A két cég első lépéseit teszi:
KPria Paksban lesz érdekelt, de más is van itt. Nem tudom, feltűnt-e, hogy mostanában mindig a vízkezelést és energetikát emlegetik a keleti országokkal (ma pl. arab országok, de múlt hónapban Irán, ill. Kínáról is volt szó). Csak találgatás, de a KPria pont jó ezekben és véletlenül pont kompatibilis az orosz energetikai projektkörnyezettel.....
Másik cég a KALL, ami most épített izocukor (keményítő) gyárat Tiszapüspökiben, még át sem adták talán, de lényegében jövőre fut fel a termelés. Az építéshez és kutatáshoz is kapott jó pár milliárd állami támogatást. Nem mintha ezek nélkül nem lenne majd nyereséges, mivel most törlik el az EUs cukorkvótát és ez a régió legnagyobb gyára, de az EU-ban se nagyon van ekkora.......
Ezeket elfelejtették közölni. Én még nem láttam olyan befektetést, ami pozitív mérleggel nyitott volna... A két cég önmagában is milliárdos hasznokat tud majd termelni, és nem rövid távon.
Akinek persze holnap kell a pénz, az kiveheti, de akinek ráér még pár hónapot, vagy évet, az szerintem nem véletlenül veszi még ennyiért is.
OPIMUS
Kizárólag Opimus részvénnyel rendelkező vagy annak vételén gondolkodó kultúrált személyeskedéstől mentes kisbefektetők részére.
Sok sikert kívánok az Opimus részvényeseinek.