Nekik is jó.országnak is jó.hazai tulajdonos hazai munkaerő, nyereség is itt marad. Opus konzum cig app es még ki tudja milyen leendő tőzsdéi cégek által bárki reszesedhet a nyereségből. 2020ra osztalékot is fizethetne opus
Ezzel csak ez a baj: "A termelékenységbeli különbség bár itt különösen szembetűnő, más szektorokban is megvan. Amint arról korábban már írtunk: általánosságban elmondható, hogy egy multi alkalmazottja legalább két és félszer akkora értéket teremt, mint egy magyar vállalkozásé. Ez pedig a magyarosított ágazatokban sincs másképp. Elég sokatmondó adat, hogy 2010-ben a magyar műszorszolgáltató cégek -12,5 milliárd forint hozzáadott értéket “hoztak létre”.Összeségben véve kevesebb hozzáadott érték, kevesebb fizetés..Viktor és társai pedig multi-milliárdosok lesznek a mi zsírunkon
most a szerzést megy meg a tőkésítés. majd ha már nyeregben vannak akkor racionalizálnak bár ezzel skeptikus vagyok mert Mo-nak ez soha nem ment. A fiúk megcsinálják amit a rendszerváltásnál kellett volna, hogy tőkeerős magyar cégeket hoznak létre. Bár itt megint skeptikus vagyok mivel a végén náluk lesz a tulajdonjog a népnek meg jut a morzsa.
Jó visszaolvasni a topicot...a tőzsdei psziho lenyomata :)a fő károgók egyből rávetették magukat "18 Ft-25Ft" os árfolyamot vizionálva. Nem tudom, hogy ők trollok, olcsón vásárolni szerettek volna vagy csak szimplán balf@aszok. Saját részről mindegy is. A topic nyitásakor egy 350 Ft-os árral kibékültem volna, a mai 700-as záró pedig felülmúlta minden várakozásom. Ami viszont fontosabb, hogy jól döntöttem - és nem hagytam magam lebeszélni- elégedettséggel tölt el. A tippversenyen 1050 Ft körül számítottam, bízva a hype*ban, de ahogy a nagytulajok és a vezér emberei pakolják bele a pénzt és az értékeket, jövőre fundásan is el fogja érni. Reméljük kitart a bikapiac és minden Opi tulajnak az egyenlege, pozítívban lesz a jövő év végére is. Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánok 2018-ra is!
általában mindig túllendül az árfolyam és "középértéken " all be..szal ez kb egy 1400-as maxot vetít előre..de év végére egy stabil 1050-nel már nagyon elégedett lennék. BUÉK! :)
Hard walletre kiutalod, és akkor elméletileg nem lehet ellopni. Aztán amikor már nagyon el akarod adni, akkor vissza utalod. Én nem tudom mennyire biztonságos ha esetleg ott tartom akinél vettem. Elméletileg ők is cold storage-on tartják a nagy részét, de ugye ha lehúzzák a rolót, az ellen nem véd... Fene tudja, de bele akarok kóstolni egy franc tudja mekkora összeggel. Aztán ki tudja meddig megy, de szerintem brutális szériában lesz jövőre. Az egyetlen para még, hogy lassan halad a validációm a bitstampen. De legalább lesz időm gondolkodni hogy mennyit szánjak rá. Ha elmenne véletlenül valami nagyon brutál árfolyamra pár év alatt, akkor az opus helyett ez hozhatná a korai nyugdíjat :D
szépen mozog az emelkedő csatornában az árfolyam..nálam long..amennyi céget összevettek és ezek tavalyi nyereségei elég erősen meg fogják húzni az idei jelentés számait is a tavalyihoz képest...+ kéthetente új cég+választás+EU-s pénzek+Viktor alias ML..aki kimarad az lemarad.
na ez jól hangzik. amikor napi emelkedést írtok abban munkanapok vannak benne vagy mindennap? A mesterek kicist ráléptek a fékre de remélem majd jobb hirekre megint gyorsulgat. Többen írták h limit meg mittudomén mi. sztem azokat el lehet felejteni. Napi max emelkedés 4-5% lesz.
nem láttam olyan elemzőt, aki vesztésre látná a fideszt, még külföldön sem, 720 felett alig van eladó.., megjegyzem nem vagyok fidesz párti- én EMBER-párti vagyok.
690 meg támasz..a napizók hagy keressenek a remegő kezeken...a trend felfelé van...bika piac..sok új pénz a béten..már ez elég lenne a nyugodt alváshoz..de nekünk még itt van ML és tsai + GDP pár százaléka tőketartalékként..ha a Nordban lement az örület itt emelkedik 10-15Ft-ot..kicsi a piac :)
nálam már kilépett :/..eladni nem tudtam mert nem volt netem délelőtt..illetve szenvedtek vele...670-650 fontos szintek ha azok elesnek akkor baj van...bár az esést betudom a kis papír rallyknak amibe kb 400M speak tőke átvándorolt..érdemes beállítani a stop-okat, annak aki nem bírja a hullámzást....lehet hogy elkezd egy 650-700as osszcillálást?
650 alatt aktiválódnak a stoppok..655 körül kellene fordulnia..érdemes berakni egy stoppot annak, aki nem tudná elviselni, hogy lemegy 600-ig. Long pozim van, így saját részről remélem, hogy 650-670 es szint megtartja vagy a kispapírokban kiábrándultak visszahúzzák 700-ra a következő hírig
A tőkém 85%-ban ebben van és long...megéltem már pár 50%-os zuhét ebben a papírban, de van aki nem ennyire kockázatkedvelő:)..én sem szeretném, hogy lemenjen, de ha lemegy akkor már nélkülem menjen és visszaveszem mint legutóbb (majd figyelek, hogy ne szivassam meg magam megint:))..Természetesen van egy stratégiai pakkom amit nem adok el, de pl az otp-s számlámon ha akció van nem lehet kereskedni (tapasztalat), így ott érdemes berakni a stoppot. (Magánvélemény!)
Sajnos nem tesz jót ennek a papírnak sem a tötymörgés. Kvázi egyre kevesebb lesz a potenciális vevő, aki kiszáll apránként örül, hogy megszabadult tőle és addig míg méreteset nem esik rá sem fog nézni. Kellene bele egy jókora korrekció, hogy fel tudjon frissülni a bull piac!
ha valaki chart alapján kereskedik, trend+ azt nézi, hogy az árfolyam eléri-e az általa számolt támaszt..és/vagy cask simán shortolják..ettől még longra teljesen jó a papír
nincs értelme nagy korrekciót várni, ameddig bull piac van mindenhol..fundásan is ér a cég min 400-500 forintot, de ahogy láttuk bármikor megvesznek egy 50milliárdos céget is+ 600 alá nem engedik menni, mert elég sok saját rv-ük van, amin 10 milliárdos árfolyam veszteséget könyvelhetnének el
Ez hülyeség mivel ez igen csak fiktív eredmény ilyen alacsony közkéznél. Sokkal több értelme van a közkéz felőli forrás bevonásnak. Azaz részvény adás vételekből hasznot "termelni". Erre viszont alkalmas, és ha nem megy fel akkor adni fogják, aztán valahol megállítják az esést majd meghajtják fel a hintát újból és keresnek rajta.
ahogy írod: "valahol megállítják az esést"..ezért nem számítok "méretes" korrekcióra...635v.600 környéke megfogja technikailag is...+ modi is beszállhat bármikor a karbantartásba
A karbantartó broki cégnek is érdeke volt, hogy kimozduljon valamilyen írányba a kereskedés, egy szűk térben a forgalom is visszaesett -> kevesebb jutalék. Felfelé nem lehetett most vinni hír nélkül, ezért a másik írányt választották, egy kis forgalmat generáltak.
Opus Global Nyrt Forecast