Topiknyitó: treff 2009. 02. 17. 13:54

Nobel-díjat érdemel, aki kivezeti a válságból Magyarországot  

link"Gyurcsány: rajta emberek, ne féljünk! "Beindultunk, nem látjátok emberek?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
karlo6 2009. 02. 19. 12:54
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#20
Nem jártam még soha Battonyán, csak azért meg nem megyek oda ... (nem nagyon esik útba soha)
Tudod nagyon jól, mire értettem a "bátor" jelzőt ...
... csak a jelenségre, hogy valaki szembe mer menni ...
Ha többen lettek volna régebben ilyenek, talán jobban állna ez az ország.
De láthattuk, ~ 80 %-uk úgy gondolta, ez a helyes irány.
Hát rosszul gondolták, ahogyan azt a jelenlegi tények igazolják. Ők mind felelősek a mostani állapotokért.
Egyébként érte sem tenném tűzbe a kezem ...
Törölt felhasználó 2009. 02. 19. 12:41
Előzmény: #18  karlo6
#19
Azért ha teheted, állj meg Battonyán és beszélgess az emberekkel.
Sok jelzőt hallottam, de speciel a "bátor" nem volt köztük! :-)
De ha már megálltál, vess egy pillantást arra a főutcára, amelyikre ez a jó ember pályázati pénzből akart kerékpárutat építeni.
Azért is habzott rendesen....
A gabonaégetésért régen vasvillára hányták volna!!!
karlo6 2009. 02. 19. 12:21
Előzmény: #17  pampa
#18
Fog kapni ez a Karsai rendesen az mszp vezérkartól ezekért, amiket mondott.
Bátor ember ! Csak így tovább ... !
pampa 2009. 02. 19. 12:12
Előzmény: #16  tomcat1
#17
A szocialista politikus beszélt a mai áldatlan állapotokról is: Battonyán és a választókerületében „az igazi szegény ember – az a 20-30 százalék – sokkal szegényebb és sokkal magára hagyatottabb, mint a Rákosi-rendszer alatt”. Tanúi vannak arra, hogy naponta 30 ember megy el hozzá, hogy 250 forintot kérjen kenyérre. Hárommillió ember olyan szegénységben él, hogy fél-egy éven belül éhséglázadás lesz, és nem etnikum szintű.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményt vár az EP-választáson, Karsai azt mondta, három képviselő Brüsszelbe juttatására számít, ezt az emberek, a „szocik mondják”. Hónapról hónapra rosszabb a helyzet, „...minden két hétben idejön az IMF-nek egy embere, aki megmondja, hogy mit csináljunk. Idejönnek az Unióból és megmondják, hogy vegyük el a nyugdjíat és haljon éhen a nyugdíjas, szigorítsunk az egészségügyi finanszírozáson.” Karsai József szerint még Brezsnyev idejében az oroszok sem tettek ilyet.

(napkelte.hu)
tomcat1 2009. 02. 19. 00:24
#16
"Jól látom, hogy itt ez a szint?
"vagyonelkobzást és kötelet" "

anno hazaárulásért komolyabb büntetés yárt
tomcat1 2009. 02. 19. 00:23
#15
"persze, hogy megússzák!
Láttál már ebben az országban politikust felelősségre vonva?????????"

Nagy Imre, Dózsa László, Battyányi, stb

ui:
Zuschlag :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 19. 00:08
Előzmény: #7  treff
#14
Jól látom, hogy itt ez a szint?
"vagyonelkobzást és kötelet"
treff
treff 2009. 02. 18. 23:38
Előzmény: #11  drpsimon
#13
ja
treff
treff 2009. 02. 18. 11:30
Előzmény: #10  karlo6
#12
persze, hogy megússzák!
Láttál már ebben az országban politikust felelősségre vonva?????????
drpsimon 2009. 02. 18. 10:48
Előzmény: #9  Siegfried
#11
nem baj, a tótok tehene is megdöglik hamarosan :)
karlo6 2009. 02. 18. 10:45
Előzmény: #6  drpsimon
#10
Nagyon jó gondolat !
Valahol itt kellene kezdeni az egészet, nehogy egyesek abban a tévhitben éljenek, hogy a válság nálunk "csak úgy véletlenül" lett, ezek az "aranyos, kedves" idióták pedig majd megmentenek mindannyiunkat.
Tényleg! Mi lesz a "jutalma" azoknak, akik belevezették Magyarországot ebbe a válságba !?
Megúszhatják vajon egy "ejnyebejnyével" ?
Esetleg veregessük meg a vállukat, hogy milyen okosak, mert az általuk okozott hatalmas károkat talán egy kicsit enyhíteni fogják a mi számlánkra ?

Ha valaki félholtra ver egy másik embert, majd utána elviszi a kórházba és netán életben marad, akkor az jutalmat érdemel ... ?!
Siegfried 2009. 02. 18. 10:44
Előzmény: #8  drpsimon
#9
Doki bácsi Szlovákia elviszi a keleti áruforgalmunkat is, már tranzit ország se leszünk. : ( link
drpsimon 2009. 02. 18. 10:41
Előzmény: #7  treff
#8
nem akartam a triviális válaszokat beírni :)

Az tény, hogy az elmúlt időszak egyetlen miniszterelnökével kapcsolatosan sem emlegették annyian és annyi helyen a lámpavasat, mint kúrcsányi összefüggésében. Mértékadó, tiszteletreméltó értelmiségi körökben is. (sőt :))
treff
treff 2009. 02. 18. 10:33
Előzmény: #6  drpsimon
#7
vagyonelkobzást és kötelet
drpsimon 2009. 02. 18. 09:11
Előzmény: #5  pampa
#6
és az mit érdemel, aki belevezette Magyarországot a válságba???

kúrcsány, veres, lendvai, médiaférgek stb.
pampa 2009. 02. 18. 07:10
Előzmény: #4  tmonk
#5
Ez lenne a kivezető út?

A 62 év feletti nyugdíjasok kedvezményt kapnak az ingatlanadóból

* Index

| 2009. február 17., kedd 21:03 | Frissítve: 9 órája

Az adó-, nyugdíj- és szociális csomag több olyan részletét is megosztotta a közvéleménnyel Veres János pénzügy- és Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, amelyekről nem szólt tegnapi parlamenti beszédében Gyurcsány Ferenc kormányfő.

Az adójóváírás összege némiképp emelkedik már idén júliustól - mondta Veres a kormányszóvivői sajtótájékoztatón, kiegészítve a kormányfő által tegnap bejelentetteket [1]. Mivel júliustól 18-ról 19 százalékra emelkedik az alsó szja-kulcs, ezért úgy igazítják az adójóváírást, hogy az továbbra is a 63 ezer forintnyi havi bruttó bér adómentességét biztosítsa. Vagyis a mai havi 11340 forint helyett 11970 forintra nő az adójóváírás összege. Az adójóváírással pedig lényegesen szélesebb kör élhet majd júliustól, ugyanis egyrészt a mai évi 1,25 millió forint helyett 1,5 millió forintig lehet teljes mértékben igénybe venni ezt a könnyítést, másrészt sokkal később fogy el. Ma évi 2,762 millió forintig lehet részben élni az adójóváírással, a jövőben pedig már 3,552 millió forintnál fog teljesen megszűnni, ami azt is jelenti egyben, hogy az eddigi 9 százalékos elfogyási ütem 7 százalékra apad.

Júliustól lép életbe az a tegnap nem ismertetett változás is, hogy másfél százalékponttal szorul vissza a vállalkozói járulék.

Szeptembertől lesz adóterhet nem viselő járandóság a családi pótlék és az anyasági segély. Ezzel a változással bár közvetlenül nem adóztatják ezt a két szociális juttatást, mégis, akinek idén a családi pótlékkal, anyasági segéllyel összeszámítva a bérjövedelme átlépi a 2,2 millió forintot, jövőre pedig a 3 milliót, az lényegében a családi pótlék, anyasági segély egy része vagy egésze után 19 százalékos elvonással szembesül majd. Az így elszenvedett veszteséget azonban ellensúlyozza, túl is kompenzálja a személyi jövedelemadóban a sávhatár feljebb tolása, éppen azért, hogy ezentúl jobban megérje dolgozni, munkával megszerezni a jövedelmet - magyarázta a pénzügyminiszter.
hirdetés

A családi pótléknál nemcsak az lesz a változás, hogy érintkezik az adórendszerrel, hanem az is, hogy korhoz és feltételhez kötik a jogosultságot. A gyerek 0-14 éves kora között lehetőség lesz arra, hogy ha a szociális intézmények, iskola, egyéb hivatalok úgy látják, és másképp nem biztosítható a gyermek iskoláztatása, étkeztetése, lakhatása, akkor a családi pótlék 50 százalékát természetben adhatja az állam, vagyis például fizetik a gyermek étkeztetését - magyarázta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter. 14 és 18 éves kor közötti gyermek esetében pedig csak akkor jár majd a családi pótlék, ha iskolába jár.
2010-től ez jön még

2010-től a személyi jövedelemadót érintő további változás, hogy az adókedvezmények a családi adókedvezmény kivételével megszűnnek. Az adómentes juttatásokat pedig el kívánja törölni a kormány, ami azt is jelenti, hogy az üdülési csekk, étkezési jegy, iskolakezdési utalvány, a munkahely által átvállalt internetdíj és más juttatások adómentes része megszűnik. Ugyanúgy szja-val és eho-val sújtanák ezeket, mint az összes többi természetbeni juttatást, vagyis 54 százalékos személyi jövedelemadót és 11 százalékos eho-t kell megfizetnie ezek után a cégnek, ha munkavállalójának nyújtja a fent említetteket.

Az ingatlandót másfél éves felkészülési idő után 2011-13-ban fokozatosan vezetik be - ha hinni lehet a pénzügyminiszter szavainak. (Nem árt felidézni: a szocialista vezetésű kormány már közel féltucatszor visszakozott az érték alapú ingatlandó bevezetésétől.) Veres elmondta: a tervek szerint a személyi jövedelemadóból le lehetne vonni az ingatlanadó felét, illetve azok a 62 év feletti személyek, akiknek csak nyugdíjból van jövedelmük, kedvezményt kapnának. Bár még nincs pontosan eldöntve a kedvezmény mértéke, Veres érzékeltette: ma durván 12-13 ezer forintot kell fizetni átlagosan kommunális adóként. Ha a nyugdíjasra jutó majdani ingatlandó nem éri el ezt a mértéket, akkor mentesül a fizetés alól a nyugdíjas, ám ha az ingatlanadó összege ezt meghaladja, akkor már nem lehet élni a kedvezménnyel.

A szociális juttatások és az adórendszer összepárosítása a családi pótlékon és anyasági támogatáson kívül a szocpolként elhíresült, a gyerekek után járó állami lakásépítési támogatás esetében is bekövetkezik. 2010-től indul az a rendszer, hogy a családi pótlék mintájára a felvett szocpol is adóterhet nem viselő járandóságnak minősül majd. Mivel ez jóval nagyobb összeg, mint a családi pótlék, sokkal könnyebben átkerül a szocpolban részesülő jövedelemének egy része a felső szja-kulcsba, így pedig lényegében a szocpol egy részét vagy egészét 19 százalékos adó fogja sújtani, ezért két könnyítést is tesz a kabinet. Egyrészt kétéves felkészülési időt biztosít (vagyis aki 2010-ben kapja a szocpolt, annak a 2012-es jövedelme után, 2013-ban kell adóznia), másrészt pedig öt évre el lehet osztani a szocpolt és így részletekben kell csak terhet fizetni utána - már ha egyáltalán kell, bár a többség minden bizonnyal adófizetésre köteles lesz.

A szocpolnál szigorítják a rendszer azzal is, hogy vélhetően a lakásvásárlásnál előírnak egy minimális önerőt, valahol 30 százalék környékén, máskülönben nem jár a szocpol - fejtette ki Szűcs Erika.
Kiadáslefaragás

Veres János részletezte azokat a kiadáscsökkentő intézkedéseket is, amelyek összességében 210 milliárd forintos spórolást eredményeznek idén azért, hogy a 2,6 százalékos költségvetési hiánycél 3 százalék alatt maradjon. (Lényegében tehát a kormány 2,9 százalékra növelte a deficittervet, de ezt nyíltan nem ismeri be.) 60 milliárd forintot a minisztériumok keretéből zárolnak, 7 milliárdot takarítanak meg a lakástámogatásoknál „ a szigorúbb, a visszaéléseket kiszűrő ellenőrzések" révén, a gyógyszertámogatásoknál és az egészségügy más területein összesen 30 milliárdos takarítanak meg. A gázár- és távhőkompenzáció is kevesebbe kerül a vártnál alacsonyabb világpiaci gázár miatt - folytatta a pénzügyminiszter. A rokkantnyugdíjasoknál a szigorúbb felülvizsgálattal 10 milliárdot lehet találni, a kamatkiadásoknál 24 milliárdot lehet spórolni, a széndioxid-kvóták értékesítéséből befolyó összeget sem tudjuk idén elkölteni, az agrártámogatásoknál is lehet 33 milliárdot fogni - sorolta a fő pénzügyér.
tmonk 2009. 02. 17. 17:48
Előzmény: #3  exley
#4
Császárkirály vagy!
exley 2009. 02. 17. 17:43
Előzmény: #2  lip
#3
Egy valami biztos, a Cseheknek egyáltalán nincsenek nyomor telepeik. A magyarok viszont számtalan teleppeé dicsekedhetnek. Közel vagyunk Etiópiához. Azonban az EU-nak is kell egy saját nyomor telep a közeében, amivel féken tudja tartani a saját embereit, hogy vissza az agarakkal, különben mehettek Magyaroszára, ott aztán ellátják a bajotokat. Mi boltunk a Szovjetunió legvudámabb barakja, most mi lettünk a Euronió legszegényebb barakja. Ezen mi már úgy sem tudunk változtatni. A környező országok is ránk osztották ezt aszerepet és mi örömmel elfogadtuk.
lip 2009. 02. 17. 17:33
Előzmény: #1  treff
#2
..Banglades
...éhínség
...nő a társadalmi és az etnikai feszültség, s megjelent számos – oroszellenes – összeesküvési elmélet.

idióta barmok....miről beszélnek ezek??? ...meg egyáltalán mire fel verik a nyálukat?...náluk minden rendben van???...ők egy tip-top ország...???

Topik gazda

treff
treff
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek