Topiknyitó: Pedro_amigo 2006. 08. 27. 11:33

Nyesz-számla  

VOlna még egy kérdésem a tisztelt hozzáértõkhöz!

Mit gondoltok, egy NYesz számla nyitásáva nem lehetne optimálisabban kivédeni a nyakunkon lévõ kamat/árfolyamdó hatást, mint mondjuk egy UL-lel, vagy sima befektetési alappal?

Mi ennek a hátránya?

Elõre is köszönöm...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
copa 2008. 01. 19. 21:49
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Átutalás más bankba 0,02%.
Pénztári kifizetés: 0,3%.
A különbség 15 szörös, nem mindegy.
Régen az átvezetés pénztári kifizetésként ment, azzal a különbséggel, hogy nem kértek jutalékot. Nem lepődnék meg, ha ez is megváltozott, kedvezőtlen irányba.
Ha részvényt akarok áttenni, miután eladom, gondolom ki kell várni a T+3 napot, és csak utána tehetem át. Még így is ez a leggyorsabb, annak aki be tud menni. Én elég ritkán kerülök az irodájuk közelébe. :-(

Törölt felhasználó 2008. 01. 19. 21:26
Előzmény: #58  copa
copa, ezt kell csinálni: bemész, normál Equitas számláról átteteted a Nyeszre, levonják az átutalás ktsg-t, ami ha jól emlékszem 0,03, mire hazaértem már rajta volt, de másnapra biztos, aztán kereskedhetsz vele...
copa 2008. 01. 19. 20:16
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Kösz kifi, én is így tudtam ezeket.
Ha már személyesen bementél, miért nem kérted, hogy vezessék át a pénzt (pénztári kifizetés-befizetés pénzmozgás nélül) a normál EQ számládról a nyesz számládra. Már ezt sem lehet?
Törölt felhasználó 2008. 01. 19. 12:32
Előzmény: #56  copa
Na jo latom teljes a homajj, ugyhogy leirom, mert en megcsinaltam.
Besetalsz az equitashoz szemelyesen,ott kered hogy a sima eq-os szamladrol utaljanak el penzt a banki folyoszamladra. Pl otp, mkb, erste.....mittomen ahol van. Aztan nyicc egy nyeszes szamlat. Kell hozza szemelyi, lakcimkartya stb, stb....es 5000 ft kp amit akkor rogton ra kell raknod.Ennek a nyeszes szamlanak a neve es szama igy fog kinezni, ha a sima szamlaszamod az equitasnal 123456 volt: 123456/NYESZ.
Ezutan bemesz a bankodba ahova utaltad a lovet: otp,mkb,erste...stb es megadod az equitas kozponti bankszamlaszamat...-...-..012 a vege es kered oket hogy ide utaljak a lovedat, de a megjegyzesbe beirod a neved es a szamlaszemod ami itt jelen esetben az 123456/nyesz. A nyesz veget le ne hagyd mert akkor ugyanoda rakjak mint ahol volt. Aztan 2 nap es mar kereskedhecc is vele 0,1% minimum 150 forintos dijakon. Eddig nem volt a 0,1% ez iden jan 1-e ota van. Nem kell rola adoznod semmilyen formaban. Sem arfolyamnyereseg ado sem kamatado, sot evi max 100-130e ft adojovairast is kapsz. Tehat ha befizecc 440e ft-ot akkor es 20 even belul mesz nyugdija 130e-et irnak jova ha 20 even tul van meg a nyugdijkorhatar akkor 100-at. Ezt akkor kapod meg ha van annyi szemelyi jovedelemadod. Es semmi mas kedvezmenyel nem kell osszevonni (eletbiztositas, sulinet ami mar nincs, lakashitel, ami mar megint nics, vitamin egeszsegpenztar).
Ennel jobban nem tudom elmagyarazni!!
copa 2008. 01. 19. 11:45
Előzmény: #55  Törölt felhasználó
Ferenc

Normál EQ számládról lekérted a pénzt egy idegen banknál vezetett számládra.
Viszont ezt úgy tudom, nem lehet pár kattintással megoldani, mert csak telefonon tudsz parancsot adni a normál EQ számládról pénz átutalására. Igaz?
Törölt felhasználó 2008. 01. 19. 11:20
Előzmény: #54  copa
Én a normál számláról lekértem a pénzt a bankszámlámra, aztán onnan meg elektronikusan elutaltam a nyesz-re.. párat kattintottam az egérrel azt máris normálról a nyeszen volt a pénz, nemtudom miért írjátok ezt a személyes befáradást, főleg hogy én szegedi vagyok biztos nem fogok ilyenért felmenni.
copa 2008. 01. 19. 10:29
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
sacis
Tőled is azt kérem, mint a többiektől, egy kicsit több konkrétumot.
Tavaly ha személyesen kértem átvezetést két normál EQ számla között, nem volt jutaléka.
Azóta változott? Mekkora a jutalék? Mi tart órákig?
Törölt felhasználó 2008. 01. 18. 21:45
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
Equitason belül normálról NYESZ-re csak személyesen lehet áttenni - pár óra alatt - sajnos kemény jutalék terhelésével...
Törölt felhasználó 2008. 01. 18. 21:33
Előzmény: #51  copa
ha ráér napokig hogy uton legyen a zsé, akkor copa beírása egyértelmű,
de ha azonnal akarsz áttenni normálról nyeszre, akkor csak személyesen - az a nyugd személy, akinek a nevén van a számla
copa 2008. 01. 18. 18:16
Előzmény: #50  matgab
Eddig csak Ferenc86 hozzászólása nem volt világos, de mostmár matgabé sem.
Mondjuk azt sejtem, matgab mire gondol.
Ha lehetne egyértelműen ugyanezt. köszönöm.
matgab 2008. 01. 18. 17:28
Előzmény: #49  Törölt felhasználó
Az EQ-nál nem megy ez az utalgatás dolog.

Ha felmenővel nyittatsz számlát, akkor csak az veheti fel személyesen , akinek a nevén fut a dolog, meghatalmazással sem tudom felvenni helyette a pénzt.
Ez sem túl jó megoldás...

Törölt felhasználó 2008. 01. 18. 12:51
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
normálról nyeszre, fecó?
vagy egyéb másik bankszámláról? nem ugyanaz
Törölt felhasználó 2008. 01. 18. 12:49
Előzmény: #47  copa
Nem kell befáradni, én is neten utaltam a pénzt.
copa 2008. 01. 18. 12:45
Előzmény: #44  copa
Megkérdeztem Equitast, azt mondták:
Ügyfélszám, felhasználónév marad ugyanaz, amikor már beléptem a peti-be azután tudok választani a két számla között.
De a sima számlámról a nyesz számlámra nem tudok pénzt áttenni peti-n vagy webbrókeren keresztül, csak ha személyesen beugrok vagy befáradok. Vagy a sima számlámról elutalom a pénzt egy másik bankban lévő bankszámlámra, majd onnan visszautalom a nyesz számlámra.
Úgy látom EQ-nál nem nagyon szeretik az egyszerű megoldásokat. :-)
Fenyo 2008. 01. 18. 10:53
Előzmény: #45  Törölt felhasználó
Erstenel nem kell menni sehova, a NYESZ szerződésének megkötése után megjelenik egy új link ami az átutalást teszi lehetővé az értékpapír számláról a NYESZ alszámlára.
Törölt felhasználó 2008. 01. 18. 10:18
Előzmény: #44  copa
tudtommal személyesen kell "befáradni", de kérdezz rá
copa 2008. 01. 18. 10:16
Előzmény: #41  watson
A rendes számlámról hogy tudok pénzt áttenni a nyesz alszámlára?
copa 2008. 01. 18. 10:14
Előzmény: #42  watson
A befizetés utáni első tranzakció teljesen ingyenes, 150Ft sincs, de nem tudom mi minősül elsőnek, mert ha beteszek egy vételi ajánlatot, és csak 1db-ot dobnak rám, akkor lehet, hogy csak az 1db megvétele lesz brókerdíjmentes.
watson
watson 2008. 01. 17. 20:32
Előzmény: #36  copa
Amúgy 2007-ben egy 12millás kötésre is 150-et számoltak fel. De lehet hogy ezt a kondíciót csak a betett dohány első elköltzésekor adják.
watson
watson 2008. 01. 17. 20:31
Előzmény: #40  copa
Kapsz alszámlát, de ha ráutalsz vagy rátranszferálsz, akkor külön megjegyzésben kell rá hivatkozni. a Petiben pedig bejelentkezésnél választhatsz a számláid között.

Vigyázat nyugdíjba menés előtt nem veheted fel adómentesen róla a dohányt, ezért nyugdíjasra vagy hamar nyugdíjba menő felmenőre érdemes kötni.

Topik gazda

Pedro_amigo
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek