Eladod, amid nincs - ez a short. Példa: kérsz kölcsön 1 db OTP-t. Eladod 10000 Ft-on. Most van 1 db OTP shortod, ami azt jelenti, hogy -1db OTP részvényed van (mínusz, mert a kölcsönkapottat adtad el). Ha lemegy 9000 Ft-ra, visszaveszed, visszadod a kölcsönpapírt és kerestél 1000 Ft-ot. . A shorthoz ELADNI kell.
a brokik mellett valaki más is szórta. vagy az alapoknak kell a pénz másra vagy nem lehet h most adták el az új 8M részvényt? Bár annak is csak egy részét....
takarékbank, status (új rv.) ki tudja..de várható volt hogy ez less, bár én hitem benne hogy felhúzzák 1000-ig és utánna kezdik önteni,,,nagyobb lett volna a haszon és az árfolyam maradt volna feljebb
ez a baj..amúgy ma teljesen hülye voltam, valamiért azt hittem 5%al lentebb van a limit és beadtam a stopot 600 alá ..hogy majd alatta visszaveszem...és persze nem esett alá
580-on gondoltam, hogy visszaveszem és le is ment volna addig, de hála az otp-nek és a saját hibámnak csak lestem mint páran itt akik 18Ft-ra várták -bár én csak pár percig- végül visszavettem 650ig, de pár milliós mutatvány volt így is :/..még mindig jobban jártam, mint az amcsi broker aki elütötte tizedesveszőt és kiszórta az összes rv-t, meg lezúzta az árfolyamot is :)...ma nem voltam, de minden úgy alakult ahogy vártam..visszavették amit kiszórtak..most már felfelé húzzák
ha a konzi jó hírt kap, akkor megyünk mi is fel..érdekes egybeesés hogy pont a héten verték le erővel az árfolyamot.majd 600 körül visszavették..okos..ha megindul az "anyacég" akkor megy vele a többi..könnyű pénz
ma van kgy, ha jól tudom..meglátjuk, hogy mit villantanak..vagy a kapott pénzt mire költik..utánna át lehet értékelni a tartest..de addig is bolond aki dobja
ha azt nézem ,hogy egy 509-805 majd 590-780as sávban mozgott a papír, akkor egy 6xx-es beszálló jó vétel lehet...ezért vettem én is és ezért tartom...mindig leírom, hogy nem vagyok orákulum, de a fenti érvek miatt én még felfelé várom..de a stop szinteket is mindenki gondolja át :)
játszós..a hülyeségem miatt jóval magasabb áron vettem vissza az opit mint terveztem és a köv napon nem tudtam követeni, így aladni sem,- magyarul "beragadtam"- így a konzi vétel és is csúszott nagy pakkal..sajna opit se hét elejére varoom, hogy fordul így marad a "mozi"..de ahogy olvastam te jókor váltottál :)
holnap le a trendcsatorna aljáig..onnan pattania kell..ha nem akkor letörik és csúnya lesz..remélem a nygok felhúzzák, ha már kirázták múlt héten a remegőseket
OPUS Global Nyrt. Szégyelld maga gyuripapa . Ha nem egyezik másoknak a véleménye ,te írtad a szúk csoport kitilttatja. Elemzéseid semmit nem találtak el ,de te mindig!!! kimagyaráztad?
Szia! Azt mutasd már meg nekem is, nem emléxem, hogy írtam volna elemzést futurba...ellenben van belőle rvem ..valszeg kommenteltem valakiét..arra viszont biztos nem buzdítottam senkit, hogy adja el vagy realizáljon veszteséget.türelem!!.egy ilyen papírban 5-10% hullámzás akkár napon belül is lehet ha ennyit nem tudsz elviselni akkor javaslom hogy vegyél kincstárjegyet és hagyd a tőzsdét. Alap pokers mondás: ha nem tudod, hogy ki a balf@asz az asztalnál, akkor te vagy az!
nem jot össze sajnos :/..láttam az Elliott elemzéseket, ebből nekem az jott le, hogy már lassan a CD szakasznak kell jonnie, ami ugyebár felfelé mutat..lentebb írtam, hogy a hét közepe lehet a forduló..így marad a mozi és ülni kezeken
ma megfordult a fejemben h bukóval is eladom és lentebb több rv-t vissza tudok venni. de rem erre nem kerül sor. ha kiültem 590et akkor még birom egy kicsit.
Opus Global Nyrt Forecast