Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
Itt nem csak farokméregetésről van szó.
Ha a 18 centisedhez még 2 centi hiányzik, akkor azon a két centin sok múlik. link
Orbán doktor dühödten győzni akar. Pedig win-win helyzeteket kellene kialakítania.
A letelepedési kötvény kivezetése után a sikeres megszavazást tartom valószínűbbnek.
Korábban írtam ebben a topicban, hogy kiszámíthatatlanok a hatások. (pl. Repül a nehéz kő. A Brexit-népszavazás is milyen jó ötletnek tűnt elsőre)
Még mindig repül a nehéz kő. A mai leszavazást sem láttam előre egy hónappal ezelőtt.
Orbán doktor fog még falnak menni vagy fogják még falnak vezetni.
A mai leszavazásával körbe fogják röhögni Brüsszelben és itthon is csökken a tévedhetetlenségébe/legyőzhetetlenségbe vetett hit.
Úgy van, ezt kellett volna tenni, de a nyüves "pártérdek" fontosabb volt az ország érdekénél.
Na ez most jól megmutatta, mi a baj a pártokráciával: a fidesz is és a jobbik is a pártérdeket helyezte előtérbe, valamelyiknek meg kellett volna húznia a magassági kormányt, mielőtt összemennek, de nem, a párt volt a fontosabb.
Bravó, jól összemérték a farkuk hosszát, csak megint az ország szív emiatt.
Nem is lesz addig demokrácia, amíg pártokra van bízva.
Nem tudom a választ, de nem is vettem részt ennek boncolgatásában! Én arra tippeltem, hogy átmegy!
Egyébként már levezetted! Ez ma az földreszállás napja volt az Orbánnak!
Orbán doktor népszavazás nélkül is beállhatott volna a jobbik eredeti alkotmánymódosítási ötlete mögé.
A jobbik a letelepedési kötvény megszüntetésével még nagyvonalú is volt. A helyükben a kigyúrt kopaszok népszavazási buzgalmát is firtattam volna
Ha a letelepedési kötvény állítólag jelentéktelen ügy a migránsválsághoz képest, akkor miért nem vezették ki villámgyorsan vagy miért nem tolták el a szavazást a kivezetéséig?
én se vagyok jobbik szimpatizáns finoman szólva, de ellenük (is) marha nagy média/ lejáratókampányt nyom a fidesz rezsim
persze ezektől mást ne is várjon a zember
hihetetlen mit csináltak ezek a ... k ebből a szép országból (((((((
Soha nem gondoltam magamról, hogy egyszer még a Jobbik politikai húzásának örülök. Régóta kérdezgetem itt pampát, meg a többi hozzá hasonló sündörgőt, hogy a letelepedési kötvény segítségével betelepülő mohamedánok nem okoznak-e kulturális vészhelyzetet? Persze egy sem tudott válaszolni, csak handabandáztak.
A Jobbik kellett, hogy erre a problémára hathatósan rámutasson. Okos fiú ez a Vona. Lehet, hogy ő lesz az, akit Orbán nem tud eltakarítani az útból? Dávid Ibolyát, Torgyánékat, Csurkát, mindet sikerült eltüntetni arról az oldalról, ahol ő focizik. Most rámegy Vonára. Vona viszont okosabb, mint az összes többi eddigi eltüntetett együttvéve. Ráadásul még tisztességesebbnek is látszik. Úgy tűnik, hogy lopást nem sikerül rákenni, ezért most arra próbálnak rámenni, hogy mikor kivel találkozott, miért jár konditerembe, miért hordja a gyerekét az iskolába, stb.
Az egész népszavazásosdi a kigyúrt kopaszok utáni hirtelen ötlettel kezdődött.
A kérdés így szólt:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"
A kérdésben benne volt az a burkolt állítás, hogy az országgyűlés tiszteletre méltó, komoly testület lene.
Erre az országgyűlésre (meg az előzőkre és a következőkre) nem lehet rábízni semmi fontosat. Pedig a képviselők viselkedhetnének komolyan és felelősen. Ezét választottuk őket.
Nyilván a hatalomnak kellett volna nagyvonalúbbnak lenni. Orbán doktor kétharmadát a választók bölcsen lebontották az időközi választásokon.
A hiányzó szavazatok megszerzéséhez kevésnek bizonyult az a hízelgés, hogy a fidesz lehazaárulózta azokat, akiktől a hiányzó szavazatokat várta a kétharmados többséghez.
Az érvénytelen népszavazáson Orbán doktor a fülkékben kapott kokikat és sallereket, most pedig (ország)házhoz ment a pofonért.
Időnként kell egy kis negatív visszacsatolás ahhoz, hogy stabilabb legyen a rendszer. Bár ettől a politikusi elittől/kaszttól/csőcseléktől nem igazán várom, hogy észhez térjen.
Törölt felhasználó2016. 11. 08. 10:27
Megbukott Orbán alkotmánymódosítása
A Jobbik és az MSZP tiltakozása, a DK távolmaradása és az LMP nem szavazása mellett nem fogadta el az Országgyűlés a hetedik alkotmánymódosítást.
a törpe léprement
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319