azért az nem gyenge lenne, ha egyetlen napon ütnének ki 2 olyan certit, ami 5 dolcsira van egymástól :)
ráadásul tegnap még a 72.5-östől is másfél dolcsira voltunk :)
ilyen zúzdát eddig egyedül az aranyban láttam, ha jól rémlik, tavaly áprilisban.
mondjuk ahogy lezúgott 70 felettről 68 alá, az teljesen unikális. volt olyan, h 1 perc / 1 dollár sebességgel esett, ezt eddig maximum abban az esetben tudtam volna elképzelni, ha kiderül, hogy olajjá lehet változtatni a vizet...
ez valahol a ruszkik szívatása, de lehet, hogy fordítva sül el a fegyver és ebből sem az oroszok jönnek ki a legrosszabbul
mert lesz válasz, abban biztos vagyok
Ha az olaj újból délnek veszi az irányt ( ami már holnap-holnapután újra terítéken lehet ) , a gáz is simán leszúrhat akár 3,5 -ig is , és akkor meglesz a várt certi KO , szvsz !
Na hozzáértő az nem vagyok, bár Xautista ötleteivel sikerült komoly pluszban zárni pozikat. Jelenleg nekem nincs, 4.31-en eladtam az utsót is. Akkor arra gondoltam, hogy 3.9-nél vissza szállok, de ma nézegettem USA keleti partjának időjárás-előrejelzését, és hát az elkövetkező 10 napban nem áll be komoly téli hideg :-(
Még kivárok...
Általában a kontinens közepe a hidegebb, én D-Detroit-ot szoktam nézni.
ha jól emlékszem, a felhasználás arányára:
30% lakossági - fűtés
30% ipari
40% kereskedelmi - boltok, üzletek irodaházak fűtése.
ha konkrét infó kell az alábbi oldalon szinte minden megtalálható:
Csodákra képes az a certi, múltkor 40-től 200-ig ment. Holnap adat lesz, így nagy mozgás várható.
Persze a certit biztos kiütik csak kérdés h most ebben a körben, vagy 2 kör múlva...
" a bank mindig nyer", de néha mi is:)
110-140-90 környékén vettem :(
eddig kb 60%.os hozam van rajta -ban.
Szerencsére cfd-n ellentétesen volt fedezve, ha a certi túléli, akkor meg jó lesz ez is.
A pozíció nyitásakor még 3,56 körül volt a ko ár, erre nem gondoltam, hogy jelentősen emelik a ko árat.
A mai napon viszont nagy volt a forgaloma certiben, szóval van esély a felmenetelre.
Holnap adat után felfelé?
Múlt hét szerdán adatközlés után fordították le 4,53-ról.
Hát ja. Azt néztem hogy micsoda rollover volt legutóbb bakker - 0,159 USD.
Ez basszus kb 24 pont eltérés a certiben.
Előtte ennyi sosem. Ilyenkor megéri bezárni rollover előtti nap majd újranyitni másnap. Ez sima lehúzás így.
Egyelőre megfordulni látszik a tegnapi zakó után , de óvatos kell lenni vele .............A tegnapi vételeket érdemes lassan kiszórni , amint van már rajta jelentősebb hozam ....... ( én kisebb csomagokban már szabadulok tőle ...... RE : követheti az olaj mozgását , és az nem jó -0:) )
`A földgáz árának mozgása pedig alapvetően az amerikai téli időjárástól függ. Az EIA szerint a termelés várhatóan nő, csakhogy az amerikai földgáz-készletek 6-7 százalékkal vannak az ötéves átlag alatt, a fűtési szezon kezdetén. Ha jön egy erősebb lehűlés, akkor az energiahordozó akár 20 százalékkal is drágulhat.`
baxa meg, egy hete meg 4.5 volt, azota esett tobb mint 20%-ot. akkor sajnos kivagott egy stop, pedig jaj de jo lett volna az a short.
Elvileg nem nagyon mond lehulest a kovetkezo 10 napra, szoval nem hiszem, hogy felfele menne.
Oasis Petroleum, és Dryships, tegnap majd 20%-ot estek, ma egy picit korrigáltak.
Van valakinek véleménye róluk?
Még csak szemezgetek veluk, hosszu tavra érdekes lehet. Seadrill szintén a figyelőlistán van.
Minimális tőkével, viszonylag szűk stoppal.
Hosszú távra (4-6 hónap).
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.