utána mit is eredeztetett ez a lépés és mivel próbálták kompenzálni a kieső járulékbevételt.

arról, hogy mindenki lop:
félre értés ne essék nem védem és nem szurkolok egyik oldalnak sem, valószínű szavazni sem megyek épp abból a meggondolásból, hogy szarból nem lehet várat építeni vagy két szar bili közül nem akarok választani.
de: láttam állami céget az mszp és a fidesz kormányzása alatt is belülről...nem volt semmi az mszp pontosabban az szdsz garnitúra harácsolása...ahogy mondod még helikoptert is akartak venni nagy hazán bejárására, de amit utána a fidesz művelt lenyúlás terén....hát azt a fantáziátokra bízom...de nyugodtan lóduljon csak meg.
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 14:50
Előzmény: #21  bpmcwap
Sajnos igazat kell adjak Neked...
...bár én azt mondom, azért kell elmenni (csakazért is el kell menni) szavazni és a kisebb rosszat választani, hogy ha már hullik az a vakolat, legalább kisebb darabokban, azaz tovább éljen a remény...

...s ha már egy kormány óhatatlanul lop, akkor legalább 10-20%-a jusson vissza az országnak... ...s ne belénk sulykolják, hogy megcsinálták, hanem érezzük, hogy megcsinálták, s nem úgy adnak valamit, hogy elvesznek valami mást (egyik kedvencem a 25%-os adó csökkentése, de hol az óriásplakát a 12->15-ről? De azt az emelést, ha már elhallgatják, legalább nem építették be a cégek az árakba, hiszen még az állami Nemzeti Autópálya Rt. is "ellopta" a 4%-ot...
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 13:27
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Valoban OV fele huzok, de bennuk sem bizok!Én megfogattam, hogy addig nem megyek el szavazni ameddig nem érdemes valakit ujra megválasztani... csak azért nem megyek el, hogy leváltsak egy bilixart egy tányérxarra... Abszulut egyetértek veled!!!OV nak is meg volt a lehetősége... azt azért nem mondanám hogy nem élt vele... még csak azt sem mondom hogy az MSZP nem élt a lehetőséggel, mert én speciel a Bokros csomagot is helytálló döntésnek vélem, mindazonáltal ha megnézzuk hol voltunk 15éve és hol voltunk most... hát egyre siralmasabb ... hol voltak a lengyelek tőlünk akár 10éve... meg a szlovákok... nevetséges és most???ugy itt hagytak minket , hogy öröm nézni... és nem ők az ugyesebbek, hanem mi vagyunk a marhák... mindenki a maga jussát keresi mig az ország romokban hever... mi hozzászoktunk, de aki visszavisszajár az látja... mi mindig csak egy kicsit romlunk, de osszességében véve sokat... ha minden nap lehullik egy bérházról egy tenyérnyi vakolat, egy év mulva semmi nem fedi a téglát, de mivel szép lassan potyogott szép lassan hozzászoktunk, kozben azon vitatkozunk hogy miért hullik rola le egy tenyérnyi vakolat és nem azon hogy hogyan lehetne bevakolni... nevetséges...
Senki nem akar semmit???Ilyen igénytelen lettek a magyarok???Tok le vagyunk butitva... Igaz hogy szvsz nem volt rendszerváltás, de fogjuk rá... valami csoda hogy azt hogy a francba tudtuk egyáltalán megcsinálni... de nevetséges ez is vaze... aki ellen tuntettek a népek, meg akiket elmodtak mindennek, akik megverették az apjukat, akiket verekedések és -igaz gyenge, de - harcok árán leváltottak négy éve ujraszavazták... :DDD gyerekek!!!Megérdemlitek!Megérdemlitek hogy hujének néznek a képetekbe, megérdemlitek, hogy ha azt mondják nektek hogy megduplázták a családipotlékot még sem kaptok többet, megérdemlitek nincs munkátok, megérdemlitek hogy a fizetésetek 30%át fizetitek be TBre, mégis ha elmentek orvoshoz a fél fizetéseteket a dokinak kell adjátok ha azt akarjátok, hogy ne mérgezzen meg benneteket, megérdemlitek waze!Ti akartátok!Ti szavztátok!Ti választottátok!Meg is kaptátok! :DDD
És OVi???Nem mondom én hogy szent és sérthetetlen, de ő legalább nem nézett hujének, nem kaptam a pofámba hogy ezt meg ezt csinálta és nekem ezzel meg ezzel jobb let. tett amire képes volt, nem mondom hogy eleget!!
Most mond meg hogy melyik diplomás vagy tanult ember mer gyereket vállalni??? Az egy dolog hogy kormányok jönnek és mennek, nem is ezzel van a baj,meg az is csak mellékes hogy zsebre is dolgoznak, ne legyunk naivak, a németek olaszok, franciák sem kulonbek, DE van egy erős kulonbség ésszerübbek! Francia országnak is vannak hiteleik, nem is kevés, sőt német ország is uszik az adoságokban, de ők mire költötték a pénzt??? nem csak egyéni javakra hanem az országukra!!! Ujra épitették az országukat!Németországban az utolso kis faluban is helyre vannak állitva a háborus pusztitások, itt meg egy társasházban nem tudunk tisztaságot tartani... mindenki mutogat a másikra, összefogás nulla... Darabokra esik az ország és mit csinál a magyar mutogat, hogy miatta van , meg ő miatta, de nem hajolnának le a saját kutyájuk ürülékéjért sem... na akkor mivan?az ov nak ilyen kocsija van a gyurcsánynak olyan... bazeeee... tőlem mondom saját helikoptere is lehet csak tegyen már valamit az ország lakosságának 80%áért... vagy legalább 50%áért... Ember 10év mulva mi lesz itt??? nyugdijas szanatorium!!!Aki fiatal ki fog menni oda ahol megalapozhatja a jövöjét!!!Nem feltétlenul könnyebben, de biztonságosabban, ami nagyon fontos!!!!És ki marad??? az öregek!Aki fellők ha mikor felszállok a buszra mert ő még le akart szállni csak már elfelejtette, aki ugy vezet az utakon mint valami kamikáze pilota és nem számit neki mert már leélte az élete nagyrészét...Megvagyunk vadulva, mint a vadállatok!!!! A taxisok??? nem kell őket bemutatni... A BKV soförök??? jesszus...
A rendőrők!!!:DDD Má egy vendégmunkás is megveszi őket kilora... tiszta balkán!!!! Frajdizmus van waze, frajdizmus!!! (tooom!nem véletlen!)
na jo megaszontam... :)))
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 12:55
Előzmény: #17  bpmcwap
Azt írtad, hogy "A legerőssebb ellenzéki párt a fidesz, mégis hagyta hogy ekkora mértékben nőjön az államadóság, hogy a makroadatok ilyen szintre sulyedjenek...". Ezzel "csak" az a baj, hogy kölségvetéshez, amiben a hiányszámokat a kormányzat meghatározza, nem kétharmados, hanem egyszerű többség kell, azaz azt az MSZP és az SZDSZ további segítség nélkül is megszavazhatja, megszavazta, azaz az elenzéknek valódi szerepe nincs ebben a kérdésben, legfeljebb annan, hogy közzéteszi azt, hogy ez így nem jó... ...iletve néhány módosító javaslatát elfogadhatja a kormányerő, de jellemzően csak nem sarokszámokat érintőket...
...s a következő választáskor a váalsztók majd döntenek...

...a többi már kevésbé "támadható"... :-)
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 12:54
Előzmény: #17  bpmcwap
bmcwap,

sok minden szimpatikus, amit írtál, de túlságosan húzol az OV felé... meg volt a lehetőségük is nekik 4 éven keresztül, de szerintem nem éltek vele.

az is röhejes a bal oldaltól most hallani, hogy majd most nekiállunk a reformoknak... mi a f@szt csináltak az elmúlt 4 évben?

egyik kutya, másik eb. bár a kutyákat imádom, ők a politikai elit a béka segge alatt van.

...és ezekre az országértékelőkre megtelnek sportcsarnokok... enniyre hülye győzike ország????
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 12:47
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Ezt meg miből merítetted? Erről még utalás szinten sem szól a cikk, bár valóban vélhető, hogy a család létszámnövekedése miatt cserélt autók valóban további kiadást jelentettek, de ez kényszer volt és nem luxus-hajhászás!!! Mint ahogy Gyurcsány esetében is kényszer volt, hogy kellett neki autó, annak ellenére, hogy nem akart, de ha már kell, miért nem volt jó neki a Medgyessyé... ...s azt is jó lenne tudni, kitől és mennyiért bérelték azt az autót, ha már a pazalásnál és a luxusnál tartunk...
bpmcwap
bpmcwap 2006. 01. 31. 12:09
baze nem vagytok magatoknál!!!öcsém ez eszméletlen... (vélem) diplomás emberek, pénzugyi, illetve gazdasági területen dolgozo tanult felelőségtelseljes álampolgárok igy egymásnak esni... Már megbocsi de nagyon gázok vagytok!!!Legalább a lényegen vitatkoznátok!!!!!!!
Én lexarom, tőlem hummerel is kozlekedhetnek és vehetik maguknak a luxusvillákat sorban-ugy is ezt teszik akár vitatkoztok rajta akár nem!Nem mindegy ki mennyit, abban egyetértetek remélem hogy valamennyit mindkettő lop vagy nem megfelelően kezeli a köz vagyont-hogy szebben fogalmazzak!Tudjátok én nagy ivben lexarom!Ha le tudja hunyni este a szemét és tud aludni, akkor megérdemli... Szerintem sokkal fontosabb az hogy MIT AVAGY MIT NEM KAPOK ÉN MINT ÁLLAMPOLGÁR.Vannak tények, amiket nem tudtok elferditeni!Kérdezzek???Kérdezek! MSZP fanatikusoktól:
Miért tudjátok azt mondani ilyen rezzenéstelen arcal hogy megdupláztátok a gyerektartást mikor tudjátok hogy ugyan megdupláztátok, de ezzel nem adtatok többet a családoknak!!!???
Fidesz fanatikusoktól:
Hogyha olyan jól látjátok hogy mit csinál a kormány akkor miért hagytátok???A legerőssebb ellenzéki párt a fidesz, mégis hagyta hogy ekkora mértékben nőjön az államadóság, hogy a makroadatok ilyen szintre sulyedjenek... És ne mondja nekem senki hogy mert nem ők voltak porondon, olyan ellenzéki erő volt jelen magyarországon az elmult 4évben amilyen eddig még soha, és??? ORBÁN évekig csendben ült és hagyta hogy belexarjanak a xánkba... csak azért hogy most ő jöhessen és megmenthessen???
Most ujbol azt mondom nekem az a fontos hogy mit avagy mit nem kapok!!!Na nézzuk... Kaptam jog biztonságot?Loxart! Kaptam létbiztonságot-ha megteremtettem magamnak... Milyen kérdés az hogy mi a lakosság mindent megteszunk e az országunkért?????Én dolgozok a kormány többet keres mint én!!!!!MÉG MINDIG!!!
Ez miez????Na ne má!!!Egyenlőre az elmult 15évben az álampolgárok többet tettek az országért mint az ország az álampolgárokért... 4évig olyan emberek irányitották az országot akik családokat tettek tonkre!Tok mindegy hogyan nevezik magukat... MSZP, MSZMP, tőlem lehet MP is lexarom. nem a kontos a lényeg hanem az ami alatta van!!!ÉÉÉs a poén... mert megtehették!!!! Emberek elmentek és azokra szavaztak akik előtte tönkere tették a családjaikat... hehejjj magyar te huje te... megérdemled... Most mi van... hát ez a tegnapi országértékelés ... apukám... szal nem toom... tudjátok az már nem is zavar annyira hogy a pofámba hazudnak... az annál inkább hogy ezt hagyák nekik.... ez a legdurvább... má azt is megtudják etetni a jonéppel amit kixarnak... hihetetlen... ilyen sötétek lettunk???Azt miről vitatkozik két tanult felnőtt ember???Melyik milyen kocsit vett magának mennyiért... öcsém... vitatkozzatok arról, hogy ki mit kapot!Vagy mit nem kapott!!!!
Idén se megyek el szavazni, de Orbán annyibol szinpatikusabb hogy számokat prezentál!Igazi értékeket mond... nem azt mondja hogy megdupláztuk a családdipotlékot hanem hogy összevontunk és átneveztunk... nem azt mondja hogy drága az autopálya, henm hogy pl az osztrákonál 6od annyi... tetszik ez a családipotlékos átnevezés is!!! Iskoláztatási segély!!!NAGYON KORREKTnek tartom!!!Az élösködök ne kapjanak egy buznyákot sem!Aki a segélyért gyártja a gyerekeket aztán a segélyből kocsmázik a kolykok meg randaliroznak a faluban, az ne kapjon családipotlékot!Egyenlőség legyen!!!
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 11:42
Boccs eko tudsz olvasni, mert akkor Te is láthatod, hogy Orbánra költöttek legtöbbet!
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 09:59
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
IGEN! S én értelmeztem is!!!
"...sem tartott igényt, ... ezt azonban nem tehette!" Így "tavaly nyárig egy bérelt autóval járt..." Majd vettek -többek között neki is- egy új autó, ami Audi volt...

GYK:
...nem akart szolgálati autóval járni, de biztosnsági okok miatt kellett, de mégsem használta a Medgyessy-féle autót, hanem bérelt autóval járt, amíg nem vetetett egy Audit magának...

Sajnos ez van a cikkben!!!

De abban egyetértünk, hogy aki ennyire irtózik elődje autójától, az csak szánalmas lehet...

További kérdésed? Vagy már Te is érted, amit olvastál?
Üdv.
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 09:57
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
Én megtettem, remléem te is elolvasod. A MH törvény értelmében az SZJA csak akkor érvényes a magánhasználatú autóra, ha van hivatalos, kölönben azt feltételezi, hogy a hivatalost is magán célra használták. Amennyiben a magyar miniszterelnök 4 gyermekes családjának biztonságos mozgatására az 5-6 milliós autók használatát túlzottnak tartod azt sajnálom. Nem tudom mit gondolsz, ha a miniszterelnök nem munkaidőben a családjával valahová megy, mit kellene tennie?
A hivatali autó használata nem probléma ott, ahol nincs gyerek, de hát ez OV-nál nem igaz. És ugye az is látható. hogy a Toyotát is akkor cserélték Cryslerre, amikor jött a 4. és azt a Vw-re, amikor megjött az 5. Sajnos ez a nagy családoknál így megy, csak nem mindenkit támogat az állam.
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 09:48
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
szerintem nem arányosítgatni kellene, hanem kicsit szolídabban és szerényebben bánni a köz pénzével....
ez az arányosítgatás csak mutogatáshoz vezet semmi egyébre....a ferkó sem két forintos audit választott ugyan úgy ahogy indokolatlan volt ovi páncél limuzínja drága speckó alkatrészekkel a súly miatt stb...valahol úgy látom mindegyik arra törekszik, hogy lopásban nehogy lemaradjon....
Törölt felhasználó 2006. 01. 31. 09:18
"Orbán Viktornak magánhasználatra egy Mercedes limuzin, egy Chrysler buszlimuzin és egy Toyota Rav 4-es terepjáró is a rendelkezésére állt.

Gyurcsány Ferenc 2004-es megválasztása után még miniszterelnöki autóra sem tartott igényt, beérte volna sportminiszteri gépkocsijával is. A biztonsági szempontok miatt ezt azonban nem tehette, s tavaly nyárig egy bérelt autóval járt – az õrezred 2005-ös beszerzéséig ugyanis nem volt elégséges mûszaki állapotú és a biztonsági elõírásoknak is megfelelõ jármû a flottában (gyorsan vettek is néhányat, úgy ötszáz millióért). "
belinkeled ezt, és aztán azt mondod:

"S ami még látszik: minden miniszterelnöknek jó volt egy ideig elődje autója, kivéve Gyurcsányt, aki nem használta Medgyessy autóját egy percig sem... ...mit tegyünk, ő nem Mercedes, hanem Audi párti ... éljen a magyar termék!!! "

Elolvastad azt amit belinkeltél? szánalmas...
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 18:59
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
gri
Kicsit fusd át a típus jelzéseket , a beszerzési dátumokat meg a használat célját is.
Talán kicsit tisztul a kép
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 18:35
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
Két rövid kommentár.
Minden miniszterelnöknek, elnöknek egy adott ideig jár a szolgálati autó és a biztonsági őrizet regnálása után is. Ezt a törvényt még az MDFkormány hozta.
Ennek alapján OV-t és Mp+GYF-et összevetni 4 év múlva lenne azonos időmennyiség. Most ha jól számolom az évekre bontott arányuk kb. azonos, egyhe fölény a párosnál most OV 9gk/8 év, MP+GYF: 6gk/4 év
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 17:17
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
wasp mi ebben a demagógia?
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 17:16
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
ilyen politikusokkal csak ilyen színvonal lehet....
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:56
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Eko
Ha nézed az országjárás eseményeit talán felismered a VW Transportert amit most használ az adófizetők pénzéből ( ezért a 2005-ös beszerzés )
Így mondjuk érthető a vagyonbevallásban szereplő VW Golf és a 7 tagú család közlekedési igényei között feszülő ellentét.
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:50
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
óriási,
azért van itt is színvonal.
És még ti nevezitek demagógnak a politikusokat.
Mókás :-))
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:47
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
hedonista itt mindegyik csak éppen nem a családi költségvetésből, henem a mi f@rkunkkal verve a csalánt...
én egy miniszternek sem engedném meg a skoda superbnél nagyobb verdát...majd ha sok százezren -millióan elérik ezt a szintet a lakosságnál is akkor mehetnének feljebb...végtére is ez nem egy banánköztársaság...vagy igen??!!!
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:45
hát ja mindegyik kívánságát teljesítik az adóforintokból csak ők nem a mieinket....
teljesen mindegy ki regnál azért amikor a deutsch tomi az első héten szarrá törte a kincstári autót részegen az nem volt semmi ...egy csomót elloptak az sem...viki-feri egyedi kívánságai is jó néhány millióba került kezdve az auditól egészen viki páncél kisbuszáig...mert ugye azzal kellett lejárni fociedzésre nehogy valaki megölje ezt a fontos embert...és természetesen folytatni lehetne a sort.
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:44
Hedoista a Viktor. Olvasd el a Dr. Kende könyvét.
Törölt felhasználó 2006. 01. 30. 15:35
Érdekes a Magyar Hirlapból átvett cikk, bár van benne néhány elírás, azaz, hogy Orbán Viktor 1998 és 2002 között regnálásában van olyan autó is felüntetve, amit a nevezett idő után vettek meg, szereztek be, ami érdekes...

Illetve nem is azt kellene nézni, hogy ki hány autót használt, hanem azt, hogy ki mennyit szerzett be, hiszen, ha már egyszer megvan, akkor ki kellene dobni, vagy olcsón el kellene adni...

Mindenesetre példátlan az a pezarlás, hogy ciklusonkánt milliárdokat költenek új autóra, még akkor is, ha valónan nem járhat egy miniszterelnök 22 éves Trabanttal...

S ami még látszik: minden miniszterelnöknek jó volt egy ideig elődje autója, kivéve Gyurcsányt, aki nem használta Medgyessy autóját egy percig sem... ...mit tegyünk, ő nem Mercedes, hanem Audi párti ... éljen a magyar termék!!!

link

Topik gazda

TTT
4 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek