A gáz mai emelkedése nagyon meggyőző, eljött egészen 4-ig. Mutatja az erejét. Szerintem ez fog még feljebb menni a következő hetekben. Úgy vélem, hogy aki szeretne longba kerülni, még megteheti 3,8-nál a jövő héten. Annál lentebb nem várnám ezután.
Nincs ami miatt tovabb menne szvsz, nem indokolja semmi, se idojaras, se tarozok allapota, se semmi… ha visszanezed minden evben ilyenkor mar csak esett..itt belevenni mar kurva rizikos🥲 arrol nem is beszelve, hogy rsi tulvett lassan naposon is…10-12% korrekcio siman bennevan
Nyugtatod magadat ..😂 Nincs oka feljebb menni .. Röhögtem hogy pl UK egy heti gázzal rendelkezik úgy hogy a havazás miatt a reptereket is korlátozták . USAban szinten a fél országba jó az idő… Biden papa leállította az Amerikai öböl 😂Ben a kitermelést.. Szép fekhős időben ha a napelemek nem termelnek akkor Zelenszkij Papa pótolja majd a szétlőtte Ukrajnából az áramot gondolom én ..Meg aztán miért ne lehetne a gáz árán másoknak is spekulálni nem csak nekünk 😂😂
Nyugtatod magadat ..😂 Nincs oka feljebb menni .. Röhögtem hogy pl UK egy heti gázzal rendelkezik úgy hogy a havazás miatt a reptereket is korlátozták . USAban szinten a fél országba jó az idő… Biden papa leállította az Amerikai öböl 😂Ben a kitermelést.. Szép fekhős időben ha a napelemek nem termelnek akkor Zelenszkij Papa pótolja majd a szétlőtte Ukrajnából az áramot gondolom én ..Meg aztán miért ne lehetne a gáz árán másoknak is spekulálni nem csak nekünk 😂😂
Van igazság abban, amit mondasz, ugyanakkor a gáznál sokszor vannak pánikszerű felfutások, és nagyon sokszor a hírekre fittyet hány a mozgása, vagy úgy is lehet fogalmazni, hogy nagyon erősen manipulált; a többi nyersanyaghoz képest is egyértelműen. Egybéként volt precedens januári erős felfutásra is, 2014-ben, akkor februárban egészen 6,5-ig elment. Szerintem most is könnyen elképzelhető lehet egy hasonló eset.
Ettől a legutóbbi 4.2->3.32 zuttytól megremegtem,( certiben ez 800Ft->550Ft ). Így már csökkentgetem a pakkomat, ha 4 fölé megy lehet le is felezem, mert tényleg közeleg a szezonális short idő.. ha meg ez elindul lefelé, 1 hét alatt kiütik a long certiket.. nem értem miért nem indít új certit az erste akár alacsonyabb kiütési árral(1$ vagy alatta)?? Vagy szerintetek várható? Dollárban tudtok ajánlani k&h ban elérhető kiütésmentes terméket?
-Jó napot!-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF -EEM, napi: Lényeges változás nem történt, az új
mélypont miatt él a csökkenő trend.
Megérkezhet hamarosan a 40,63-as szinthez, így
alatta inkább a vételi oldalon lehet újra izgalmas a
görbe.
Amennyiben a piros vastag trendvonal törne, akkor
jöhetne erősebb jelzés az emelkedés irányába.
Amíg a piros vastag trendvonal nem törik meg,
addig egy long szituáció várat magára.
Ellenállások: 46,88; 48,43; 50.
Támaszok: 40,63; 39,06; 40,63, 39,06, 37,5.
Nyiss zámlát USA-ban, Tastytrade-nél. Komplikáltabb pénzt mozgatni az tény, de tudsz futurest venni. Nagy tőkeáttét, nincs daily rebalance, nem ütnek ki, amíg tudod tartani a veszteséged. /NG Natgas futures, 10.000 MBTU (x4,18=$41.800 értékben) $8,253 kell fedezetnek, értelemszerűen ha esik 5%-ot a gáz amikor benne vagy, akkor mégegyszer ennyi. /QG Emini, 2.500MBTU $1790 /MNG 1000MBT $828 A kisebb contractoknak ott van értelme, ha sávosan akarsz adni, venni. Azt hiszem Interactive Brokernél is van futures, én ott opciókat akartam tradelni, letöltöttem demot, de nem értettem a platformot és nem szerződtem. Lehet hogy Neked könnyebben megy vagy már megváltoztatták. Nyiss egy demo számlát és nézd meg milyen a felület, akár tradelni is elkezdhetsz ha még nem tradeltél futurest és érteni fogod.
Kicsit talán túlhúzták ezzel a 4,27-tel. Ahhoz, hogy még mennyiséget tudjanak venni a 3,6-4,2 sávban, jobb, ha mihamarabb visszateszik. Remélhetőleg nem megy nagyon ez alá a következő hétben, itt 4-nél gyűjthetnek, aztán megindulhat végre végérvényesen is felfelé.
Köszi, nekem ez még magas szint, inkább maradok KHnál. Van IBm is csak nekem sem tetszik a felület, igy nem is kereskedtem benne, lehet egyszer ráveszem magam..
Az jó lehet akár beszálló rá is szerintem .. Itt meg kell szokni úgy látom hogy ez a “ normális “ napi mozgás .. Nem akarnak venni csak ha muszáj .. Ezért mozog simán 4-5 százalékokat . Most is mindenki örül nálunk is hogy enyhe a tél . Nyáron meg majd jó lesz a gázerőmű a klímákhoz .😂De úgy látomgázszerelő is arra számít amire én i. 2025 az nem 24 . Magasabb árszinten jöhetnek . Olajban már látszik ís..
Sokan várják korrekcióra, karácsony óta emelkedik napos boliszalag tetején... Viszont itt 1$beejtés szinte semmi.. felet vissza is jött, még óráson se nagyon látszik.. 3at mehet is fel innen szvs.
A futures maga az alaptermék, amiből a CFD-ket, ETF-eket, certifikátokat deriválják. Ennek mindig van vesztesége, ami a jegyző nyeresége. Akitől ezeket a derivátumokat veszed, ő futures-t vesz mögé hogy semleges maradjon. Ez 23 órában mozog, bármikor be tudsz szállni. Ha látsz éjfélkor egy nagy esést, nem kell reggel 9-ig várnod amikor már jóval feljebb van. Ez igaz természetesen profitrealizásásra és veszteség elvágásra is. Az nem jó, ha valami mozog, de Te nem tudsz venni-eladni belőle. Én már sokszor menekültem meg veszteségtől olyan helyzetben, amikor CFD-ből, certifikátból kivágtak volna a mélyponton. (Korábban megtörtént). Ha van IB demo számlád, keresd meg, és vegyél próbából valamit, vagy shortolj, hogy értsd a mozgásokat. Egyszerű, a táblázatban benne van a szorzó és így tudható a contractok értéke. 20x tőkeáttéted van, de ennek nincs semmi költsége, ha tudod tartani, nem zárják le (értelemszerűen nem mehetsz all-in), és ha 3 hétig tartasz valamit pirosban és visszamegy a vételi szintedre, kiszállhatsz és csak a vételi-eladási jutalékot fizeted. Ilyen nincs máshol.
Jól értem? Ha a gaz ára 4.18 és veszek 1 Ng-t, akkor az én tőkémből 8253-t vonnak le, de a teljes befektetés 41800 mivel 20x a tőkeáttétel. Ezért , ha esik 3%-ot, akkor fedezetként a 8253-nek 60%-át kéri még, hogy a számlámon legyen fedezetként. Ha várnom kell 2 hetet, hogy visszatérjen az eredeti kötési árra, akkor nem kell fizetnem kamatot a teljes befektetés után? És mennyi a kereskedés ára?
A 41800-ra a 8253 az 5x-ös tőkeáttét. Ezt a pénzt nem levonják a számládról, hanem fedezetbe kerül. Viszont ha van mondjuk 3% veszteséged, azt levonják. Nyereségnél ugyanígy hozzáírják. A 3% viszont “csak” 1256$. 3%-nál 8253+1256-ra van szükséged, különben likvidálják a pozidat. Érdemes kezdésnek a kisebb kontraktusokkal kezdeni. Nyitási díj 1,37$. Zárás szintén, tehát nem egészen 3 dolcsiba fáj. Részvény vásárlásnál is egészen nevetséges a tranzakciós díj. (1$ körül)
Azert csak ovatosan ezzel, amig megismered es megerted. A contractoknak lejarata van, igy limitalt meddig tudod nyitva tartani a poziciod. Van olyan future contract, ami nem cash-settled, hanem physical delivery. Altalaban retail traderkent a brokered automatikusan megoldja, hogy ne kelljen leszallitanod/atvenned tenylegesen peldaul gazt, viszont emiatt szamodra a kereskedes hatarideje joval a contract vege elott van. Kamatot nem fizetsz, de altalaban minel tavolabbi idoben a contract, annal tavolabb mozog az aktualis spot artol (contango/backwardation), ezzel fizeted meg lenyegeben a kamatot. Szoval azert tobb van a futures mogott, mint a leverage, jobb ha utananezel, mielott belevagsz.
Igaz, ezeket azt hittem már beleírtam ebbe a topicba, de az ezüstbe írtam anno, mert ott is kampányoltam a certifikátok ellen. -lejáratot figyelni, és a tervezett időtartamnál hosszabbat venni, mert lejárat közben máshogy viselkedhet mint várnád -különféle lejáratok ilyenkor máshogy is mozognak, a technikai alakzat amit felismersz, lehet hogy nincs is meg a következő lejáraton - azt elemezd, amit veszel -a mini contractokat vedd, ha akarsz 40 ezer usd gázkitettséget, 4 eminit vegyél és ne egy nagyot, fontos lehet részletekben eladni akár veszteséget elvágni vagy profitot realizálni +1 ötlet, opciókkal kiegészíthető. De csak opciót ne vegyél és főleg ne shortolj. Covered call-ra gondolok, de ilyen csak akkor ha már tapasztalt vagy. Demo számlán próbáld ki mindenképp, mert papíron nehéz követni, mennyi lenne a szükséges letét és a profit-veszteség.
Kösz a válaszokat. Így, első olvasásra úgy érzem, hogy komoly tudással kell majd rendelkeznem, ha bele akarok vágni. Csak sejtésem van arról, hogy jobban járnék, ha cfd-ről áttérnék futures kereskedésére. Vagy rosszul látom?
A korabbi megkozelitesbol mondhatjuk, hogy a cfd lenyegeben egy cash-settled napi future, automatikus rolloverrel. A legnagyobb kulonbseg az, hogy a future piac globalis. A kereskedes osszeer az instrumentumot szolgaltato exchange-en, fuggetlenul attol, hogy melyik brokeren keresztul ered el. Ezzel szemben a cfd minden egyes broker sajat kis blackbox piaca. Valtozo, hogy milyen instrumentumot kovet, mennyire likvid, mik a kereskedes szabalyai. Ha vakon megbizol a brokerben, lehet akar olcsobb, gyorsabb, kenyelmesebb is, mint futures.
-Jó napot! Private Banking friss:-WTI olaj, napi: Az emelkedés folytatódott, és a 75-ös
szint áttörése megnyitotta az utat a hosszabb távú,
2022-es csúcsról húzott piros vékony trendvonal felé.
Az emelkedéssel a 81,25 és a 84,38 szintek elérhetősége
is képbe kerülhet.
Bár csökkenésre utaló minta még nem formálódott,
elsősorban az emelkedő trendet érdemes figyelni.
Amíg az árfolyam a trendvonal felett marad, addig
komolyabb korrekcióra nem sok esély van.
Ellenállások: 81,25; 84,60; 87,5; 93,75; 100.
Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25 -.Földgáz, napi: Az emelkedő trend továbbra is fennáll,
és a jelentős ingadozások sem tudták megtörni a 3,528-
nál húzódó emelkedő trendvonalat.
A mozgás még mindig trendszerű, és az új swing csúcs
miatt egyelőre nem látszik a fordulat jele.
A trendszerűség továbbra is él, így még van tere az
árfolyamnak a további emelkedésre.
A kockázatot érdemes a vékony zöld trendvonallal
kezelni, amely jelenleg a 3,528-nál törhetne meg.
Ellenállások: 3,906; 4,288; 4,688.
Támaszok: 3,125; 2,734; 2,344; 1,953.
Elkezdeni csökkenteni nem hülyeség. 'Nobody went bankrupt by taking profits' Augusztus vége óta az 50 napos mozgóátlag felett van, ami uptrendet jelent. Az óráson nem látok sokat, csak azt hogy túlvett és eltávolodott a mozgóátlagoktól, nekem ez nem vételi hanem eladási pont. Lehetséges hogy a január 12-es csúcs visszaveri (sőt, biztos, kérdés hogy mennyire), és fülescsésze lesz ez esetben meglenne a korábban vázolt 5.2, mert 90 cent a csésze mélysége.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.