Topiknyitó: kezdo_capa_bebi 2009. 01. 31. 12:18

Nyugdíjpénztár: klasszikus vs. növekedési  

Az amerikai kormány az első negyedévben a várakozások szerint New Deal 2-t hirdet. Hozzávéve azt, hogy a részvénypiacok a recesszió vége előtt fordulni szoktak, felmerülhet a hosszútávú részvénybefektetés lehetősége. A magánnyugdíjpéztárakhoz az április elsejével való portfólió-módosításhoz március elején be kell adni a kérelmet. A hátralévő egy hónapban szeretném megvitatni veletek azt a kérdést, hogy érdemes lehet-e április elsejével átlépni növekedési portfólióba? Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy kockázatos még növekedési portfólióba lépni, maradok a klasszikusban, és a június elsejei átlépési lehetőség előtt felülvizsgálom a helyzetet. De kíváncsi vagyok mások véleményére is. Van- e köztünk olyan bevállalós, aki április elsejével átpakolja a pénzét növekedési portfólióba?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 01. 31. 21:37
Előzmény: #2  gazmber
Épp most sakkozom fejben egyáltalán hová fizetek jelenleg, milyen kondikkal, stb, meg életbiztosítást is szeretnék kötni, család. stb, pacskerfeldobásnál ne maradjanak teljesen hoppon.
Konkrétan melyik pénztárnál vagytok és miért pont ott?
Esetleg ha valakinek van hosszadalmas összehasonlítás utáni tippje sima kockázati életbiztosításra, meg amolyan hosszútávon gyűjtögetős típusúra, azt is lszi írjátok meg ! - Köszi
gazmber 2009. 01. 31. 19:18
Előzmény: #1  kezdo_capa_bebi
Én már szeptemberben váltottam egy akkor még klasszikus portfóliós nyugdíjpénztárból, egy másik már növekedési portfólióban lévő pénztárba.
A szept. végén zárt, az éven addig ~10% bukót összehozó klasszikus számla 90%-át az 50. napon nov. 20-án küldték át a másik pénztár akkor 61%-os árfolyamon álló növekedési számlájára, mely jelenleg ~68%-on áll. A maradék 10%-ot csak most február 20.-án küldik át.
Egyenlőre nem bántam meg, mert az októberi havária idején már zárt számla összege novemberben az épp éves minimumon lévő árfolyamon került át.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek