Több kérdésben is erős szövetség jött létre az elmúlt időszakban Nagy-Britannia és Magyarország között, így például a nukleárisenergia-felhasználás és az uniós intézmények reformjának szükségessége ügyében - közölte Orbán Viktor kormányfő szerdán...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=190321
Ha az ellenzéknek lenne esze, akkor meg is csinálna valami ilyesmit, aztán benyújtanák, hogy lássuk, hogy hogyan és milyen indokkal szavazza le a kormány az ötletét. :D
"Ha szerinted igen, akkor van-e elképzelésed, hogyan lesz amerikai jövedelmed a piac működésének következtében?"
Igen nekem van. Úgy bmeg, hogy nem lopják szét az országot, és nem teljesen felesleges stadionépítésekre fordítják az adókból befolyt jövedelmet. Például...
Sõt! Szerintem egybõl válasszuk ki a legmagasabb átlagbérû országot, továbbá minden termékbõl azt az országot, ahol az a legolcsóbb. Hiszen ezt szeretné mindenki! Szívesen aláírnék egy ilyen támogató ívet, hogy Orbán lássa, hogy a nép ezt mennyire akarja.
Ha egy kicsit utánaszámolnának a "szakértők", hamar kiderülne hogy a benzinen pl. több az adó mint a USA-ban a benzinár.
Ezekből esetleg megpróbálhatnának következtetni a megoldásra is.
Na, vettem egy nagy levegőt és naaagy önuralommal végighallgattam Viktort...
Meg kell vallanom most ismét sokat rontott a szív és keringési rendszerem állapotán... Tök mindegy. Majd veszek vérnyomáscsökkentőt. De! Röviden csak annyit. Ha amerikai (energia) árakat szeretne látni annak a legegyszerűbb leggyorsabb (és leg maradandóbb!!) módja ha olyan gazdasági környezetet teremt amiben úgy felfuthat a gazdaság mint amerikában van. Ennél több időt erre a böffenésére szerintem nem érdemes pazarolni. Egy hataloméhes politikus aki tudja mit eszik a nép röviden, agy nélkül. Ennyi. A saját farkába fog harapni mert örökké nem mehet ellen a pénzügyi mutatóknak. Az ország meg nem egy szőlészet amit nagygazdaként kéne "vezényelnie". Túl magasra került a szőlősgazda. (Nem írom le mi, mert nem akarom megsérteni a kétkezi verzióját...) Nem neki való az a hely, ennyi a lényeg...
"az export korlátozásával mesterségesen alacsonyan tartják az árakat." - vagyis ott sem engedik szabadon érvényre jutni a piaci árakat, hanem állami adminisztratív eszközökkel beleavatkoznak és így érnek el alacsonyabb árakat?
Ezzel ugye versenyelőnyhöz jutnak.
A brüsszeli bizottságosok ezt hagyják...?
"az export korlátozásával mesterségesen alacsonyan tartják az árakat." - vagyis ott sem engedik szabadon érvényre jutni a piaci árakat, hanem állami adminisztratív eszközökkel beleavatkoznak és így érnek el alacsonyabb árakat?
Ezzel ugye versenyelőnyhöz jutnak.
A brüsszeli bizottságosok ezt hagyják...?
Hát az amerikai energiaárakhoz sok minden kellene, leginkább az ottani palagáz forradalom megismétlődése, ami Európában nem annyira valószínű.
Magyarország esetében erre csak akkor lenne sansz, ha a makói árokban lévő gázvagyont gazdaságosan ki lehetne termelni, erre pedig a technológia hiánya mellett a következő tíz évben nem sok esély van. Az is kérdés, hogy egy egységes európia piacon, ha Magyarországon alacsonyabban alakulnak az áramtermelési költségek, akkor a külső kereslet felhajtaná az árakat, és így a megtermelt áramot jobban megérné külföldre eladni (jelenleg viszont olcsó külföldi áramot importálunk és a drága gáztüzelésű erőmúvek meg leállnak). A gáz esetében ugyanez a helyzet, az olcsó kitermelés esetében az exportálás kifezetődő lehetne, ami után nem biztos, hogy ez a belföldi árakban is érvényesülni tudna.
El ne felejtsük, az amerikaiaknál azért is olyan alacsonyak a gázárak, mert a cseppfolyósított gáz exportjához az energiaügyi minisztérium engedélye kell, ezáltal az export korlátozásával mesterségesen alacsonyan tartják az árakat. Nagy kérdés, hogy mi lesz a TTIP-vel, az EU-USA szabadkereskedelmi övezet erre a kérdésre is vonatkozik-e majd.
"Én is amerikai jövedelmeket szeretnék látni!"
qpec szerint "Talán meg kellene hallani vezérünknek ,hogy hogyan működik a piac és mi határozza meg az árakat"
Vajon a jövedelmedet is a "piac" határozza meg?
Ha szerinted igen, akkor van-e elképzelésed, hogyan lesz amerikai jövedelmed a piac működésének következtében?
"Orbán amerikai energiaárakat szeretne látni Magyarországon"a "
"jobbágy" meg amerikai jövedelmeket!"
Igazad van. Én is amerikai jövedelmeket szeretnék látni! Ha ez megvolna, felőlem maradhatnának a mostani árak is..
Azt az örökmozgót alaptörvényileg betiltatná vitya: mi lenne akkor a kieső horror benzin és gázolaj adóval???
Apropó: ott is volna mit csökkenteni!(és az az egész országra hatna! :-) )
Egyrészt jól hangzik, hogy Orbán elkötelezett az atomenergia mellett.
Másrészt viszont csak azt nézzük meg, mennyibe kerül Amerikában a benzin, és milyen autóik vannak, és mennyibe kerül Európában, és milyen autóink vannak. És akkor mindezt vonatkoztathatjuk fűtés-szigetelés, elektromosság-energiatakarékos eszközök, stb., stb. témakörben. Nem, ne az energia legyen olcsóbb, hanem használjuk fel hatékonyabban azt az energiát. Persze népszerűbb a rezsicsökkentés, mint hosszútávon gondolkodni...
Én csak a 90-es évek energiaárát szeretném a mai számlán látni,de ez álom marad,mint a győzedelmes szabadság-,rezsi-és multifüggetlen harc vége.Talán meg kellene hallani vezérünknek ,hogy hogyan működik a piac és mi határozza meg az árakat,de ez soha nem fog a füléig jutni. Körül van bástyázva olyan "szakértőkkel" akik pont azt mondják,javasolják,amit hallani akar.
A törököknél az engedetlen,nem kívánatos személy selyemzsinórt kapott,a rossz hír hozóját meg lefejezték a történetek szerint.Ma úgy tűnik kis hazánkban is ettől tartanak az udvartartás széles talpnyalói.
ja! Hogy amerikai áraink legyenek az energiahordozóinknak nem kintről kellene jönni,Paksot leszámítva.Talán a németekhez hasonlóan a megújuló energiaforrásokra kellene koncentrálni,de nonprofit módon abba sem akar beruházni senki.
Talán elő kéne vezetni Széles úr csodakészülékét ismét. A nagy 23-i menetelés előtt pont jól is jönne.
Orbán amerikai energiaárakat szeretne látni Magyarországon
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=190321