Az MNB 8 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a KBC Securities Magyarországi Fióktelepére tiltott piacbefolyásolás miatt. A jegybanki intézkedés oka, hogy a fióktelep döntően valós befektetési szándék nélküli, - az informatikai rendszer...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=242036
"réssel lefele nyitott ott a longok egyrésze ))
majd, miután tök üres volt a könyv eladóin hatalmasat emelkedett - akkor a short csapat szívott majd végül visszaállat középre
égésznap ezt beszéltük
ilyet még sose láttam,"
Nem voltam akkor itt, de mégcsak tőzsdeközelben sem (nyaraltam), szóval ezt a napot nem figyeltem sajna.
Ne tudom, én csak találgatok. Ha igaz az, amit lent beírt valaki, hogy poziját likvidálták, akkor elég durva a sztori.
És akkor durvább, mint a Saxo CHF sztorija. Mert ott VALÓBAN likvidálni kellett, csak utólag mindenkinek a legszarabbat számolták el. De itt a jó irányban lévő nyerő shortokat likvidálták teljesen ok nélkül full szar áron. Amit, ha nem nyitottak vissza az ügyfeleknek, akkor szimplán meglopták őket. Az mondjuk fura, hogy ez most derül ki, tehát szerintem inkább az lesz az valós verzió, hogy valami rendszerhiba volt és szerintem az ügyfeleknek jóváírták a likvidált pozit. Különben már rég hallottunk volna itt az ügyről.
réssel lefele nyitott ott a longok egyrésze ))
majd, miután tök üres volt a könyv eladóin hatalmasat emelkedett - akkor a short csapat szívott majd végül visszaállat középre
égésznap ezt beszéltük
ilyet még sose láttam,
Ez tényleg csúnya. Jó magas áron áttették maguknak a shortokat... Ez durva, ehhez képest a 8 milliós bünti semmi, ez szerintem sokkal komolyabb ügy ennél. Ezért lenne jó tudni valamelyik érintettől, hogy tényleg ez történt-e és volt-e vesztesége az ügyfeleknek rajta.
Az MNB-s közlemény alapján csak egy szimpla rendszerhibának, bróker hibának tűnik, ami legfeljebb a cégnek okozott veszteséget. Így viszont ennél sokkal többről van szó.
Amúgy ha rosszindulatú lannék, akkor az is lehet, hogy sok stop volt bent, amit ők tudhatnak és szándékosan aktiválták azt és beálltak jóval odébb ellenoldalnak az illikvid piacon.
Ez érdekes. Írd már le részletesebben légyszi, ez mindenkit érdekelne. A fontosabb kérdések:
_ Az instrumentumot tisztáztuk: BUX hati.
- Melyik napon?
- Short/long pozit likvidáltak? (amit írsz, az alapján short, de akkor meg érthetetlen a likvidálás).
- Visszanyitották-e a pozidat?
- Volt-e vesztegésed?
Engem is kilikvidáltak, mondván, nincsen meg a fedezetem. Olyan napon, amikor nem is volt emelkedés, plusz sokszáz ponton likvidáltak...
Megérdemelték, csak az a baj, hogy az ügyfelek pénzét cseszték el.
Ez a brexit zavazás utáni nap, tehát pusztán a nagy árfolyam mozgásból nem tudod megtippelni, melyik instrumentum volt.
BUX hati volt amúgy, én is úgy tudom. És szerintem amúgy stop aktivizálódhatott, vagy szándékos saját számlás speki lehetett, vagy tényleg hiba, ahogyan az MNB-nek állították.
Freudi elírás volt. Vacsoránál azon kaptam magam, hogy bandzsítva nézem a pincérnőt, de hiába, nem ült az ölembe. Talán jobb is... errefelé. Szedem a cumót, hajnalban indulás, jó volt pár hetet lazítani, még ha nem is bírtam ki a fórum nélkül, de vár a jetlag.
legalábbis Matolcsynak az fájhat, hogy nem tudta 320-ra rontani az EURHUF-ot, és a devizatartalékok átértékelődésén képződő virtuális nyereségből újabb 200 milliárddal megtolni a barátnőjét. vagyis izé, félrebeszélek. az alapítványait.
Nyolcmilliós bírság a magyar KBC-nek tiltott piacbefolyásolás miatt
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=242036