Igen minimális mértékben így már csak 134ft akkor most gyuripapát is ki kell tiltani 2hétre?! :DDD
Törölt felhasználó2018. 01. 23. 13:25
Előzmény:
törölt hozzászólás
Én mindenkivel tiszteletteljes vagyok úgy érzem, de komolyan valaki feltesz egy kérdést és arra válaszolok, durván számoltam fejben a dolgot és válaszolok rá majd erre kitiltanak mi ez, hol ebben a tisztelet?
Lehet hogy pont arra a hozzászólásodra nyomott rá babosko de nem azért tiltott ki. Folyamatosan megy a részvény alázása részedről. Ez a gond vele, az a gond vele, veszteséges volt, sok a tartozása, 200 alatt ér, stb. Szerinted kit érdekel ez a fajta egyoldalú, csak a negatívumokat kiemelő megközelítés??? Ha szerinted ez így van, örülj neki, hogy nem vettél bele ( bár kétlem, hogy ez örömteljes lenne, hacsak nem egy önmegtartóztató fakír vagy, aki utálja a pénzt és csak veszíteni akar a tőzsdén), de minket ne akarj megmenteni a bukástól, mert nem releváns. Ezért lettél tiltva. Szerintem. Írj oda, ahol szerinted érték van, és vettél is részvényt!
Mostanában nincs sok időm kereskedni...konzit gyűjtöm az esésben ..diverzifikálom az opit :)....ennél a szintnél már hülyeség eladni a chart alapján, illetve szűkül a mozgástár a ki-be ugrálásra is..ha kijön egy jó hír akkor meg egyből limit, mert már alig van eladandó papír ezen a szinten (lecsökkent a forgalom), így maradt a buy and hold :)...
paks2 februárban indul...a kpria-t meg feltőkésítették...valakik meg gyűjtik a remegő kezűektől a rvt, ügyelve arra hogy ne nyomják le nagyon az árat...áprlisban gyj... a Nord, future stb nyerők is itt fognak az első hír után kikötni..a többit mindenki döntse el... :)
OFF:A bét hasonló módon működik most, mint a poker...az online elterjedése előtt voltak a vérprofik, akiknek megvolt a saját stratégiájuk és fejben egy pillanat alatt kiszámolták egy leosztás lehetséges kimeneteleit (oddsokat), több tíz-százezer leosztás láttak, így tudták mikor kell emelni és dobni a lapokat. A tapasztalt versenyzők így általában nyertesen hagyták el az asztalt. Aztán megjelentek az online játékosok, akik sokkal merészebbek voltak, s ezzel sokan nem tudtak mit kezdeni a konzervativabb stragégiával játszók így elvéreztek. Az igazán profik viszont tanultak az újaktól és kihsználták, hogy még több fish került a terembe, akiket könnyen le lehet vadászni, ezért ők még mindig a toppon vanak. A régiek szerint persze ez színtiszta szerencsejáték és vak szerencse....aki soha nem pókerezett az még ma is ezt gondolja.
sajnos technikailag csökkenő ékben vagyunk...de az látszik, hogy ahányszor leküldték 600 ft alá abban a pillanatban brutális vételi erő jelent meg, ami nyilván nem csak a shortzárásoknak köszönhető...ebből következik, hogy aki nem ismeri a forgatókönyvet annak shortolni elég rizikós most, a vételekhez pedig valami jó hír kellene, ami visszahozná a speka tőkét...így marad az oldalazás..csorgás
Rövidtávon valószínű...még egy leszúrás is a stopok aktiválása miatt..de józan paraszti ésszel...ha lenne 70% papírunk..ami kb 200m db..hány forinton szeretnénk eladni? meddig tartana egy rallyt csinálni milliárdos tőkeháttárrel...egy piacon amin a nordot el lehet adni 90ért a set-et 300ért, futurt 90ért?...630-650-en volt intézményi vétel..a kisbüfik tulajdonsága hogy magasan vesznek a korrekcióban eladnak, pedig csak ülni kellene a kezeken..ML-Viktor-Paks2-Mutyiország. (sajnos)..közpénz..nincs értelme a általános vállalatértékelésnek, mert Mo-n egyik cég sem tud akkora tőkét bevonni mint ML. . Most olvastam a hvg-n hogy csak propagandára 63Milliárdot költött tavaly a kormány amelynek 90%-a három kormányközeli cégnél landolt...eszembe...azoknak aki 700 felett vették (mert az alatt nincs értelme pánikolni -10% bármelyik bluenál is belefér)...adják el és felejtsék el a tőzsdét, mert egy medve piacon tökön szúrják magukat..vagy ismerjék fel hogy az elmúlt 30év egyik legnagyobb üzletébe volt szerencséjük beszállni. Zanzásítva ennyi jutott eszembe :)
a stopokat kiütötték ahogy várható volt...minden nagy emelkedés előtt a nagyok lenyomják az árat, hogy olcsón tudjanak venni..és nem 5%-10%-al..az normal fluktuáció
azt mondom amit már lentebb is írtam..a 600 (59x)-et nem engedik elesni, mert nem mindegy hogy 120 milliárdod van vagy 100...hogy ez most hanyadik hullám az alakzatban szinte mindegy, mert ahogy elnézem innen már cask felfelé engedik :)
Ne tegyel a velemenyedbe erzelmi toltest. Akkor biztosan "erzelmi ellenervekkel", magyarul sertegetessel reagal, es meg se probalja a tartalmat megerteni. Az agyanak limbic rendszere lep mukodesbe olyankor , nem a szurkeallomanya. Emiatt is, 90% utalja a sajat poziciojat negalo ellenerveket, racionalis es tapasztalati trader-ismertek hianyaban. Es pimaszkodni kezd. Azt a problemat ugysem tudja egyik invesztor sem megkerulni, hogy az ujonnan elokerult fundas informaciok egyre inkabb alatamasztjak a technikai alapu velemenyeket. A ketto kozelitesi mod a kilatasokra egyre jobban egybevag. Ugyanabba az arsavba mutat. Nekik ezzel teves-iranyu pozicioban kell szembenezni; es 90%nak maris vesztesegben. . Most az a helyzet, hogy OPI iker-testvere, a Konzum publiklalt egy fundas gyorsjelentes-elozetest. Es abbol egesz csekely szamolassal kijon egy fundas value-ertek. Raadasul a TA oldalrol nyilvanvalo, hogy a 12 honapja tarto rally utan egy most igen fiatal, 1.5 honapja alakulo korrekcio indult, ami ugyanarra a target arsavra mutat a vegen. Raadasul a limbic melyen erzik is, hogy a korrekcio a bullhoz hasonloan 9-15 honap idotartamu lesz. A Konzum iker-testvere is hasonloan fog teljesiteni. Nem teszem fel sem a szamitast, sem a TA chartot. Felesleges, ugysem hatnak az esz-ervek. Majd egy elgyengult pillanatban lenyeli a bekat. Vagy kikopi. " Lustapista " kivaloan megfogalmazta a dilemmat.
magaddal beszélgetsz te is? :) Fundás imformációk? ha jól tudom, még nem jott ki az auditált jelentés opira, addig lehet találgatni..de az eddigi alapján, sikerült bevonniuk közel 150 milliárdot egy év alatt egy csőd közeli cégbe.így a növedési potenciált cask exponenciálisan lehet saccolni. TA? a 600 Ft 3-szor megfogta, milliárdos forgalommal, de mondhatnám a csökkenő éket ami talán most fordult, így felfelé mutat
Csokkeno ek ? Inkabb csokkeno 3szognek neveznem annak meg tudjuk mi a vege ! 600 elesik akkor olyan ellenallas lesz ami fole nehezen tud vissza menni a papir. Azt viszont nem ertem ha milliardos fogalommal tamasztjak 600 on mert ugye lattuk a napokban akkor miert nem tud emelkedni ?!
Hali! Hol talalom azt a hozzaszolast amiben famtomasz irt neked a 3szog es ek mibenleterol, valahol lattam de nem talalom, tudod hol lehet a hozzaszolas?
opus topicban van..de itt is megtalálod a lényeget :https://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai-elemzes/haromszogek-a-kereskedesben-technikai-elemzes-alapok-.114465-2.html
ha elesik, akkor le kell shortolni..ha visszapattan akkor meg ülni a kezeken..a day-traderek tudják ezt...a többieknek meg ha bukóban vannak mérlegelni, hogy vesznek egy másik rv-t, ami valszeg túl van árazva..vagy maradnak itt, ahol az eddigi intézményi tranzakciók (illetve politikai hátszél)miatt felfelé van hosszútávon az irány
szivesen..mindannyian tanulunk itt:)..a lenti linken szinte az összes technikai elemzéshez szükséges info elérhető, de ha kérdésed van keresd meg Fanthomast. Ő már tanítani szeret :)
85940es hozzaszolas, Opus Global Nyrt. forum. (ha sikerult a velemenyek kozott sajat szemszogedbol "igazsagot tenned", tedd kozze nyugodtan... osszevetnem az en kovetkeztetesemmel)
Hagyjuk a hitel reszt.. de 9 milliard vissza nem teritendo tamogatas! Ez eredmeny vagy vagyonnovelo hatas direktben, es csak ugy! Ha igy lejt a palya, itt olyan novekedes lehet meg 1-2 even belul!
Tapsolj a fejed felett, hogy kirabolják az országot. Lesz ez még rosszabb is. Ez kb olyan, mint hogy kivégezzük a földet és az unokáinkat, de addig azért a részvénypiac nagyot mehet! Taps! :)
a hitelképességet sem hanyagolnám el..általában egy vállalat növekedést leginkább a bevonható tőke nagysága szabja meg..az eredményességét meg annak kamatlába..bár ezt itt mindenki tudja :)
Kettős éne van most sokaknak: nyerjen a jelenlegi banda kétharmaddal mert akkor megy az Opus, sokat kaszál, vagy bukjanak, mert ilyen banda mégse kellene, de akkor az Opus se fog menni, hanem kemény bukó lesz sokaknak. Nehéz helyzet :)))
aki azt hiszi, hogy attól hogy egy 0-val több van a számlaegyenlegén, attól boldogabb lesz, de egész nap az agymosást kell látnia és hallania mindenhol, az szegény ember..és "gazdag" sosem lesz.
Nem is olyan nehéz a helyzet, csak neked van olyan érzésed, hogy nehézzé tegyed! Aki eladta már jól járt! Akinek meg még lentről is van minek izguljon! A napizók és a "játszók" meg simán leírhatják a "nagy" veszteségüket! Ez miért olyan nehéz?
On: lentebb megtalálható a válasz, hogy mere kellene mennie...aki szeret izgulni az shortohatja is, ha van rá pár milliárdja leviheti 590 alá, mert legutóbb ez nem sikerült 1milliárddal
Kezdo vagyok, de nekem inkabb tunik 1 csokkeno haromszognek, mint eknek. .https://www.portfolio.hu/vallalatok/technikai-elemzes/haromszogek-a-kereskedesben-technikai-elemzes-alapok-.114465-2.html A tamasz 300-as Fibopontnal levo 595 amit az elmult 3 honapban mar tobbszor is tesztelt az arfolyam. Probaltam en is rajzolgatni valamit de mondom ez csak valami amator munka lehet hogy teljesen hulyeseget csinalok; https://invst.ly/6golvCsokkeno haromszog: Az alsó vonal az egyenes, köszönhetően a nagyjából azonos mélypontoknak. A piac kissé túladottá vált. Ha lefelé magas forgalom mellett átviszi az árfolyam a vízszintes vonalat, újabb eladói nyomás alá kerülhet a piac. http://www.forexbazis.hu/forex-oktatas/grafikon-alakzatok-haromszogek
Persze ha jo is az gondolatom hogy csokkeno haromszog az akkor sem jelenti hogy beszakad a 595 kornyeki tamasz, hisz mar jo parszor megtartotta es aranylag huzamos ideje tartja a tamadasokat.De ha ala is kerul akkor sincs vege hisz a ceg ugy tunik tenyleg penzt akar termelni, tehat szerintem az eves jelentes utan ami feltehetoen emelkedo penztermelo trendet mutat majd, az arfolyam megint ki fog loni es elerheti az iden az 1000ret, nem beszele rola, hogy lesz Msci kosar atsulyozas, meg beszelnek mas kosarba bekerulesrol is.
Opus Global Nyrt Forecast