Veszett fejsze. Annak idején én már szegény Lupis Jóska ilyen helyzetben erőltetett lépéseit is megfigyelhettem. Az az ember (LJ) legalább becsületes (volt), itt nincs minden kétséget kizárva, hogy azok, akik még a romokat próbálják egyben tartani, azok azok.
Az az első perctől kezdve és minden hozzáértő által nyilvánvaló volt, hogy Norbi tanácsadói a részvényeket a közel 1000 forintos árral egy nagyságrenddel túlértékelték. Az, hogy az árfolyam mégsem esett a kibocsátás óta a megfelelő szintre, annak hozzáértő számára szintén nyilvánvaló és egyetlen oka az, hogy a BC karbantartotta azt. A BC aktivitásának azaz az árfolyam-karbantartó hatás megszűnésével a reális árfolyamig a Norbi papírnak hatalmasat kell esnie.
A másik ok: a kibocsátás (disztribúció) „sikere”. A BC „szakemberei” Norbi és Réka zsebébe tömtek nettó 500-600 milliót egy bűncselekmény-gyanús kb.: 250 milliós utolsó utáni jegyzés segítségével. Így aztán ahelyett, hogy a jegyzés sikertelen lett volna, ezzel az utolsó utáni dobással Norbi és Réka jól megszívatták 600 milliónyi kisrészvényesüket - tegyük hozzá: a BC segítségével.
Hát, mélységes fájdalommal tölt el, hogy Varga csak most bukott. Amit művelt az a legenyhébb minősítés szerint is hazaárulás: egy jelentősnek vélhető nemzeti kinccsel úgy gazdálkodott, ahogy... szemét munka volt. Itt csak Rényi nyert, a vizes lepedőt áthúzta erre a szerencsétlen Vargára, aki most mindenért felelős.
Viszont felelősségre senki sem fogja vonni... Íme a magyar gazdaságvédelmi paradoxon újabb igazolása
az biztos hogy sokat segítene a részvényesein, ha Norbi nem bűnöző hajlamú és/vagy a tőzsdéhez ab ovo nem értő tanácsadókkal venné körül magát. Ez a közlemény vagy az egyik, vagy a másik fajta tanácsadójának a sugallata.
Csak itt, csak most és csak Neki: ha tűz van, Norbi, akkor tűzoltót kell hívni.
Szerintem Norbi részvényeit mivel még friss dolog ezért a nyilvántartásban jól szerepelnek, tehát ő megmenekülhet. Ezért is nyugodt. De a többieknek van félni valójuk, ha rossz a nyilvántartás.
Ezekben az esetekben kártalanít a BEVA link
Részben ennek a csalásról szóló bevezetésnek, az ezzel foglalkozó feljelentéseknek öszönhető a bc botrány. MNB PSZÁF is sáros mert beengedték , noha bőven lett volna indok a bevezetés leállítására!
Norbi Update Nyrt.
link
(Vagy ez már tényleg a vég...?)