Október 2-ra írta ki a népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban Áder János köztársasági elnök kedden - derült ki a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján megjelent közleményből. A KEH...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319
"Eredetileg onnan indultunk, hogy a népszavazás szükségképpen eredménytelen-e, ha érvénytelen.
Szerintem nem."
A népszavazás a joghatás szempontjából akkor eredményes, ha kötelezi az Országgyűlést. Tehát nem elég az, hogy eredményes, hanem érvényesnek is kell lennie. Ha nem érvényes, akkor eredménytelen is, mivel nem ért el eredményt, nem kötelezi az Országgyűlést.
A másik trollmódszert is ismerem. Nem figyelsz, csak hozzászólsz.
Itt írtam le (#5739). Lapozzak oda helyetted?
Próbálsz még trollkodni vagy mára elég volt ennyi belőle?
Tudom. Ismerem azt a trollmódszert, hogy a vitatott állítás helyett másról beszélünk.
Én azt hüvelyeztem ki az alaptörvényből, hogy a kvótanépszavazás érvénytelen, de eredményes.
Győzelemről és vereségről is trollkodhatunk.
Eredetileg onnan indultunk, hogy a népszavazás szükségképpen eredménytelen-e, ha érvénytelen.
Szerintem nem.
Orbán doktornak joga van használni a győzelem szót. Még vereség esetén is használhatja, annak ellenére, hogy táborának egy része a mohácsi vészt emlegeti a kvótanépszavazás után és nem a nándorfehérvári győzelmet. Egy a tábor, sok a zászló.
Hányszor írjam még le? Egy jogintézménynél annak a joghatása számít. Mondhatod, hogy érvénytelen de eredményes, de mivel érvénytelen, a joghatás szempontjából eredménytelen is.
Ha az egyetemen megírja valaki helyetted 100 %-ra a Zh-t, akkor az mindaddig érvényes és eredményes, amig ki nem derül a csalás, ha kiderül, akkor viszont már szart sem ér, hiába 100 %-osan eredményes.
Az alaptörvény erősebb a futballszabályzatnál. Bár világszerte elfogadják a FIFA szabályzatát.
Az alkotmány sem meri vagy akarja kimondani, hogy magyar csapat nem kaphat ki a svájci migránsválogatottól.
Ahhoz,hogy egy népszavazás erdeményes lehessen,alapvető feltétele,hogy érvényes legyen. Ennek van(ill kellene)jogkövetkezménnyel bírnia!
Az igaz,hogy mondhatod,hogy eredményes,de mivel érvénytelen,nincs (ill. következhet belőle) jogkövetkezmény.
(a 2012-es Alaptörvény nem ismeri a "véleménynyilvánító néoszavazás" fogalmát!)
Az egy másik kérdés,hogy Vktorunk mire használja fel ezt 3,3 millió "nem" szavazatot!
Most jutottál el addig, hogy egy népszavazás lehet érvénytelen és eredményes.
Afelől még mindig kétségeim vannak, hogy mennyire szilárd ez az állításod és tudsz-e érvelni mellette.
Október 2-án mehetünk szavazni a menekültkvótáról
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=234319