Topiknyitó: Portfolio 2014. 06. 27. 12:34

Orbán: a forinthiteleket is meg fogják vizsgálni!  

Ugrás a cikkhez
A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában több kinyilatkoztatást is tett a devizahitelekkel kapcsolatban. Elmondása szerint a problémát a forintosítással oldják majd meg teljesen, aminek költségeiben az állam is részt vállalhat. Az...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=200660
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gyula1971
gyula1971 2014. 06. 29. 14:54
Előzmény: #1  Portfolio
A Forinthiteles szabályok felülvizsgálatával, ők is kapnak visszatérítést.
A Bankszektorra a deviza és FT.-hitelek miatti leírás elérheti a 900 Milliárd Forintot.
Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 12:18
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
"Tölgyessy szerint a jogalkotó úgy teremti meg a szabályokat, hogy előre tudja, melyik vállalatra mennyi adót akar kivetni."
link
Törölt felhasználó 2014. 06. 28. 11:31
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Koncepcios perekre emlekeztet ez az egesz, amikor is a vadlotnak kell bizonyitania az artatlansagat, mielott barmilyen birosag kimondta volna a bunosseget.., nagyon rossz uzenetet hordoz ez a torvenyjavaslat.
Törölt felhasználó 2014. 06. 28. 11:05
Előzmény: #12  watson
Az a baj, hogy így jogbiztonság helyett az egész jogrend egy képlékeny massza lett, a szerződés pedig nem jelenti a gazdaság és polgári viszonyok szilárd alapkövét, mert bármi bármikor megváltoztatható akár visszamenőleges is. Ez nagyon káros.
watson
watson 2014. 06. 28. 09:59
Előzmény: #11  philosopher
Én értem a logikát, de nem lehet bűnözéssel válaszolni a bűnözésre, majd a túlválaszt ismét bűnözéssel enyhíteni.

Takarodjon a sittre az összes bűnöző! Orbánnal az élen, Varga, Rogán, Lázárral a nyomában és viheti a III/II-es meg III/III-as haverjait is!

Eddig is volt egy csomó tisztességtelen adó, mint az IPArűzési adó ami a jövedelmeken túlterjeszkedve mégegyszer megadóztatja a béreket, alvállalkozókat és egyebeket.
Ezt szaporította Viktor további 30, többségében tolvaj adókkal, mint bankadó, tranzakciós adó, kábeladó, robinhood adó ... médiaadó ... végtörlesztés ... rendszerré tette a mutyi bűnözést trafikkal, földdel, közbeszerzéssel, sporttámogatással, közmédiával, stratégiai megállapodásokkal, Putyinnal... kijár már egy golyó neki mint Ceausescunak.
philosopher
philosopher 2014. 06. 28. 08:52
Előzmény: #8  watson
nem erre gondoltam, hanem eleve már a végtörlesztés sem volt tisztességes, így picit kompenzál ez a másik kedvezmény nem megkapása (nem így kellett volna az egésznek történnie persze)
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 06. 27. 20:36
Előzmény: #9  Bekre_Pal
Én Sipos Erzsinek a magját szeretném megvizsgálni,mert nem értem hogy jöhetett ki egy ekkora Szar Jankó rajta!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2014. 06. 27. 15:37
ez egyre jobb
watson
watson 2014. 06. 27. 15:20
Előzmény: #7  philosopher
"de legalább a végtölresztők nem kapnak"

erre azt kell mondjam hogy a jogszabályalkotók qrva anyját! ;)
(megjegyzem nem volt lakás deviza hitelem, és végtörlesztő sem voltam)

Akkor most az árfolyamrés az egyiknek tisztességtelen a másiknak meg nem???

Itt a törvényjavaslat, linkkel a javaslat szövegre link

Alanya a fogyasztó (2013.évi CCXXXVII. Hptv.) aki természetes személy kizárva a végtörlesztőket.

Ja és egy Bt. vagy Kft. számára már tisztességes minden???

Ez a büdös nagy kommunizmus, és ez a büdös nagy jogbiztonság... ???

philosopher
philosopher 2014. 06. 27. 15:12
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
na de legalább a végtölresztők nem kapnak még plusz pénzt, azért ez is valami, hamás ott kaptak egy nagy lehetőséget, nem húznak le még egy bőrt a bankokról.
stock33
stock33 2014. 06. 27. 15:10
az argentin demokratikus államban is előírták a kamatokat, mire kell adni a hitelt

vagy azt a venezuelai demokratikus állam demokratikus vezetője tette?
Törölt felhasználó 2014. 06. 27. 15:05
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Az van, hogy valójában Orbánék most a saját bénázásukat és 4 éves időhúzásukat is a bankokon akarják leverni erőből visszamenőleges szabályozással.
Törölt felhasználó 2014. 06. 27. 15:04
Előzmény: #3  watson
De:)

Amúgy ilyen országos szintű helyzetben az nem gond, ha a kormányzat ilyen szinten beavatkozik. A szabályozás, a rendszerszintű problémák kezelése az ő feladata.

Itt - ahogy kurva sokszor leírtam - volt korábban egy nem megfelelő szabályozás, ami valóban túl nagy mozgásteret adott a bankoknak (egyoldalú szerződésmódosítás). Ezt azonban nem úgy kellett volna megoldalia a kormányzatnak, hogy először szétadóztatja a bankokat, ellenük hergeli a lakosságot, ezzel megugrasztja a hitel nem fizetőket, majd csak ekkor eszmél rá a szabályozásra és azt meg jogbiztonságilag elég aggályos módon visszamenőleg akarja rendezni... 4 évvel ezelőtt kellett volna:
- megszüntetni az árfolyamrést,
- alacsonyabb szinten maximálni a kezelési ktg-t;
- megszüntetni az egyoldalú szerződés módosítás lehetőségét.
Stb. stb.

Én 2010 óta ezt pofázom. Rég nem lett volna ekkora ügy az egészből, erősebb lenne a Ft, piacbarátibb a kormány megítélés, kevesebb nemfizető, stb.
watson
watson 2014. 06. 27. 14:54
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Nem erre van a felügyelet amúgy?

Törölt felhasználó 2014. 06. 27. 14:16
Előzmény: #1  portfolio
Még 1-2 ilyen üzengetés és aztán nagy meglepetésre elkezd nőni a Ft hitelesek között is a nemfizetők aránya...

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek